Connect with us

ANUNȚURI PUBLICE

VIDEO. Din primărie la farmacie. Teofil a renunțat la politică și a deschis o farmacie veterinară la Cluj: Animalul e o mândrie

Publicat


Teofil Vreme a venit din Botoșani la Cluj în urmă cu 2 ani. Acum jumătate de an a decis să deschidă o farmacie veterinară în oraș, din iubire pentru animale. După ce a analizat piața, a constatat că, în prezent, există prea puține farmacii comparativ cu efectivul de animale și a sperat să umple acest gol, lucrând de unul singur la visul lui. Ieri a deschis ușile farmaciei, totodată pet shop, Vreme Vet, întrucât pe lângă medicamentele pentru animale, stocul cuprinde și hrană și accesorii.

„Un animal e o mândrie în casă. De mic copil am iubit animalele. Trăind la țară, părinții aveau mereu căței, pentru noi sunt membri ai familiei și la fiecare pierdere simțim un gol. Mă consider un iubitor de animale dar și de oameni, de care încerc să mă apropii prin companionul lor”, a precizat Teofil, pentru Cluj24.

Procesul deschiderii farmaciei a fost unul foarte dificil pentru el, cu atât mai mult cu cât s-a ocupat singur, în cea mai mare parte a timpului, de toate cele necesare.

„M-am consultat doar când am deschis firma. În rest, am lucrat singur, doar eu sunt la farmacie și soția, care mă ajută foarte mult, fiind medic, la rândul ei.

Dar a fost foarte greu pe partea de colaborare cu instituțiile, care îți dau termen de 30 de zile și te întorc dacă ceva nu e în regulă, amânând procesul. E mare bătaie de cap și cu autorizațiile, sistemul birocratic, în general”, explică farmacistul.

whatsapp image 2023 01 17 at 21.37.13 (1)

Ce înseamnă farmacia pentru Teofil Vreme: „Nu recomand produse doar ca să le vând”

Dar după 6 luni de drumuri, acesta a reușit să deschidă Vreme Vet, pe strada Traian Moșoiu 33 din Cluj-Napoca, unde vinde medicamente, hrană și accesorii pentru animale de companie, în mod special, dar stocul cuprinde și câteva produse pentru păsări și rozătoare.

Pentru el, spațiul deschis nu e doar un loc care îi aduce un venit. După cum a spus anterior, interacțiunea cu oamenii este o prioritate în ceea ce îl privește, încercând să se apropie atât de ei, cât și de necuvântătoare. Întrebat ce-l recomandă pe piața locală, Teofil a accentuat seriozitatea.

„Sunt o persoană serioasă, nu recomand produse doar ca să le vând. Mă preocupă sănătatea animalului și calitatea produselor, motiv pentru care sunt și prețuri mai piperate.

Am produse de calitate care prezintă eficiență. Într-adevăr, unele sunt mai scumpe, dar încerc să fac stocul accesibil pentru ca orice stăpân care trece pragul să poată lua tratamentul necesar pentru animalul său de companie”, notează acesta.

Înainte să deschidă farmacia a lucrat ca medic veterinar într-un abator.

„Acolo viața e cruntă, nu prea se pune problema să fii iubitor de animale, ci mai degrabă trebuie să fii cinic. De-asta am ales să schimb direcția”, precizează Teofil.

whatsapp image 2023 01 17 at 21.37.13

Farmacistul care a candidat la alegerile locale: „Poți performa doar prin educație”

La Cluj-Napoca a venit acum 2 ani, studiile le-a făcut la Iași, dar după ce a terminat facultatea de medicină veterinară, a activat în politică. A vrut să fie primarul localității sale natale, Mileanca.

„M-am căsătorit, soția e din Oradea, și am ales Clujul pentru că și ea începuse rezidențiatul aici, iar eu fac doctoratul în controlul produselor, tot în domeniul medicinei veterinare. Practic, studiile ne-au adus pe meleagurile acestea, dar am făcut și politică înainte.

Am fost ales consilier local în satul meu, iar eu voiam să fiu primar. Aveam în plan să ofer ceva mai bun consătenilor, dar cred că oamenii, în general, nu sunt pregătiți și pentru lucruri bune, fiind obișnuiți cu răul, cu politicienii care fură.

Eu voiam să investesc foarte mult în educație, să atrag investitori pentru a aduce satul la standarde europene. Când am renunțat la politică am făcut-o pentru că mi-am dat seama de calitatea umană care e foarte slabă și consider că poți performa doar prin educație. Nu exclud pe viitor să mai particip la alegeri pentru a fi primar”, adaugă Teofil.

La Cluj nu este singur cu soția. Mai are un frate care e student în anul doi în cadrul Universității Babeș-Bolyai, iar în timpul liber are grijă de copiii clujenilor.

Citește și Ovidiu, studentul-babysitter, are grijă de COPIII clujenilor. ”Cea mai mare provocare e să rămâi calm când fac boacăne”

320777591 712113150485782 2791733490186745231 n

Programul farmaciei

Pe acesta clujenii îl pot vedea la tejgheaua farmaciei Vreme Vet, de luni până sâmbătă, programul fiind după cum urmează:

  • Luni – vineri: 9:00 – 19:00
  • Sâmbătă: 9:00 – 14:00

Clienții trebuie să știe, de asemenea, că orice antibiotic se dă doar cu prescripție medicală. Suplimentele nutritive, mineralele, vitaminele și medicamentele contra paraziților sunt singurele produse farmaceutice care se oferă fără prescripție.

Vreme Vet poate fi urmărită pe Facebook, cu un click aici, dar și pe Instagram, cu un click aici.

whatsapp image 2023 01 17 at 21.37.12Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

CULTURA

VIDEO. Impresionant. Aproape 1.000 de persoane i-au cântat „LA MULŢI ANI” lui Florin Piersic

Publicat

De

la multi ani florin piersic

Momente impresionante la Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca. O sală plină s-a ridicat în picioare şi i-a cântat „La mulţi ani” lui Florin Piersic, vineri seară, de ziua sa de naştere. Printre alţii, în sală au fost prezenţi mitropolitul Clujului, Andrei Andreicuţ şi soţia primarului Emil Boc, Oana Boc.

Marele actor clujean Florin Pierisc a împlinit astăzi 87 de ani şi a ales ca şi la aniversarea sa să fie alături de spectatorii săi dragi. El a fost prezent pe scena Casei de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca, unde joacă piesa ”Străini în noapte”, alături de Medeea Marinescu.

„Publicul este cel mai important partener al meu.Această piesă pe care o jucăm astă seară am mai jucat-o de foarte multe ori. După 15 ani se împlinesc 1280 de spectacole. Sunt foarte fericit că în atâţia ani de zile, această piesă e campioana Romaniei din punct de vedere al spectacolelor şi al publicului care a venit s-o vadă în atâtea oraşe, nu numai în Europa.Unde2 n-am jucat noi această piesă?! Personajul pe care îl joc în piesă seamănă cu mine.”, a spus Florin Piersic, în aplauzele prelungite ale spectatorilor.

Citește mai departe

EVENIMENT

„U” Cluj-Rapid, 0-0. Echipa lui Sabău obține un punct pe mocirla de pe Cluj Arena

Publicat

De

cluj arena

Vineri seară, în cadrul etapei a 23-a din Superligă, „U” Cluj a primit vizita celor de la Rapid. Pe o suprafață de joc complicată, cele două echipe au încheiat partida cu o remiză albă. Astfel, după a treia întâlnire din acest sezon, Universitatea rămâne fără victorie în fața giuleștenilor.

Echipele de start:

U” CLUJ: Iliev-Ilie, Miron, Simion-Vlădoiu, Bic, Remacle, Oancea-Chipciu, Stoica, Fulop

REZERVE: Gorcea-Pițian, Ispas, Pires, Trif, Filip, Haită, Gomes, Bălan

ANTRENOR: Ioan Ovidiu Sabău

FC RAPID 1923: Moldovan-Onea, Săpunaru, Iacob, Morais-Kait, Albu, Emmers-Ioniță, Dugandzic, Pănoiu

REZERVE: Drăghia-Ștefan, Crepulja, Ignat, Sefer, Ciobanu, Costache, Crivac, Luckassen

ANTRENOR: Adrian Mutu

Stadion: Cluj Arena

Arbitru: Barbu Marian / Asistenți: Danșa Ciprian Florin, Bucsi Imre-Laszlo

Pe un teren despre care impracticabil este puțin spus, cele două echipe au încercat să-și facă jocul. În prima repriză s-a jucat preponderent între cele două careuri. În min.8 portarul șepcilor roșii, Iliev a avut o paradă la șutul lui Dugandzic din interiorul careului. Cele două echipe au încercat să-și creeze ocazii dar gazonul le-a dat mari bătăi de cap.

În repriza secundă, șepcile roșii au forțat obținerea celor trei puncte. Cea mai mare ocazie a venit în min.80, când în urma unui șut deviat, Vlădoiu a reluat spre poartă dar portarul giuleștenilor, Hotațiu Moldovan, a respins în corner.

Daniel Cucu-Kovaci

Citește mai departe

Clujeni de 5 stele

VIDEO. Cum îşi aniversează Florin Piersic cei 87 de ani. „Sunt foarte fericit că această piesă e campioana Romaniei”

Publicat

De

florin pierisic aniversare

Marele actor clujean Florin Pierisc a împlinit astăzi 87 de ani şi a ales ca şi la aniversarea sa să fie alături de spectatorii săi dragi, pe scenă

El a fost prezent pe scena Casei de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca, unde joacă piesa ”Străini în noapte”, alături de Medeea Marinescu.

„Publicul este cel mai important partener al meu.Această piesă pe care o jucăm astă seară am mai jucat-o de foarte multe ori. După 15 ani se împlinesc 1280 de spectacole. Sunt foarte fericit că în atâţia ani de zile, această piesă e campioana Romaniei din punct de vedere al spectacolelor şi al publicului care a venit s-o vadă în atâtea oraşe, nu numai în Europa.Unde2 n-am jucat noi această piesă?! Personajul pe care îl joc în piesă seamănă cu mine.”, a spus Florin Piersic, în aplauzele prelungite ale spectatorilor.

Citește mai departe

EVENIMENT

Festivalul UNTOLD de la Cluj, ales pentru a doua oară în TOP 10 cele mai mari festivaluri din lume

Publicat

untold 2022

Festivalul UNTOLD 2022, care s-a desfășurat la Cluj-Napoca, a fost votat în top 10 cele mai mari festivaluri ale lumii în clasamentul realizat de DJ Mag, cea mai mare publicație din industria muzicii electronice la nivel global. După o pauză de trei ani, revista britanică a publicat primul top al celor mai mari 100 de festivaluri ale lumii. Voturile au fost date de fanii de pe întreg mapamondul.

Pentru Top 100 Festivals, au votat peste 100.000 de fani din întreaga lume, în perioada 5-26 octombrie 2022. Festivalul din Cluj-Napoca ocupă locul 9 în clasamentul celor mai mari 100 de festivaluri din lume și a devansat festivaluri cu tradiţie precum Burning Man, Sziget, Lollapalooza, Parookaville sau Mysteryland.

Pentru ediția din acest an, creatorii uneia dintre cele mai frumoase experiențe de festival din lume, vor aduce în Cluj-Napoca cei mai mari artiști internaționali. Trupa Imagine Dragons este una dintre premierele oferite de organizatorii UNTOLD pentru 2023. Tot pe mainstage-ul festivalului va reveni în acest an și legendarul Armin van Buuren.

Festivalul UNTOLD va avea loc în Cluj-Napoca în perioada 3-6 august 2023.

În Top 100 Festivals se plasează și Neversea, cel mai mare festival organizat pe o plajă din Europa. Fanii din întreaga lume l-au votat în acest clasament și ocupă locul 51. În 2023, cei care iubesc marea, muzica și distracția sunt așteptați pe plaja din Constanța, pentru cea de-a 5-a ediție Neversea, care va avea loc între 6 și 9 iulie.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax