Connect with us

ACTUALITATE

De luni a devenit OBLIGATORIU Formularul digital (PLF) pentru intrarea în România. Cum se COMPLETEAZĂ acesta

Publicat


formular intrare tara

Persoanele care intră în țară începând de luni, 20 decembrie, au obligația de a completa electronic, în termen de 24 de ore, formularul digital de intrare în țară, prin aplicația plf.gov.ro, nerespectarea acestei obligații fiind sancționată cu amendă de la 2.000 la 3.000 lei. Formularul nu trebuie tipărit pentru că în momentul trecerii punctelor de frontieră, la scanarea cărții de identitate/pașaport, va permite afișarea datelor din formular în aplicația informatică a Poliției de Frontieră, spun autoritățile.

Formularul digital de intrare în România va scurta timpul de așteptare în punctele de trecere a frontierei prin faptul că cetățenii vor avea de trecut un singur filtru, nu două ca până în prezent, verificarea datelor fiind făcută automatizat, afirmă Palatul Victoria.

Serviciul de Telecomunicații Speciale a operaționalizat platforma încă de duminică dimineață, astfel încât persoanele care vor intra în țară în cursul zilei de luni să aibă timpul necesar să completeze formularul digital.

Care sunt pașii de urmat pentru completarea formularului de localizare a pasagerilor (PLF):

-Vă autentificați pe baza unei adrese de e-mail și apăsați butonul ”Autentificare”. Dacă e-mailul este valid, veți fi informat că s-a trimis un link.

-Verificați e-mailul, accesați link-ul primit și veți fi redirecționat în aplicația de completare a formularului

-Accesați butonul verde ”Formular nou” din partea dreapta-sus a ecranului

-Selectați secțiunea CNP dacă dețineți o carte de identitate din România sau opțiunea Pașaport/Act de Identitate dacă prezentați alt document la trecerea frontierei

-Completați câmpurile obligatorii ale formularului cu numele și prenumele, țara din care ați plecat, data plecării și punctul de trecere a frontierei

-Introduceți adresa de destinație

-Completarea numărului de telefon la care puteți fi contactat pe perioada șederii în România

-Selectat modul de călătorie: autoturism, tren, autocar, avion sau vapor și introduceți toate datele necesare în funcție de tipul de transport.

-Indicați o persoană de contact în caz de urgență

-Țările vizitate anterior, inclusiv cele tranzitate pe timpul călătoriei

-Dacă este cazul, adăugați datele minorilor care vă însoțesc

-În ultima etapă, bifați că sunteți de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal de căte autoritățile competente și că ați luat la cunoștință prevederile legislației în vigoare

-La final, apăsați butonul verde Salvează, iar aplicația va genera formularul digital de intrare în România

Din meniul Listă formulare, puteți vizualiza toate formularele pe care le-ați completat pentru intrarea în țara noastră timp de 15 zile.

Sursa: Hotnews

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

CULTURA

Seară culturală la Muzeul Mitropoliei Clujului. Sfântul Preot Mucenic Liviu-Galaction de la Cluj – de la biografie la sinaxar

Publicat

De

galaction

Arhiepiscopia Clujului organizează joi, 20 martie 2025, în cadrul Serilor culturale, un eveniment cultural la Muzeul Mitropoliei Clujului, aflat la demisolul Catedralei Mitropolitane din Cluj-Napoca, începând cu ora 19.00, intitulat „Sfântul Preot Mucenic Liviu-Galaction de la Cluj – de la biografie la sinaxar”.

Cu acest prilej vor fi lansate volumele: Părintele Liviu Galaction Munteanu. O biografie documentară, editor pr. Răzvan Perșa, și Slujbele Sfântului Preot Mucenic Liviu- Galaction Munteanu, editor pr. prof. Vasile Stanciu, apărute la Editura Renașterea.

De asemenea, va fi prezentat și volumul Calendarul Renașterea 2025, un anuar care continuă Calendarul Eparhiei Ortodoxe a Clujului și Calendarul creștinului de lege răsăriteană, apărute în perioada interbelică. Aparițiile editoriale își propun să readucă în atenția și conștiința contemporanilor complexitatea personalității fostului rector și vicar, martirizat de regimul comunist, prin reconstituirea traseului de la biografie la sinaxar.

Discurs al mitropolitului Clujului

La acest eveniment cultural vor lua cuvântul: Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului, și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, pr. lect. univ. dr. Sorin Dobre de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Andrei Șaguna” Sibiu, dr. Dragoș Ursu de la Muzeul Național al Unirii Alba-Iulia și autorii volumelor, pr. prof. univ. dr. Vasile Stanciu și pr. lect. univ. dr. Răzvan Perșa, cadre didactice la Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

Evenimentul editorial va fi completat cu un recital de muzică sacră susținut de Corul Catedralei Mitropolitane din Cluj-Napoca și Corul de Cameră „Psalmodia Transylvanica”, dirijate de către pr. prof. univ. dr. Vasile Stanciu.

Expoziție foto

Totodată, în cadrul serii culturale va fi vernisată expoziția foto-documentară realizată de pr. Răzvan Perșa, „Sf. Pr. Mucenic Liviu-Galaction de la Cluj”, ce cuprinde imagini inedite și documente din viața și activitatea părintelui martir, rector al Academiei de Teologie Ortodoxă din Cluj și vicar administrativ al Eparhiei Vadului, Feleacului și Clujului, care a fost prigonit și a murit în închisoarea Aiud în data de 8 martie 1961.

Sfântul Preot Mucenic Liviu-Galaction de la Cluj este unul dintre cei 16 sfinți români canonizați de Biserica Ortodoxă Română, a căror proclamare generală a avut loc la Catedrala Patriarhală din București, cu prilejul Centenarului Patriarhiei Române.

Proclamarea locală a canonizării Sfântului Preot Mucenic Liviu-Galaction de la Cluj va avea loc marți, 25 martie a.c., la Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca, de Praznicul Bunei Vestiri, hramul Mitropoliei Clujului.

 

Citește mai departe
Publicitate

CULTURA

FOTO. Orgă din 1778, inaugurată la Cluj-Napoca, după restaurare. Va fi folosită la Maratonul Bach de muzică barocă

Publicat

De

orgă

Iubitorii muzicii baroce sunt invitați sâmbătă, 22 martie, la cea de-a patra ediție a Maratonului Bach, serie de concerte care va avea loc, la fel ca în anii precedenți, în Biserica Evanghelică-Lutherană Pietati din Cluj-Napoca. Continuând misiunea culturală și educativă a edițiilor anterioare, evenimentul va aduce în prim-plan moștenirea muzicală și spirituală a marelui compozitor luteran.

Ziua premergătoare Maratonului va marca încheierea unui proiect de anvergură al comunității evanghelice clujene – restaurarea orgii baroce de la Chirpăr (județul Sibiu), construită în 1778 de Johannes Hahn.

Parte a patrimoniului cultural transilvănean, orga și-a recăpătat structura originală și un acordaj autentic baroc. Instrumentul cu 10 registre a trecut printr-un amplu proces de restaurare, ce a durat mai bine de opt luni, fiind salvat de la degradare datorită fondurilor puse la dispoziție de Parohia Evanghelică-Lutherană și a donațiilor făcute de publicul meloman.

Adusă la strălucirea inițială, orga Hahn a fost instalată în Biserica Pietati, iar vineri, 21 martie, de la ora 18:00, va avea loc o slujba de sfințire a instrumentului, urmată de un concert festiv.

340 de ani de la nașterea lui Bach

Separat de acest moment important, ediția din acest an a Maratonului Bach este una aparte din mai multe puncte de vedere, marcând și alte două repere: 340 de ani de la nașterea lui Johann Sebastian Bach și 275 de ani de la trecerea sa în eternitate.

În spiritul influenței transgeneraționale a marelui compozitor, organizatorii au inclus în programul Maratonului, pe lângă lucrările lui Bach, și creațiile fiilor săi – Carl Philip Emanuel, Johann Christoph Friedrich, Johann Christian și Wilhelm Friedemann Bach, care au marcat scena muzicală europeană.

Programul Maratonului

Concertele educative (ora 12:00) în limba română și maghiară pentru copiii din clasele I-IV, reluate după o pauză de un an. Înscrierile se fac online aici: https://tinyurl.com/3wnrhf6z. Familiile cu copii sunt invitate să participe la evenimentele de dimineață ale Maratonului Bach.
Concertul aniversar al ansamblului Baroque Transylvania, care sărbătorește 30 de ani de activitate.
Concertul extraordinar de închidere (ora 19:30) în care vor fi interpretate lucrări pe instrumente de epocă: cantata „Jauchzet Gott in allen Landen”, concertul pentru oboi în Re minor și Brandenburgicele nr. II și IV.

Muzicieni vestiți

Ediția din acesta an a Maratonului Bach reunește muzicieni vestiți, printre care:
Alina Rotaru (orgă, clavecin), Hara Fruzsina (trompetă barocă), Gebe-Fügi Renáta (soprană), Maria Petrescu (oboi baroc), Király Dóra, Kővári Arany, Szabó Mária (blockflöte), Szövérdi Csilla, Trombitás István, Gergely Róbert (vioară), Szabó Kati Kinga (harpă), Miklós Noémi (orgă), Biró Anna (soprană), Szőcs Kristóf, Czumbil Bernadette, Raluca Rad (pian), Csibi Dávid (violă), Adorjáni Réka (violoncel), Corul Unicante dirijat de Fekete Miklós, Corul Musichorum al Facultății de Teologie Reformate (UBB), membrii Orchestrei Baroce din Cluj, studenți ai Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” și elevi ai Colegiului de Muzică „Sigismund Toduță”.

Acces gratuit

Datorită sprijinului generos al partenerilor, accesul la concerte este gratuit.

Programul complet al evenimentului se găsește aici:  www.bachmaraton.ro. Toate concertele vor putea fi urmărite și online, pe pagina de Facebook a Maratonului Bach: https://www.facebook.com/bachmaraton

Organizatorii evenimentului sunt Parohia Evanghelică-Lutherană din Cluj-Napoca, în parteneriat cu Episcopia Evanghelică-Lutherană și Asociația Culturală „Járosi Andor”.

Sponsorul principal al Maratonului Bach din acest an este Banca Transilvania, iar  instituțiile finanțatoare principale sunt Secretariatul de Stat pentru Culte din România și Secretariatul de Stat pentru Politici Naționale din Ungaria.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

CSU Craiova – „U” Cluj, 3-0. Scor de NEPREZENTARE, după trei greșeli personale ale clujenilor

Publicat

u cluj

Universitatea Cluj a întâlnit-o, vineri seara în Bănie, pe CSU Craiova, în meciul inaugural al play-off-ului Superligii de fotbal. După un meci în care nu le-a ieșit nimic, clujenii pierd la scor de neprezentare, 3-0. Au marcat Mekvabishvili (min.38), Mora (min.61) și Lukic (min.80).

Echipele de start:

CSU CRAIOVA (4-3-3): L. Popescu – Mora, Maldonado, Badelj, Bancu (cpt.) – Mekvabishvili, Screciu, Houri – Baiaram, Safira, Mitriță
Rezerve: S. Lung jr, Relu Stoian – Ndong, Iago, Zajkov, Păcurar, Mogoș, Căpățînă, D. Barbu, Bană, Lukic
Absenți: Cicâldău, Paradela (accidentați)
Antrenor: Mirel Rădoi

CSU Craiova – „U” Cluj, 3-0. Scor de NEPREZENTARE, după trei greșeli personale ale clujenilor

„U” CLUJ (4-2-3-1): Șt. Lefter – Oancea, Masoero, I. Cristea, Chipciu (cpt.) – G. Simion, Artean – Macalou, Nistor, Bic – Thiam
Rezerve: Gertmonas – Boboc, B. Mitrea, Codrea, Oaidă, Rață, R. Silaghi, Fabry, Bettaieb, Miranyan, Blănuță
Absenți: Van der Werff (accidentat), Ov. Popescu (incert)
Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău

Prima repriză a fost dinamică, cu un ușor plus la capitolul incisivitate pentru clujeni. Cele mai mari ocazii au fost în min.16, când Lefter scoate șutul bun al lui Mitriță, apoi Popescu respinge șutul lui Simion, în min.23.

În min.37, Safira reia cu capul pe lângă poarta lui Lefter. În min.38, Mekvabishvili înscrie pentru 1-0, după o pasă greșită de Artean.

În minutele de prelungiri, Macalou are o incursiune bună pe dreapta, pătrunde în careu însă șutul trece peste poartă.

În repriza a doua, clujenii încearcă să egaleze și atacă susținut. Oltenii se mulțumesc să răspundă pe contre. Și așa vine golul doi, pe o alunecare a lui Chipciu din min.61, de care profită Mora și înscrie pentru 2-0.

Non ce due senza tre și în min.80, craiovenii profită de o altă pasă greșită, de această dată a lui Miranyan și fac 3-0 prin Lukic.

„U” nu reușește nimic în atac și pierde categoric un meci pe care oltenii l-au luat mai în serios. Macalou promite, este tehnic însă cam individualist.

Notele Cluj24:

Lefter 6 – Oancea 6, Masoero 6, I. Cristea 6, Chipciu (cpt.) 6 – G. Simion 6 , Artean 5 – Macalou 6, Nistor 6, Bic 6 – Thiam 7, Boboc 5, Codrea 6, Silaghi, Fabry 5, Miranyan 5

Citește mai departe

EVENIMENT

Dan Petrescu, înaintea meciului cu Dinamo din play-off: Va fi un meci foarte greu

Publicat

Dan Petrescu, antrenor CFR Cluj

Antrenorul echipei de fotbal CFR Cluj, Dan Petrescu, a declarat înaintea primului meci din play-off, cu Dinamo București de sâmbătă din Gruia, că va fi unul foarte greu, ”câinii roșii” fiind surpriza plăcută a campionatului.

”Nimeni nu se aștepta să aibă un asemenea campionat, după ce anul trecut s-a luptat la retrogradare. Cred că aufăcut foarte bine că au ținut același antrenor, care a aduc jucători foarte buni, și sunt în play-off meritat. Cred că joacă cel mai ofensiv fotbal din România, nu joacă în apărare, nu se baricadează, joacă deschis, ofensiv, agresiv, un fotbal plăcut.

Merită felicitări.

Va fi un meci foarte grei pentru noi, posibil să fie multe goluri, posbil să fie multe ocazii. Și noi am arătat că putem marca goluri, cel mai bine e să începi cu dreptul”, a spus Petrescu.

Acesta consideră meciurile din play-off ca zece finale precizând că și echipele de pe locul 1 și 6 pot ieși campioane.

”Sperăm să facem cu Dinamo un joc bun, nu avem nicio scuză, trebuie să începem play-ff-ul cu dreptul”, a mai spus Dan Petrescu care a făcut apel la fani să vină în număr cât mai mare la stadion.

Meciul CFR Cluj- Dinamo va începe la ora 21.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate