Connect with us

ACTUALITATE

Deputatul Adrian Dohotaru acuză: Clujul a devenit „Oraș pentru profit, nu pentru oameni”

Publicat


Deputatul independent de Cluj, Adrian Dohotaru, susține că, în calitate de locuitor al Mănășturului și părinte care își duce copilul la grădiniță chiar lângă construcțiile propuse, se împotrivește realizării altor blocuri noi cu 13 niveluri într-un cartier oricum aglomerat.

”Cele două blocuri aglomerează traficul în zonă și distrug grădinile cartierului. Deja facem slalom printre mașini în drum spre grădiniță, iar dacă se face construcția vom avea și mai mult trafic auto. Dezvoltarea orașului trebuie gândită în cartiere noi, punând accentul pe funcțiuni publice, nu pe speculă imobiliară și nu sufocând cartierele existente, unde sunt deja probleme cu lipsa spațiilor verzi”, a anunțat Dohotaru.

Acesta a propus printr-o petiție semnată de mii de mănăștureni, alături de inițiativa La Terenuri – Spațiu comun în Mănăștur, ca spațiul verde din zonă să fie reabilitat.

Chiar dacă Primăria a acceptat, ce se întâmplă în ultimul timp e ca orice spațiu verde acceptat de Primărie pentru amenajare e „vândut” la pachet cu un proiect imobiliar, ridicând astfel valoarea terenului și construcțiilor.

În consecință, am trimis observațiile mele pe larg Comisiei de Urbanism cerând Primăriei să nu autorizeze blocurile.

Referitor la ‘PLAN URBANISTIC ZONAL – construire imobile cu funcțiuni mixte str. Parâng’ aflat în dezbatere publică, menționez ca activist, parlamentar și locuitor al cartierului că un nou proiect imobiliar într-un Mănăștur oricum foarte aglomerat nu este de dorit a fi avizat de către Primărie în nicio circumstanță. Astfel, în documentație am identificat câteva probleme pe care le enumăr mai jos:

(1). Studiul de fundamentare nu justifică logic apariția unor noi obiecte arhitecturale care să ‘altereze’ ‘zona de rezervă’ schițată înainte de anii ‘90. Urbanistic și logic vorbind, această zonă, care trebuia să lege zona ‘La Terenuri’ de Someș prin culoarul verde – albastru dat de Pârâul Calvaria, apoi Parcul Primăverii, Dealul Calvaria, Canalul Morii și Parcul Rozelor, trebuia să rămână verde. Astfel, ar fi existat o legătură verde neîntreruptă între Pădurea Făget și Culoarul Someșului. Înainte de ‘90 aceasta fâșie a fost alterată de construirea blocului din fața Cinemaului Dacia și de blocurile P+4 situate prea aproape de Pârâul Calvaria, între ‘90 și 2020

s-au construit mastodontul Bisericii din Parcul Primăverii și giganticul bloc ‘semilună’ din Parcul Rozelor, care sugrumă acest traseu (la un moment dat chiar l-a blocat cu o poartă ilegală demontată prin eforturile SOS Cluj). În noul deceniu, se propune continuarea acestei logici de alterare a spațiului verde continuu prin amplasarea unor blocuri de 13 niveluri în buza Pârâului Calvaria și 14 niveluri spre str. Parâng (oricum aglomerată cu blocuri înalte), distrugând orice șansă ca acest spațiu să fie perceput de pieton ca o legătură eliberată de betoane, mașini și zgomot.

(2). În planșa ‘CONFORMARE SPATIAL-VOLUMETRICA’ se dorește îndepărtarea ‘canoanelor urbanismului sovietic’ caracterizat de blocuri turn și spațiu verde de jur (un urbanism de tip cart. Gheorgheni) și se propune ‘densificarea/îndesirea’ cartierului doar pentru a ‘marca strada’. Întrebarea este ‘vrem să creăm o nouă strada Mehedinți pe Parâng, doar din rațiuni estetice? Ce preferăm? Gheorghiul cu tăpșanele lui de spații verzi largi între blocuri sau labirintele Mănășturului?

(3). Mănășturul este un cartier în care serviciile au apărut improvizat, dar astăzi ele există, de la cultură până la educație și comerț – e un cartier funcțional. Cea mai mare deficiență este cea a lipsei spațiilor verzi, de recreere. Prin apariția acestor noi blocuri se distruge o zonă verde unică și specifică pentru cartier: grădinile urbane apărute spontan aici încă de la construirea cartierului. Dacă această investiție privată profită la maxim de ceea ce poate oferi cartierul Mănăștur (poziționarea lângă un viitor parc și lângă pădure, în apropiere de creșe, școli, spații comerciale și Cinema Dacia), ce oferă investitorul la schimb comunităților locale? Un trafic și mai infernal, spații verzi distruse, poluare, aglomerare, umbrire, și mai multe suprafețe betonate pentru mașini, ridicarea temperaturii insulei de căldură etc?

(4). În planșa ‘DISFUNCȚIONALITĂȚI’ se arată o imagine cu grădinile comunitare pe care investiția intenționează să le distrugă sub care este scris: ‘Dezinteres față de potențialul unor zone verzi existente’. Întrebarea noastră este: ce înseamnă ‘potențial’ și cine ar trebui să îl folosească? Aceste grădini au apărut odată cu cartierul și sunt o mărturie vie a practicilor celor care au venit din zonele rurale să locuiască și să lucreze în industria Clujului. Pentru acești oameni nu exista conceptul de ‘timp liber’, așa că își umpleau acest timp cu ceea ce știau de acasă: adică ‘agricultură’. Aceste grădini i-au ajutat pe oamenii care au construit Clujul de-a lungul deceniilor să supraviețuiască în deceniile de ‘criză’ alimentară și astăzi să guste legumele și fructele sănătoase. În Occident, agricultura urbană este reînviată și încurajată pentru că pe lângă că produce ‘organic’, ea ne reglează temperaturile insulelor urbane de căldură și ne împrospătează aerul. Ceea ce nu putem spune despre încă 2 blocuri turn în Mănăștur.

(5). În aceeași planșă se definește greșit ceea ce înțelegem prin spațiu public, și, specific, cum au luat naștere ‘improvizațiile inestetice’ din cartierul Mănăștur. Spațiul public nu e definit strict din punct de vedere ‘estetic’ sau prin amenajări de ‘calitate’ ridicată, spațiul public este rezultat din nevoile locuitorilor, al celor care îl folosesc. În comunism spațiile dintre blocuri au fost total ignorate, autoritățile concentrându-și atenția pe construirea de cât mai multe locuințe,

ignorând ‘schițele de sistematizare’ ale urbaniștilor vremii. Ceea ce a rezultat sunt aceste ‘aproprieri inestetice’ materializate spațial în bănci mutate acolo unde era nevoie de ele.

Greșeala e a celui care a amplasat banca acolo unde nu era nevoie de ea, sau a dispus-o într-o mobilare urbană defectuoasă – de obicei, oamenii vor să discute între ei în spațiu public. Din cauza aceasta mănășturenii își improvizează spațiile de întâlnire – pentru că nu au altele. În mod similar au apărut garajele – depozite de murături ‘dezagregate’ sau ‘inestetice’ – pentru că ele sunt o extensie a apartamentului cu spațiu insuficient pentru o locuire decentă. Iar grădinile comunitare sunt tocmai expresia dorinței de a petrece timpul împreună cu vecinii – ceea ce numim o comunitate reală.

(6). Mănășturul nu e o favelă! În studiul de fundamentare există exprimări grave și iresponsabile precum ‘consecința este că spațiile comerciale edificate înainte de 1990 și neadecvate pentru activitatea modernă au suferit modificări succesive și neunitare odată cu

schimbarea diverșilor chiriași și împreună cu dezvoltările improvizate de după 1990 contribuie la crearea unei imagini dezolante de favela ’ – adică improvizațiile datorate slabei implementări ale proiectelor socialiste, apărute spontan pentru că oamenii avea nevoie pentru a locui încartier provoacă o impresie de ‘favelă’ – expresia de maximă sărăcie a cartierului, care înțelegem că odată cu noul proiect imobiliar va dispărea.

(7). Pe planul de proprietăți: se speculează o potecă cu caracter juridic neclar (pe plan: ”alee domeniu public necadastrat conform adresei ….”) pentru a declara parcela privată ca fiind parcelă de colț (colțul fiind dat de intersectarea potecii cu strada). Prin acest lucru, crește CUTul admis de la 1,4 la 1,8.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Un fost chiriaș a distrus bunurile dintr-un apartament din Florești. Jandarmii clujeni l-au încătușat și l-au dus la Psihiatrie

Publicat

jandarmii

Luni seara, în jurul orei 23.00, în urma unui apel la SNUAU 112 primit din partea proprietarului unui imobil, privind un conflict în desfăşurare în interiorul unui apartament, un echipaj de jandarmerie din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Cluj a fost direcţionat de dispeceratul unităţii spre o stradă din localitatea Florești.

Jandarmii au ajuns imediat la faţa locului, unde au găsit un bărbat, îmbrăcat sumar, care pătrunsese prin efracție în apartament și distrusese bunurile din interior.

”Dat fiind faptul că bărbatul nu a dorit să coopereze, jandarmii l-au imobilizat prin încătușare.

Având în vedere că persoana recalcitrantă se afla într-o stare care părea să necesite îngrijiri medicale, jandarmii clujeni au solicitat o ambulanță prin dispeceratul unităţii.

Persoana a fost transportată la camera de garda a Secției de Psihiatrie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca”, arată jandarmii clujeni

Jandarmii clujeni au procedat la întocmirea documentelor operative pentru continuarea demersurilor legale.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Secretul celebrei fripturi de Turda, dezvăluit într-un eveniment culinar la Centrul Gastronomic

Publicat

fripturi de Turda

Centrul Gastronomic Turda organizează, sâmbătă, un eveniment culinar care își propune să dezvăluie secretul celebrei fripturi de Turda și să o pună în valoare, în mai multe ipostaze, una mai apetisantă și mai gustoasă decât cealaltă.

”Pentru că ați cerut (mai ales cei care ne vizitează orașul și vor să guste din specialitățile locale) ne conformăm și încingem oala cu untură.

Punem și de o ciorbă de legume cu tarhon, dar și castraveții la covăsit de pe acuma.

Facem și un Vargabéles (umplutură cu tăiței și brânză de vaci cu stafide, între foi subțiri de plăcintă), că nu se poate fără desert”, au transmis organizatorii.

Evenimentul are loc înre orele  13:00-21:00 la Centrul Gastronomice Turda, strada Gheorghe Lazăr nr. 8.

Cum se prepară

Friptura de Turda este preparată din carne de porc, iar specialiștii în acest preparat oferă următoarea rețetă, lăsată de bunici și străbunici, produsul fiind întâlnit, pe vremuri, la târgul din oraș:

Se taie fleica porcului, iar feliile mai grase se rumenesc. Carnea se cresta oblic, paralel, la o distanță de două degete pe ambele părți. Feliile pregătite se înmoaie în apă sărată în jur de 20 de minute, iar după ce apa se strecoară de pe carne, se șterge și se pune într-un ciubăr. Se prăjește într-o tigaie mare, în untură multă, curată, fără nici un strop de apă.

Citește mai departe

EVENIMENT

Iar începe nebunia. Wizz Air a anulat zborul Cluj-Bologna din motive tehnice. Ce pot face pasagerii

Publicat

microsoft wizz

Compania aeriană Wizz Air a anulat, marți, zborul de pe Aeroportul Internațional ”Avram Iancu” Cluj spre Bologna (Italia), lăsând pasagerii cu ochii în soare. 

Cursa trebuia să decoleze la ora 6,55.

”Am făcut check-in-ul, nu a fost nicio problemă. Ne-au urcat pe toți pasagerii în autobuze, avionul era acolo, dar apoi ne-au anunțat că zborul s-a anulat.

Cu Wizz Air niciodată nu știi dacă pleci, dacă ajungi la destinație și ce soluții ai, din păcate”, a spus un pasager nemulțumit că a pornit în concediu cu stângul din cauza companiei loe cost

Potrivit acestuia, oamenii au fost anunțați că anularea este cauzată de probleme tehnice.

De asemenea, a fost anulat și zborul de retur care urma să aterizeze de la Bologna la Cluj la ora 11,20.

Ce pot face pasagerii

Potrivit site-ul Wizz Air, în cazul întârzierii și anulării unui zbor de către companie, pasagerii au la dispoziție următoarele soluții:

1)Puteți să rezervați din nou următorul zbor disponibil pe aceeași rută sau pe una similară. Sau, în cazul în care nu există zboruri disponibile în aceeași zi sau în următoarea zi (și datele ulterioare disponibile nu sunt potrivite, având în vedere scopul călătoriei dumneavoastră), vă puteți planifica singur(ă) călătoria cu altă companie aeriană sau cu un alt mijloc de transport corespunzător (și anume tren, autobuz sau mașină închiriată).

Rețineți că orice mijloc de transport alternativ trebuie să ofere condiții de transport comparabile către destinația dumneavoastră. Costurile și cheltuielile aferente, însoțite de documente justificative, pot fi trimise pentru a fi rambursate de către noi prin intermediul wizzair.com.

Prin urmare, nu uitați să păstrați și să trimiteți toate chitanțele și facturile relevante legate de costurile unei astfel de călătorii alternative (de exemplu, bilet sau combustibil); sau

2)Puteți anula rezervarea și puteți solicita în contul dumneavoastră WIZZ o rambursare sub formă de credite WIZZ pentru zborul anulat și pentru sectorul de întoarcere, dacă este cazul; sau, ulterior, veți putea face o cerere pentru o rambursare prin metoda de plată inițială în locul creditelor WIZZ.
Dacă doriți să vă modificați opțiunea, puteți face acest lucru în conformitate cu regulile generale și după plata taxelor aferente.

Rețineți că pentru Serviciile suplimentare, în cazul anulării, se aplică politicile privind anularea și rambursarea ale furnizorului terță parte.

Pentru a avea acces la aceste opțiuni, conectați-vă și alegeți o opțiune din profilul dumneavoastră WIZZ (în calitate de titular al rezervării). Dacă întâmpinați dificultăți, contactați Centrul telefonic Wizz Air.

În afară de opțiunile menționate mai sus, vă vom oferi posibilitatea de a efectua două apeluri telefonice în mod gratuit (sau puteți alege telex, fax sau e-mail) sau, în situațiile în care nu este posibil ca Wizz Air să vă pună la dispoziție aceste servicii, vă vom rambursa contravaloarea acestor comunicări.

Cazare la hotel

În cazul schimbării zborului, atunci când data de plecare a noului zbor este ziua de după cea în care era planificat inițial zborul anulat, vă vom pune la dispoziție cazare la hotel și transport între aeroport și hotel, în mod gratuit. În situațiile în care nu este posibil ca Wizz Air să vă pună la dispoziție aceste servicii, vă vom rambursa costurile pentru masă, cazare la hotel și transport între aeroport și hotel.

Rețineți că rambursarea costurilor de asistență specificate mai sus se va face în limita unei sume rezonabile și neapărat pe baza chitanțelor prezentate de dumneavoastră.

Compensații de la Wizz

În plus, Wizz Air va plăti compensații conform Articolului 7 din Regulament:

250 euro- până la 1.500 km dacă vi s-a oferit un zbor nou și ora sosirii acestuia nu depășește cu 2 ore ora de sosire programată a zborului pe care îl aveați rezervat, această sumă va fi redusă cu 50%

400 euro -între 1.501 și 3.500 km în cazul tuturor zborurilor intracomunitare (UE – SEE)
Dacă vi s-a oferit un zbor nou și ora sosirii acestuia nu depășește cu 3 ore ora de sosire programată a zborului pe care îl aveați rezervat, această sumă va fi redusă cu 50%

600 euro – peste 3.500 km (se aplică numai pentru zborurile non-intracomunitare (UE – SEE)
Dacă vi s-a oferit un zbor nou și ora sosirii acestuia nu depășește cu 4 ore ora de sosire programată a zborului pe care îl aveați rezervat, această sumă va fi redusă cu 50%

Când nu se plătesc banii

Compensația de mai sus nu va fi plătită dacă ați fost informați în legătură cu anularea:

cu 2 săptămâni înainte de ora de decolare programată a zborului (OPP);
cu 2 săptămâni până la 7 zile înainte de OPP și vi se oferă un zbor Wizz Air alternativ, care să vă permită să plecați cu cel mult două ore înainte de OPP și să ajungeți la destinația finală în mai puțin de patru ore după ora de sosire programată (OSP);
cu mai puțin de 7 zile înainte de OPP și vi se oferă un zbor Wizz Air alternativ, care să vă permită să plecați cu cel mult o oră înainte de OPP și să ajungeți la destinația finală în mai puțin de două ore după OSP.
Rețineți că nu vom fi obligați la plata compensațiilor dacă se poate demonstra că anularea este cauzată de circumstanțe extraordinare, ce nu ar fi putut fi evitate în pofida aplicării tuturor măsurilor rezonabile.

Circumstanțele extraordinare includ, dar fără limitare, următoarele cauze: controlul traficului aerian, starea vremii, greve în industria aviatică (altele decât greve ale angajaților companiei Wizz Air), alerte teroriste sau motive de securitate, închiderea aeroportului sau a pistei, tulburări sociale, catastrofe naturale, motive de securitate a zborului.

Fiecare caz va fi evaluat individual pentru a se stabili dacă există circumstanțe extraordinare de neevitat.

Dacă aveți nemulțumiri legate de punerea în aplicare a drepturilor dumneavoastră conform Regulamentului, puteți contacta instituția națională de aplicare a legii din locația de plecare (http://apr.europa.eu).

 

Citește mai departe

ECONOMIE

FOTO. Carnea de vită Premium Angus din Sibiu – gust autentic și încredere în fiecare bucată

Publicat

Premium Angus

La poalele Carpaților, într-un mediu natural, se produce o carne de vită de o calitate excepțională care încântă papilele gustative și aduce încredere în produsele de pe masă. E vorba despre carnea de vită Premium Angus, din Sibiu. Această carne nu este doar un produs local, ci un etalon al performanței culinare și al devotamentului față de practici agricole sustenabile.

Calitatea Premium Angus – oalegere pentru experiențe culinare incomparabile

Într-o lume în care timpul petrecut cu cei dragi este din ce în ce mai prețios, fiecare masă devine o oportunitate de a crea amintiri memorabile.

Carnea de vită Premium Angus din Sibiu este alegerea perfectă pentru cei care apreciază gustul autentic și calitatea superioară a preparatelor.

Recunoscută pentru textura sa rafinată și marmorarea intensă, această carne oferă o experiență culinară de neuitat, indiferent de modul în care este gătită.

Fie că alegi să pregătești o friptură suculentă la tigaie sau să organizezi un grătar pentru a pune în valoare aromele naturale ale cărnii, Premium Angus va fi punctul culminant al mesei tale. Atenția pentru detalii și practicile eficiente de producție garantează nu doar un gust deosebit, ci și un produs sănătos.

Secretele unui steak de vită desăvârșit

Pentru a sublinia aromele naturale ale cărnii de vită Angus, marinarea este un pas esențial. Aceasta îmbogățește gustul și rafinează textura cărnii.

Alege sosuri care să completeze armonios preparatul și să adauge un plus de savoare. În plus, utilizarea unui grătar de calitate, cu control precis al temperaturii și distribuție uniformă a căldurii, e recomandat pentru a menține suculența și aromele autentice ale cărnii.

Tomahawk Steak – piesă de rezistență la BBQ

Top view of dry-aged marble beef steak Tomahawk on black slate with spices. Flat lay, dinner concept.

Pentru cei care doresc să impresioneze cu adevărat, un tomahawk steak pregătit pe un grătar cu smoker este alegerea ideală.

Carnea de vită Premium Angus, cu marmorarea sa bogată și gustul inconfundabil, este perfectă pentru această metodă de gătire lentă, care permite aromelor să se dezvolte în mod optim. Reglează temperatura grătarului între 110-135°C și asigură-te că folosești un termometru pentru a obține exact rezultatul dorit.

După gătire, lasă carnea să se odihnească pentru a permite sucurilor să se redistribuie uniform, garantând astfel o friptură fragedă și plină de savoare.

Transformă fiecare masă într-o experiență unică

Cu Premium Angus din Sibiu, fiecare masă devine un festin. Indiferent dacă este vorba de o seară liniștită în familie sau de o petrecere cu prietenii, atmosfera va fi întotdeauna încărcată de voie bună și preparate delicioase. Descoperă gama variată de piese de carne de vită Angus, de la tomahawk la vrăbioară și antricot cu os, și transformă orice masă într-o senzație culinară de neuitat.

Vizitează acum magazinul online al producătorului www.premiumangus.ro și explorează ofertele speciale și selecția vastă de carne de vită Angus.

Alege calitatea și gustul autentic pentru a crea momente de neuitat alături de cei dragi, savurând carnea de vită Premium Angus din Sibiu.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax