Connect with us

EVENIMENT

Cursuri TERAPEUTICE de belly dance la Cluj. Beneficii, concepții greșite și alte SECRETE dezvăluite de coregrafa Ada

Publicat


263310208 3045470972357770 6943066353896850209 n

Ada Caraba este regizor coregraf și pedagog ce predă ore de dans de peste 14 ani. La început a avut un studio de dans latino, „Salsa Brillante, pe care a încercat să îl transforme într-un centru al artelor, dar resursele de atunci nu i-au permis acest lucru. A absolvit secția Artele Spectacolului Muzical din cadrul Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, unde a parcurs un proces de transformare și „terapie”, iar cu timpul, cea din urmă a devenit tema principală a activității sale din prezent, oferind cursuri terapeutice de belly dance, următorul având loc în perioada 11 mai – 29 iunie.

„Am terminat șef de promoție pentru că munca nu a fost un efort, ci o bucurie și un vis împlinit. Prima dată am descoperit dansul oriental ca formă estetică și, ulterior, beneficiile terapeutice, pentru că le-am simțit, efectiv, pe corpul și starea mea.

Arkada a pornit de la faptul că aveam un spațiu, un pic de experiență de management artistic și cunoșteam foarte mulți artiști care aveau nevoie de așa ceva”, spune aceasta pentru Cluj24.

May be an image of one or more people and people standing

Primii pași de dans: „Surpriza a fost când am început să simt efectele asupra corpului meu”

Toată povestea cu dansul oriental a început în 2009 în Dublin, Irlanda, la un curs de prezentare. Căuta să se dezvolte ca dansatoare latino pe partea feminină fiindcă, în acel moment, nu era nicio dansatoare de salsa specializată în Cluj-Napoca, iar informațiile se găseau greu.

„Am căutat să preiau elemente din alte stiluri de dans și am continuat să-l practic pe cel oriental pentru a-mi dezvolta mișcarea și stilul. La un moment dat, am început să dansez într-o trupă de amatori și o bună perioadă doar pentru mine, fiindcă îmi plăcea senzația.

Surpriza a fost când am început să simt efectele asupra corpului meu. De exemplu, au dispărut durerile menstruale și s-a dezvoltat foarte frumos libertatea de mișcare, agilitatea, și aveam o stare interioară de bine”, relatează Ada.

May be an image of 1 person and standing

Chiria studioului, cea mai mare provocare. Arta nu e foarte profitabilă, dar e pretențioasă la condițiile de lucru

Conceptul Arkada ca centru de dans, în schimb, a apărut în 2015, după ce a încheiat colaborarea cu partenerul său de dans latino.

„Am încercat să transform spațiul într-un loc pentru artiștii Clujului. O parte din ore erau ținute de mine, dar erau și alți instructori care predau alte stiluri”, precizează ea.

Pe pereți a expus tablouri care se puteau cumpăra, dar cu timpul, s-a reorganizat.

„A fost un proiect cu potențial, dar au fost necesare mai multe resurse pentru a-l dezvolta, iar eu eram an terminal la facultate și lucram, în paralel, la Opera Română.

Cea mai mare provocare este prețul exorbitant al chiriilor din Cluj. Arta nu este o activitate foarte profitabilă, dar pe de altă parte, este pretențioasă în ceea ce privește condițiile de lucru”, descrie Ada.

No photo description available.

Ce le așteaptă pe clujence la cursul de terapie prin belly dance: „E construit special pentru sănătatea și corpul feminin”

Astfel, a renunțat la întreținerea unui spațiu, preferând să închirieze unul atunci când are anumite proiecte. Momentan, se ocupă de un curs terapeutic de belly dance, abordând diverse teme în ton cu evoluția cursantelor.

„Pregatesc încă o coregrafie de <<drum solo>> (redarea sunetelor de percuție prin mișcarea izolată a corpului), în care voi include o secvență de dans la sol, acesta fiind o caracteristică emblematică a stilului turcesc, definit și de un caracter mai energic și jucăuș, cu care mi-am propus să ne tonifiem puțin, așa de început de vară. Va fi interesant, dar mai cardio decât până acum”, anunță coregrafa.

Cursul se va desfășura pe durata a 2 luni. Vor fi întâlniri în intervalul 11 mai – 29 iunie. Pentru a putea lucra în condiții de siguranță, numărul de participante este limitat la maxim 18 persoane, fiind necesară înscrierea prin formularul disponibil cu un click aici.

A ales acest stil pentru că este construit special pentru sănătatea și corpul feminin.

„Își are originea într-un vechi ritual sacru de fertilitate, era destinat femeilor din trecut, care nu beneficiau de medicina de azi.

Desigur, sunt și alte stiluri de dans foarte frumoase și toate au avantaje, ajutând fizicul și psihicul, însă dansul oriental este un pic mai mult decât atât, când vine vorba de sănătatea și energia feminină.

Este creat pentru femei de alte femei și are în spate multă simbolistică și valențe sacre. E un adevărat dar că s-a păstrat până în prezent. Ce păcat că de multe ori e prost înțeles și interpretat”, notează Ada.

May be an image of one or more people

Beneficiile practicării stilului de dans

Cu alte cuvinte, belly dance-ul este o forma sacră de medicină alternativă practicată în mod privat de femei din cele mai vechi timpuri. Studiul și practica mișcărilor de bază ajută la întărirea și menținerea sănătății, fiind singurul stil de dans creat exclusiv pentru corpul feminin.

Efectele sale se simt în felul în care:

– se va parcurge un ciclu lunar, ce remediază sau chiar elimină durerile menstruale și sindromul premenstrual

– pregătește corpul pentru naștere sau menopauză

– ajută femeile să se recupereze armonios după naștere

– tonifică musculatura și dezvoltă flexibilitatea

– echilibrează și ancorează oamenii în prezent

May be an image of one or more people

Prin împrumuturile sale artistice, dansul oriental a devenit foarte popular datorită energiei feminine pe care o manifestă atunci când este practicat corect. Astfel, participantele au ocazia să își corecteze postura, să dobândească libertate de mișcare, control și grație, să descopere noi abilități ale corpului.

Nu în ultimul rând, conferă un plus de expresivitate, ajutându-le să se pună în valoare, dat fiind că, prin belly dance, capătă mai multă încredere de sine.

Scopul cursului este să ofere femeilor un instrument puternic pentru sănătate, fiind o metodă inedită prin care să își acceseze energia feminină.

„Dintr-o perspectivă regizorală, pot spune că un actor când joacă un personaj are nevoie de timp pentru a pătrunde în personaliatea lui, dar și pentru ieși din rol. Este imposibil să faci tranziția instant deoarece creierul uman nu face diferența dintre senzația imaginată și cea reală și formează automatisme în funcție de ceea ce exersează.

Dacă tu ca femeie ești 10 ore în acțiune, competiție, luptă – adică energie masculină – nu ai cum să fii în cea feminină în câteva minute, oricât ți-ai dori. Ai nevoie de metode și practici care să te transpună dintr-un rol în altul.

Eu garantez pentru belly dance ca instrument. Nu este singurul, dar este unul puternic”, punctează Ada.

 

Dans, Femei, Oriental, Burtă De Dans, Dans Din Buric

Concepții greșite despre belly dance: „Nu este un dans pentru seducție”

Un alt obiectiv al său este să transmită mesajul corect despre acest stil de dans care a ajuns să fie mediatizat greșit, mai ales în România.

„Nu este un dans de seducție. Face parte din cu totul altă categorie. Este o formă ajustată a unui ritual sacru pentru fertilitate și sănătate feminină.

Se practică exclusiv în colectiv feminin și privat, devenind comercial abia în Statele Unite ale Americii, în secolul XX.

Nu este pentru bărbați, dar aceștia, îl consideră foarte atractiv pentru că atracția apare atunci când o femeie transmite semnale că este fertilă și sănătoasă”, explică profesoara de dans.

Aceeași idee a enunțat-o și Adela Haru, coach în feminitate din Cluj-Napoca.

„Are origini ancestrale și, inițial, era o meditație pentru femei, făcându-se în solitudine. Abia mai târziu, când unii bărbați au fost fascinați de ce energie accesează femeia prin meditația respectivă, a devenit un fel de spectacol”, a spus aceasta în interviul acordat pentru Cluj24.

Citește și Adela Haru. Dragoste, maternitate, religie și sexualitate. Experiențele coachului în feminitate din Cluj

Citește și Adela Haru, despre energia feminină: „Viața îți dă în funcție de limitările și convingerile tale”

Oameni, Mauri Și Creștini, Părţile, Dansuri, Dansez

Divinul feminin, integrat în dansul oriental: „E un limbaj universal”. De ce e important

Originea sacră a belly dance-ului are corespondență în toate religiile ce promovează zeități feminine, pentru exact aceleași beneficii precizate anterior.

„Se pare că este un limbaj universal. Cultura arabă l-a promovat și dezvoltat, însă el există în toate culturile politeiste care integrează divinul feminin.

Feminitatea este esențială pentru echilibrul în lume, în viață și în relații. Trăim într-un context în care primează masculinitatea și în care femeile sunt educate de mici să fie masculine, de unde multă suferință și relații eșuate.

Lumea, relațiile și natura, mai ales, suferă de un vizibil dezechilibru și nu este întâmplător că am început să ne punem întrebări.

Pandemia ne-a oprit puțin din maratonul antrenat de energia masculină și am început să simțim altfel și să vedem lumea dintr-o altă perspectivă, nu-i așa? A început să conteze prezentul, natura, liniștea, familia, animalele, lucrurile mici și bucuria simțurilor – femininul”, completează coregrafa.

Siluetă, Femeie, Copac, Yoga, Meditaţie, Armonie

Feedbackul primit și planurile de viitor

Proiectul său, Arkada Dance & Art Projects este foarte apreciat de clujence, având 5 stele din 5 pe pagina oficială de Facebook.

„Mă simt minunat, feedback-ul fetelor contează foarte mult pentru mine. Am trecut prin tot felul de faze și am decis să lucrez pe partea artistică doar atunci când există ceva valoros pentru mine și cei cu care lucrez.

Pentru că nu mai trebuie să întrețin un spațiu cu chirie în Cluj, pot să lucrez cu energia feminină cu drag și inspirație”, conchide Ada.

Bucuria și aprecierea fetelor de la ore a încurajat-o de la început să continue pe această direcție.

Pe viitor, se lasă ghidată de univers. E conștientă că acest lucru poate suna ciudat, dar ținând cont că în 2020 trebuia să se mute în altă țară, simte că imprevizibilul i-a oferit o cu totul altă cale, învățând să fie mai flexibilă și receptivă.

I-ar plăcea să monteze un spectacol pe tema belly dance-ului și crede că se va întâmpla dacă va fi momentul, în tot acest timp păstrând în suflet dorința de a oferi femeilor cât mai multe oportunități, așteptând următoarea îndrumare în acest sens.

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News

May be an image of one or more people and people sittingDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

CULTURA

FOTO. Evenimente de WEEKEND la Cluj. Ce aduce Mărțișorul? FEMEIA în centrul atenției

Publicat

Primul weekend din Mărțișor vine cu vreme frumoasă la Cluj și cu multe evenimente dedicate femeii. De la piese de teatru, la concerte, de la stand-up comedy la Holograf, de la Romeo și Julieta la Filarmonică.

Vineri, 1 martie, de la ora 19.00, Teatrul Maghiar îi pune față-n față pe Romeo și Julieta, cu nelipsita scenă a balconului.

FOTO. Evenimente de WEEKEND la Cluj. Ce aduce Mărțișorul? FEMEIA în centrul atenției

Filarmonica Transilvania vă invită la spectacolul „Sing the Woman”, de la ora 19.00. Corul Filarmonicii va trece prin toate genurile muzicale interpretând piese care au ca subiect femeia.

De la 19.30 la Casa de Cultură a Studenților vine Holograf.

„În lumina reflectoarelor, acolo unde sunetul devine poveste, ne întoarcem cu inima deschisă către cele mai frumoase momente, trăiri și melodii.

Sunetul inconfundabil al trupei  ne va purta prin amintiri spre zilele in care dansam liber și visele noastre nu cunoșteau limite.

Lasă-te cuprins de farmecul melodiilor nemuritoare si de atmosfera live a concertului, o experiența care ne va face inima sa bată mai tare”, sună invitația organizatorilor.

La Form, de la ora 20.00 se pune Vama. Tudor Chirilă și ai lui colegi își vor aduce aminte, ca de obicei, ce frumos era la mare, într-o ureche.

Let’s ROCK the NIGHT! în Hardward Pub de la ora 20.00. Față-n față, ACDC și Guns’n’Roses, un playlist electrizant. Piese variate, prestatii LIVE, compoziții proprii si proiecte solo ale membrilor, coveruri renumite dar si piesele originale, precum si colaborarea dintre cele doua trupe fenomenale.

Sâmbătă, 2 martie, de la 20.00, în Form, Ana Coman își lansează albumul „Tu nu o să mă uiți”.

Se iau 2 ingrediente: iubire și confuzie. Se pun într-un ceaun jumate negru, jumate alb, jumate în prezent, jumate în trecut.

Se amestecă. Iubirea rămâne iubire, confuzia se unește cu dorința, apărută din neant, căzută de undeva dintr-un viitor imaginar.

De la 20.00 în Hardward Pub v-așteaptă tăticii blues-ului de la noi, Nightlosers.

De prin ’94 încoace, Nightlosers a pus “blues-ul ardelenesc” pe tabelul genurilor muzicale. Acordurile serioase ale Blues-ului american au fost piperate cu intervenții etno româno-maghiare și țigănești, montate în conformitate cu o imagine (a formației) desprinsă dintr-un film autoironic, în care un grup de țărănoi bețivi au ajuns întâmplător pe o scenă.

Sursa/ Foto: Zile și Nopți

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Forța Dreptei Cluj și-a NOMINALIZAT candidații pentru alegerile locale

Publicat

adrian oros

Joi, 29 februarie 2024, Biroul Județean al Forța Dreptei Cluj și-a nominalizat candidații pentru alegerile locale.

„Pentru primăria Municipiului Turda vom susține candidatul USR Ciprian Rigman și listă comună de consilieri.

Forța Dreptei Cluj și-a NOMINALIZAT candidații pentru alegerile locale

Pentru primăria Municipiului Gherla vom susține candidatul USR Szasz Carol și listă comună de consilieri.

Candidatul Forța Dreptei pentru municipiul Câmpia Turzii este Eugen Zamblău.

Pentru primăria municipiului Cluj Napoca, vom susține candidatul independent Sabin Sarmaș.

Candidatul Forța Dreptei pentru Președinția Consiliului Județean Cluj este Adrian Oros.

Deasemenea s-a decis accelerarea selecției candidaților Forța Dreptei Cluj pentru alegerile locale, precum și intensificarea negocierilor cu partenerii de alianță (USR și PMP).

Vom milita pentru pentru identificarea și susținerea candidaților cu cele mai bune șanse și alcătuirea de liste comune în toate UAT-urile, care să maximizeze rezultatele Alianței Dreapta Unită.

Administrația clujeană, veche de 20 de ani, chiar dacă a funcționat mai bine ca în sudul țării, acum este total depășită. Ruginită. Mucegăită.

Cu un Emil Boc care se contrazice de la o declarație la alta, atunci când se referă la prioritățile Clujului, un Emil Boc plictisit, obosit, hăituit care parcă vrea să fugă. Fie Președinte, fie Comisar. Orice. Un Emil Boc care pare mai mult obligat să candideze.

Administrația clujeană și-a atins limitele. Clujul nu trebuie să rămână în urmă.

Clujul merită și trebuie să meargă mai departe”, a transmis Adrian Oros, președintele Forței Dreptei.

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

VIDEO. Emil Boc a făcut mișcare de dimineață în parcul Zorilor, deschis oficial în prima zi de primăvară

Publicat

De

Parcul Zorilor deschis oficial

Parcul Zorilor a fost deschis oficial vineri, 1 martie. Primarul Clujului, Emil Boc, îmbrăcat în trening și cu adidași în picioare, a fost printre primii care au făcut mișcare în noul parc în această dimineață.

Clujenii care locuiesc în zonă au avut acces în parc și în zilele trecute, dar astăzi a fost înlăturată organizarea de șantier, respectiv gardurile care îl împrejmuiau.

Emil Boc a făcut mișcare de dimineață în parcul Zorilor, deschis oficial în prima zi de primăvară

Parcul care a foat amenajat pe strada Observatorului, lângă Spitalul de Recuperare, în cartoerul Zorilor unde locuiește și Emil Boc.

Îmbrăcat în trening și cu adidași, primarul a ieșit la puțină mișcare și a explicat într-o filmare postată pe Facebook ce lucrări de amenajare s-au făcut și i-a invitat pe clujeni să facă sport în aer liber.

Primarul s-a urcat pe un aparat, în timp ce filma, dar cu atenție, ca să nu cadă.

„Aceste parcuri sunt adevărații plâmâni ai orașului și încercăm să îi oferim clujenilor în fiecare cartier”, a spus Emil Boc.

Parcul din cartierul Zorilor a fost amenajat pe o suprafață de 1,2 hectare, iar investiția se ridică la 1,6 milioane de euro.

Primarul a mai arătat că au fost amplasate mai multe leagăne pentru copiii mici, la cererea clujenilor care locuiesc în cartier.

După ce a prezentat aparatele, peimarul a făcut și jogging pe aleile parcului.

 

 

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Sabin Sărmaș: Candidez independent la Primăria Cluj-Napoca din partea ”Partidului Clujenilor Invizibili”

Publicat

De

Sabin Sărmaș

Deputatul PNL, Sabin Sărmaș, a anunțat că va candida independent la Primăria Cluj-Napoca din partea ”Partidului Clujenilor Invizibili” și va reprezenta clujenii invizibili care stau cu orele în trafic sau care aleargă după 3 job-uri, cei care duc orașul în spate.

”Candidez la Primăria Cluj-Napoca din partea Partidului Clujenilor Invizibili, care este o stare de fapt și de spirit de câțiva ani. Este un partid al oamenilor nevăzuți și neauziți, care din 2016 erau zeci de mii și care duc Clujul în spate, cu rele sau mai puțin rele.

Sabin Sărmaș: Candidez independent la Primăria Cluj-Napoca din partea ”Partidului Clujenilor Invizibili”

Voi sunteți cei care nu vă permiteți din salariul pe care îl aveți să ieșiți la restaurant în cel mai scump oraș din țară, care alergați după 3 job-uri să vă permiteți un concediuu în Bulgaria, care vă plătiți cu greu iarna facturile, care stați ore în cozi neterminale de mașini, sunteți mamele care navighează cu cărucioarele pe trotuare ieșind pe carosabil.

(…) Și cu toate astea nu plecați, pentru că nu aveți unde pleca, pentru că ați fost aici înainte de bunăstarea lui Boc, care ne-a sărăcit pe toți. Nu aveți de ce să plecați, ei ar trebui să plece, nu voi”, a spus, vineri, Sabin Sărmaș.

”Candidez pentru toți oamenii invizibili”

Acesta a precizat că vrea să candideze pentru un oraș în care jumătate dintre locuitori nu își mai permite să trăiască, iar cealaltă este ignorată complet, chiar dacă ei sunt motorul economic Clujului.

”Candidez pentru toți oamenii invizibili ai Clujului, extrem de tăcuți, care acum au o voce care le va servi interesele în Primăria Cluj-Napoca”, a precizat candidatul la primărie.

Nu pleacă din PNL

Acesta a arătat că este membru în PNL din 2009 și nu va pleca din partid, menționând că a primit mesaje de susținere din partea unor liberali clujeni, arătând că este un curent printre clujeni că este nevoie de altceva după 20 de ani.

”Câtă vreme PNL nu mă exclude, înseamnă că mă susține”, a subliniat Sărmaș.

Acesta a avertizat că orașul se scufundă, fiind unul în care nu se va putea trăi în anii următori.

Candidatul a mai arătat că așteaptă de la Emil Boc o declarație fără echivoc privind candidatura sa la Primăria Cluj-Napoca, nu să lase de înțeles că ar viza o funcție europeană.

”Miza este să fac orașul așa cum îl vor clujenii”, a mai spus Sabin Sărmaș.

Acesta a precizat că mulțumește partidelor care au anunțat că sprijină candidatura sa, dar a ținut să declare că va candida independent la Primăria Cluj-Napoca.

Sabin Sărmaș consideră că, pentru a avea succes un contracandidat cu șanse împotriva lui Emil Boc, ar trebui să fie susținut de toate partidele din opoziție, pentru a nu se risipi voturile.

Sabin Sărmaș

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax