Connect with us

ACTUALITATE

EXCLUSIV Ovidiu, studentul-babysitter, are grijă de COPIII clujenilor. ”Cea mai mare provocare e să rămâi calm când fac boacăne”

Publicat


ovidiu 3

Ovidiu Vreme este un tânăr de 19 ani, student la Publicitate, în cadrul Universității ”Babeș-Bolyai” (UBB)  venit la Cluj-Napoca tocmai din comuna Mileanca, județul Botoșani, pentru a începe un nou capitol din viața lui. Povestea lui trece de granițele a ceea ce mulți ar considera ca fiind normal, pentru că are experiența de viață a unui om în vârstă, deși e abia în primul an de facultate.

De obicei, babysiterii sunt fete, însă Ovidiu a dovedit că și băieții pot avea grijă de copii, dacă pun suflet și se implică în ceea ce fac. A cochetat cu meseria aceasta încă de mic, când avea grijă de nepoții din partea fraților mai mari, sau de copiii vecinilor.

„Întotdeauna mi-am dorit să am frați mai mici, mi-ar fi plăcut să le dau de mâncare, să mă joc cu ei, să îi pun la somn, dar ironia sorții a făcut ca eu să fiu mezinul familiei”, spune Ovidiu.

Odată a avut grijă de un nepot timp de 2 săptămâni. Părinții au fost plecați, iar perioada l-a ajutat să înțeleagă multe lucruri despre psihologia copiilor.

„Am învățat cum reacționează când vor ceva sau când sunt supărați. În general, cred că dedicăm prea puțin timp în a ne cunoaște copiii. Eu lucrez cu ei de când mă știu și cred că voi fi un tată priceput”, crede studentul.

Mickey Mouse pe ceas

ovidiu 1

Ovidiu este atât de pasionat de babysitting, încât are o aplicație pe smartwatch cu Mickey Mouse care indică ora, iar copiii sunt foarte încântați când aud vocea personajului din desene animate.

„Trebuie să știi și cum să îi distragi. Ceasul ăsta face minuni”, susține tânărul.

Ovidiu Vreme se adaptează în funcție de ”vreme” și e de părere că flexibilitatea este esențială când vine vorba de babysitting, aspect care, din fericire, e și punctul lui forte.

“Mă pliez întotdeauna pe educația oferită de părinți pentru că nu sunt în măsură să educ copiii altora. Nu mă pot opune dorinței părinților. Le analizez comportamentul față de copii, urmând ca eu să mă îngrijesc de siguranța și sănătatea lor.

Cea mai mare provocare e să rămâi calm când fac boacăne, dar am reușit de fiecare dată să gestionez situațiile rațional. Copiii nu înțeleg întotdeauna, uneori trebuie să le spui ceva de 5 ori și tot nu te ascultă, dar soluția nu e niciodată bătaia. Cel mai bine e să îi atenționezi și să le explici de ce nu este bine ceea ce fac”, a menționat Ovidiu.

Contează sufletul și implicarea

ovidiu 4

De curând a avut grijă de un băiețel, dar pentru că a reînceput grădinița, a fost nevoit să se retragă.

„Nu pot lucra doar 2 ore pe zi, am nevoie de un program mai extins pentru a mă putea susține financiar. Știu că sunt începător dar știu că e loc și de progres. Îmi place să învăț și caut întotdeauna să devin cea mai bună versiune a mea”, mai spune acesta.

Din fericire, părinții au înțeles situația, Ovidiu a reînceput căutările, iar la scurt timp, a fost contactat de mai multe persoane, demonstrând că nu contează dacă ești fată sau băiat, contează sufletul și implicarea pentru a fi babysitter.

Tăria de caracter îl descrie cel mai bine, astfel că nu e de mirare că îi lasă pe părinți să se convingă de faptul că poate avea grijă de copilul lor.

Despre familie și educație

“Să încep cu începutul. Am crescut într-o comună aflată la 60 de km de Botoșani, unde am fost la școală până în clasa a VI-a, după care am început să fac naveta la Havârna, o altă localitate din județ, fiindcă oferta educațională de acolo era mai bună, iar părinții au căutat întotdeauna să ne ofere ce-i mai bun. Vin dintr-o familie cu 11 copii, iar cu excepția a trei dintre frați, toți au studii superioare”, începe Ovidiu.

ovidiu 2

Tânărul e mezinul familiei, cea mai în vârstă fiind sora sa de 33 de ani. Este foarte fericit că a crescut într-un mediu iubitor. Se înțelege bine cu toți frații și le duce lipsa de fiecare dată când nu-i are alături.

A urmat un colegiu tehnic, la specializarea „tehnician mecatronist”, până să se transfere, în clasa a XI-a, la Liceul ”Alexandru cel Bun” din Botoșani, ca urmare a intereselor sale în domeniul umanist.

După examenul de Bacalaureat, s-a înscris atât la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor din Iași, cât și la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării (FSPAC) din Cluj-Napoca.

„Nu am știut că o singură taxă putea acoperi înscrierea la mai multe specializări din cadrul FSPAC, iar eu am aplicat la două, plătind dublu. Dar mă bucur că am fost admis. Am ales să merg la Publicitate, pentru că, de ceva vreme, mă promovez singur ca solist și am o pagină de Facebook activă, https://www.facebook.com/ovidiu.vreme, unde postez despre fel și fel de subiecte”, explică tânărul.

Gătitul, printre pasiunile sale

Muzica nu e singurul hobby al lui Ovidiu. Are interese și în domeniul sportiv, îi place să se plimbe cu bicicleta, cu rolele, iar înotul îl fascinează de mic: „În copilărie, obișnuiam să mă joc în apa de la burlan și cred că de atunci am pasiunea pentru înotat. Fotbalul nu mă atrage, spre deosebire de una dintre surorile mele, care e as pe teren. Eu prefer să stau în poartă, dacă e neapărat să particip”.

În plus, îi place să și gătească: “În familia mea, treburile casei nu au fost niciodată neglijate. Sâmbăta e zi de curățenie generală, iar când venea vorba de făcut mâncare, îmi plăcea în mod deosebit să ajut”.

Ovidiu era atât de mic încât nici nu își amintește când a avut pentru prima dată inițiativa de a găti.

„Mama mi-a zis că abia mă vedeam de după aragaz când am rugat-o să mă lase să prăjesc niște ouă. Treptat, am ajuns să-mi fac singur de mâncare, cu atât mai mult cu cât m-a învățat și nevoia de a mă descurca pe cont propriu la liceu, când nu stăteam cu părinții. În prezent, îmi gătesc după poftă, cu ce-mi pune la dispoziție garsoniera în care stau la Cluj. Nu e atât de bine dotată, dar mă descurc”, a adăugat studentul.

Discriminarea religioasă

Perioada liceului nu a fost singura marcată de singurătate. În clasa a VIII-a, înaintea examenului de capacitate, Ovidiu a trecut printr-un episod depresiv.

„Puneam staniol la geamuri să nu intre lumina, pentru că o vreme, părinții și frații au fost plecați de acasă și le duceam dorul. Am fost atât de stresat cu examenul încât mi-am ars toate materialele de pe care învățasem după ce am terminat. Atunci cred că mi-am ars, din greșeală, și buletinul, pentru că nu l-am mai găsit și a trebuit să-mi fac altul”, mai spune acesta.

Ajuns la liceu, Ovidiu nu s-a putut integra social, și era strigat “pocăitul” de către colegi.

„Religia mea a fost motivul pentru care am fost agresat nu numai verbal, ci și fizic. Un coleg a fost exmatriculat pentru că m-a lovit, dar în afara acestei situații, niciodată nu am fost susținut de cei care ar fi trebuit să prevină astfel de conflicte la nivelul colectivului.

Odată, o profesoară a luat legătura cu mama prietenului cu care stăteam în bancă pentru a mă muta în altă parte. Nu știu de ce, nu am deranjat cu nimic, dar s-a întâmplat de mai multe ori ca profesorii să-i întoarcă pe colegi împotriva mea. Disputele constante fondate pe opinii religioase au reprezentat un alt motiv pentru care m-am mutat, pe lângă faptul că nu mi-a plăcut mecatronica”, a mai precizat Ovidiu Vreme.

Noi speranțe pentru viitor

Pentru a trece mai ușor de perioadele dificile din viață, Ovidiu prefera să chiulească și mergea la biserică fiindcă acest lucru îl liniștea. El crede că prezența constantă la biserică a fost salvarea sa, iar absențele i le spunea mamei care a înțeles că problemele  de la școală erau motivul pentru care evita să mai meargă la cursuri.

Viața i s-a schimbat după transferul la alt liceu iar fără o astfel de schimbare, nu ar fi reușit să ajungă la facultate, cu atât mai mult cu cât noua dirigintă l-a susținut, încurajându-l să-și urmeze visurile.

„Doamna Nicoleta Foltea ține foarte mult la elevii ei. Mi-a spus că aș fi un bun educator deoarece am răbdare cu copiii. Datorită ei am devenit motivat să fac ceva cu viața mea”, completează tânărul, care e determinat să devină independent financiar.

„În viitor, sper să pot fi eu patronul, pentru că am lucrat mult pentru străini. Vreau să investesc într-o afacere, mă gândeam la un restaurant pentru că am lucrat în domeniu. E o provocare, pentru că voi începe de la zero”, spune băiatul.

Prima meserie, la 15 ani

Istoria joburilor lui Ovidiu e mai stufoasă decât pare. Prima meserie a avut-o la 15 ani, într-un abator de bovine, când lucra în sala de tranșare.

O vară mai târziu, a lucrat la negru ca barman și ospătar, urmând ca la începutul pandemiei să activeze pe șantierele de construcții în Timișoara, timp de jumătate de an.

În vara anului 2021, a fost plecat în Austria, în orașul Sankt Veit an der Glan, lucrând tot în construcții, unde tânărul s-a simțit ca într-o vacanță, mai ales că era cu câțiva dintre frații săi.

Mai mult de atât, Ovidiu e deschis la nou și caută să preia câte ceva din fiecare filosofie pentru a deveni o persoană mai bună. E donator de sânge și speră la o lume mai sănătoasă, la o societate mai puțin toxică și la comuniune între oameni.

„În vremurile grele în care trăim, e bine să ne ajutăm unii pe alții, pentru că, la sfârșitul zilei, toți suntem oameni, toți avem suflet, și e păcat să ne lăsăm înconjurați de ură”, a conchis babysitterul din Cluj.

Amalia Oprescu



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EDUCATIE

Uniforma școlară OBLIGATORIE? Proiect de modificare a Legii educației. Uniforma ar urma să fie acordată GRATUIT elevilor

Publicat

elevi

Uniforma ar putea deveni obligatorie în școli, potrivit unui proiect depus la Senat. Proiectul urmărește să completeze și să modifice Legea învățământului preuniversitar nr. 198/2023, cunoscută sub denumirea Legea Deca-Iohannis. Conform documentului, uniforma ar urma să fie acordată gratuit elevilor.

Legea învățământului preuniversitar nr. 198/2023 a fost inițiată de ministrul Ligia Deca, promulgată de președintele Klaus Iohannis și prezentată oficial de ambii ca făcând parte din proiectul educațional prezidențial „România educată”.
Inițiatorul proiectului depus la Senat este Badea Iulian-Alexandru – deputat PSD.

Uniforma școlară OBLIGATORIE? Proiect de modificare a Legii educației. Uniforma ar urma să fie acordată GRATUIT elevilor

În proiect se arată că detaliile tehnice privind obiectele vestimentare și de încălțăminte ce compun uniforma școlară vor fi aprobate prin ordin al ministrului educației, scrie edupedu.ro.

În document apare că finanțarea cheltuielilor prevăzute pot fi acoperite din fonduri guvernamentale de la bugetul de stat, bugetul Ministerului Educației sau a altor instituții ce coordonează unități din rețeaua națională școlară sau din bugetele consiliilor județene/Consiliului General al Municipiului București și consiliilor locale, cât și din fonduri externe nerambursabile.

Iată ce prevede proiectul depus la Senatul României:

„1. La Articolul 11 , dupa alineatul (2) se adaugă un nou alineat, alin. (2^1) cu următorul cuprins:

(2^1) – Pentru asigurarea bunei desfășurări a cursurilor și activităților desfășurate în unitățile de învățământ preuniversitar și în toate spațiile educației și formarii profesionale, conducerea unităților de învățământ poate solicita utilizarea obligatorie a uniformei școlare. Aprobarea detaliilor tehnice privind obiectele vestimentare și de încălțăminte ce compun uniforma școlară se realizează prin ordin al ministrului educației.

Uniforma școlară se acorda elevilor în mod gratuit, finanțarea cheltuielilor prevăzute pot fi acoperite din fonduri guvernamentale de la bugetul de stat, bugetul Ministerului Educației sau a altor instituții ce coordonează unități din rețeaua națională școlară sau din bugetele consiliilor județene/Consiliului General al Municipiului București și consiliilor locale, cât și din fonduri externe nerambursabile.

2. La Articolul 106, dupa litera m) din alineatul (1) se introduce litera n), cu următorul cuprins: n) dreptul de a beneficia în mod gratuit de uniformă școlară.

3. La Articolul 126, dupa litera r), se adaugă litera s), cu următorul cuprins: s) pot asigura, din bugetele locale ale unităților administrativ-teritoriale și din sume defalcate din unele venituri ale bugetului de stat, acoperirea cheltuielilor pentru finanțarea și acordarea gratuită a uniformelor școlare, așa cum este specificat în metodologia aprobată de Ministerul Educației;”

Proiectul poate fi consultat AICI.

În expunerea de motive este menționat că „potrivit studiilor realizate de Comisia Europeană, abandonul școlar este cauzat de problemele personale sau de familie, dificultăți de învățare sau, în cele mai multe cazuri, situația socioeconomică precară, care, din păcate, se poate traduce prin imposibilitatea părinților de a susține achizitionarea rechizitelor sau a obiectelor vestimentare necesare frecventării cursurilor fizice, ori a mijloacelor informatice pentru asigurarea accesului la cursurile în format online”.

Expunerea de motive, AICI.

Ce prevede actualul Regulament-cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar

Regulamentul-cadru din 4 iulie 2022 stabilește că este interzisă sancționarea elevilor care nu poartă uniforma unității de învățământ.

Art. 187 – „(2) În unitățile de învățământ sunt interzise măsurile care pot limita accesul la educație al elevilor, cum ar fi, de exemplu, efectuarea de către aceștia a serviciului pe școală, interzicerea participării la cursuri sau sancționarea elevilor care nu poartă uniforma unității de învățământ sau altele asemenea.”

Citește mai departe

POLITICA

Gheorghe Piperea (AUR): Programe de construcție de locuințe IEFTINE, cu sprijin de la stat, există peste tot în Europa

Publicat

gheorghe piperea

Europarlamentarul AUR, avocatul Gheorghe Piperea, a declarat că acele forțe politice, PNL și USR, care astăzi diabolizează Planul Simion sunt tocmai cele care au susținut de-a lungul timpului programe de construcție de locuințe ieftine, cu sprijin de la stat și cu implicarea statului. Acesta a dat exemplul băncilor pentru locuințe practic și în România de mai multe instituții bancare.

„Programe de construcție de locuințe ieftine, cu sprijin de la stat și cu implicarea statului, există peste tot în Europa și au existat și în România. Nu le-a constestat, nu le blamează nimeni pe motiv că ar fi comuniste, iluzorii, frauduloase etc. Nu le-a torpilat nimeni în presă – dimpotrivă, au fost atât de eficient promovate încât, în hora celor două bănci au intrat 360 de mii de clienți.

Gheorghe Piperea (AUR): Programe de construcție de locuințe IEFTINE, cu sprijin de la stat, există peste tot în Europa

Când s-a descoperit că băncile fură, înșeală consumatorii și fraudează statul, nu numai că nu a fost niciun scandal, dar avocații (ex)politicieni s-au implicat în „optimizări judiciare”, la fel cum au făcut-o și lobby-știi, ambasadele, influencerii și presa plătită să furnizeze știri pozitive. Acest sistem (pervertit prin fraudă de cele 2 bănci austriece) a fost aplaudat de acele forțe politice – PNL și USR – care azi diabolizează Planul Simion. Nimeni nu a făcut meme-uri cu cele 2 bănci de locuințe, nimeni nu a sesizat parchetul”, a afirmat Gheorghe Piperea.

Acesta arată că în Germania și Austria funcționează un sistem de economisire – creditare în vederea construcției sau achiziției de locuințe, denumit bauspar, prin care persoanele fizice majore pot depune progresiv sume de bani într-un cont de economii și, după 8 ani, pot contracta un credit pentru construcția sau achiziția de locuințe. Pe toată perioada celor 8 ani de economisire, statul bonifică o dobândă anuală care se adaugă dobânzii la depozit plătită de bancă.

„Bonificația nu se plătește deponentului, ci băncii”

„Acest sistem a fost implementat și în România, dar a fost pervertit de cele două bănci austriece care l-au pus în practică: Raiffeisen – banca pentru locuințe și BCR – banca pentru locuințe. Când a fost lansat, sistemul a avut un imediat și uriaș succes. Nu mai puțin de 360 de mii de persoane fizice au devenit clienți ai acestor bănci, fără a ști cu exactitate ce anume au contractat.

Deponenții au fost lăsați să creadă că bonificația de la stat, în cuantum de 25% pe an, era o dobândă la depozit. În realitate, așa cum am spus mai sus, bonificația nu se plătește deponentului, ci băncii, ca parte din avansul necesar creditului, care trebuia contractat după minim 8 ani de acumulare, exclusiv pentru construcția sau achiziția unei locuințe. În practică, clienți au fost chiar și bebeluși sau pensionari în vârstă de peste 70 de ani.

Aproape toți clienții (minus câteva sute, din 360 de mii) au pus bani în acele bănci pentru a câștiga 25% pe ani, bani de la stat. Dobânzile și bonificația nu au fost niciodată achitate. Ba, mai mult, nici banii proprii depuși în sistem nu s-au mai încasat înapoi. Încă sunt pe rol litigii cu cele două bănci (aflate acum în lichidare). Cu toate acestea, cele două bănci pentru locuințe au încasat toată bonificația de la stat, deși au fost semnate doar câteva zeci de contracte”, arată europarlamentarul AUR.

„În Parlament s-a încercat schimbarea legii”

Gheorghe Piperea a precizat că, printr-un raport foarte dur, Curtea de Conturi a dispus restituirea acestor sume preluate ilegal de bănci, cu titlu de bonificație de dobândă, fiind vorba de peste 300 de milioane de euro.

„Băncile au contestat raportul și, într-o primă fază, Curtea de Apel București l-a anulat. Apărătorul băncilor, în acest litigiu, a fost profesorul profesorului de optimizare fiscală. Numai că, la ÎCCJ, în recurs, a avut câștig de cauză Curtea de Conturi. Băncile au fost obligate să restituie statului cei 300 de milioane de euro. Executarea obligației de restituire a fost anevoioasă.

Au fost implicate în blocarea executării cele mai „strălucite” minți ale optimizării fiscale, ambasadele, precum și companiile de consultanță și lobby. În Parlament s-a încercat schimbarea legii, în așa fel încât băncile să iasă basma curată. Până la urmă, totuși, cele două banci au achitat suma, după care au intrat în lichidare”, a subliniat eurodeputatul AUR.

Gheorghe Piperea a adăugat că, până la urmă, „Dreptatea a triumfat”. „Aceeași Dreptate care trebuie să triumfe și în plan economic și social printr-un Plan Simion”, a conchis avocatul.

Citește mai departe

EVENIMENT

Gigi Becali s-a dezlănțuit împotiva UNTOLD: Stadioanele sunt pentru fotbal, nu pentru droguri și sataniști. Vrea lege

Publicat

Festivalul UNTOLD

Gigi Becali, patronul FCSB, a avut o reacție virulentă la adresa Untold, festival care are loc la Cluj-Napoca, și pe care l-a catalogat ca fiind pentru “drogați și sataniști”.

Becali, care spune că stadioanele sunt pentru fotbal și vrea lege care să le interzică.

Gigi Becali s-a dezlănțuit împotiva UNTOLD: Stadioanele sunt pentru fotbal, nu pentru droguri și sataniști. Vrea lege

Festivalul UNTOLD care e pe cale să înceapă la Cluj-Napoca pe stadionul Cluj Arena îl deranjează pe Gigi Becali.

„Să mai facă ei Untold pe stadioane? Stadioanele sunt pentru fotbal! Nu pentru droguri, staniști! Cocaină, marijuana. Ce să facă statul român? Acolo sunt mii și mii! Cocaină și hașiș.

La ăia n-ai ce să le faci. Dacă ei bagă cocaină pe scenă, direct în nas, ce să le mai faci?”, a declarat Gigi Becali, într-o emisiune de la DigiSport, scrie Pro Sport.

Gigi Becali promite o lege care să interzică concerte de acest gen pe stadioane

Becali a continuat și a spus că am adoptat ce era mai rău din Europa, deși susține că e bine că suntem parte a uniunii.

Citește și: Unde se dispută DERBY-ul Clujului? Festivalul UNTOLD blochează Cluj Arena

„Normal ar trebui să nu mai facem concerte de drogangeală, de cocaină. O să fac eu legea asta!”, a mai spus Gigi Becali.

UNTOLD a ajuns la a noua ediție

Festivalul UNTOLD, care are un buget de câteva zeci de milioane de euro, aduce în România „crema” DJ-ilor internaționali și alți artiști în vogă, dar și mii de turiști la Cluj.

Festivalul naște în ficecare an polemici în rândul clujenilor, în special din cauza zgomotului produs și care se aude tare toată noaptea în proximitatea stadionului, dar și în alte zone din oraș.

În acest an, UNTOLD are loc între 8 și 11 august.

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Cum arată PLAJA din Grigorescu? Copii și adulți se bucură de festivalul Vamos a la Playa

Publicat

plaja

Vineri a început cea de-a șasea ediție a festivalului Vamos a la Playa. Timp de 10 zile, între 26 iulie și 4 august, litoralul se mută pe malul Someșului Mic, pe plaja din Grigorescu.

Copii și adulți s-au bucurat încă din prima zi de momentele de relaxare oferite de vremea frumoasă și răcoarea apei.

plaja

plaja

VIDEO FOTO. Cum arată PLAJA din Grigorescu? Copii și adulți se bucură de festivalul Vamos a la Playa

Sâmbătă, la ora 17 are loc deschiderea campionatului de table, iar de la 18 va urca pe scenă trupa Dean Klooge. De la 20, pe malul Someșului vor cânta cei de la Luna Amară.

plaja

plaja

plaja

Duminică, tot de la ora 17, va avea loc finala campionatului de table, iar atmosfera va fi întreținută de Bogdan Roșca.

De la 20, va avea loc concertul celor de la Om la lună.

plaja

plaja

plaja

Festivalul continuă cu activități interesante și diverse pe parcursul întregii săptămâni. Sunt programate întâlniri, ateliere și dezbateri, iar weekend-ul viitor aduce noi trupe și spectacole pe scena din Grigorescu. Programul integral poate fi vizualizat aici.

plaja

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax