Connect with us

ACTUALITATE

Culinaria de Primăvară în grădina restaurantului Da Pino Cluj-Napoca. Invitați de marcă

Publicat


da pino 1

Culinaria de Primăvară 2023 e sărbătoarea tradițiilor culinare și muzicale ale Transilvaniei, evocând spiritul arhaic românesc și ecoul său nemuritor.

Pe 20 și 21 mai, Băcănia DaPino, renumită în special pentru gusturile originare din Italia și bazinul mediteranean, va pune masă-n Grădina și va aduce în prim-plan pe această cale, datinile culinare și tradițiile armonioase ale Transilvaniei, având că invitați producători artizanali și bucătari înzestrați cu tehnici și rețete specifice bucătăriei ardeleneșți. Bucatele vor fi pregătite la jar sau la ceaun, cu ingrediente proaspete locale de cea mai bună calitate, într-o contopire de gusturi, arome și miresme, care ne vor aminti de bunici și de copilărie.

Ediția din această primăvară își deschide larg porțile pentru trecători și invitați de seama, cu oaspeți care mai de care, precum Bogdan Simion și Lăutarii de Mătase, Adrian Naidin sau Mircea Groza, cu muzici de taraf, folclor dublu rafinat și un ospăț tradițional ardelenesc cu găteală-n aer liber, la foc cu lemne și degustări „la botu’ calului”.

”Vă invităm să sprijiniți această inițiativă, să aducem împreună un omagiu moștenirii culinare autohtone, producătorilor locali artizanali, ingredientelor specifice și naționalităților care conviețuiesc pe aceste meleaguri și le îmbogățesc cultural, de secole: români, maghiari, sași, secui, romi, evrei și alții.

Am pregătit astfel, un pachet de participare special pentru cei care apreciază acest efort și își doresc să sprijine conceptul Culinaria, că pe un fenomen cultural local activ și de patrimoniu istoric”, anunță organizatorii.

Mai multe informații aici.




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate