Connect with us

Aberații de România

COSIT în ZĂPADĂ. Uimitor. NEBUN de ALB. Folkistul clujean Emeric Imre: Nu știu ce fumează ăștia, da-i ce trebuie

Publicat


cosit zapada horz

O fotografie postată de folkistul clujean Emeric Imre prezintă o imagine incredibilă. E vorba de doi bărbaţi, echipaţi corespunzător, care cosesc în zăpadă, cu motocoase. Cel mai probabil, cosaşii sunt angajaţi ai celor care administrează drumul respectiv.

Eu nu ştiu ce fumează ăştia

cosit zapada fb

„Eu nu știu ce fumează ăștia, da-i ce trebuie 😂”, scrie Emeric Imre în textul care însoţeşte imaginea pe care a prezentat-o.

Internauţii s-au amuzat de hazliul situaţiei, pe care au ironizat-o cu amărăciune.

Urmează turnătorii de asfalt peste zăpadă

cosit zapada horz

„N-au terminat executia bugetara la cosit. Mai au cateva hectare si se pot odihni. Urmeaza turnatorii de asfalt peste zapada. Si aia mai au de recuperat… Nimic nu vrei sa vezi cu ochi buni, esti rau”, comentează Fleser Horia.

„Nu ne mai facem bine. Nu pot sa cred!!!!!!!!”, scrie şi Florina Popescu.

Folkistul clujean Emeric Imre n-a oferit detalii despre fotografie. Dar postarea se asortează cu piesa sa „Nebun de alb”. Alb de la zăpadă. Sau, mai degrabă, alb de la varul de salon.
(MaAv)

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
2 Comentarii

2 Comments

 1. Sorin

  decembrie 13, 2021 la 3:24 am

  Un fake news grosolan. Fotografia e veche, de mai bine de 2 ani si e din Rusia. Verificati

  • Redactia Cluj24.ro

   decembrie 13, 2021 la 8:28 pm

   Mulţumim! Fake news înseamnă să fie falsă. Chiar d-voastră spuneţi că e de acum 2 ani, din Rusia. Deci, nu ar fi falsă, ci veche. E o diferenţă. Dar ştirea era legată de postarea folkistului Emeric Imre. Care a postat poza chiar în ziua respectivă. Oricum, mulţumim iar pentru vigilenţă! Numai bine!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Tineri şoferi clujeni. Unul a condus maşina drogat, altul a condus fără permis

Publicat

De

drugtest etilotest politie (6)

Doi tineri clujeni au fost prinşi de poliţişti în timp ce comiteau fapte grave. Unul a fost depistat drogat la volan, iar altul conducea deşi nu poseda permis.

„Duminică,poliţiştii din Sângeorz-Băi au constatat, în flagrant delict, o infracţiune de conducere fără permis. Vizat de comiterea faptei este un tânăr, de 22 de ani, din Recea-Cristur, judeţul Cluj, care conducea un autoturism, deşi nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ”, a informat, luni, IPJ Bistriţa-Năsăud.

În ziua anterioară, un alt tânăr clujean fost prins drogat lavolan.

„În seara de 26 noiembrie a.c., pe Drumul Naţional 17, în Coldău, poliţiştii au oprit pentru control un autoturism, iar la volan au identificat un tânăr, de 21 de ani, din Dej. În cazul lui, rezultatul testării cu aparatul Drugtest a fost pozitiv pentru substanţa metamfetamină, şi i-au fost recoltate probe biologice, în vederea determinării cu exactitate a substanţei consumate.

Cercetările sunt continuate de către poliţiştii rutieri din Beclean, fiind întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe”, mai arată IPJ Bistriţa-Năsăud.

Citește mai departe

EVENIMENT

Local clujean închis şi amendat cu 100.000 de lei. Are probleme grave cu securitatea la incendii. Controale inopinate ale IGSU

Publicat

De

incendiu local club colectiv

Un local clujean a fost închis de lucrătorii ISU Cluj, iar proprietarii au fost amendaţi cu 100.000 de lei pentru probleme grave în ceea ce priveşte securitatea la incendii.

Controale inopinate ale IGSU

Verificările inopinate la operatorii economici au continuat pe parcursul săptămânii trecute: 2 obiective au fost închise. Cuantumul amenzilor aplicate depăşeşte 1.300.000 lei.

Acţiunile extinse la nivel naţional au fost coordonate de către IGSU.

Pentru siguranţa celor care aleg să îşi petreacă timpul liber în locaţii destinate divertismentului, prin dispoziţia secretarului de stat, Şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, dr. Raed Arafat, pe parcursul săptămânii trecute (21-27 noiembrie a.c.), inspectorii de prevenire au desfăşurat acţiuni de control inopinat la 312 operatori economici din toate judeţele ţării şi municipiul Bucureşti.

Misiunile au vizat obiective cu aglomerări de persoane, iar scopul principal urmărit a fost verificarea respectării numărului maxim de utilizatori şi accesibilitatea căilor de evacuare.

Local clujean închis şi amendat cu 100.000 de lei

În urma acţiunilor de control derulate în perioada de referinţă, pentru încălcarea gravă a cerinţei de securitate la incendiu (depăşirea numărului maxim de utilizatori cu mai mult de 10%, neasigurarea echipării cu instalaţii de detectare, semnalizare şi avertizare a incendiilor etc.), pentru un obiectiv din judeţul Bacău a fost aplicată amendă în valoare de 100.000 lei (ca sancţiune principală) şi sancţiunea complementară de oprire a funcţionării până la obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu.

Totodată, pentru un alt obiectiv din judeţul Cluj a fost aplicată amendă în valoare de 100.000 lei (ca sancţiune principală) şi sancţiunea complementară de oprire a funcţionării până la obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu, pentru neasigurarea instalaţiilor de desfumare, precum şi pentru lipsa echipării construcţiei cu instalaţii de detectare, semnalizare şi avertizare a incendiilor.

Pe lângă aspectele menţionate mai sus, pe timpul controalelor, colegii noştri au constatat şi alte 907 neconformităţi pe linia securităţii la incendiu (79 dintre deficienţe fiind soluţionate pe timpul controalelor), sancţionate cu 514 avertismente şi 302 amenzi, în cuantum de 1.302.600 lei.

Astfel, pe timpul verificărilor, inspectorii de prevenire au identificat 44 de obiective care nu deţineau autorizaţia de securitate la incendiu sau alte încălcări care ţin de exploatarea necorespunzătoare a căilor de evacuare, a mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor, inclusiv nerespectarea interdicţiei privind fumatul în spaţii publice închise.

Securitatea celor care aleg să îşi petreacă timpul liber în astfel de locaţii este primordială.

Caracterul permanent al activităţii de apărare împotriva incendiilor, stabilit de lege, poate fi asigurat doar prin implicarea reprezentanţilor obiectivelor existente la nivel naţional în respectarea, în fiecare moment, a măsurilor de siguranţă, inclusiv a celor care vizează numărul maxim de utilizatori prevăzuţi de lege şi respectarea interdicţiei privind fumatul în spaţii publice închise.

Reamintim faptul că acţiunile noastre nu urmăresc sancţionarea încălcărilor, ci constatarea modului în care sunt respectate măsurile de securitate, care să ofere un plus de siguranţă fiecăruia dintre noi, informează Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Citește mai departe

EVENIMENT

Centrul de TRANSPLANT Multiorgan aprobat de CJ Cluj. Investiție de 800 de milione de lei. 80% din bani, din PNRR

Publicat

De

Plenul reunit al Consiliului Județean Cluj a aprobat luni proiectul de construire a Centrului de Transplant Multiorgan de la Cluj. Proiectul, care este unic în România și Europa de Est va fi depus spre finanțare în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Consilierii județeani au voro astăzi proiectul, un pas necesar, avînd în vedere că prin PNRR a fost lansat apelul competitiv, care are în vedere finanțarea construirii a minim 25 de spitale sau unități sanitare noi, investiție prin care se va asigura inclusiv dotarea instituțiilor spitalicești cu echipamente și aparatură medicală.

Proiectul Centrului de Transplant Multiorgan de la Cluj, aprobat. Investiție de 800 de milione de lei

Proiectul forului administrativ județean are o valoare de aproape 800 de milioane de lei, fără T.V.A., din care 80% reprezintă valoarea finanțării nerambursabile din PNRR, iar 20% este contribuția proprie a Consiliului Județean Cluj.

„Vorbim despre un proiect avansat și matur, care va deservi întreaga țară. Odată cu identificarea sursei de finanțare nerambursabilă avem încredere că obiectivul nostru va putea fi atins, acela de a finaliza în maxim trei ani construcția”, a spus Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

Investiția vizează construcția unui centru de transplant care integrează facilitățile necesare pentru patru tipuri de transplant: de cord, plămân, hepatic și renal.

Clădire cu performanță energetică foarte ridicată

Centrul de Transplant Multiorgan de la Cluj va integra soluții tehnice contemporane în materie de construcții și arhitectură medicală, punând pacientul pe primul loc în toate fluxurile oferite.

Clădirea va avea o fundație pe sistemul top-down, care presupune realizarea de piloni forați, executarea planșeului la cota solului și, ulterior, executarea planșeelor inferioare. Aceasta va fi una eficientă, care va respecta standardele nZEB – nearly Zero Energy Building – o clădire cu performanță energetică foarte ridicată, al cărei consum de energie va fi aproape egal cu zero.

Centrul de Transplant va avea heliport

Obiectivul medical ultramodern va fi construit pe str. B. P. Hașdeu nr. 6 și va dispune de 264 de paturi pentru spitalizare continuă, 16 paturi pentru spitalizare de zi și 45 de paturi destinate ATI.

Acesta va avea 12 săli de operație și chirurgie, zone de Imagistică și Unitate de Primiri Urgențe, laboratoare, unitate de transfuzii și recoltare sânge, zonă A.T.I., cabinete medicale și săli de cercetare, saloane și un heliport,

De asemenea, Centrul Integrat de Transplant va dispune și de 176 de locuri de parcare.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Investiție de 1,6 MILIARDE de lei la Cluj. Consiliul Județean depune proiectul Spitalului Monobloc de COPII spre finanțare

Publicat

De

Consiliul Județean Cluj a aprobat luni proiectul privind construcția Spitalului Pediatric Monobloc, în vederea finanțării acestuia în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Proiectul are o valoare de peste 1,6 miliarde de lei, fărăr TVA, 60% din această sumă reprezentând valoarea finanțării nerambursabile prin PNRR. Restul de 40% reprezeintă contribuția proprie a CJ Cluj.

Investiție de 1,6 miliarde de lei la Cluj pentru Spitalul Pediatric

Primul spital pediatric în sistem integrat construit de la zero, după Revoluție, de către o autoritate publică din România, va fi ridicat pe un teren de aproximativ 17 hectare, în cartierul clujean Borhanci.

„Profităm de această oprtunitate pentru a costrui, cu fonduri nerambursabile, cea mai modernă unitate medicală pediatrică din țară. Spitalul Monobloc de Copii este cel mai important proiect al Clujului, în domeniul sănătății, edificiul medical ultramodern urmând să deservească pacienți din întreaga Românie”, a spus președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

Spitalul va avea 506 paturi pentru spitalizare continuă, 51 de paturi pentru spitalizarea de zi și 30 de paturi aferente serviciului ATI.

Unitatea cu profil regional, care va constitui și un model de bună practică în domeniul infrastructurii medicale mari, va fi un centru de excelență clinică și științifică, la cele mai înalte standarde europene, urmând să ofere un spectru larg și complex de servicii medicale destinate micilor pacienți, au mai arătat reprezentanții CJ Cluj.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax