Connect with us

CULTURA

CONDIŢII pentru ACCESUL la SPECTACOLE în spaţii închise. Propunerile Ministerului Culturii

Publicat


Adeverinţa de vaccinare anti-COVID, un test RT-PCR negativ, realizat cu maximum 48 de ore înaintea începerii evenimentului, sau un test destinat diagnosticării rapide negativ se numără printre condiţiile participării publicului la activităţile cultural-creative în spaţii închise în condiţiile unei rate a incidenţei infecţiilor cu SARS-CoV-2 cumulate mai mici de 7,5/1000 de locuitori, potrivit unui set de măsuri propus de Ministerul Culturii pentru reluarea activităţilor din domeniu, în spaţii închise, de la 1 iunie, pe perioada stării de alertă.

În funcţie de situaţia epidemiologică generală, de particularităţile regionale şi locale, operatorii culturali vor pune în aplicare unul dintre următoarele scenarii:

*** Scenariul 1

– organizarea şi desfăşurarea activităţilor cultural-creative în spaţii închise este permisă folosind capacitatea maximă a spaţiului respectiv şi în condiţiile unei rate a incidenţei cumulate mai mici de 7,5/1000 de locuitori în localităţile în care se află acestea, dacă toate persoanele care participă la eveniment se încadrează în una dintre situaţiile de mai jos:

* accesul persoanelor se va face în baza adeverinţei de vaccinare, care va atesta încheierea procesului de vaccinare, la 10 zile de la realizarea rapelului, aceasta urmând a se prezenta împreună cu un act de identitate;

* test RT-PCR negativ realizat cu maximum 48 de ore înaintea începerii evenimentului;

* testare cu un test destinat diagnosticării rapide a virusului SARS-CoV-2 – accesul în sală se va face doar în baza unui test cu un rezultat negativ, ce va fi realizat în ziua evenimentului;

* au trecut prin boală şi pot face dovada prezenţei anticorpilor printr-un document medical, care nu va fi mai vechi de 90 de zile.

 

Măsuri suplimentare

Potrivit propunerilor, în cazul în care o acţiune culturală se organizează în scenariul 1, următoarele măsuri suplimentare sunt aplicabile în completarea măsurilor generale de siguranţă sanitară pentru sectorul cultural-creativ:

* publicul poate participa la eveniment în picioare; se vor aloca minim 4 mp pentru fiecare persoană;

* participanţii sunt obligaţi în continuare să poarte mască pe toată durata evenimentului;

* sala/spaţiul poate fi folosit la capacitate maximă, ocupând toate locurile;

* consumul de băuturi şi alimente se va realiza doar în spaţiile special amenajate şi doar cu respectarea normelor ordinului comun Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului şi Ministerul Sănătăţii.

 

*** Scenariul 2

 

* organizarea şi desfăşurarea activităţilor cultural-creative în spaţii închise este permisă fără a depăşi 2/3 din capacitatea spaţiului, dar nu mai mult de 500 de spectatori şi în condiţiile unei rate a incidenţei cumulate mai mici de 3/1000 de locuitori, în localităţile în care se află acestea. Accesul publicului la acest tip de eveniment nu este restricţionat de nicio dovadă medicală.

* organizarea şi desfăşurarea activităţilor cultural-creative în spaţii închise este permisă fără a depăşi 1/2 din capacitatea spaţiului, dar nu mai mult de 300 de spectatori şi în condiţiile unei rate a incidenţei cumulate mai mici de 5/1000 de locuitori, în localităţile în care se află acestea. Accesul publicului la acest tip de eveniment nu este restricţionat de nicio dovadă medicală.

* organizarea şi desfăşurarea activităţilor cultural-creative în spaţii închise este permisă fără a depăşi 1/3 din capacitatea spaţiului, dar nu mai mult de 200 de spectatori şi în condiţiile unei rate a incidenţei cumulate mai mici de 7,5/1000 de locuitori, în localităţile în care se află acestea. Accesul publicului la acest tip de eveniment nu este restricţionat de nicio dovadă medicală.

 

Măsuri suplimentare pentru scenariul 2

În cazul în care o acţiune culturală se organizează în Scenariul 2, următoarele măsuri suplimentare sunt aplicabile în completarea măsurilor generale de siguranţă sanitară pentru sectorul cultural-creativ:

* spaţiul va fi organizat cu locuri de şezut (scaune, bănci, pufuri etc.). Publicul nu poate urmări un spectacol/concert în picioare;

* personalul va verifica respectarea distanţării în timpul spectacolului;

* se va aloca un scaun liber pe lateral între fiecare spectator, în cazul în care organizatorii amenajează spaţiul cu locuri de şezut (scaune, bănci, pufuri etc.), urmând a se aloca 1 m între fiecare spectator. Prin excepţie de la aceste reguli, grupurile de până la două persoane şi membrii aceleiaşi familii pot sta împreună;

* spectatorii nu stau faţă în faţă, ci unii în spatele celorlalţi, înlăturând astfel riscul contaminării directe prin proximitate.

În cazul în care evenimentul se desfăşoară într-un restaurant, bar sau cafenea organizarea spaţiului şi a publicului se va face conform reglementărilor specifice HORECA din ordinul comun în vigoare al Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului şi Ministerului Sănătăţii.

 

Care sunt spaţiile închise

Potrivit Ministerului Culturii, prin spaţii închise se înţelege atât spaţiul convenţional în care se pot desfăşura spectacole, concerte, proiecţii de film, conferinţe etc., cât şi spaţiul neconvenţional, cum ar fi hale industriale, săli de sport, holul sau spaţiul larg al unui clădiri, cafenele, restaurante etc.

Prin activităţi culturale se înţelege fără a se limita la: teatru, dans, concert, film, stand-up comedy sau expoziţie, expoziţie temporară, târg, workshop, conferinţă cu caracter cultural sau creativ.

‘Persoanele care coordonează fiecare producţie sunt responsabile de verificarea modalităţii de implementare a acestor recomandări, în vederea reducerii impactului riscului de infecţie cu SARS-CoV-2, respectând măsurile sanitare generale aplicabile în funcţie de specificul activităţii. Asumarea riscurilor ce revin în urma participării la un eveniment se face de către toţi participanţii: spectator, artist, furnizor de servicii, lucrător şi organizator’, mai precizează documentul. AGERPRES



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

CULTURA

Mitropolitul Clujului: Să le dea Dumnezeu convingere profesorilor, alături de familie, să-i ducă pe tineri pe calea cea bună

Publicat

De

Mitropolitul Clujului

Mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuț, a transmis un mesaj la începutul noul an școlar, intitulat ”Meditație în septembrie” în care a spus că dacă ar reuși să îi convingă pe toți profesorii universității și pe toți intelectualii Clujului să vină duminica la biserică ar fi raiul pe pământ. ”Să le dea Dumnezeu convingere puternică profesorilor și preoților noștri, ca, alături de familie și școală, să-i poată duce pe tineri pe calea cea bună”, a spus înaltul ierarh ortodox.

”La 1 septembrie începe noul an bisericesc. Multe gânduri înălțătoare ne-ar putea preocupa cu acest prilej. De exemplu, L-am putea ruga pe Dumnezeu: „Vei binecuvânta cununa anului bunătății Tale” (Psalmul 64, 12). Optimismul creștin care ar trebui să ne caracterizeze ne spune că suntem cu un an mai aproape de viața fericită: „Și știu că porunca Lui este viața veșnică” (Ioan 12, 50).

Celălalt an bisericesc s-a încheiat cu Adormirea Maicii Domnului, care este mutare în cer, iar acesta începe cu Nașterea ei. Așa că anul se termină și începe cu binecuvântarea Maicii Domnului. Troparul Adormirii ei este plin de optimism: „Întru naștere fecioria ai păzit, întru Adormire lumea nu ai părăsit. Mutatu-te-ai la viață, fiind Maica Vieții, și cu rugăciunile tale izbăvești din moarte sufletele noastre”.

Așa că medităm la marea importanță pe care o are Maica Domnului în viața noastră, dar și la importanța pe care o au mamele noastre pentru noi. Sfântul Pavel scriindu-i ucenicului său Timotei îi zice: „Îmi aduc iarăși aminte de credința ta neprefăcută, care, precum s-a sălășluit întâi în bunica ta Loida și în mama ta Eunichi, tot așa sunt încredințat că și întru tine” (2 Timotei 1, 5).

Bunicile și mamele își educă nepoții și copiii

Sursa credinței lui Timotei? Bunica și mama! Or, începând noul an școlar, mama și bunica încearcă să țină piept acestui veac bulversat și să-și educe copiii și nepoții cu frica lui Dumnezeu. Îl auzim pe Goga, în alte vremuri, cum își aduce aminte de mama lui: „Și parc-aud pocnet de bici, / Și glas stăruitor de slugă, / Apare mama-n colțul șurii, / Așează-ncet merindea-n glugă / Înduioșată mă sărută, pe părul meu bălai, pe gură: / Zi Tatăl Nostru seara, dragă, / Și să te porți la-nvățătură”[1].

Același autor în lucrarea „Pe urmele unui trecător”[2] sublinia faptul că în marile centre universitare ar trebui să avem preoți cu guri de aur și profesori de elită care să-i învețe pe tineri credința lui Dumnezeu. Din păcate, plecând de la Cluj-Napoca, observăm să nu suntem suficient de pregătiți pentru a înfrunta o lume secularizată.

Paul Evdokimov a scris o carte intitulată „Femeia și salvarea lumii”. Atunci când în Rusia, în alte state socialiste și chiar în România, în mod oficial se propaga ateismul și copiii nu făceau religie la școală, cine a salvat spiritualitatea creștină? Mama și bunica!

Convingere religioasă

Când în 1989 a venit libertatea, tinerii din Timișoara și din București ziceau „Tatăl Nostru” și cântau „Cu noi este Dumnezeu”. În școlile de stat ora de religie a devenit obiect de studiu, și aproape toți tinerii o studiază. Prezența lor însă la biserică duminica este mică. Care ar fi cauzele? Ele sunt multe și nu pot fi elucidate în acest articol.

O cauză, printre altele, ar fi și puțina noastră putere spirituală, a celor ce slujim Biserica. În calitate de arhiepiscop și mitropolit al Clujului, permiteți-mi să-mi imaginez ce frumos ar fi dacă aș reuși și ca pe toți profesorii universității, pe toți intelectualii Clujului, să-i determin să vină duminica la biserică. Ar fi raiul pe pământ.

Ca acest lucru să se întâmple ar fi nevoie de o minimă convingere religioasă. Un preot contemporan, Ștefan Anagnostopulos, a scris o tâlcuire a Sfintei Liturghii. În această carte, printre cunoștințele liturgice, relatează o sumedenie de întâmplări actuale. Iată una dintre ele.

Domnul Kostas este un mare intelectual la Athena. Nu merge la biserică. N-are preocupări religioase. Ca, de altfel, mulți dintre intelectualii noștri. Îi plac însă tradițiile populare. La un Crăciun s-a dus la rudeniile sale din Vrontul de Jos. Toți ai casei au mers la biserică. Pe el, știindu-l că nu frecventează biserica, l-au lăsat acasă, urmând ca după slujbă să întindă ospăț mare.

A stat o vreme singur și s-a plictisit. Și s-a hotărât să meargă și el să vadă ce fac „înapoiații” aceștia la biserică. Preotul tocmai invoca Duhul Sfânt ca Acesta să prefacă prescura și vinul în trupul și sângele lui Hristos.

Tinerii, aduși pe calea cea bună

Toți credincioșii vedeau Sfânta Cuminecătură așa cum o vedem și noi. Numai cu el a făcut Dumnezeu o minune: a văzut un copil preafrumos în potir. Pe acest copil l-a împărțit preotul și, la momentul potrivit, le-a zis creștinilor:  „Cu frică de Dumnezeu, cu credință și cu dragoste să vă apropiați!”. Toți vedeau Sfânta Cuminecătură cum o vedem și noi, sub chipul pâinii și al vinului, numai el vedea carne și sânge. A căzut în genunchi și a urlat: cred Doamne!

Urmarea? A devenit credincios practicant și a mers duminica la biserică. Această minune, poate într-alt chip, am dori noi s-o facă Dumnezeu cu intelectualii noștri. Să le dea convingere puternică profesorilor și preoților noștri, ca, alături de familie și școală, să-i poată duce pe tineri pe calea cea bună.

Așa medităm acum, în septembrie, când începe noul an bisericesc, când sărbătorim Nașterea Maicii Domnului și când școlile își deschid porțile pentru încă un an școlar”, a afirmat mitropolitul Clujului.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Nicio contestație și 1.847 de solicitări de revizuire a dosarului de pensie, după recalculare, în județul Cluj

Publicat

De

Din circa 160.000 de decizii de recalculare trimise în județul Cluj, 1.847 de pensionari au solicitat revizuirea dosarului, potrivit Marianei Sălciuan, directorul Casei Județene de Pensii Cluj. Nu a fost depusă nicio contestație în instanță.

Mariana Sălciuan, director executiv al Casei Județene de Pensii Cluj, a anunțat că procesul de distribuire a deciziilor de pensie este încă în desfășurare și va continua până la data de 15 septembrie.

Deciziile de recalculare vor fi distribuite până în 15 septembrie

Sălciuan a explicat că întârzierile în comunicarea unor decizii de pensie se datorează faptului că, în timpul procesării dosarelor, au fost identificate erori care au necesitat verificări suplimentare.

„Procesul de distribuire a deciziilor de pensie nu s-a finalizat, se mai distribuie deciziile de pensie, prin poștă, până la data de 15 septembrie. Sunt, la nivelul județului Cluj, situații în care deciziile de pensie nu au fost comunicate către titularii de prestații datorită faptului că în momentul procesării dosarului de pensie s-au constatat unele erori și au necesitat verificări suplimentare, raportare la niște neconcordanțe existente între datele din sistem și cele din dosarul de pensie. Pentru acest motiv, am optat pentru a nu transmite o decizie eronată titularului de prestație, decizie care va fi transmisă ulterior, după revizuirea și reanalizarea datelor din dosarul de pensie”, a declarat Mariana Sălciuan, vineri, într-o conferință de presă.

1.847 de cereri de revizuire a dosarului de pensie

În județul Cluj, din circa 160.000 de decizii comunicate către Poșta Română, s-au înregistrat 1.847 de solicitări de revizuire, reprezentând doar 0,01% din totalul deciziilor emise.

„Până ieri, la sfârșitul programului, aveam 1.847 de solicitări înregistrate la nivelul județului Cluj, dintr-un număr de aproximativ 160.000 de decizii comunicate către Poșta Română. Procentul este de 0,01% din totalul deciziilor emise și transmise către titulari.

Trebuie avut în vedere că din acel 1.847 de solicitări de revizuire, nu toate deciziile sunt eronate. Sunt solicitări ale celor care, chiar dacă au avut o creștere pe decizia de pensie, sunt nemulțumiți de creștere sau pur și simplu au insistat să li se ia o cerere pentru revizuirea dosarului, în urma discuțiilor cu angajații noștri.

Noi stăm la dispoziția pensionarilor, am optat pentru varianta înregistrării acestor solicitări tocmai pentru a înlătura orice suspiciune a beneficiarului și pentru a reanaliza dosarul și a da un răspuns administrativ prin care li se vor explica elementele avute în vedere la emiterea deciziei de recalculare”, a mai explicat directorul Casei Județene de Pensii Cluj.

Nicio contestație în instanță

Sălciuan a arătat că, până în prezent, nu a fost depusă nicio contestație în instanță. Ea a subliniat că termenul legal de 45 de zile pentru contestarea unei decizii curge de la data comunicării acesteia către titular.

Cu toate acestea, deciziile pot fi revizuite și după expirarea acestui termen, dacă există suspiciuni legate de corectitudinea înscrisurilor.

„Nu avem nicio contestație în instanță. După cum am spus, deciziile de recalculare pe Legea 360 sunt o sinteză a ceea ce avem noi în dosarul de pensie, de la data pensionării și până la momentul recalculării pensiilor pe principiile Legii 360. (…)

„Toate deciziile sunt revizuibile”

Toate deciziile sunt revizuibile, chiar dacă trece termenul de 45 de zile. (…) Termenul de contestare curge de la data comunicării deciziei către titular. Acest termen este de 45 de zile, este trecut pe decizia de pensie, iar dacă trece termenul de 45 de zile și sunt suspiciuni legat de înscrisurile din acea decizie, acest lucru poate fi revizuit oricând, nu există un termen limită de revizuire al acestor decizii, și având în vedere că ne raportăm la o dată stabilită de lege, 1 septembrie 2024, ca dată de acordare a dreptului, noi putem să mergem, în funcție de eroarea pe care o constatăm la decizie, să facem revizuirea și plata drepturilor de la data de 1 septembrie 2024. Nu trebuie nimeni să fie speriat că trece termenul de 45 de zile și că nu se va mai putea face nimic”, a subliniat Mariana Sălciuan.

Citește mai departe

EVENIMENT

Protest la Cluj pentru animale. Se vrea sterilizarea câinilor și pisicilor și oprirea eutanasierii

Publicat

protest

Iubitorii de animale sunt așteptați, sâmbătă, de la ora 14, vizavi de Prefectura Cluj, la un protest împotriva eutanasierii animalelor și pentru sterilizarea câinilor și pisicilor. 

”Împreună putem schimba viitorul cățeilor fără stăpân! Împreună putem salva vieți! Haideți cu toții să le spunem ucigaşilor de câini ca eutanasierea nu este o soluţie. Hai, Clujule, lesi în stradă! Nu te-ai săturat să îți vezi cel mai fidel prieten omorât pe bani prin adăposturile de stat?”, se arată în apelul organizatorilor.

Mesajul protestului este stop eutanasia câinilor care nu este o soluție, iar iubitorii de animale militează mult pentru subvenționarea sterilizării câinilor cu stăpân, care este sursa câinilor abandonați, închisi în adăposturi și eutanasiați dupa 14 zile, cât și pentru aplicarea de sancțiuni pentru încălcarea legilor protecție animalelor.

Citește mai departe

EVENIMENT

PNL Cluj acuză USR că este mai presus de lege și bunul simț: Să îndepărteze materialele electorale ilegale cu Lasconi

Publicat

USR

PNL Cluj a constatat, cu stupoare, faptul că în ciuda solicitărilor formulate cu privire la îndepărtarea mesh-urilor ilegale ale candidatului USR la prezidențiale, Elena Lasconi, amplasate pe raza municipiului Cluj-Napoca, USR Cluj abordează ”o atitudine sfidătoare și batjocoritoare, continuând, cu un tupeu grosolan, să nu își asume greșelile”.

”Deputații, senatorii, consilierii județeni, locali și tot activul USR, cei care ar trebui să fie primii cunoscători și apărători ai legii, persiflează și iau în derâdere reglementările în vigoare.

”Sluțesc fața Clujului”

Mai mult, aceștia înțeleg să sluțească fața Clujului din prea multă slugărnicie față de „centru”.

Se pare ca USR nu a reușit să treacă de vârsta pubertății politice dar are pretenția să conducă România.

Le solicităm, din nou, să îndepărteze cu celeritate materialele de propagandă amplasate ilegal, subliniind că la Cluj, legea e lege pentru toți și nimeni nu poate fi mai presus de aceasta”, arată PNL Cluj într-un comunicat.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax