Connect with us

EVENIMENT

Destinații de vis în care încă putem călători. Vezi în ce țări nu există restricții pentru turiștii români

Publicat


Pandemia a pus pe pauză activitatea obișnuită de zi cu zi a întregii lumi. Afaceri, rutina zilnică, mersul la școală ori la serviciu au devenit din ce în ce mai greu de desfășurat în modul în care eram obișnuiți în trecut. 

Astfel, hobby-urile sau micile plăceri care alcătuiau ceea ce numim petrecerea timpului liber au trecut poate pe ultimul loc, pe lista priorităților oamenilor.

Românii, tot mai atrași de călătorii

În topul activităților preferate de toți oamenii, și mai nou și printre cele ale românilor, se află călătoriile, care în situația actuală, generată de pandemia coronavirus sunt de multe ori un moft.

Destinații în care încă putem călători

Chiar și așa, cei care iubesc să călătorească în întreaga lume nu se dau înapoi prea ușor de la a descoperi frumusețea meleagurilor străine, chiar dacă peste tot există restricții de călătorie, în unele destinații până ieri căutate de oameni de pe întreaga planetă fiind interzis accesul turiștilor, pe fondul creșterii numărului de persoane infectate cu noul coronavirus.

În continuare, Cluj24.ro vă prezintă câteva destinații de interes pentru turiștii români, în care se poate încă călători, desigur, cu respectarea măsurilor de siguranță sau efectuarea testului COVID.

Cele 3 destinații turistice prezentate în cadrul articolului sunt considerate în acest moment sigure din punct de vedere al unei potențiale infectări cu SARS-CoV-2, astfel măsura suspendării zborurilor spre aceste destinații nefiind aplicată.

Austria, paradisul iubitorilor de sporturi de iarnă

Austria găzduiește peste 400 de ski resort-uri și reprezintă totodată o atracție pentru românii iubitori de sporturi de iarnă, datorită condițiilor superioare oferite de pârtiile austriece.

Astfel, cei care obișnuiau să călătorească în această perioadă în Austria, ori își doresc să plece pentru prima dată pentru a se bucura de o experiență superioară în ceea ce privește schiatul, trebuie să știe că nu există restricții de călătorie în acest moment pe teritoriul statului austriac.

În ceea ce privește costul pentru un sejur la ski în Austria, acesta nu este unul ridicat, unele agenții de turism având pachete de călătorie care încep de la 295 de euro pentru 7 nopți, în pensiune de 3 stele, în regim de demipensiune. La acest preț, o astfel de pensiune poate deține un scor de peste 9/10 pe booking.com, fiind de asemenea amplasată într-o locație lăudată de turiști.

Test COVID negativ, la intrarea în țară

Românii care plănuiesc să călătorească în Austria în această perioadă trebuie să știe că pentru a intra pe teritoriul statului este nevoie să prezinte un test negativ(nu mai vechi de 72 de ore de la data prelevării probelor) pentru infecția cu SARS-CoV-2. Austria nu se află în acest moment în stare de urgență.

Carantină pentru cei fără test

În lipsa unui test negativ, „persoanele respective și cei cu care locuiesc împreună sunt obligați să se supună timp de 10 zile unei carantine la domiciliu (sau într-o locație adecvată), imediat după intrarea în Austria, ale cărei costuri trebuie suportate de către persoana în cauză. Dacă un test biologic molecular pentru infecția cu SARS-CoV-2 efectuat în perioada izolării/carantinei este negativ, izolarea/carantina instituită pe perioada celor 10 zile se suspendă”, se arată pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne.

Mai rămâne doar să îți alegi stațiunea în care vrei să schiezi, după care să verifici disponibilitatea zborurilor și dacă acestea presupun vreo escală.

Dubai, destinație pentru iubitorii de lux

Emiratul Dubai se află în topul celor mai iubite destinații de vacanță pentru români, în special când vine vorba de petrecerea Revelionului, ocazie cu care are loc în fiecare an faimosul spectacol de artificii, unic în lume.

Test negativ, necesar la sosirea în aeroport

Cei care își doresc să se bucure și anul acesta de căldura din Dubai în această perioadă rece pentru români, sunt informați de MAE că intrarea cetățenilor străini, în scop turistic, este permisă doar în Emiratul Dubai, cu obligația prezentării la intrare a unui test negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2, care să fie efectuat cu cel mult 96 de ore înainte de sosirea în Emiratele Arabe Unite.

Destinația perfectă pentru noaptea de Revelion

Odată îndeplinite aceste condiții, românii sunt așteptați pe meleagurile călduroase ale Dubaiului, unde conform ofertelor agențiilor de turism, pot petrece un sejur de 4 nopți, incluzând noaptea de Revelion, vacanță pentru care trebuie să scoată din buzunar începând de la 400 de euro/persoană, la un hotel de 4 stele, cu mic-dejun inclus.

Atenție la escale!

Dacă ai noroc, s-ar putea să găsești zboruri directe spre Dubai, cu plecare din București. O altă variantă este plecarea de pe Aeroportul din Cluj-Napoca, caz în care zborul poate implica escală în Istanbul, în Turcia fiind granițele deschise.

Cancun, paradisul exotic

Pentru curajoșii care vor să se avânte într-o călătorie mai îndepărtată, una dintre sugestii ar putea fi reprezentată de Cancun, stațiune luxoasă așezată pe coasta Caraibelor, în Mexic, și totodată căutată și iubită atât de români, cât și de turiștii din întreaga lume.

Intrarea turiștilor, doar prin Aeroportul din Cancun

Este foarte important de știut că MAE avertizează turiștii că aterizarea pe Aeroportul Internațional din Ciudad de Mexico este permisă doar persoanelor care „demonstrează că realizează o călătorie esențială, întrucât centrul țării continuă să se afle sub codul portocaliu al semaforului epidemiologic”.

Necesitatea demonstrării scopului călătoriei

Astfel, cei care doresc să ajungă în Cancun aterizând pe acest aeroport nu vor putea intra în țară, însă există posibilitatea ca aceștia să își cumpere biletul de avion cu destinația direct spre Aeroportul Internațional din Cancun, unde „autoritățile de imigrări realizează controale stricte și pot decide permiterea intrării turiștilor străini dacă prezintă documente doveditoare (pachete turistice complete, bilete de avion dus-întors, asigurare medicală, etc.), întrucât stațiunile turistice de pe Riviera Maya – Cancun, Playa del Carmen și Tulum – au intrat în codul galben al semaforului epidemiologic, cu hoteluri care funcționează la 60% din capacitate”, conform mae.ro.

Deci, „Perla Mexicului” sau “Paradisul Fierbinte”, după cum mai este denumită stațiunea turistică Cancun, își are porțile deschise pentru români, chiar dacă este situată pe un alt continent.

500 de euro pentru a zbura în Cancun

Zborul spre Aeroportul Internațional Cancun, de regulă, poate presupune două escale, în orașe precum Amsterdam și Atlanta, caz în care va fi nevoie de verificarea condițiilor de tranzitare a statelor respective.

Costul total al unui zbor spre Cancun începe de la aproximativ 500 de euro/persoană, dus-întors.

All inclusive și cazări pe plajă

În ceea ce privește cazarea, există oferte care pun la dispoziția turiștilor servicii all inclusive în hotel cu vedere la mare, pentru care doi adulți vor  trebui să plătească în jur de 5000 de lei, pentru o cameră dublă, pe o perioadă de 7 zile.

Necesitatea verificării constante a restricțiilor altor state

Așadar, fie că ești în căutare de sporturi de iarnă și adrenalină, plaje exotice unde să fugi de frigul de la noi, ori locuri extravagante, cu respectarea măsurilor de siguranță și a eventualelor restricții impuse de unele state, încă putem călători și gusta din frumusețile acestei lumi.

Este important de știut că în acest moment, în destinațiile prezentate, nu există restricții care interzic accesul turiștilor, însă în funcție de evoluția transmiterii virusului COVID-19, statele pot impune suspendarea zborurilor ori alte măsuri restrictive în perioada următoare.

Pentru a fi la curent cu situația altor state, recomandăm consultarea site-ului oficial al Ministerului Afacerilor Externe.

 

 



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Primăria Cluj-Napoca, acuzată că încalcă legislația de mediu în cazul castorilor care fac stricăciuni pe strada Câmpului

Publicat

De

Castorii fac stricăciuni la Cluj

Primăria Cluj-Napoca este acuzată de o asociație de mediu că nu respectă legislația în cazul castorilor.

Animalele, care au habitatul pe Râul Popii, au provocat inundații și au deteriorat pomii fructiferi din mai multe curți ale clujenilor care locuiesc pe strada Câmpului, caz despre care Cluj24 a relatat zilele trecute.

Primăria, acuzată că încalcă legislația de mediu în cazul castorilor care fac stricăciuni pe strada Câmpului din Cluj-Napoca

Membrii Organizației pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului – OPMCB Cluj fac apel la consultare publică și susțin că Primăria încalcă OUG 57/2007 în cazul castorilor de pe Pârâul Popii. De asemenea, aceștia solicită ca Gărda Naționale de Mediu să ia măsuri.

Primăria “pasează” problema

“Primăria Cluj-Napoca demonstrează o lipsă de coerență și respect față de legislația de mediu în cazul castorilor. În răspunsurile publice ale Primăriei, se susține că intervențiile pe Pârâul Popii respectă habitatul castorilor, însă, în același timp, se menționează intenția de a reloca aceste animale protejate, delegând responsabilitatea către AJVPS”, arată reprezentanții OPMCB Cluj.

Aceștia au explicat faptul că Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi (AJVPS) nu poate acționa decât pentru speciile care au cotă de vânătoare și doar în baza unui contract cu Primaria, iar acesta nu există.

Locuitorii de pe strada Câmpului, terorizați de castori

În ultimele luni, OPMCB Cluj a fost sesizată de locuitorii din zona străzii Câmpului despre problemele cauzate de castori, respectiv inundații și deteriorarea unopr pomi fructiferi. Aceste sesizări au generat nemulțumiri, spun cei de la OPMCB Cluj și au împărțit comunitatea locală în două tabere – cei care susțin protecția castorilor și cei care consideră că aceștia sunt dăunători și trebuie înlăturați.

castori

“Primăria a intervenit cel puțin o dată pentru distrugerea barajelor, utilizând serviciile firmei Brantner. Deși inițial distrugerea a fost făcută în mod direct, la următoarea intervenție autoritățile au adoptat o abordare mai discretă, ‘curățând vegetația’ și ‘îndepărtând corpurile străine’. Totuși, aceste acțiuni încalcă prevederile OUG 57/2007, care protejează atât castorii, cât și habitatele lor”, arată reprezentanții organizației clujene de mediu.

Aceștia susțin, de asemenea, că în loc să consulte specialiștii și să adopte măsuri legale și sustenabile, Primăria delegă responsabilitatea către AJVPS care ar trebui să “elimine direct fauna nedorită”.

Castorul, specie protejată

Castorul (Castor fiber) este o specie strict protejată de OUG 57/2007 și de legislația europeană (Directiva Habitate 92/43/CEE), arată reprezentanții OPMCB Cluj. Astfel, distrugerea barajelor sau relocarea castorilor fără derogări și studii de impact aprobate de autoritățile competente sunt ilegale și pot atrage sancțiuni.
Reprezentanții organizației spun că trebuie măsuri de gestionare ecologică a problemei, dar Primăria “acționează pompieristic” și cer consultări publice, studii de specialitate și o viziune pe termen lung.

“Răspunsurile transmise de Primărie prin aplicația MyCluj menționează că ‘nu se perturbă habitatul castorilor’, dar în același timp sugerează intervenții care contrazic această declarație. Aceste mesaje confuze subminează încrederea publicului în autorități. Într-o poziție publică din din 16.01.2025, Primăria ne spune că anumalele vor fi relocate numaidecât, aruncând pisica în curtea AJVPS, care nici măcar nu este în măsură să acționeze decât pentru caprior, mistreț, vulpe sau fazan”, arată cei de la OPMCB Cluj.

Soluții alternative non-invazive pentru a ține castorii departe de curțile oamenilor

Aceștia solicită Primăriei să oprească orice intervenție ilegală și să consulte specialiști în ecologie și biodiversitate pentru a găsi soluții care să respecte legislația de mediu și propun și soluții alternative non-invazive.

Propunerile sunt:

  • Instalarea de garduri sau bariere pentru protejarea zonelor agricole și a pomilor fructiferi.
  • Menținerea unor zone tampon care să prevină extinderea inundațiilor.
  • Informarea și educarea publicului despre rolul ecologic al castorilor.

De asemenea, acești au cerut Primăriei să organizeze o dezbatere publică privind această problemă, implicând atât comunitatea locală, cât și ONG-uri de mediu și experți în gestionarea faunei sălbatice.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Dorin Lojigan, despre incendiul din Câmpia Turzii: Strada îngustă a făcut din această misiune una „imposibilă”

Publicat

foc

Un incendiu a izbucnit în noaptea de joi spre vineri la o gospodărie din Câmpia Turzii. Intervenția pompierilor a fost îngreunată de strada îngustă și mașinile parcate.

„În aceasta noapte, am fost alături de pompierii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență aparținând Primariei Municipiului Câmpia Turzii, care prin profesionalismul lor au evitat o tragedie care putea sa se întâmple pe str. Nicolae Bălcescu din Municipiul nostru.

foc

FOTO. Dorin Lojigan, despre incendiul din Câmpia Turzii: Strada îngustă a făcut din această misiune una „imposibilă”

Din păcate, strada îngustă și mașinile parcate pe aceasta au făcut din aceasta misiune o…. „misiune imposibilă”.

Printr-o bună colaborare cu pompierii I.S.U Cluj, au reușit lichidarea incendiului care se putea extinde la casele din jur.

Vă mulțumesc băieți și va felicit”, a scris primarul Dorin Lojigan pe Facebook.

foc

foc

Foto: Facebook Dorin Lojigan

Citește mai departe

EVENIMENT

Un clujean propune o centură ocolitoare la Gilău, localitate care e una din principalele surse de aglomerație în Cluj-Napoca

Publicat

Propunere centura ocolitoare Gilău

Un clujean propune realizarea unei centuri ocolotoare la Gilău, care ar reduce aglomerația din Cluj-Napoca.

Localitatea Gilău a devenit o sursă foarte mare de blocaje în trafic, în special pe DN1 E60, în ambele direcții, și pe drumul DJ107P, la intersecția cu DN1 E60.

Un clujean propune o centură ocolitoare la Gilău, localitate care e una din principalele surse de aglomerație în Cluj-Napoca

În zilele de weekend și cele zilele libere, în anumite intervale orare, dar în special
în sezonul cald, s-a ajuns ca traversarea localității Gilău să dureze o
oră sau chiar o oră și jumătate.

Este vorba de o secțiune de drum de aproximativ 5 kilometri, de la intrarea până la ieșirea din Gilău, spune clujeanul, care a enumerat și câteva dintre cauzele blocajelor din trafic:

  • faptul că tot traficul dinspre Florești (două benzi), dinspre Turda (autostradă), dinspre Nădășel (autostradă), dinspre Luna de Sus / Băișoara trebuie să se încadreze pe o singură bandă de mers, la intrarea în Gilău înspre Oradea, și întâmpină lucrurile descrise mai sus;
  • treceri de pietoni multiple, semaforizate și nesemaforizate;
  • intersecții multiple fără bandă de așteptare pentru virare la stânga sau dreapta, lucru care face ca tot traficul să oprească pentru o mașină care virează la stânga sau la dreapta;
  • numărul tot mai mare de mașini;
  • numărul tot mai mare de locuințe în localitatea Gilău;
  • numărul relativ mare de activități comerciale în centrul localității, unde multe mașini opresc.

Nicio soluție nu a redus semnificativ aglomerația

Acesta a precizat că știe că s-au propus și s-au realizat diferite soluții pentru a îmbunătăți situația, dar până în prezent nici una dintre ele nu a făcut ca aglomerația din zona localității Gilău să fie redusă semnificativ.

“E evident nevoie de ceva mai mult decât un semafor, două, de realizarea a două benzi pe sens, pe o porțiune limitată de drum, sau de devierea unei categorii de vehicule prin altă parte și nu prin localitate. Faptul că mașinile grele, camioanele sunt sau vor fi obligate să ocolească localitatea Gilău poate fi o măsură bună pe de-o parte, dar pe de altă parte obligi un număr foarte mare de vehicule să facă aproximativ 20 de kilometri în plus pe DN1J, doar ca să evite o localitate. Nu este deloc cea mai optimă soluție”, spune clujeanul.

Acesta a subliniat că locuitorii Gilăului și toți șoferii trenuie să fie ajutați prin implementarea unor soluții eficiente, avțnd în vedere că Autostrada A3, spre Oradea, va fi finalizată în câțiva ani.

Centură ocolitoare la Gilău. Ce propune clujeanul

Clujeanul, locuitor al comunei Gilău, face astfel o propunere pentru a rezolva problema traficului, care a fost, de altfel, transmisă spre analizare și Primăriei Gilău, Consiliului Județean Cluj, Poliției Rutieră Cluj, CNAIR, dar și Ministerului Trasnportului.

“Din motive pe care noi, cei care nu suntem în domeniul infrastructurii rutiere, nu le cunoaștem, traseul Autostrăzii A3 în zona de nord a localității Gilău face ‘buclă’ convexă spre nord-vest, asta făcând ca traseul A3 să fie relativ paralel cu E60, pe o mare parte din raza localității Gilău. Astfel, propunerea mea este ca A3 să fie utilizată ca parte din ‘Centura Gilău’, reprezentând aproximativ două treimi din această posibilă centură. Cealaltă treime ar însemna un drum nou, drum de legătură care să pornească de la intrarea în localitatea Gilău dinspre Oradea
și care să se intersecteze cu A3 într-un punct considerat optim”, arată clujeanul.

Care va fi traseul Centurii Gilău

Chiar dacă în zona presupusă a fi locul de intersecție dintre A3 și drumul nou de legătură Autostrada A3 este situată la înălțime cu 20 până la 60 de metri mai sus decât nivelul E60 la intrarea în Gilău dinspre Oradea, depinde de traseul exact, lucrul acesta nu poate fi un impiediment în anul 2025, când utilajele și posibilitățile în infrastructura rutieră pot rezolva acest aspect, arată acesta.
Astfel, traseul Centurii Gilău ar însemna, dinspre Oradea spre Cluj Napoca:

  • ca la intrarea în Gilău, se virează pe drumul de legătură (la stânga), pe care se ajunge la A3;
  • se intră pe A3 și se ia spre direcția Turda;
  • se iese de pe autostradă la ieșirea deja existentă, spre Cluj Napoca, sau se continuă călătoria spre Turda, Sibiu, București, după caz.

Dinspre Cluj-Napoca spre Oradea sau dinspre Turda spre Oradea, traseul ar fi, evident, în sens invers. Se intră pe autostrada A3 (în Gilău pentru cei care vin dinspre Cluj-Napoca, sau în altă parte pentru cei care vin dinspre Turda), se iese de pe autostradă la intersecția cu drumul de legătură, se ajunge la E60 și se continuă drumul spre Oradea.

“Nu doar autovehiculele care se deplasează din Cluj-Napoca / Florești spre Oradea ar ocoli localitatea Gilău pe această centură, ci și autovehiculele care vin dinspre Turda sau Nădășel, pe autostradă, sau dinspre Luna de Sus, Băișoara ar ocoli localitatea Gilău, ieșind de pe autostradă și intrând pe acel drum de legătură. În felul acesta, se rezolvă problema mare a traficului din Gilău, ‘profitându-se’ de traiectul Autostrăzii A3 din zona localității Gilău, oferind posibilitatea vehiculelor care doar tranzitează localitatea Gilău de a petrece un timp relativ scurt de traversare a localității, pe șoseaua de centură”, a mai explicat clujeanul.

Citește mai departe

EVENIMENT

Minor de 16 ani din Apahida, REȚINUT pentru conducere fără permis. A făcut și un ACCIDENT

Publicat

Șofer reținut a doua oară

Un minor de 16 ani din Apahida a fost reținut de polițiști pentru conducere fără permis. Acesta a provocat și un accident rutier.

„La data de 14 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Apahida au dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, pe numele unui minor de 16 ani, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Minor de 16 ani din Apahida, REȚINUT pentru conducere fără permis. A făcut și un ACCIDENT

Din cercetări a reieșit că, în noaptea de 31 decembrie 2024 spre 1 ianuarie a.c., acesta ar fi condus un autoturism pe raza localității Dezmir, fără a poseda permis de conducere, unde ar fi provocat un accident rutier soldat cu pagube materiale, părăsind imediat locul evenimentului.

Persoana în cauză se afla deja sub control judiciar pentru alte infracțiuni.

Acesta a fost depistat în baza mandatului de aducere, fiind reținut pentru 24 de ore, iar la data de 15 ianuarie a.c. a fost prezentat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Cluj-Napoca, care a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile.

Cercetările continuă sub coordonarea unității de parchet competente”, a comunicat IPJ Cluj.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate