Connect with us

ADMINISTRAȚIE

Dan Tarcea le răspunde activiștilor de mediu: „Dezinformarea continuă în ceea ce privește parcurile Feroviarilor și Armătura”

Publicat


parc armatura (7)

Viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea, a reacționat la acuzațiile activiștilor de mediu privind tăierilor de arbori din timpul reamenajării parcurilor Armătura și Feroviarilor.

Dan Tarcea, viceprimarul Clujului, a denunțat existența în spațiul public a unor informații false referitoare la modul în care s-au desfășurat lucrările de modernizare a acestor spații verzi din cartierul Iris.

„Dezinformarea în mediul online continuă în ceea ce privește modernizarea parcurilor Feroviarilor și Armătura.

Este important să clarificăm câteva aspecte esențiale. În ciuda acuzațiilor aduse, vegetația considerată valoroasă de către specialiști a fost păstrată cu grijă în timpul procesului de reabilitare”, a afirmat Tarcea, într-un mesaj postat pe rețelele de socializare.

„Spații au fost gândite de arhitecți și specialiști”

Dan Tarcea a subliniat că proiectele de reabilitare au fost realizate sub îndrumarea arhitecților și a specialiștilor din domeniu: „Aceste spații au fost gândite de arhitecți și specialiști pentru a avea funcțiuni diverse necesare sportului și recreerii, incluzând locuri de joacă și alte facilități. Scopul a fost să redăm comunității două spații verzi care, înainte de modernizare, erau neglijate și nefuncționale”, a adăugat viceprimarul.

Reacția viceprimarului vine în contextul în care mai mulți activiști de mediu clujeni au acuzat administrația locală că a tăiat majoritatea copacilor vechi din parcurile Armătura și Feroviarilor, reamenajate anul trecut. Ei susțin de asemenea că suprafețe mari ale suprafeţei ierboase au fost înlocuite cu beton, care predomină acum în cele două parcuri din cartierul Iris.



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Se întrerupe furnizarea APEI în Cluj-Napoca și Feleacu. Vezi zilele și străzile afectate

Publicat

robinet apa bun

În vederea efectuării unor lucrări programate de întreținere la rețeaua publică de alimentare cu apă, Compania de Apă Someș va întrerupe furnizarea apei potabile, după cum urmează:

Data efectuarii lucrarii: 17 Septembrie 2024

Localitatea/Localitatile: CLUJ-NAPOCA

Strada/lista strazilor afectate: Podu Lupii – Zona Wonderland;

Interval orar afectare furnizare serviciu: intre orele 09:00 – 17:00

Se întrerupe furnizarea APEI în Cluj-Napoca și Feleacu. Vezi zilele și străzile afectate

Data efectuarii lucrarii: 17 Septembrie 2024

Localitatea/Localitatile: FELEACU

Strada/lista strazilor afectate: Zona Wonderland;

Interval orar afectare furnizare serviciu: intre orele 09:00 – 17:00

Data efectuarii lucrarii: 19 Septembrie 2024

Localitatea/Localitatile: CLUJ-NAPOCA

Strada/lista strazilor afectate: Calea Baciului intre str. Corneliu Coposu si str. Ileana Cosanzeana; str. Ileana Cosanzeana intre Calea Baciului si str. Bethlen Gabor;

Interval orar afectare furnizare serviciu: intre orele 10:00 – 18:00

„Rugam Clientii Companiei sa ia masuri de stocare a acelor cantitati de apa care sa le acopere necesitatile pe perioada anuntata”, a transmis Compania de Apă Someș.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Premiu de câte 1.000 de euro de la Primăria Cluj-Napoca pentru judoka Alexandru Bologa și antrenorul său

Publicat

De

Primăria Cluj-Napoca va acorda un premiu judoka-nului paralimpic Alexandru Bologa, care a cucerit medalia de aur la Jocurile Paralimpice de la Paris, dar și antrenorului său, Tamas Gergely.

Primăria Cluj-Napoca va oferi un premiu de 1.000 de euro judoka-nului Alexandru Bologa și antrenorului său Tamas Gergely, pentru câștigarea medaliei de aur la Jocurile Paralimpice de la Paris. Proiectul a fost inclus în ședința consiliului local Cluj-Napoca de joi, 12 septembrie.

„Ne bucurăm că avem din nou un campion, medaliat cu aur la Jocurile Paralimpice de la Paris. Alexandru Bologa își reconfirmă valoarea, ne bucurăm că numele Clujului, al României, a ajuns din nou pe cel mai înalt catarg. Ca o formă de recunoaștere simbolică, Primăria îi premiază pe competitor și pe antrenor cu 1.000 de euro, echivalentul în lei”, a declarat primarul Emil Boc.

Alexandru Bologa, aur la Paris

Judoka-nului Alexandru Bologa a cucerit medalia de aur la Jocurile Paralimpice de la Paris, vineri, 6 septembrie. Sportivul este legitimat la Clubul Sportiv Municipal (CSM) Cluj Napoca si cu dublă legitimare la CS Universitatea Cluj Napoca

Judoka Alexandru Bologa este Cetățean de onoare al municipiului Cluj-Napoca din anul 2022 și se menține pe primul loc în clasamentul mondial din 2019, cu medalii importante câștigate la Tokyo (2020), Rio (2016), la campionate mondiale și europene.

Sportivii medaliați la Paris, decorați de președinte

Amintim că miercuri seară, sportivii români care au cucerit medalii la Jocurile Olimpice şi Paralimpice de la Paris, împreună cu oficiali COSR şi antrenori, au fost decoraţi, miercuri seara, de preşedintele Klaus Iohannis în cadrul unei festivităţi organizate la Palatul Cotroceni.

În cadrul ceremoniei, Florin-Alexandru Bologa, campion paralimpic la judo pentru nevăzători, cat. 73 kg (J1), a primit Ordinul „Meritul Sportiv” Clasa I.

Citește mai departe

EVENIMENT

Zborurile de pe Aeroportul Cluj spre Bruxelles, ANULATE joi. Grevă pe Aeroportul Charleroi

Publicat

aeroport

Mai multe curse aeriene între Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj-Napoca și Aeroportul Charleroi din Bruxelles au fost anulate, joi, din cauza unor greve anunțate pe aeroportul din Belgia.

Patru zboruri din și spre Bruxelles au fost anulate pe Aeroportul Internațional Cluj, joi, din cauza unor greve pe Aeroportul Charleroi.

Este vorba despre curse operate de companiile aeriene Wizz Air și Ryanair:

PLECĂRI

  • W43351 – Charleroi, ora 06:55 – CANCELLED
  • FR9546 – Charleroi, ora 10:20 – CANCELLED

SOSIRI

  • FR9547 – Charleroi, ora 09:50 – CANCELLED
  • W43352 – Charleroi, ora 12:25 – CANCELLED

Atenţionare de călătorie pentru Belgia

Ministerul Afacerilor Externe a emis miercuri o atenţionare de călătorie pentru Belgia, unde joi este programată o grevă pe aeroportul Charleroi, scrie Mediafax.

MAE informează cetăţenii români care se află, tranzitează, sau intenţionează să călătorească în Regatul Belgiei că, pentru joi, conducerea aeroportului Charleroi a anunţat o grevă de 24 de ore, ce va afecta operaţiunile pe acest aeroport.

În acest context, capacitatea operaţională a aeroportului va fi redusă, iar unele zboruri vor fi anulate. Greva vizează majoritatea funcţiilor operaţionale ale aeroportului (bagaje, check-in, realimentarea aeronavelor).

Pasagerii sunt sfătuiţi să verifice starea zborurilor pe site-urile companiilor aeriene.

Cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă au la dispoziţie telefonul de permanenţă al Ambasadei României la Bruxelles: +32(0)497428663.

Citește mai departe

EVENIMENT

RESTRICȚII de circulație pe A1. Atenționări pentru ȘOFERI

Publicat

autostrada transilvania reparatii (3)

CNAIR a anunțat restricții de circulație pe mai multe segmente de autostradă, inclusiv A1 Sebeș-Sibiu, pentru derularea unor lucrări. A fost înregistrat și un eveniment rutier. Șoferii sunt atenționați să circule cu prudență.

Restricții de circulație, 12 septembrie

A1 Simeria Veche (Hunedoara) – km 352-353, până la ora 16.00; pe calea 2, lucrări de montat parapet median; banda 2 restricționată
A1 Apoldu de Jos – Săliște (Sibiu) – km 274+700 – 275+700, până la ora 20.00 – lucrări de reparații la partea carosabilă pe sens Sebeș-Sibiu; banda 1 și banda de urgență, restricționate
A1 Nădlac (Arad) –km 581+300, până la ora 10.00 – accident pe calea 1; microbus a acroșat un autotren oprit în coloană; o persoană rănită; banda de urgență și banda 1, restricționate

RESTRICȚII de circulație pe A1. Atenționări pentru ȘOFERI

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax