Connect with us

ANUNȚURI PUBLICE

Decan: Așteptăm la Facultatea de Medicină Veterinară candidați buni, oameni care iubesc animalele

Publicat


Admitere 2021, USAMV Cluj-Napoca – Facultatea de Medicină Veterinară

„Oameni care iubesc animale, aceasta este prima cerință a domeniului”, ne spune decanul Facultății de Medicină Veterinară (FMV) din cadrul USAMV Cluj-Napoca, Prof. dr. Nicodim Fiț, care anunță și că pentru anul universitar următor sunt pregătiți să primească în anul I peste 250 de studenți.

Anul trecut, concurența a fost mare, cinci candidați pe un loc, iar admiterea s-a făcut doar pe baza notei obținute la Bacalaureat. Anul acesta însă este programat, în luna iulie, un examen tip grilă pentru verificarea cunoștințelor, care va conta în procent de 40 la sută pentru media de admitere.

”Această examinare ne permite să triem mai bine candidații, iar cei interesați pot afla mai multe detalii de pe site-ul nostru. Cunoștințele necesare se află în două manuale de liceu, este vorba despre Biologie, clasa a XI-a, și Chimie, clasa a X-a. Considerăm că acest test este o motivație în plus pentru tinerii care doresc să învețe și să aibă o bază de cunoștințe, bază de la care noi putem să începem educația în primul an. Am observat că dacă nu există o selecție, studenții se gândesc să renunțe mai ușor la facultate. La noi nu s-a întâmplat acest lucru, ne putem considera norocoși, însă avem candidați buni, cu medii destul de mari la Bacalaureat”, explică Prof. dr. Nicodim Fiț, decanul facultății.

Medic veterinar – o carieră ca o vocație!

Reprezentații Facultății de Medicină Veterinară din cadrul USAMV Cluj-Napoca spun că acest domeniu oferă foarte multe oportunități de dezvoltare ulterioară în carieră. După cei șase ani de studiu, absovenții pot să aleagă să devină antreprenor, dar și angajat în numeroase domenii, cum ar fi: medic veterinar într-un cabinet sau clinică, într-un laborator sau farmacie, să lucreze într-o rețea de distribuție medicamente, atât veterinară, cât și umană, în depozite specifice, domenii care țin de controlul alimentelor, la ferme de animale, fabrici de producție din industria alimentară, instituții pentru protecția animalelor, în educație sau cercetare.

”Specializarea este conferită tuturor studenților, astfel încât un absolvent de Medicină Veterinară poate profesa încă din prima zi după absolvire. Ulterior, la fel ca la medicina umană, există variante de rezidențiat, doctorat sau internship la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca. Oferta de admitere a Facultății de Medicină Veterinară are prevăzute locuri la linii de studiu în limbile română, franceză și engleză. 138 de locuri bugetate la română, alte 15 la taxă, 45 de locuri la limba engleză și 60 la franceză”, detaliază Prof. dr. Nicodim Fiț.

Deși anul universitar care se încheie în luna iulie a fost unul greu, decanul FMV adaugă că toată energia a fost canalizată astfel încât calitatea învățământului să rămână la standardele impuse. Prin măsurile luate imediat după declararea stării de urgență au reușit, față de alte domenii sau facultăți de profil din țară, să desfășoare mare parte din activitate onsite.

”Medicina veterinară nu se poate face online, doar anumite activități teoretice, partea practică presupune o manoperă, o interacțiune cu pacientul, altfel, oricât se simulează în fața unui calculator, nu este realitatea, iar abilitățile dobândite nu sunt la fel. Noi am implementat măsuri de protecție, am lucrat în grupuri mici, am modificat orarul, astfel că toată lumea a fost în siguranță. A fost un efort, a trebuit să intrăm în spațiile de învățământ altfel decât pană atunci, dar am reușit să realizăm tot ce ne-am propus”.

În aceeași perioadă, activitățile din clinica aflată în campusul universității au continuat non-stop, cu studenți voluntari care s-au organizat astfel încât să acorde la nevoie îngrijirile necesare animalelor de companie, și nu numai.

Care sunt facilitățile pentru studenții USAMV?

”Studenții noștri pot face practica atât în unitățile proprii, cât și în cele ale colaboratorilor noștri. Avem în campus o clinică destinată în principal intervențiilor de urgență și tratamentelor mai deosebite și un spital pentru tratamentul animalelor de companie. Avem program non-stop, studenții se rulează în gărzi, echivalente spitalelor de la medicina umană. De asemenea, studenții pot face practică la abatoare, în unități de producție și prelucrare a alimentelor, unități de desfacere, laboratoare, farmacii veterinare, cabinete, clinici de stat sau private, unități cu care facultatea noastră are contracte de colaborare, astfel încât studenții să fie cât mai aproape de activitatea pentru care se pregătesc”, spune decanul facultății.

Tinerii se specializează în toate direcțiile, așa că există module destinate animalelor de companie, câini și pisici în mare parte, dar și pentru animale noi de companie, cum ar fi reptilele, insectele, găinile sau porcii, cu toate că aceleași specii se pot regăsi și la animale de rentă, crescute pentru productivitate. O atenție deosebită se acordă cailor, în clinica din campus existând un sector special dedicat creșterii și tratării cabalinelor, cu rezultate remarcabile de-a lungul timpului. Din anul al IV-lea de facultate, studenții combină toate activitățile de practică cuprinse în programul de studiu.

”Universitatea noastră deține o fermă mixtă la Cojocna, unde există vaci, oi, porci și păsări, ridicată după toți parametrii de calitate existenți la nivel mondial, astfel că în primul an de studiu, bobocii trebuie să facă stagiul de pregătire acolo, pentru a se obișnui cu animalele. Ei trebuie să observe condițiile de creștere, de tratament, să conlucreze cu colegii lor de la Zootehnie sau de la Biotehnologie. De altfel, universitatea este împărțită în două mari categorii: baza de plante și baza de animale. Pe de altă parte, în clinica din campus se realizează intervenții chirurgicale deosebite, la care sunt invitați să participe. Cel puțin la ora actuală, suntem de referință în domeniul intervențiilor chirurgicale în toată regiunea, avem computer tomograf, endoscoape, săli de chirurgie, ecografe de ultimă generație adaptate pentru animale, plus alte aparate necesare în medicina veterinară de urgență. Pot afirma că infrastructura de la Facultatea de Medicină Veterinară se regăsește în puține facultăți din estul Europei”, declară Prof. dr. Nicodim Fiț.

”Și eu mi-aș fi dorit să am asemenea condiții când am fost student…”

Printre facilitățile oferite de USAMV Cluj-Napoca se află și biblioteca din campus, care garantează accesul gratuit la o bază de date internațională, cămine moderne, un restaurant-cantină, iar Facultatea de Medicină Veterinară este cotată ca fiind lider în acest domeniu. Clasamentele internaționale, între care Academic Ranking of Worlds University sau Shanghai Ranking, arată că este prima facultate din țară în domeniul Medicină Veterinară.

”Oferim studenților laboratoare de specialitate moderne în campus, echivalente cu laboratoarele care se regăsesc și în Uniunea Europeană, toate cadrele didactice de la noi sunt specializate în străinătate, avem centre de rezidențiat unice în țară și în estul Europei. La acestea se adaugă și centrele de pregătire postuniversitară existente, destinate specializării continue, în special pentru a ține pasul cu toate noutățile din domeniu. În total, avem peste 500 de studenți la liniile de studiu într-o limbă străină, iar acest lucru ne obligă să facem totul, să fim pregătiți, să ținem pasul cu ultimele noutăți. Nu în ultimul rând, studenții noștri obțin la finalul celor șase ani o diplomă care este recunoscută și echivalată cu orice altă diplomă din spațiul UE”, conchide decanul FMV.

Detalii despre Admitere 2021 la USAMV Cluj-Napoca: https://admitere.usamvcluj.ro/

Admitere 2021 la Facultatea de Medicină Veterinară: https://fmv.usamvcluj/ro/


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


ANUNȚURI PUBLICE

DEER derulează proiecte de investiții de aproximativ 340 milioane lei prin cofinanțare din fonduri europene

Publicat

Distribuție Energie Electrică Romania (DEER), parte a Grupului Electrica, continuă să investească în infrastructura de rețea pentru modernizarea și dezvoltarea sistemului de distribuție, fiind în ultimii ani cel mai mare investitor în modernizarea și retehnologizarea rețelelor de distribuție a energiei electrice.

Cele mai importante investiții au vizat îmbunătățirea calității serviciului de distribuție și creșterea eficienței operaționale prin modernizarea, automatizarea instalațiilor, implementarea tehnologiilor moderne precum și creșterea eficienței energetice prin reducerea pierderilor în rețele.

Proiectele de investiții ale companiei urmează liniile strategice directoare pentru dezvoltarea unor rețele inteligente care să permită dezvoltarea, conectarea și operarea unor surse multiple și distribuite pe scara largă, asigurând cadrul tranziției către energia verde.

Oportunitățile de finanțare externă constituie o pârghie importantă pentru susținerea investițiilor în infrastructură și digitalizare, precum și a obiectivelor de eficiență energetică.

DEER a inițiat mai multe proiecte importante de investiții prin cofinanțare din fonduri europene. Acestea ar urma să fie finanțate in cea mai mare parte din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) prin POIM 2014-2020, Axa Prioritara 6: Promovarea energiei curate și eficienței energetice în vederea susținerii unei economii cu emisii scăzute de carbon, Obiectivele Specifice 6.3 si 6.1.- Cod apel: POIM/290/6/3/ “Reducerea consumului mediu de energie electrică la nivelul locuințelor” și Cod apel: POIM/289/6/1/

“Creșterea producției de energie din resurse regenerabile mai puțin exploatate (biomasă, biogas, geothermal), producție”. Contribuția companiei la aceste proiecte va fi de aproximativ 22% din valoarea lucrărilor.

Proiectele depuse au fost acceptate si declarate eligibile și vizează următoarele obiective: îmbunătățirea performanței operaționale și energetice, facilitarea optimizării consumului de energie la consumatori, gestionarea infrastructurii pentru garantarea functionării la parametrii de calitate stabiliți prin Standardul de Performanță, dezvoltarea și modernizarea instalațiilor de distribuție , digitalizarea de staţii de transformare existente şi adaptarea capacităţilor de preluare a producţiei din resurse regenerabile din zonele adiacente acestora.

Trei dintre proiectele complexe depuse au primit deja aprobarea pentru finanțare, din cadrul axei POIM 6.3 – Cod apel: POIM/290/6/3/ „Reducerea consumului mediu de energie electrică la nivelul locuințelor”, cu o valoarea eligibilă totală care depăseste 160 milioane de lei, acestea urmând a fi finalizate în anul 2023 și se referă la:

1. Implementarea unui Sistem de Distribuție Inteligentă a energiei electrice într-o zonă omogenă din cartierul Rogerius, localitatea Oradea.

2. Implementarea unui sistem de distribuţie inteligentă a energiei electrice într-o zonă omogenă din municipiul Târgu Mureş, județul Mureş.

3. Realizarea unui sistem de distribuţie inteligentă într-o zonă omogenă de consumatori de energie electrică din cartierele Ţiglina 1, 2, MICRO 16 (Ţiglina 3), MICRO 17 (Ţiglina 4), din municipiul Galaţi, judeţul Galaţi.

Cel de-al patrulea proiect „Soluții Măsurare Inteligentă Regiunea Centru – Orașele Codlea și Ghimbav”, din cadrul aceleiași axe, se afla în fază finală de evaluare tehnico-economică și are o valoare eligibila de 50 de milioane de lei.

Aceste proiecte vizează, pe lângă lucrări de modernizare infrastructură de rețea (linii, stații, posturi de transformare), implementarea sistemelor avansate de management al activelor (AMS) și de management al datelor de măsurare (MDM) și instalarea contoarelor de măsurare inteligentă în zone omogene din orașele Oradea, Galați, Codlea și Târgu Mureș, înglobând un număr de peste 40.000 consumatori casnici.

Pe Axa POIM 6.1 – Cod apel: POIM/289/6/1/ 2014-2020 – Creşterea producţiei de energie din resurse regenerabile mai puţin exploatate (biomasă, biogaz, geotermal) – distribuţie, au fost depuse încă trei proiecte, care urmează a fi evaluate din perspectiva tehnico-economică pentru aprobarea finanțării.

Proiectele vizează realizarea unei staţii electrice 110/20Kv Leordina, pentru mărirea capacității de distribuție a energiei electrice din zona Valea Vișeului si Valea Izei, județul Maramureș, respectiv modernizarea stației 110/20/ 6Kv de la Băița și a stației 110/20Kv de la Lechința.

Pentru orizontul mediu, compania are în plan pe lângă continuarea modernizării infrastructurii de rețea, accelerarea digitalizării, dezvoltarea de canale alternative pentru interacțiunile cu utilizatorii, precum și crearea unui mediu de lucru modern pentru angajați, prin implementarea conceptului de Distribuție Digitală. Pe termen lung proiectele companiei au în vedere orientarea către conceptul de smart grid în linie cu trendurile din industrie.

Distribuție Energie Electrică Romania (DEER), parte a Grupului Electrica, este cel mai important operator național de rețele de distribuție a energiei electrice, cu o acoperire de 18 județe, din trei zone geografice, reprezentând 40,7% din teritoriul României. DEER distribuie energie electrică la peste 3,8 milioane de utilizatori, acoperă o suprafață de 97.196 km2 și gestionează 198.988 km de linii electrice.

Citește mai departe

ANUNȚURI PUBLICE

ADMITERE USAMV/ Zootehnia și Biotehnologiile, domeniile importante pentru viața noastră de zi cu zi

Publicat

Admitere 2021, USAMV Cluj-Napoca – Facultatea de Zootehnie și Biotehnologii

Zootehnia este în fiecare an o constantă la nivelul admiterii la această facultate, semn că tinerii sunt interesați de acest domeniu, iar în strategiile naționale și internaționale un loc important îl ocupă și programul de studiu Piscicultură și acvacultură. Al doilea domeniu important de studiu la această facultate – Biotehnologiile – cuprinde programele Biotehnologii agricole, Biotehnologii medical-veterinare și Biotehnologii pentru industria alimentară.

Decanul Facultății de Zootehnie și Biotehnologii din cadrul USAMV Cluj-Napoca, Prof. dr. Daniel Dezmirean, spune că oferta educațională bogată și diversificată ajută tinerii să aleagă un program de studiu după ce își fac o imagine clară și concretă asupra a ceea ce înseamnă fiecare din cele cinci specializări, cărora li se adaugă și programul de studiu Zootehnie, ca formă de învățământ la distanță (ID).

”Avem nevoie de animale, așa cum și ele au nevoie de noi”

”Creșterea animalelor este un termen care explică concret ceea ce omul încearcă să pună în practică de mii de ani. Avem nevoie de carne, de alte produse de origine animală, mai ales pentru că populația lumii este în continuă creștere. O altă direcție de studiu se referă la respectul față de animal, bunăstarea pe care trebuie să i-o oferim, chiar despre confortul psihologic, așa că se dezvoltă programe de studii la frontiera dintre specializări, care vin cu cunoaștere, cu expertize. Această parte este tentantă pentru orice tânăr care se gândește să abordeze acest domeniu”, explică Prof. dr. Daniel Dezmirean, decan Facultatea de Zootehnie și Biotehnologii.

La nivel de licență, unde sunt așteptați absolvenții de liceu, Facultatea de Zootehnie și Biotehnologii dispune de 158 de locuri bugetate, din care 98 la Zootehnie și 60 la Biotehnologii. Alte 90 de locuri sunt disponibile în regim cu taxă, din care 60 la Zootehnie (cu frecvență și ID), respectiv 30 la Biotehnologii. Pentru cei interesați de biotehnologii a fost introdus la admiterea din 2021 un criteriu de departajare. Este vorba despre conceperea unui eseu motivațional, care va conta în proporție de 10 la sută din media de admitere, plus ponderea a 90% a mediei de bacalaureat.

”Ne-ar plăcea ca viitorii studenți să explice mediului academic, dar și colegilor lor, care sunt motivele pentru care au ales acest domeniu de studiu. Admiterea va fi on line și on site, suntem deschiși și îi așteptăm pe toți să vină și să aplice pentru programele noastre de studii. Facultatea nostră este dinamică, încercăm să ținem pasul cu ceea ce se întâmplă la nivel global, așa că oferim celor care doresc să-și continue studiile programe de master acreditate, în limba engleză, în domenii interesante și de viitor”, detaliază profesorul Daniel Dezmirean.

La nivel de master, facultatea oferă 67 locuri bugetate și 33 locuri cu taxă tot pentru cele două mari domenii de studiu, Zootehnie și Biotehnologii, după cum urmează: Managementul creșterii animalelor și acvacultură, Managementul calității produselor de origine animalieră (la Zootehnie), respectiv Biotehnologii aplicate (Biotehnologii).

Anul pandemic a fost o provocare pentru USAMV Cluj-Napoca

Pregătirea practică în cadrul universității clujene este foarte importantă, iar anul trecut au fost luate rapid măsuri pentru respectarea regulilor de siguranță sanitară, astfel ca studenții să poată dobândi abilitățile necesare meseriei pentru care se pregătesc. Sălile de curs au fost dotate cu ecrane, iar personalul didactic cu mijloace de protecție, astfel încât comunicarea dintre studenți și profesori nu a fost întreruptă.

”Chiar dacă, probabil, în momentul de față suntem plictisiți și saturați de această interacțiune on line, pentru că ființele umane trebuie să socializeze, ne-am adunat mai mulți decât de obicei în acest mediu, la un click distanță. Chiar am reușit să organizăm două manifestări, la care am invitat actori din mediul de afaceri.

Ei ne-au transmis problemele cu care se confruntau în acel moment, astfel că pandemia ne-a făcut conștienți că trebuie să fim pregătiți pentru orice provocare. Să nu uităm că omenirea a înfruntat un moment greu în ultimul an și jumătate și că biotehnologiile au fost cele care au oferit rapid, prin tehnici sigure, vaccinuri salvatoare!”, consideră decanul Facultății de Zootehnie și Biotehnologii.

”Este excepțional că noua generație este pregătită și are încredere!”

Printre colaboratorii tradiționali ai USAMV Cluj-Napoca se află și multe ferme din vestul Europei. Studenții care fac practică în țări precum Franța, Anglia sau Germania conștientizează astfel cât de importante sunt domeniile de studiu pe care le-au ales. De-a lungul timpului, unii studenți au preferat să-și continue acolo stagiile de practică sau să lucreze pentru a fi remunerați.

Există, de asemenea, oportunități de practică și la nivel local sau regional, în colaborare cu agenții economici cu profil pe domenii conexe Facultății de Zootehnie și Biotehnologii. Studenții pot lucra și la Ferma Cojocna, care aparține USAMV Cluj-Napoca, unde se pot implica în diferite proiecte comune de dezvoltare.

”Chiar în condițiile în care o parte din activitatea didactică sau de examinare a avut loc on line, am avut studenți care au intrat la cursuri sau au dat examen din locurile unde se aflau, se urcau în zone înalte pentru a avea internet sau stăteau în tractoare pentru a participa la ore”, spune Prof. dr. Daniel Dezmirean, care transmite și un mesaj viitorilor studenți la Facultatea de Zootehnie și Biotehnologii.

”Aș spune că generațiile noi sunt conștiente despre ceea ce înseamnă interacțiunea om-animal. Întotdeauna le spun tinerilor: aveți încredere în aceste domenii, aveți încredere în voi, pentru că puteți să faceți față provocărilor! Este nevoie în România de competențele lor, pe care pot să le performeze la Cluj-Napoca, o carieră în acest domeniu fiind de viitor!”.

Înscrierile pentru studiile universitare vor avea loc și în acest an, on line și on site, între 12 iulie – 24 septembrie 2021, după următorul calendar: 12 iulie – 6 august 2021, sesiunea I de admitere, pentru studii de licență și masterat; 6 septembrie – 24 septembrie 2021, sesiunea a II-a de admitere, pentru studii de licență și masterat; 6 septembrie – 17 septembrie 2021, sesiune admitere studii doctorale.

Detalii despre Admitere 2021: https://admitere.usamvcluj.ro/

Facultatea de Zootehnie și Biotehnologii: https://fzb.usamvcluj.ro/

Pagina Facebook FZB: https://www.facebook.com/zootehniecluj

 

Citește mai departe

ACTUALITATE

Condiții mai bune de studiu oferite de E.ON pentru 3.000 de elevi

Publicat

E.ON Energie România continuă să fie aproape de comunitățile locale prin intermediul proiectului „Energie în școlile copilăriei”, derulat începând cu anul 2012. În acest an, opt unități de învățământ din județele Iași, Bacău, Neamț, Suceava, Cluj, Timiș și Mureș vor avea condiții mai bune de studiu, urmare a înlocuirii sistemului de iluminat cu unul modern, bazat pe tehnologie led.

· În acest an opt unități de învățământ din județele Iași, Bacău, Neamț, Suceava, Cluj, Timiș și Mureș vor beneficia de sisteme de iluminat moderne;

· Din 2012 până în prezent, E.ON a investit 3,5 milioane de euro în proiectul „Energie în școlile copilăriei”, care s-a derulat în 63 de unități de învățământ din țară;

Astfel, peste 3.000 de elevi vor putea să se bucure de atmosfera prietenoasă din sălile de clasă unde lumina dată de noul sistem de iluminat se apropie cât mai mult de cea naturală. Totodată, copiii vor putea să își îmbunătățească performanțele școlare, studiile relevând faptul că o lumină de calitate crește nivelul de concentrare și înțelegere a informațiilor.

În plus, sistemele de iluminat bazate pe tehnologie led duc la scăderea facturii la energie și contribuie la reducerea emisiilor de CO2.

“Am ajuns până acum, cu acest proiect, în săli de clasă unde studiază zeci de mii de copii. Ne dorim să continuăm deoarece copiii merită să fie susținuți în eforturile lor de a fi mai buni la școală”, spune Claudia Griech, directorul general al E.ON Energie România.

„Corpurile de iluminat cu tehnologie led aduc o economie semnificativă de electricitate pentru iluminat”

Până în prezent, E.ON a investit peste 3,5 milioane de euro pentru îmbunătățirea condițiilor de studiu şi eficientizarea consumului de energie prin iluminarea bazată pe tehnologie led a sălilor de clasă. Programul a acoperit 63 de unități școlare din 18 județe, având circa 40.000 de elevi și profesori drept beneficiari direcți. În total au fost montate 32.500 de corpuri de iluminat noi și 80.000 tuburi led.

Corpurile de iluminat cu tehnologie led aduc o economie semnificativă de electricitate pentru iluminat, ceea ce înseamnă facturi mai mici la energia electrică pentru beneficiari. Mai mult, iluminatul cu led are o durată de viaţă superioară faţă de sistemele clasice, între 50.000 şi 100.000 de ore de funcţionare, şi o luminozitate de calitate, respectiv 98% din cea naturală.

Începând cu anul 2005, E.ON România a susţinut cu 15 milioane euro numeroase proiecte de responsabilitate socială în comunităţile în care îşi desfăşoară activitatea, numărul total al beneficiarilor acestor iniţiative ridicându-se la aproximativ 322.500.

Numai în domeniul educaţiei au fost derulate proiecte de peste 7 milioane euro, de acestea beneficiind aproximativ 210.000 de copii.

Unităţile şcolare incluse în proiectul Energie în şcolile copilăriei 2021 sunt:

· Școala Primară Țepoaia, Jud. Bacău

· Școala Gimnazială Cârjoaia, jud. Iași

· Școala Gimnazială Păstrăveni, Grădinița Păstrăveni, Școala Gimnazială nr. 1 Rădeni și Școala Primară nr. 2 Rădeni (arondate Școlii Păstrăveni), jud. Neamț

· Școala Gimnazială „Dimitrie Gusti”, jud. Suceava

· Şcoala Gimnazială „Victor Jinga” Sighișoara, jud. Mureș

· Școala Gimnazială Iernut, jud. Mureș

· Școala Gimnazială Gheorghe Șincai Florești (include grădinița), jud Cluj

· Liceul Tehnologic Special „Gheorghe Atanasiu” Timișoara, jud. Timiș.

Despre E.ON Energie România

E.ON Energie România, membră a Grupului german E.ON, este furnizor integrat de gaze naturale, electricitate şi soluţii energetice având un portofoliu variat format din circa 3,3 milioane de clienţi, atât rezidenţiali, cât şi companii şi municipalităţi. Grupul E.ON este unul dintre liderii pieţei de energie, având în România o prezenţă consolidată de-a lungul a circa 16 ani. De la intrarea pe piaţa din România, E.ON a investit circa 1,8 miliarde de euro, în principal în modernizarea reţelelor. Totodată, valoarea contribuţiilor virate la bugetul de stat şi bugetele locale se ridică la 2,5 miliarde de euro.

Citește mai departe

ACTUALITATE

E.ON a ÎMPĂDURIT patru hectare de teren degradat la Sighișoara, cu susținerea clienților

Publicat

E.ON Energie România a finalizat împădurirea unei suprafețe de patru hectare de teren degradat, de lângă Sighișoara, în cadrul campaniei „Sărbătorește Ziua Pământului în fiecare zi“, derulată din 22 aprilie până pe 21 mai.

· Au fost plantați peste 15.000 de puieți, număr echivalent cu cel al conturilor E.ON Myline activate de clienți timp de o lună;

· Terenul se află în apropiere de Via Transilvanica, traseu turistic la care E.ON a contribuit prin amenajarea a 200 de kilometri;

În această perioadă, fiecare client care și-a activat un cont E.ON Myline a contribuit la plantarea unui copac. Astfel, peste 15.000 de puieți de gorun și paltin de munte au fost plantați cu susținerea partenerilor de la Direcția Silvică Mureș și Ocolul Silvic Sighișoara, în apropiere de traseul Via Transilvanica.

Campania „Sărbătorește Ziua Pământului în fiecare zi“ și-a propus să încurajeze oamenii să facă în fiecare zi gesturi simple de economisire a energiei și a resurselor, contribuind astfel la un viitor mai verde. Totodată, clienții au fost provocați să își activeze conturile E.ON Myline, iar pentru fiecare cont activat în această perioadă, compania și-a asu-mat să planteze un copac.

„Am fost impresionați de felul în care oamenii au primit provocarea noastră și le mulțumim tuturor. Datorită acestui demers, în câțiva ani vom putea avea o nouă pădure de care se vor bucura locuitorii zonei, dar și turiștii care ajung pe traseul Via Transilvanica”, spune Claudia Griech, Director General al E.ON Energie România.

Suprafața care a fost împădurită pentru prima dată face parte dintr-un proiect al Direcției Silvice Mureș de înființare a unei păduri pe o suprafață de 50 de hectare.

Viitoarea plantație, care respectă biodiversitatea zonei, va contribui la contracararea efectelor schimbărilor climatice. În timp, această plantație va fi ca o perdea de protecție pentru terenurile din preajmă, protejându-le de alunecări de teren sau inundații mari cu aluviuni.

În urmă cu un an, E.ON a reîmpădurit peste 3,5 hectare de teren în zonele Stejăreni, de lângă Sighișoara, jud. Mureș și Pătrăuți, jud. Suceava. Atunci au fost plantați 18.000 de puieți de gorun, frasin, paltin și fag, un număr echivalent cu cel al conturilor noi făcute de clienți pe E.ON Myline care și-au activat și factura electronică în perioada septembrie-octombrie 2020.

Începând din 2021 până în prezent, în acțiunile de împădurire în care s-a implicat E.ON au fost plantați 42.000 de puieți pe o suprafață de 10,5 hectare.

Aceste proiecte ale E.ON fac parte din strategia de dezvoltare sustenabilă a companiei, care își propune să fie un model de bune practici în ceea ce privește protejarea naturii și asigurarea unui viitor mai verde.

Despre E.ON Energie România

E.ON Energie România, membră a Grupului german E.ON, este furnizor integrat de gaze naturale, electricitate şi soluţii energetice având un portofoliu variat format din circa 3,3 milioane de clienţi, atât rezidenţiali, cât şi companii şi municipalităţi. Grupul E.ON este unul dintre liderii pieţei de energie, având în România o prezenţă consolidată de-a lungul a circa 16 ani. De la intrarea pe piaţa din România, E.ON a investit circa 1,8 miliarde de euro, în principal în modernizarea reţelelor. Totodată, valoarea contribuţiilor virate la bugetul de stat şi bugetele locale se ridică la 2,5 miliarde de euro.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

    Publicitate
    Publicitate