Connect with us

EVENIMENT

Conferința Părinte în România. Cristian Andrei, Urania Cremene, Teodora Mețiu și Miruna Ioani, în premieră pe scenă, la Cluj

Publicat


Părinte în România

Un nou speaker se alătură conferinței Părinte în România. Este vorba de dr. Cristian Andrei, care vine la Cluj, în 29 noiembrie, alături de alți experți de top care au demonstrat că parentingul nu este doar un trend, ci este viitorul.

Eevenimentul este dedicat părinților și viitorilor părinți.

Conferința Părinte în România. Cristian Andrei, Urania Cremene, Teodora Mețiu și Miruna Ioani, în premieră pe scenă, la Cluj

O voce masculină, un vizionar cu un puternic impact în industria de parenting, dr. Cristian Andrei se alătură conferinței Părinte în România de la Cluj-Napoca.

Acesta va fi în premieră pe sena evenimentului, alături de Urania Cremene, Teodora Mețiu și Miruna Ioani, într-o serie de interviuri de excepție moderate de Florentina Fântânaru.

”Într-o societate în care industria de parenting se bucură de un real succes, fiind totodată bombardați de informații din toate mediile cu privire la sfaturi de creștere a copiilor, e important să știm cum, cât și de unde să ne luăm informațiile corecte, acele informații care stau la baza construirii unei societăți sănătoase. Părinții sunt cei care pun temelia unei astfel de societăți, părinții fiind de fapt viitorul”, arată organizatorii evenimentului.

Ce înseamnă să fii părinte? Cum comunică un adult cu un copil? Ce provocări ai? Vei fi un părinte bun? Ești un părinte cool?

Răspunsuri la multe dintre întrebările tale le vei primi în cadrul conferinței Părinte în România.

Pe scena evenimentului vin 5 experți de top care au demonstrat că parentingul nu este doar un trend, parentingul corect este viitorul.

Părinte în România, prezentat de LaTerre Cosmetics, este un eveniment dedicat părinților și viitorilor părinți care doresc să învețe mai multe despre arta parenting-ului și să împărtășească din experiențele lor în sesiunile special create de Q&A, alături de speakerii prezenți pe scena evenimentului.

Școala Gimnazială Panda, o instituție cu un mediu educațional complet, cuprinzând ciclurile preșcolar, primar și gimnazial, susține o experiență educativă, un eveniment care își propune să ofere o perspectivă nouă și cât mai corectă asupra rolului de părinte.

Evenimentul va avea loc în cadrul Wonderland Resort, sala Grande Vista, începând cu ora 18:00. Accesul în sala evenimentului se va face începând cu ora 17:00.

Bilete sunt disponibile AICI.

Dr. Cristian Andrei, autorul cărții “Nu înțelegi nimic”, vine la Cluj

Doctorul Cristian Andrei este medic specialist neuropsihiatru din 1994. Practică în sistem privat psihiatria, fiind preocupat de problemele de cuplu, dezvoltarea, adaptarea și consilierea relațiilor interumane și ale adolescenților.

Este atestat în teorii ale personalității, psihoterapii cognitive, terapia bolilor afective, cercetare psihiatrică și este editor corespondent al The British Journal of Psychiatry.

Totodată sub umbrela brandului său “GESTUAL” , Dr. Cristian Andrei lansează o serie de conferințe de parenting, despre comunicarea dintre adolescent și adult.

Acesta a scris și o carte intitulată “Nu înțelegi nimic”, în care dezbate exact această comunicare dintre adolescent și adult.

În 14 decembrie dr. Crisian Andrei va susține o conferință în Cluj cu soluții concrete pentru dificultățile de relație dintre cei tineri și cei care îi educă. În premieră în România, alături de Dr. Cristian Andrei vor fi prezenți adolescenți educatori. Învață de la dr. Cristian Andrei și de la adolescenții pregătiți de el să te învețe!

Cel mai apreciat expert în parenting din România, pe scenă la Cluj

Urania Cremene este mamă și, probabil, cel mai apreciat expert în parenting din România. Este autoarea ”All About Parenting”, primul program de parenting din țară, iar în ultimii 3 ani, a organizat peste 150 de seminarii, conferințe și workshopuri.

Totodată, în dialog cu Florentina Fântânaru, a lansat prima carte-interviu „Provocările parinților de azi” în care a extras esența a tot ce a învățat, predat sau aplicat în relația cu fiul său și în care a așezat cu grijă informații utile oricărui părinte care dorește să iși educe copilul către cea mai bună variantă a lui în această lume.

Expert în comunicare la Conferința Părinte în România

Teodora Mețiu a cucerit lumea TV-ului cu peste 7.200 de ore de transmisii live, 72.000 de știri prezentate și 300 de ore de reportaje de la evenimente precum alegeri prezidențiale, alegeri locale și schimbări economice.

Teodora are o expertiză de peste 15 ani, făcând-o printre cei mai buni traineri în călătoria comunicării, învațând o țară întreagă importanța unui discurs coerent. O relație sănătoasă părinte-copil, are la bază o comunicare corectă.

Fondatoarea platformei „Și Blondele Gândesc”, pe scenă la conferință

Miruna Ioani este de profesie medic stomatolog, dar și rolul de influencer i se potrivește de minune. Deși spune că și-a ales meseria de dentist pentru că nu a avut o idee mai bună, Miruna este acum în rolul de „mamă model”, care inspiră o mulțime de femei din comunitatea sa online.

Fondatoarea platformei „Și Blondele Gândesc”, Miruna afirmă cu tărie: „De-a lungul timpului, s-a strâns o comunitate bogată în jurul blogului, sunt oameni care mi-au devenit prieteni buni și în viața offline.

Alții, pe care nu știu dacă îi voi cunoaște vreodată și pentru care mă îngrijorez dacă au lipsit câteva zile de aici. După ce trag linie, cred că ăsta e cel mai mare avantaj în a avea un blog. Oamenii pe care începi să îi atragi pe lângă tine.”

Moderatorul evenimentului este Florentina Fântânaru, jurnalist și realizator de emisiuni cu 27 de ani de experiență în radio și televiziune. Intervievează de 16 ani, pentru televiziune, cele mai importante personalități din sfera artistică, medicală și academică.

De-a lungul timpului a realizat materiale video cu cele mai importante persoane publice din România. Realizează podcast-uri cu audiențe remarcabile și este autor și co-autor de cărți.

Conferința Părinte în România

În primăvara acestui an, organizatorii conferinței Părinte în România au adus în premieră la Cluj conceptul VIZIONARII, eveniment care a fost sold out înainte cu o lună față de data evenimentului.

În cadrul sesiunilor de Q&A cu cei 3 vizionari, dar mai ales în cadrul sesiunii de dialog cu Dr. Cristian Andrei, participanții și-au maifestat dorința existenței pe piața din Cluj a unui dialog de specialitate dedicat exclusiv subiectului de parenting.

Astfel a luat naștere conferința Părinte în România.

 



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

VIDEO. 6 percheziții la Cluj, într-un dosar de delapidare. Vizat, un angajat al Primăriei din Cornești

Publicat

De

Percheziții la Cluj, într-un dosar de delapidare

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Cluj – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Cluj, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Gherla, pun în executare, miercuri dimineața, 6 mandate de percheziție domiciliară.

Este vorba de un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de delapidare în formă continuată, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

6 percheziții la Cluj, într-un dosar de delapidare

Activitatea ilicită ar fi fost săvârșită de un reprezentant al unei autorități publice din comuna Cornești, transmit reprezentanții IPJ Cluj.Potrivit surselor Cluj24.ro este vorba de un angajat al Primăriei din Cornești.

De asemenea, sunt puse în aplicare și 3 mandate de aducere pe numele unor persoane de interes în cauză.

Se acționează în colaborare cu polițiști din cadrul Serviciului Criminalistic, efective din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă „Ștefan Cicio-Pop” Cluj-Napoca și Inspectoratului Județean de Jandarmi Cluj.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Clujul “vibrează pe două roți”. Campania „Atenție la Motocicliști” revine pe 12 aprilie

Publicat

De

Motocicliști paradă Cluj

Cluj-Napoca se pregătește să găzduiască, pentru al 12-lea an consecutiv, una dintre cele mai vizibile și sonore campanii de conștientizare rutieră: „Atenție la Motocicliști!”.

Evenimentul, devenit deja o tradiție a primăverii, va avea loc sâmbătă, 12 aprilie 2025, și promite nu doar spectacol vizual și auditiv, ci și activități educative dedicate siguranței în trafic.

Campania „Atenție la Motocicliști!” revine la Cluj pe 12 aprilie

Lansată în 2013 și desfășurată cu consecvență an de an – cu o singură pauză în timpul pandemiei – campania a reușit să adune la Cluj sute de motocicliști din județ și din întreaga țară, dar și numeroși susținători ai siguranței rutiere.

Momentul central al evenimentului rămâne impresionanta defiare a motocicliștilor, o paradă spectaculoasă care își propune să atragă atenția tuturor participanților la trafic asupra prezenței și vulnerabilității celor de pe două roți.

Organizatorii promit și mici și plăcinte, și un Atfer party

Pe lângă defilare, campania din acest an aduce în prim-plan și o serie de activități de prevenție și informare rutieră, adresate nu doar motocicliștilor, ci și șoferilor, bicicliștilor, pietonilor și utilizatorilor de trotinete. Organizatorii promit că încearcă să includă în programul din acest an și sugestiile motocicliștilot, respectiv, un curs de prim-ajutor susținut de SMURD, mici și plăcinte pentru energie și voie bună, dar și un After party.

Detalii precum traseul defilării, orele exacte și alte surprize vor fi publicate în curând pe pagina oficială de Facebook: Campania Atenție la Motocicliști. Până atunci, motocicliștii și simpatizanții sunt invitați să-și pregătească motoarele, vizierele și entuziasmul pentru o zi de impact și solidaritate pe două roți.

Foto: Arhivă

Citește mai departe

CULTURA

Pictorul clujean Ioan Sbârciu împlinește 77 de ani. A expus tablouri în toată lumea

Publicat

De

sbarciu

Pictorul clujean Ioan Sbârciu împlinește, miercuri, 77 de ani, fiind unul dintre cei mai cunoscuți artiști plastici contemporani. 

Născut în 1948 la Feldru, în județul Bistriţa Năsăud, a absolvit Institutul de Arte Vizuale de la Cluj în 1973 și este doctor în arte vizuale din anul 2005.

A fost timp ce 8 ani, între 2000 și 2008, rectorul actualei Universităţi de Artă şi Design (UAD) Cluj-Napoca şi unul din liderii Uniunii Artiştilor Plastici din România, lucrările sale fiind expuse în galerii şi muzee de artă contemporană la Barcelona, Malmo, Nantes, Paris, Nurenberg, Koln, Veneţia.

Între 1975 si 1990, Ioan Sbârciu a avut peste 40 expozitii personale in galeriile UAP Romania, muzeele din Cluj-Napoca si alte orase din România, precum şi peste hotare.

Este membru al Uniunii Artiștilor Plastici (UAP) din România și al I.A.A. – A.I.A.P (International Association of Art – Association Internationale des Arts Plastiques).

 

Citește mai departe

ECONOMIE

BNR avertizează asupra potențialului de creștere a inflației

Publicat

De

BNR

Banca Națională a României avertizează asupra faptului că inflația ar putea crește.

Este vorba de o creștere „moderată” în trimestrul II al acestui an.

BNR avertizează asupra potențialului de creștere a inflației

În comunicatul de presă care a fost publicat după ședința de politică monetară a BNR, unde s-a decis menținerea ratei de referință la 6,50%, se arată că „potrivit actualelor evaluări, rata anuală a inflației va rămâne fluctuantă în semestrul I 2025, continuând să se reducă în martie, pe o traiectorie mai ridicată decât cea evidențiată în prognoza pe termen mediu din februarie 2025, și urmând să consemneze în trimestrul II o creștere moderată”, arată analistul economic Radu Georgescu.

Evoluția, arată acestaa, are în vedere incertitudinile și riscurile crescute ce „decurg din evoluția viitoare a prețurilor energiei și alimentelor, inclusiv în contextul legislației în domeniu, dar și din măsurile de politică comercială adoptate de state dezvoltate, cu potențial impact asupra cotațiilor materiilor prime, precum și asupra prețurilor internaționale ale unor bunuri intermediare și finale, (…) în contextul politicii comerciale a administrației americane și al măsurilor adoptate ca răspuns de către alte state, de natură să afecteze mersul economiei globale și al comerțului internațional. (…) Relevante sunt, de asemenea, deciziile de politică monetară ale BCE și Fed, precum și atitudinea băncilor centrale din regiune.”

ROBOR la 3 luni a crescut marginal

Perspectiva evoluției negative a inflației și posibilitatea ca o primă tăiere a ratei de referință să întârzie, a ridicat marginal nivelului indicelui ROBOR la trei luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei contractate înainte de mai 2019, de la 5,89 la 5,90%, arată Radu Georgescu.

Indicele la șase luni, folosit la calcularea ratelor la creditele ipotecare, a stagnat la 5,98%, iar cel la 12 luni la 6,06%.

Cursul euro a scăzut

Leul a profitat de o ușoară revenire a apetitului pentru risc iar cursul euro a scăzut de la 4,9774 la 4,9772 lei. Atrage atenția încercarea de forțare o depreciere a monedei naționale, cotația afișată înainte de deschiderea pieței locale fiind de 4,989 lei, spune analistul economic Radu Georgescu.

Finanțele s-au împrumutat luni cu 500 milioane lei, sumă egală cu cea programată, prin redeschiderea unei emisiuni de obligaţiuni cu scadența în iulie 2034 pentru care a acceptat să plătească o dobândă medie anuală de 7,22%.

Trezoreria a redeschis la începutul săptămânii și o emisiune de obligaţiuni scadentă în aprilie 2028. Valoarea programată a licitației a fost de 600 milioane lei, însă statul a atras doar 397 milioane lei iar randamentul mediu anual acceptat a fost de 7,10%.

Prețul gramului de aur a coborât

Tendința de depreciere a monedei americane s-a temperat, iar euro, care a urcat vineri la 1,1109 dolari, se tranzacționa marțea aceasta în culoarul 1,0878 – 1,0987 dolari. Această evoluție a ridicat cursul monedei americane de la 4,5431 la 4,5556 lei.

Moneda elvețiană a revenit în jurul pragului de 0,94 franci/euro, ceea ce a coborât media ei de la 5,3277 la 5,3084 lei. Lira sterlină și-a continuat procesul de scădere față de euro iar cursul ei a alunecat de la 5,8379 la 5,8053 lei, minim al ultimelor șapte luni.

Miercurea trecută, prețul gramului de aur a atins maximul istoric de 463,3913 lei. Următoarele ședințe au adus o scădere a prețului, la care au contribuit deprecierea monedei americane și a cotațiilor metalului galben în piețele specializate. Astfel, marțea aceasta prețul gramului a coborât de la 442,3381 lei la 440,1817 lei, în timp ce uncia se mișca între 2.976,80 și 3.021,70 dolari, arată Radu Georgescu.

Media monedelor din regiune se aprecia marginal, la 4,2946 zloți/euro, respectiv 407,95 forinți/euro. Bitcoin recupera o parte din pierderile din zilele precedente și fluctua între 78.819 și 80.817 dolari. Ethereum se mișca în culoarul 1.542 – 1.615 dolari.

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate