Connect with us

EVENIMENT

Daniel Buda: Prin numirea unui prefect UDMR s-a făcut o mare nedreptate organizației PNL Cluj

Publicat


Președintele PNL Cluj, liberalul Daniel Buda a declarat cu privire la numirea unui prefect UDMR în județul Cluj, că acest lucru reprezintă o mare nedreptate față de organizația PNL Cluj.

”În privința nominalizării la Cluj a unui prefect de la UDMR consider, încă o dată, că s-a făcut o mare nedreptate organizației PNL Cluj, având în vedere performanțele pe care le-am obținut la alegerile generale din decembrie 2020. Fiind organizația cu cel mai mare număr de voturi din țară la aceste alegeri parlamentare, era normal ca responsabilitatea nominalizării postului de prefect să revină organizației PNL Cluj.

În același timp, rămâne pentru noi un obiectiv major ca, în ipoteza unor posibile renegocieri politice, la un moment dat, să repunem pe tapet această chestiune.

În ceea ce privește posibilitatea refacerii unor majorități politice, organizația județeană va decide acest lucru în forurile statutare, dacă va exista o solicitare în acest sens.

Subliniez încă o dată faptul că noi nu avem o dispută cu UDMR, discuțiile pe marginea acestui subiect avându-le cu decidenții din interiorul partidului”, a declarat, pentru cluj24.ro, Daniel Buda.

Miercuri, Tasnádi Szilárd a fost numit oficial în funcția de prefect al județului Cluj.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe a declarat, miercuri, invitat la Ziua de Cluj, că drept măsură proporțională pentru numirea prefectului de Cluj din partea UDMR se impune schimbarea vicepreședintelui CJ Cluj, Vakar Istvan (UDMR).


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


EVENIMENT

Ministerul Mediului și cel al Agriculturii dau LEGI noi de PESCUIT. Prohibiție generală în România

Publicat

Ordinul de prohibiție emis vineri de către Ministerul Mediului și cel al Agriculturii prevede că activitatea de pescuit în habitatele naturale va fi interzisă și în apele care constituie frontieră, începând din 24 aprilie.

Actul prevede și excepții. Una dintre acestea este pescuitul pe Prut. Acolo, pescuitul va fi interzis din 24 aprilie. Prohibiția se va încheia în 8 iunie, iar pescarii își vor putea relua activitatea.

Declarația președintelui AMDTDD

„Există voci care susțin că acest ordin va afecta turismul în Deltă, din cauza prevederilor referitoare la catch and release la somn, crap, știucă și șalău. Pescarii sportivi vin cu respect deosebit față de resursa vie și merg oricum pe acest tip de pescuit, fără a avea nevoie de o reglementare, așa că turistul cu acest profil nu va fi afectat”, a declarat potrivit președintelui Asociației de Management al Destinației Turistice Delta Dunării, Cătălin Țibuleac.

Cine este afectat?

Țibuleac spune că sunt afectați cei care campează pe malurile Dunării, în zonele în care nu există turism, deci nu se cheltuie bani. Acesta critică interzicerea reținerii capturilor din cele patru specii. El a mai precizat că acest ordin va afecta foarte puțin turismul în Deltă.

Karla Fanea

Foto: Arhivă

Citește mai departe

EVENIMENT

Grecia își deschide porțile pentru turiști din 16 aprilie

Publicat

Grecia îşi redeschide graniţele pentru turism din 16 aprilie, a anunţat luni ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului (MEAT), Claudiu Năsui.

„Am discutat chiar astăzi cu ambasadoarea Greciei în România şi din 16 aprilie graniţele Greciei se vor redeschide pentru turism, evident cu nişte condiţii, şi acelea sunt un formular pe care dânşii îl au şi acum, de localizare, şi este uşor completabil pe internet sau cu certificat de vaccinare sau cu test negativ PCR. O veste bună. Deci, practic, sunt două momente: momentul intrării în Grecia şi momentul revenirii în România.

„La revenirea din Grecia în ţară, turiştii români să nu intre în carantină”

La momentul plecării în Grecia, turiştii români care ar dori să plece acolo ar avea nevoie de acest document care există şi acum pe net, un test PCR negativ sau certificat de vaccinare. Aşteptăm şi noi mai multe informaţii de la greci, pentru că sunt regulile lor. Eu am discutat cu ambasadoarea, mi-a zis test PCR, probabil cu un termen oricum rezonabil, deci nu cred că vor fi probleme acolo”, a afirmat Claudiu Năsui, la Antena 3.

Ministrul Turismului a explicat şi condiţiile pentru ca la revenirea din Grecia în ţară turiştii români să nu intre în carantină.

„La momentul revenirii în ţară: ca să nu fie un cetăţean român care se duce şi îşi face o vacanţă de o săptămână, două, 10 zile în Grecia şi se întoarce, dacă Grecia nu este pe lista aceea a CNSU, atunci nu e nicio problemă. Dacă totuşi este, şi cetăţeanul român este vaccinat, şi prin vaccinare înseamnă 10 zile de la rapel, de la a doua doză, intră fără carantină, deci n-are nicio problemă, se întoarce fără carantină. Dacă nu are vaccinul, dar a fost bolnav de covid în ultimele 90 de zile, lucru pe care îl poate dovedi fie cu un certificat medical, fie cu un test de anticorpi, de asemenea nu intră în carantină”, a menţionat Claudiu Năsui.

Sursa: Agerpres

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

Patru noi localități clujene vor beneficia de gaze naturale

Publicat

Consiliul Județean Cluj a emis autorizația de construire în vederea executării lucrărilor de înființare a sistemului de distribuție a gazelor naturale în patru sate ale comunei Mociu, respectiv Ghirișul Român, Turmași, Boteni și reședința Mociu.

„Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Introducerea gazului va spori atractivitatea acestor localități, din punct de vedere investițional, iar confortul locuitorilor va crește semnificativ. Tocmai de aceea, vom acorda tot sprijinul necesar procesului de extindere a rețelelor de alimentare cu gaze naturale a satelor din județul Cluj”.

În prezent, pe raza acestei comune, cu excepția unei porțiuni din satul Crișeni, nu există o rețea de gaze naturale, locuitorii folosind pentru încălzirea locuințelor și prepararea apei calde combustibili solizi, lemne și cărbuni, dar și butelii cu gaz lichefiat, plite și, pe alocuri, panouri solare.

Astfel, sistemul de distribuție a gazelor naturale existent pe teritoriul comunei Frata va fi extins spre nord, prin satul Crișeni, către celelalte patru sate componente ale comunei Mociu, vizate în această etapă. Noul sistem de distribuție a gazelor naturale se va întinde pe o lungime de aproape 42 de km și va cuprinde 874 de racorduri la consumatori.

Investiția este prevăzută a fi realizată din fonduri europene, în urma demersurilor realizate în acest sens de Primăria Mociu. Pe parcursul acestui an va avea loc pregătirea documentațiilor tehnice și a cererii de finanțare urmând ca, începând cu anul viitor, după aprobarea proiectului, să fie demarată licitația pentru execuția lucrărilor. În cea de-a doua etapă Primăria Mociu va pregăti documentațiile tehnico-economice pentru introducerea gazelor naturale și în celelalte sate ale comunei, respectiv în Chesău, Crișeni, Falca, Roșieni și Zorenii de Vale”, se arată în comunicatul CJ Cluj.

Citește mai departe

EVENIMENT

514 persoane au fost confirmate Covid-19 din județul Cluj în ultimele 24 de ore

Publicat

SITUAȚIE MĂSURI COVID-19 – JUDEȚUL CLUJ

– Efective angrenate (polițiști, jandarmi, ISU și SAJ) – 550;

– Persoane verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse – 1.605;

– Societăți comerciale/PFA verificate cu privire la respectarea interdicțiilor impuse – 148;

Total sancțiuni contravenționale aplicate în ultimele 24 de ore, în context COVID/valoare: 210/ 46.850 lei;

– Persoane verificate – 2.327;

Situația epidemiologică în județul Cluj se prezintă astfel:

– Rata incidenței pe județul Cluj : 6,16;

– În ultimele 24 de ore, 514 persoane au fost confirmate Covid-19 din județul Cluj;

Total număr de teste 1.484 din care 702 diagnostic grupe de risc, 225 teste efectuate la cerere și 557 teste rapide. Până în acest moment s-au realizat 455.623 de teste, la nivelul județului Cluj;

– 91 persoane internate în ATI;

Total vindecați și externați 2.181 din care 1.685 din județul Cluj;

Total decedați 754 din care 480 din județul Cluj.

În acest moment sunt internați 728 de pacienți, din care 658 din județul Cluj.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate
Publicitate