Connect with us

ACTUALITATE

Consiliul Național al Elevilor condamnă măsurile luate de Ministrul Educației și cere retragerea ordinului cu privire la obligativitatea cursurilor online

Publicat


Consiliul Național al Elevilor cere Monicăi Anisie, Ministrul Educației, retragerea ordinului care impune obligativitatea desfășurării cursurilor online. Elevii spun că Ministerul Educației ar trebui să-și ceară scuze publice, deoarece nu toți elevii au posibilități pentru a participa la aceste cursuri, fiind o jignire adusă atât școlarilor cât și părinților.

Elevii susțin că a aprobat această lege fără să țină cont de alți factori, precum circumstanțele nefavorabile în care se află unii dintre aceștia și posibilitatea comiterii unor abuzuri precum folosirea absenței ca mijloc de coerciție.

„Consiliul Național al Elevilor, structura de reprezentare a tuturor elevilor din România, condamnă, cu fermitate, modul în care ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, a gestionat sistemul educațional pe perioada suspendării cursurilor din cauza pandemiei provocate de coronavirus”, arată elevii într-un comunicat de presă.

Măsurile pe care Consiliul Elevilor le prevede

În primul rând, aceștia își doresc abrogarea ordinului și emiterea altuia cu prevederi clare, coerente, racordate la realitatea prezentă, după consultarea partenerilor educaționali. În același timp, doresc asumarea publică de către MEC a unui set de măsuri corespunzător scenariilor identificate și comunicarea transparentă a acestora. În al doilea rând, propun identificarea rapidă a surselor de finanțare ce pot fi exploatate pentru achiziționarea echipamentelor necesare elevilor și profesorilor.

După identificare, aceștia sugerează o analiză în baza datelor obținute cu privire la numărul elevilor și profesorilor ce nu dispun de device-uri electronice conectate la Internet, utilizabile în procesul de predare-învățare. În cazul în care numărul este prea mic, aceștia roagă asumare și scuze publice față de elevii și profesorii dezavantajați, care nu au resursele necesare pentru desfășurarea actului didactic, dar și față de părinții care nu le pot asigura copiilor device-uri cu conexiune la Internet, din lipsă de bani.

Elevii au propus scenarii

Scenariul I prevede că reluarea cursurilor în format fizic va avea loc la finalul lunii mai sau la începutul lunii iunie.

În acest caz, elevii au nevoie de asigurarea normelor de igienă în instituțiile școlare, precum măști, substanțe dezinfectante, mănuși și Guvernul să doteze unitățile de învățământ preuniversitar până la sfârșitul lunii mai – începutul lunii iunie.

Tezele vor fi susținute în luna iunie, elevii fiind testați din materia parcursă până în 11 martie , iar. mediile vor fi încheiate cu minimum două note. Examenele naționale și examenele de admitere vor fi susținute în condiții normale, calendarul fiind adaptat contextului actual, în luna iulie 2020. De asemenea, se impune achiziționarea de urgență a echipamentelor pentru elevi și profesori (dispozitive, abonamente de acces la Internet) pentru a se garanta accesul la educație online pentru toți elevii din România (până când școlile vor fi redeschise). Mai mult decât atât, în cadrul acestui scenariu trebuie valorificată recuperarea la clasă a materiei pierdute. Odată cu abrogarea Ordinului de ministru, orele online nu mai sunt obligatorii, ele putând fi folosite drept mijloace de fixare a cunoștințelor.

Scenariul II prevede reluarea cursurilor în format fizic în luna septembrie 2020.

Se impune, așadar, nu doar achiziționarea de urgență a echipamentelor necesare pentru elevi și profesori, astfel încât toți actorii implicați să aibă acces la educație, ci și formarea cadrelor didactice, în lunile mai – iunie, prin metode online și, eventual, offline, prin intermediul Caselor Corpului Didactic și valorificând, totodată, învățarea de la egal la egal. Cadrele didactice trebuie susținute, deoarece multe dintre acestea nu au predat încă online, ajutorul fiind acordat pe partea pedagogică.

Examenele naționale trebuie susținute offline, când contextul epidemiologic va permite, respectându-se normele de distanțare socială și cele igienico-sanitare. Pentru a garanta fezabilitatea acestui demers, se impune realizarea unei consultări ample cu toți actorii implicați – elevi, părinți, cadre didactice – pentru ca mai apoi Legea Educației Naționale să fie completată cu articole privind modul în care se realizează predarea și evaluarea online.

În momentul actual, spune Consiliul Național al Elevilor, procesul educațional în mediul online nu poartă garanția principiului calității, motiv pentru care este necesar un set de indicatori privind asigurarea și evaluarea calității actului educațional desfășurat în mediul online. Acest set de reglementări trebuie să fie publicat până la finalul lunii iunie 2020.

 

Karla FaneaDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO. Șofer ISU Cluj, cercetat disciplinar. A pus în pericol viața pompierilor. Autospeciala era să fie lovită de tren

Publicat

ISU Cluj

ISU Cluj a declanșat cercetarea disciplinară a unui șofer de la Detașamentul Turda care a pus în pericol viața pompierilor de pe autospeciala pe care o conducerea, după ce aceasta era să fie lovită de un tren.

”Având în vedere imaginile în care o autospecială pentru stingerea incendiilor, cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune, se deplasează riscant peste trecerea la nivel cu calea ferată, pentru corectă informare a opiniei publice, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) „Avram Iancu” al județului Cluj face următoarele precizări:

Marți în jurul orei 11:20, pompierii din cadrul Detașamentului Turda au fost solicitați pentru stingerea unui incendiu care a cuprins o casă de locuit situată pe strada Republicii din municipiul Câmpia Turzii. La fața locului au fost alocate două autospeciale pentru stingerea incendiilor, o autoscară și, preventiv, un echipaj SMURD.

Pentru gestionarea optimă a intervenției, forțele s-au deplasat pe două trasee diferite, unul dintre acestea fiind peste trecerea la nivel cu calea ferată de pe strada Republicii din municipiul Câmpia Turzii.

În urma vizualizării imaginilor, unitatea noastră a demarat în regim de urgență cercetarea disciplinară care se impune pentru analizarea celor întâmplate și tragerea la răspundere a celor care se fac vinovați de această situație ce a pus în pericol viața echipajului care a încadrat autospeciala de intervenție”,  a transmis ISU Cluj.

În acest context, vor fi analizate și prevederile privind circulația pe drumurile publice, normele și regulamentele interne, precum și cele cele care vizează codul de etică și deontologie a personalului.

Șoferul, evaluat psihologic

”O altă măsură dispusă a fost înlocuirea din serviciu a conducătorului auto al autospecialei de intervenție, iar până la finalizarea verificărilor acesta nu va mai fi planificat în serviciul operativ.

De asemenea, șoferul autospecialei va fi supus unui evaluări psihologice, iar eventuala repunere a acestuia în serviciul operativ, în calitate de conducător auto, va fi realizată în urma unei reinstruiri.

Menționăm faptul că până la acest moment nu au fost înregistrate solicitări privind asistența persoanelor din vagoanele trenului și nu au fost primite înștiințări despre posibile plângeri formulate pe marginea acestui eveniment, din partea autorităților competente.

Facem, totodată, precizarea că pentru derularea verificărilor cu obiectivitate și aplicarea măsurilor sancționatorii în conformitate cu reglementările privind circulația pe drumurile publice, unitatea noastră a informat Inspectoratul de Poliție al județului Cluj despre acest eveniment.

Asigurăm opinia publică de faptul că Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Avram Iancu” al județului Cluj dezaprobă ferm neglijența conducătorilor autospecialelor cu regim de circulație prioritară care prin astfel de comportamente pun în pericol viața și vor fi dispuse măsurile care se impun, cu maximă celeritate.”, transmite Compartimentul Informare și Relații Publice”, au mai spus reprezentanții ISU Cluj.

Citește mai departe

POLITICA

Deputatul AUR Marius Ostaficiuc: ”O nouă gogoașă aruncată de PSD-PNL românilor! Prețurile cresc din nou”

Publicat

Ostaficiuc

Premierul Marcel Ciolacu a deschis recent subiectul majorării veniturilor românilor, propunere venită pe fondul apropierii campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare și cele locale din luna iunie.

Șeful Guvernului și al PSD a marșat pe ideea majorării venitului minim, raportat la celelalte state ale Uniunii Europene, creștere pe care o dorește de la 1 iulie și cu care ar urma să iasă în campanie pentru a maximiza voturile partidului.

Deși această majorare este una care aliniază România la directivele europene, liderii coaliției vor să și-o asume ca pe o reușită personală, arată Marius Ostaficiuc, deputat AUR Iași.

Promisiuni fără acoperire

Acesta a mai precizat și faptul că promisiunile actualului Guvern nu mai au acoperire.

”Premierul Marcel Ciolacu încearcă se ne îmbie cu noi promisiuni legate de creșterea salariului minim, alinierea acestuia la media europeană și alte asemenea detalii.

Ba chiar ne promite din nou o reformă cu un sistem de deduceri la venituri, așa cum a văzut în țările dezvoltate. Ciolacu arată că astfel va încuraja sistemul privat să se dezvolte, pentru că acum acesta este susținut de către stat.

Fie premierul României se află deja în campanie electorală, fie vorbește pe genunchi, fără a avea vreo analiză clară asupra situației economice actuale”, a spus Marius Ostaficiuc, deputat AUR Iași.

Prețurile cresc

Parlamentarul ieșean susține și că prețurile în România continuă să crească și că puterea de cumpărare scade, în ciuda promisiunilor celor de la guvernare.

”Datele statistice ne arată că România și Bulgaria se află în capul listei unde au crescut prețurile la carne, un produs esențial pentru populație.

Prețul la acest produs s-a majorat în România cu 7,7 la sută față de luna anterioară calculată de statisticieni. Este un semn că politicile duse de coaliție sunt greșite și că ceea ce vedem la televizor este doar propagandă electorală.

Avem nevoie de cu totul altceva”, a mai spus Marius Ostaficiuc, deputat AUR Iași.

În topul inflației

Deputatul ieșean a mai susținut și faptul că datele statistice mai arată că România continuă să fie în topul european al inflației, în ciuda faptului că în alte state membre aceasta a scăzut.

”Mai mult, România este în continuare campioană la rata inflației. Deși în Uniunea Europeană rata inflației s-a redus față de luna anterioară, România a rămas cu nivelul acesta ridicat, fiind pentru a doua lună consecutiv pe primul loc în blocul comunitar la acest capitol.

Este, din nou, o situație care trebuie să ne dea de gândit, care arată că ceea ce se spune la televizor nu este în conformitate cu cele prezentate.

România are nevoie de o schimbare, România are nevoie de politici clare care să o transforme într-un stat care să conteze.

Nu mai vrem să fim în topul negativ al creșterilor, ci dimpotrivă. Dar pentru acest lucru avem nevoie de oameni capabili, atât de politicieni, cât și de experți care pot să ducă România la liman”, a mai precizat Marius Ostaficiuc, deputat AUR.

 

Citește mai departe

CULTURA

VIDEO. Scott Bradlee’s Postmodern Jukebox vine la Jazz in the Park 2024, în Cluj-Napoca

Publicat

Scott Bradlee’s Postmodern Jukebox (PMJ), colectivul fenomen care a cucerit inimile a milioane de fani la nivel mondial, va cânta, pentru prima oară în Cluj, la Jazz in the Park Festival. Cluj-Napoca a fost astfel inclus în noul turneu mondial anunțat de PMJ – Turneul „10”- organizat pentru a celebra o dublă aniversare: 10 ani de turnee și spectacolul cu numărul 1000.

„Cunoscut pentru spectacolele sale care transformă hiturile moderne în melodii clasice din epoca de aur a jazzului și swingului, Postmodern Jukebox promite o călătorie muzicală spectaculoasă înapoi în timp, direct în efervescența saloanelor de ballroom ale începutului secolului XX.

VIDEO. Scott Bradlee’s Postmodern Jukebox vine la Jazz in the Park 2024, în Cluj-Napoca

Printre reinterpretările lor cele mai populare se numără „Bad Romance” de Lady Gaga, transformat într-un cabaret al anilor ’20, „Creep” de Radiohead reinterpretat în stilul jazzului din anii ’40, „All About That Bass” de Meghan Trainor, „We Can’t Stop” de Miley sau „Thrift Shop” de Macklemore & Ryan Lewis. Scott Bradlee’s Postmodern Jukebox vor urca pe scena Jazz in the Park Festival vineri, 30 august.

Alin Vaida, fondator Jazz in the Park: ”Mereu am gândit lineup-ul festivalului încât acesta să ofere o varietate mare, în care toată lumea să se regăsească. Simt că PMJ sunt ceea ce ne lipsea. Avem o legendă prin Cymande, avem reprezentanți de seamă ai jazzului contemporan prin Avishai și Tigran, anunțăm imediat un super nume din zona world music și acum îi avem pe Postmodern Jukebox, o trupă spectaculoasă, ușor de ascultat, care va încărca lumea de pozitivism. Până la urmă, asta ar trebui să fie un festival: o abundență de conținut, aproape copleșitor.”

„Un spectacol Postmodern Jukebox a devenit o tradiție muzicală anuală”

Pianistul Scott Bradlee este cel care a pus bazele colectivului muzical. De la un mic grup de prieteni care făceau muzică într-un subsol din Queens, New York, Postmodern Jukebox a ajuns acum să includă 70 de interpreți diferiți, să concerteze pe șase continente și să fie viral pe internet, cu două miliarde de vizualizări pe canalul lor de YouTube.

Astfel, un spectacol Postmodern Jukebox a devenit o tradiție muzicală anuală pentru sute de mii de fani dedicați din întreaga lume — fani care adesea vin la concert îmbrăcați elegant, dornici să se scufunde complet în experiența magică oferită de artiști.

Scott Bradlee: ”O astfel de longevitate într-o industrie notoriu capricioasă a fost complet neașteptată pentru noi. Nu există o formulă secretă, altceva decât o obsesie pentru sunetele clasice și un angajament de a evidenția talente fenomenale. Continuăm să ne simțim onorați și îndatorați de sprijinul publicului nostru pentru acest proiect, care continuă să ne inspire și să ne împingă spre noi culmi ale artei. Este căsătoria perfectă, iar turneul nostru aniversar de 10 ani va fi o celebrare.”

Scott Bradlee’s Postmodern Jukebox completează lista marilor artiști care vor cânta anul acesta la Jazz in the Park. Primele nume care au fost confirmate la ediția a XII-a sunt: Cymande (UK) – una din cele mai importante trupe funk în viață, Avishai Cohen Trio (IL), Manu Katche (FR), Tigran Hamasyan Trio (AM), Jazzanova Live (DE), Kinga Glyk (POL), KRiSPER (RO), Amphitrio (RO), Oreglo (UK) și Wasted Generation (IT)!

Abonamente la preț redus

Până în data de 23 iulie, cei care vor să vină la festival pot să beneficieze de abonamente la preț redus: 399 lei, iar muzicienii au discount special. Anul acesta, organizatorii au alocat din nou reducere artiștilor și celor care studiază muzica la un liceu sau facultate de profil. Aceștia pot beneficia de cel mai bun preț al abonamentelor de doar 300 de lei, prin completarea unui formular online. Campania este valabilă în perioada 26 martie-8 iulie.

Denisa Dan, manager Jazz in the Park: ”Jazz in the Park este un festival care celebrează muzica, experiențele plăcute și comunitatea din care face parte. Tocmai din acest motiv, ne dorim să-i avem aproape pe oamenii care ne împărtășesc pasiunile. Avem un eveniment dedicat artiștilor tineri de jazz în Parcul Central, iar în cazul festivalului din Parcul Etnografic, venim în întâmpinarea lor cu astfel de inițiative. Îi așteptăm cu drag să ne treacă pragul și să ne bucurăm împreună de lineup-ul pe care îl pregătim pentru această ediție; se anunță nume chiar frumoase! De-abia așteptăm!”

Jazz in the Park Festival va avea loc în 30 august – 1 septembrie, în Parcul Etnografic ”Romulus Vuia” din Cluj-Napoca. Pe lângă concerte, organizatorii pun un accent deosebit și pe experiența participanților. Jazz in the Park Festival este singurul festival din România care încurajează practicarea muzicii ca hobby și promovează echipamente audio pentru cei care vor să o asculte mai bine. Iar pentru ca experiența de festival să fie completă, ea va fi completată și de momente culinare speciale și diverse activități complementare, gândite pentru publicul de toate vârstele”, anunță organizatorii.

Citește mai departe

EVENIMENT

Cum pot acorda angajatorii din mediul privat MINIVACANȚA de 6 zile pentru salariați, de 1 Mai și Paște 2024

Publicat

birou gol zile libere e1519215884228

Bugetarii vor avea următoarea minivacanță în perioada 1-6 mai. Sărbătoarea din 1 Mai este legată cu zilele libere de Paște, 5-6 mai, prin liberul acordat de Guvern pentru data de joi, 2 mai. De această minivacanță completă pot beneficia și salariații din mediul privat. Decizia aparține angajatorului.

Majoritatea instituțiilor de stat nu vor avea program în cele șase zile de la începutul lunii mai. Prin urmare, și angajatorii din privat pot lua decizia de a acorda zile libere salariaților lor. Pe lângă cele stabilite prin Codul Muncii, inclusiv ziua de joi, 2 mai, scrie Alba24.ro.

Cum pot acorda angajatorii din mediul privat MINIVACANȚA de 6 zile pentru salariați, de 1 Mai și Paște 2024

În acest sens, aceștia ar trebui să-i anunțe în prealabil pe angajați și să fie stabilită și o modalitate de recuperare a perioadei respective, dacă este cazul. Legea nu prevede însă o procedură specială pentru conducerea firmelor în această situație, potrivit avocatnet.ro.

În principiu, trebuie respectate prevederile din contractul colectiv de muncă sau în regulamentul intern. Angajații trebuie să fie informați despre programul de muncă și repartizarea acestuia pe zile.

Dacă, prin decizie internă a angajatorului, se decide acordarea zilei libere în 2 mai, se poate stabili și o modalitate de recuperare a acesteia. Fie înaintea minivacanței, fie după.

Salariații din privat nu pot fi obligați însă la aceste libere. Cei care doresc, își pot lua zile de concediu în această perioadă.

Alte minivacanțe în 2024

După cele șase zile libere de Paște, următoarea minivacanță pentru bugetari va fi de Rusalii. Aceasta va fi în perioada  22-24 iunie, trei zile libere.

În august, minivacanța de Sfânta Maria va fi de 4 zile. 15 august pică joia, vineri este zi-punte dată de Guvern, urmată de weekend.

Ziua Națională și Sfântul Andrei vor fi în weekend. Ziua de Crăciun va pica miercurea. Cu ziua-punte de la Guvern din 27 decembrie, vor fi cinci zile libere.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax