Connect with us

ANUNȚURI PUBLICE

VIDEO. Din primărie la farmacie. Teofil a renunțat la politică și a deschis o farmacie veterinară la Cluj: Animalul e o mândrie

Publicat


Teofil Vreme a venit din Botoșani la Cluj în urmă cu 2 ani. Acum jumătate de an a decis să deschidă o farmacie veterinară în oraș, din iubire pentru animale. După ce a analizat piața, a constatat că, în prezent, există prea puține farmacii comparativ cu efectivul de animale și a sperat să umple acest gol, lucrând de unul singur la visul lui. Ieri a deschis ușile farmaciei, totodată pet shop, Vreme Vet, întrucât pe lângă medicamentele pentru animale, stocul cuprinde și hrană și accesorii.

„Un animal e o mândrie în casă. De mic copil am iubit animalele. Trăind la țară, părinții aveau mereu căței, pentru noi sunt membri ai familiei și la fiecare pierdere simțim un gol. Mă consider un iubitor de animale dar și de oameni, de care încerc să mă apropii prin companionul lor”, a precizat Teofil, pentru Cluj24.

Procesul deschiderii farmaciei a fost unul foarte dificil pentru el, cu atât mai mult cu cât s-a ocupat singur, în cea mai mare parte a timpului, de toate cele necesare.

„M-am consultat doar când am deschis firma. În rest, am lucrat singur, doar eu sunt la farmacie și soția, care mă ajută foarte mult, fiind medic, la rândul ei.

Dar a fost foarte greu pe partea de colaborare cu instituțiile, care îți dau termen de 30 de zile și te întorc dacă ceva nu e în regulă, amânând procesul. E mare bătaie de cap și cu autorizațiile, sistemul birocratic, în general”, explică farmacistul.

whatsapp image 2023 01 17 at 21.37.13 (1)

Ce înseamnă farmacia pentru Teofil Vreme: „Nu recomand produse doar ca să le vând”

Dar după 6 luni de drumuri, acesta a reușit să deschidă Vreme Vet, pe strada Traian Moșoiu 33 din Cluj-Napoca, unde vinde medicamente, hrană și accesorii pentru animale de companie, în mod special, dar stocul cuprinde și câteva produse pentru păsări și rozătoare.

Pentru el, spațiul deschis nu e doar un loc care îi aduce un venit. După cum a spus anterior, interacțiunea cu oamenii este o prioritate în ceea ce îl privește, încercând să se apropie atât de ei, cât și de necuvântătoare. Întrebat ce-l recomandă pe piața locală, Teofil a accentuat seriozitatea.

„Sunt o persoană serioasă, nu recomand produse doar ca să le vând. Mă preocupă sănătatea animalului și calitatea produselor, motiv pentru care sunt și prețuri mai piperate.

Am produse de calitate care prezintă eficiență. Într-adevăr, unele sunt mai scumpe, dar încerc să fac stocul accesibil pentru ca orice stăpân care trece pragul să poată lua tratamentul necesar pentru animalul său de companie”, notează acesta.

Înainte să deschidă farmacia a lucrat ca medic veterinar într-un abator.

„Acolo viața e cruntă, nu prea se pune problema să fii iubitor de animale, ci mai degrabă trebuie să fii cinic. De-asta am ales să schimb direcția”, precizează Teofil.

whatsapp image 2023 01 17 at 21.37.13

Farmacistul care a candidat la alegerile locale: „Poți performa doar prin educație”

La Cluj-Napoca a venit acum 2 ani, studiile le-a făcut la Iași, dar după ce a terminat facultatea de medicină veterinară, a activat în politică. A vrut să fie primarul localității sale natale, Mileanca.

„M-am căsătorit, soția e din Oradea, și am ales Clujul pentru că și ea începuse rezidențiatul aici, iar eu fac doctoratul în controlul produselor, tot în domeniul medicinei veterinare. Practic, studiile ne-au adus pe meleagurile acestea, dar am făcut și politică înainte.

Am fost ales consilier local în satul meu, iar eu voiam să fiu primar. Aveam în plan să ofer ceva mai bun consătenilor, dar cred că oamenii, în general, nu sunt pregătiți și pentru lucruri bune, fiind obișnuiți cu răul, cu politicienii care fură.

Eu voiam să investesc foarte mult în educație, să atrag investitori pentru a aduce satul la standarde europene. Când am renunțat la politică am făcut-o pentru că mi-am dat seama de calitatea umană care e foarte slabă și consider că poți performa doar prin educație. Nu exclud pe viitor să mai particip la alegeri pentru a fi primar”, adaugă Teofil.

La Cluj nu este singur cu soția. Mai are un frate care e student în anul doi în cadrul Universității Babeș-Bolyai, iar în timpul liber are grijă de copiii clujenilor.

Citește și Ovidiu, studentul-babysitter, are grijă de COPIII clujenilor. ”Cea mai mare provocare e să rămâi calm când fac boacăne”

320777591 712113150485782 2791733490186745231 n

Programul farmaciei

Pe acesta clujenii îl pot vedea la tejgheaua farmaciei Vreme Vet, de luni până sâmbătă, programul fiind după cum urmează:

  • Luni – vineri: 9:00 – 19:00
  • Sâmbătă: 9:00 – 14:00

Clienții trebuie să știe, de asemenea, că orice antibiotic se dă doar cu prescripție medicală. Suplimentele nutritive, mineralele, vitaminele și medicamentele contra paraziților sunt singurele produse farmaceutice care se oferă fără prescripție.

Vreme Vet poate fi urmărită pe Facebook, cu un click aici, dar și pe Instagram, cu un click aici.

whatsapp image 2023 01 17 at 21.37.12Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Gianina Șerban, deputat AUR: ”Ne BATEM cu ei până la capăt! Alegerile ar trebui să aibă loc la TERMEN”

Publicat

Deputatul AUR Gianina Șerban spune că formațiunea politică din care face parte nu este de acord cu devansarea alegerilor prezidențiale: „Ne batem cu ei până la capăt! Alegerile ar trebui să aibă loc la termen”.

„Odată cu comasarea total neconstituțională, coaliția a decis ca alegerile prezidențiale să aibă loc în luna septembrie, nu în noiembrie așa cum prevede legea în vigoare. Iar Kelemen Hunor, disperat să revină la guvernare, face jocurile partidului unic PNL-PSD. La Camera Deputaților a ajuns un proiect de lege prin care coaliția e ajutată să devanseze alegerile după bunul plac al coaliției.

Gianina Șerban, deputat AUR: ”Ne BATEM cu ei până la capăt! Alegerile ar trebui să aibă loc la TERMEN”

Alianța pentru Unirea Românilor a depus un amendament la acest proiect de lege prin care alegerile prezidențiale să aibă loc așa cum prevede legea în vigoare, înainte cu o lună să ajungă la termen mandatul președintelui. Considerăm că intervalul de timp de 30 de zile creează cadrul legal pentru o competiție electorală bazată pe principii corecte, transparente și, mai ales, democratice.

Și, dacă tot vrea coaliția, prin anexa sa UDMR, să modifice legislația electorală, atunci propunem ca data alegerilor prezidențiale să fie anunțată înainte cu cel puțin 6 luni de zile, astfel încât să existe predictibilitate, iar românii să cunoască data alegerilor, fără ca politicienii aflați la putere să o schimbe după propriul interes.

Actul normativ propus și adoptat deja în plenul Senatului este o modificare legislativă care vădit avantajează actuala coaliție de guvernare să-și mențină, să-și faciliteze și să-și consolideze un pol de putere absolut, eliminând orice urmă de democrație”, a comunicat AUR.

Citește mai departe

EVENIMENT

Bilanțul IPJ Cluj: Peste 7.000 de șoferi au rămas fără permis în anul 2023

Publicat

De

conducerea IPJ Cluj

Polițiștii rutieri clujeni au reținut anul trecut, în vederea suspendării 7.161 de permise de conducere şi au fost retrase 1.886 de certificate de înmatriculare, arată datele din bilanțul IPJ Cluj pe 2023, prezentate vineri de conducerea inspectoratului.

În anul 2023,în județul Cluj au fost înregistrate 1.216 accidente de circulaţie, 206 dintre acestea fiind raportate ca accidente rutiere grave.

Polițiștii au reținut anul trecut, în vederea suspendării 7.161 de permise de conducere şi au fost retrase 1.886 de certificate de înmatriculare.

Principalele cauze ale accidentelor

”În perioada menționată, polițiștii rutieri s-au implicat în activități de prevenire și combatere a tuturor cauzelor generatoare de accidente rutiere, în urma celor 2.735 de acțiuni de control fiind constatate 1.820 de infracțiuni şi aplicate 45.950 de sancţiuni contravenționale.

Principalele cauze ale accidentelor rutiere grave au fost viteza excesivă sau neadaptată la condiţiile de drum, neacordarea de prioritate vehiculelor și indisciplina pietonilor”, se mai arată în bilanțul IPJ Cluj.

Creștere a infracțiunilor

De asemenea, în bilanțul IPJ Cluj pe anul 2023 se precizează că structurile inspectoratulu au fost sesizate despre comiterea unui număr de 17.659 de infracțiuni, înregistrându-se o creștere de 4,73%, comparativ cu perioada similară a anului trecut (16.862).

Din totalul infracțiunilor sesizate în anul 2023, infracțiunile contra patrimoniului reprezintă 46,24%.

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

CTP Cluj: Linia 39L va avea CURSE sâmbăta și duminica, începând din 2 martie 2024

Publicat

CTP Cluj anunță că linia 39L va avea curse sâmbăta și duminica, începând din 2 martie 2024.

„În urma solicitărilor venite din partea călătorilor, începând din 2 martie, linia 39L va avea program de circulație și în zilele de sâmbătă și duminică.

CTP Cluj: Linia 39L va avea CURSE sâmbăta și duminica, începând din 2 martie 2024


Menționăm că pe traseul acestei linii vor fi amenajate stații noi de transport în comun, strada Valea Chintăului fiind în proces de modernizare în cadrul unui proiect de investiții realizat de Municipiul Cluj-Napoca”, a transmis CTP Cluj.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Prima zi de primăvară. Grădina Botanică din Cluj-Napoca s-a umplut de culoare. Nou program de vizitare

Publicat

De

Flori Gradina Botanică Cluj

A venit primăvara și oficial. După clasicii „vestitori” ai primăverii, în Grădina Botanică din Cluj-Napoca au înflorit deja o multitudine de flori.

Și pentru că e 1 Martie, programul de vizitare al Grădinii Botanice a fost prelungit.

Prima zi de primăvară. Grădina Botanică din Cluj-Napoca s-a umplut de culoare. Nou program de vizitare

Grădina Botanică „Alexandru Borza” este o alegere numai bună pentru a marca debutul primăverii într-un loc plin de culoare și miresme.

O mare colecție de plante care au înflorit deja așteaptă să fie admirate.

Odată cu venirea primăverii, Grădina Botanică din Cluj-Napoca are un nou program de vizitare.


Astfel, program zilnic este de acum între orele 9.00 și18.00, ultimele bilete putând fi achiziționate la ora 17:00.

Programul de vizitare al serelor mari este între 9.00 și 17.00, ultimele bilete cu preț de vizitare al serelor se pot achiziționa până la 16.15, iar ultimii vizitatori intră în seră la ora 16.45, potrivit reprezentnaților Grădinii Botanice.

Foto: Grădina Botanică Cluj-Napoca

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax