Connect with us

ADMINISTRAȚIE

Dezbatere PUBLICĂ pe tema culoarului de MOBILITATE Nord–Podul Oașului-Răsăritului și străzile Răsăritului–Câmpul Pâinii–Pod Ira

Publicat


culoarul verde

CIIC – Centrul de Inovare și Imaginație Civică organizează o nouă dezbatere publică miercuri, 25 mai 2022, începând cu ora 18, tema acesteia fiind „Culoar mobilitate Nord – Podul Oașului-Răsăritului și străzile Răsăritului – Câmpul Pâinii – Pod Ira”.

Dezbaterea se va desfășura în format hibrid: fizic, la Casino Centrul de Cultura Urbana și online, pe platforma electronică ZOOM. Aceasta va fi transmisă live pe paginile de Facebook Municipiul Cluj-Napoca și CIIC – Centrul de Inovare și Imaginație Civică.

„Printre obiectivele de bază ale Primăriei Cluj-Napoca pe termen mediu și lung se numără dezvoltarea unui oraș inteligent conectat. Culoarul de mobilitate nord adiacent căii ferate reprezintă o modalitate de interconectare a cartierelor din municipiu și de creștere a potențialului urban, economic și estetic al zonelor vizate.

Dezbatere publică: Proiectul va deservi dezvoltarea urbanistică a vechii platforme industriale

Odată cu această investiție, se îmbunătățește și calitatea vieții cetățenilor din zonă prin crearea de alternative sustenabile de mobilitate urbană. Ne concentrăm pe dimensiunea nepoluantă, pe dimensiunea verde, astfel încât să oferim o calitate mai bună a vieții cetățenilor noștri prin amenajarea mai multor spații publice de calitate”, a explicat primarul Emil Boc.

„Culoarul de nord este un proiect extrem de important prevăzut în PMUD și în Planul Urbanistic General. Acesta va reprezenta o alternativă la axa Est – Vest, utilizând culoarul căii ferate și va face legătura între câteva zone importante din oraș: Piața Gării, zona Parcului Feroviarilor, Piața 1 Mai, strada Fabricii și zona Ira – Expo Transilvania. Proiectul va deservi dezvoltarea urbanistică a vechii platforme industriale și se va corela cu proiectele de mobilitate durabilă pregătite de municipalitate”, a declarat Ovidiu Cimpean, director de dezvoltare în cadrul Primăriei Cluj-Napoca și coordonatorul CIIC.

Din punct de vedere tehnic, proiectul presupune: modernizarea intersecțiilor, amenajarea străzilor Răsăritului și Câmpul Pâinii la un profil de culoar cale ferată (16/21 ml) cu benzi de circulație, piste de biciclete, aliniamente de arbori și mobilier urban; modernizarea rețelei de iluminat public stradal și a sistemului de semaforizare; instalarea unui sistem de management al traficului; amenajări dedicate funcțiunilor urbane pe categorii de trafic (pietonal, velo+standuri, auto, parcare/garare, transport public cu toate facilitățile aferente, pasaje, poduri, traversări), spații verzi, terenuri de joacă, loisir, areal canin, soluționarea rețelelor edilitare integrate în subteran / peisaj urban (distribuții, utilaje de câmp, hub-uri, PT, stații de reglare), colectare ape meteorice, asigurarea condițiilor optime de exploatare și mentenanță.

Dezbatere publică: Fiecare clujean poate veni cu o idee sau inițiativă valoroasă

Broșura dedicată proiectului poate fi consultată pe site-ul Primăriei Cluj-Napoca, la secțiunea dedicată Centrului de Inovare și Imaginație Civică, accesând următorul LINK.

Pentru înscrierea la cuvânt la dezbatere, cei interesați sunt rugați să adreseze o solicitare în opțiunea ”mesaj” a paginii CIIC – Centrul de Inovare și Imaginație Civică pentru a putea primi linkul de conectare în ziua dezbaterii și detalii cu privire la intervenție.

Fiecare clujean poate veni cu o idee sau inițiativă valoroasă. Aceasta este ideea centrală a Centrului de Inovare și Imaginație Civică (CIIC), locul în care reprezentanți ai administrației publice locale, cetățeni și specialiști din mediul economic și universitar dezbat transformările și provocările urbane. Prin CIIC dorim să încurajăm participarea, implicarea cetățenilor în ceea ce înseamnă dezvoltarea Clujului și să utilizăm cât mai bine resursele creative ale comunității.

În perioada 2019-2021, dezbaterile organizate sub cupola CIIC au făcut parte din proiectul „Creșterea transparenței decizionale și simplificarea procedurilor administrative pentru cetățeni – ANTO – CIIC’’, finanțat prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă 2014 -2020 (POCA), Axa prioritară 2 Administrație publică și sistem judiciar accesibile și transparente.

În cadrul proiectului, mecanismele oferite de Centrul de Inovare și Imaginație Civică au fost utilizate în planificarea strategică a proceselor de inovare socială, pentru creșterea transparenței decizionale și simplificarea procedurilor oferite cetățenilor municipiului Cluj-Napoca.

Sursa: Primăria Cluj-Napoca



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Copil de 2 ani, CĂZUT de la etajul 2 al unui bloc din Cluj-Napoca. A fost dus la SPITAL

Publicat

smurd

Un copil în vârstă de 2 ani a căzut, sâmbătă, de la etajul 2 al unui bloc de pe str. Mureșului din Cluj-Napoca. Acesta a fost transportat la spital conștient și cooperant.

„Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca au intervenit în această dimineață, alături de un echipaj SMURD, pentru a acorda asistență medicală de urgență unui copil în vârstă de doi ani, căzut de la etajul doi al unui bloc de locuințe, situat pe strada Mureșului din municipiul Cluj-Napoca.

Copil de 2 ani, CĂZUT de la etajul 2 al unui bloc din Cluj-Napoca. A fost dus la SPITAL

Copilul a fost preluat de către echipajul SMURD, de tip terapie intensivă mobilă, iar apoi a fost transportat la spital pentru investigații și îngrijiri medicale. Conform primei evaluări acesta este în stare de conștiență și este cooperant”, a transmis ISU Cluj.

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

FOTO. Clujeni, VOTAȚI destinația anului în România. Cluj-Napoca și Sâncraiu, PROPUNERILE CJ Cluj

Publicat

cluj-napoca

Clujenii sunt invitați să voteze destinația anului în România. Consiliul Județean Cluj, prin Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Cluj, a înscris destinațiile din județul Cluj în competiția 𝐃𝐞𝐬𝐭𝐢𝐧𝐚ț𝐢𝐚 𝐀𝐧𝐮𝐥𝐮𝐢 𝟐𝟎𝟐𝟒, în urma căreia s-au calificat în finală 𝐒â𝐧𝐜𝐫𝐚𝐢𝐮, la 𝐜𝐚𝐭𝐞𝐠𝐨𝐫𝐢𝐚 „𝐒𝐚𝐭 𝐝𝐞 𝐩𝐨𝐯𝐞𝐬𝐭𝐞” și 𝐂𝐥𝐮𝐣-𝐍𝐚𝐩𝐨𝐜𝐚, la 𝐜𝐚𝐭𝐞𝐠𝐨𝐫𝐢𝐚 „𝐎𝐫𝐚ș𝐞 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐢𝐧𝐬𝐩𝐢𝐫ă”. 

cluj-napoca

cluj-napoca

„𝐈𝐮𝐛𝐞ș𝐭𝐢 𝐂𝐥𝐮𝐣𝐮𝐥, 𝐕𝐨𝐭𝐞𝐚𝐳ă-𝐥 𝐥𝐚 𝐃𝐞𝐬𝐭𝐢𝐧𝐚ț𝐢𝐚 𝐀𝐧𝐮𝐥𝐮𝐢 𝟐𝟎𝟐𝟒
După anunțarea finaliștilor, cea mai importantă competiție pentru destinații turistice din România, a ajuns la etapa de votare.

cluj-napoca

FOTO. Clujeni, VOTAȚI destinația anului în România. Cluj-Napoca și Sâncraiu, PROPUNERILE CJ Cluj

Alege destinația preferată din minim 3 categorii, validează-ți votul prin apăsarea butonului și confirmă votul prin accesarea link-ului primit pe e-mail.

sancraiu

sancraiu

𝐋𝐢𝐧𝐤 𝐯𝐨𝐭, AICI

𝐓𝐞𝐫𝐦𝐞𝐧 limită: 8 mai 2024”, scrie pe pagina de Facebook a CJ Cluj.

sancraiu

sancraiu

Citește mai departe

EVENIMENT

Camora (CFR Cluj, după umilința de la Ovidiu): Nu se poate așa ceva! Nu MERITĂM niciunul să purtăm acest tricou

Publicat

camora

CFR Cluj a pierdut lamentabil, vineri seara, în fața Farului Constanța, cu 1-5, meci din etapa a 5-a a play-off-ului Superligii de fotbal. Mario Camora, căpitanul „feroviarilor”, a avut un discurs extrem de dur, scrie GSP.

A fost o seară în care Farului i-a ieșit totul în timp ce CFR-ului i-a intrat totul. Fiecare acțiune a elevilor lui Gică Hagi aducea o ocazie de gol.

Camora (CFR Cluj, după umilința de la Ovidiu): Nu se poate așa ceva! Nu MERITĂM niciunul să purtăm acest tricou

„Ne facem cu toții de rușine. Nu ne trezim! Degeaba face patronul eforturi. Astăzi nu am intrat bine în meci, în nicio repriză. După ce au ratat câteva ocazii, am avut și noi șansa noastră prin Otele. Putea fi alt meci. E greu dacă nu o bagi în poartă. Orice atac al lor era un pericol.

Nu se poate așa ceva! Nu merităm niciunul să purtăm acest tricou. Să ne fie rușine, ar trebui să nu mai ieșim din case!”, a spus Mario Camora.

Întrebat dacă Dan Petrescu a vorbit cu jucătorii înaintea meciului cu Farul, Camora a spus: „Patronul a spus că a semnat, dar încă nu a venit la noi în vestiar. Din vară va fi aici. Nu vreau să vorbesc despre asta, mai avem câteva etape. Trebuie să ne trezim, mai avem un obiectiv. Dacă nu ne trezim, terminăm pe locul 6”.

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

FOTO. Clujenii din Gârbău și Aghireșu vor avea accese noi, betonate, la casele de pe marginea drumului județean

Publicat

De

Acces case Garbau - Aghireșu

Se lucrează pe județean DJ 108C. Clujenii din Gîrbău și Aghireșu, care au case pe marginea acestui drum, vor avea accese noi la proprietăți prin intermediul unui proiect al Consiliului Județean.

Practic, arată reprezentanții CPJ Cluj, în urma lucrărilor de întreținere, vor fi realizate aproape 150 de accese la proprietățile oamenilor.

Clujenii din Gârbău și Aghireșu vor avea accese noi, betonate, la casele de pe marginea drumului județean

„Derulăm, simultan, mai multe contracte de lucrări de întreținere pe drumul județean DJ 108C, mai exact pe sectorul de drum Gârbău – Aghireșu – Leghia.

Astfel, atât pe raza localității Gârbău, cât și pe raza localității Aghireșu, executăm accese betonate de la proprietăți la drumul județean, cu scopul îmbunătățirii calității vieții cetățenilor din aceste localități”, a declarat Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

Ce lucrări se derulează pe drumul județean

Pentru realizării acceselor la proprietăți sunt prevăzute operațiuni constând în:

  • săpătură manuală și mecanizată,
  • așternere manuală și mecanizată de balast, nisip și piatră spartă,

  • montarea de țeavă corugată și plasă sudată,
  • realizarea de cofraje pentru beton
  • turnarea de beton.

Se refac și trotuarele

De asemenea, vor mai fi executate lucrări de întreținere a acostamentelor, șanțurilor și podețelor,  de refacere a trotuarelor cu pavaje din dale de beton acolo unde situația o impune și de realizare de șanțuri și rigole betonate.

În baza unui alt contract de lucrări de întreținere, sectorul de drum situat pe raza localității Gârbău, în lungime de 3,2 kilometri, de la kilometrul 0+000 la kilometrul 3+200, va fi asfaltat.

Valoarea contractului este de peste 1,78 de milioane de lei, cu TVA inclus, finanțarea fiind asigurată din bugetul propriu al CJ Cluj.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax