ADMINISTRAȚIE
Clujul pentru toți! Orașul sufocat de trafic. Soluțiile propuse de specialiști
Una dintre marile probleme ale municipiului Cluj-Napoca o reprezintă traficul. Aglomeraţia din trafic. Mulţi spun că deja depăşim Bucureştiul la acest capitol. Administraţiile locale care s-au succedat din 1990 încoace n-au reuşit să găsească soluţii pentru rezolvarea sau măcar ameliorarea problemei. Problema traficului aglomerat şi poluant din Cluj-Napoca nu numai că nu s-a rezolvat sau ameliorat, ci, dimpotrivă, s-a agravat.
Propunerile specialiştilor la tema Infrastructura Urbană
Traficul aglomerat şi poluant reprezintă un factor important în degradarea calităţii vieţii clujenilor şi a imaginii municipiului. Sinteza propunerilor:
- Continuarea programului de achiziţii de troleibuze, tramvaie şi autobuze electrice, inclusiv dublu-articulate şi multi-cartiere; STOP achizitionării autovehicolelor pe diesel poluante.
- Extinderea/montarea liniilor de troleibuze nepoluante în cartierele Grigorescu, Iris, Bulgaria, Între Ape-Calea Someşenilor, Brâncuși-Gheorgheni, etc.
- Prelungirea liniilor de tramvai Mănăştur-Florești (eventual până la Gilău/Autostradă) și respectiv Muncii – Sub Coastă / AEROPORT.
- Finalizarea introducerii SENSURILOR UNICE-şi-GIRATORII, A BENZILOR UNICE, UNDA VERDE pe culuarele/traseele ce leagă intrările în oraş cu cartierele şi ieşirile.
Metroul poate fi soluţie peste decenii, la peste 1.000.000 de locuitori
- METROUL poate fi o soluție abia în deceniile viitoare, DACĂ: populaţia servită ar depăşi 1 milion de locuitori pe zona de acoperire; consolidarea dealurilor ce alunecă ar reduce costurile faraonice de întreţinere; actualele estimări de construcţie la peste două miliarde de euro ar putea primi fonduri nerambursabile europene de cel putin 75%. Îndatorarea copiilor noştri şi a generaţiilor de clujeni NU este acceptabilă, luând credite de la Banca Mondială. Cheltuielile pentru studiile de fezabilitate se cer amânate, fiind considerate acum o pierdere cu rezultate cunoscute / “campanie electorală”.
- Conexiunea “PERON-la-AEROPORT”, la 180m de sensul giratoriu din faţa Aeroportului este extrem de necesară ACUM: pentru milioanele de ardeleni din regiune, comunitățile de business, turiştii români şi străini, vizitatorilor şi călătorilor ce sunt obligaţi să traverseze Clujul în maşinile lor poluante. Recuperarea investiţiei este rapidă, având în vedere milioanele de clienţi.
Halte de cale ferată
- Modernizarea haltelor de cale ferată cu staţii auto de la Baciu, Clujana, Mărăşti, IRA şi Aeroport. Acestea au fost construite şi sunt funcţionale din anii ’60 pentru navetişti, iar conectarea lor cu linii de troleibuz şi autobuze electrice spre cartierele oraşului ar fluidiza imens traficul. Este soluţia cea mai simplă-şi-ieftină de a putea opri trenurile ce vin din zona metropolitană si regiune, operate de CFR, INTEREGIONAL, TRANSFEROVIAR etc. Aceasta, înainte de a trece 3-4 ani până când vor fi cheltuiți cei peste 6 milioane de euro pe studii de pre și fezabilitate ale aşa numitului “Tren Metropolitan” (existent chiar acum prin cele peste 60 trenuri ZILNICE ce trec prin Cluj) şi Metroul nefezabil acum şi în urmatoarele decenii.
- Construirea AUTOGARII-la-AEROPORT şi a parcării car-sharing.
Parcări mari la intrările în oraş
- Construirea parcărilor cu capacitate scalabila de 800-1000 de locuri la intrările în oraș (Feleac, Florești, Apahida, Baciu etc.) conectate cu stații de troleibuz, tramvai, mașini electrice. O sursa importantă de venituri din taxa de parcare pentru finanţarea sistemului nepoluant.
- Descurajarea prin taxe mărite a pătrunderii în oraș a zecilor de mii de automobile poluante, decizie ce va spori veniturile Primăriei și cele ale CTP, necesare achiziţiei de mijloace de transport nepoluante.
Centuri de ocolire a oraşului
- Realizarea centurilor de ocolire a oraşului (centura de sud între Floreşti şi Apahida şi cea de Nord) legatura la Autostrad din şoseaua Cluj -Turda în dreptul com. Vâlcele şi a centurii de ocolire spre Apahida.
- Pentru fluidizarea circulaţiei auto în municipiu şi reducerea poluării create de aglomerarea şi staţionarea maşinilor la numeroasele semafoare pentru trecerile de pietoni sau a trecerilor de pietoni nesemaforizate, trebuie realizate pasaje subterane pietonale pe axa est-vest, echipate cu scări rulante şi spaţii comerciale. Locurile propuse ar putea fi:
- pasaj pietonal pe Bdul Aurel Vlaicu în dreptul pavilionului expoziţional;
- pasaj pietonal complex în Pta Mărpşsti (în sensul giratoriu);
- pasaj pietonal în faţa viitorului sediu al Centrului cultural spre BRD;
- pasaj pietonal în Pta Avram Iancu în spatele Catedralei;
- pasaj pietonal în Pta Unirii;
- pasaj pietonal in faţa Primăriei;
- pasaj pietonal pe Calea Floreşti în dreptul magazinului Billa;
- pasaj pietonal în Pta. Cipariu între Bastionul Baba Novac şi Cazarma Armatei prin parcarea din spatele catedralei (pe o portiune de 200 m sunt 5 semafoare care crează în orele de vârf aglomerări infernale de maşini).
Pe axele stradale proiectate şi executate conform PUZ, încă de la începutul aprobării extinderii unui nou cartier, să fie executate şi principalele reţele edilitare de apă, canalizare, gaz, energie electrica, cabluri internet la o capacitate predictibilă dezvoltării finale a cartierului.
Lucrarile de reabilitare, de reparare a străzilor centrale durează luni de zile şi toti am observat că: se încep 2-3 străzi deodată, lucrează 3-4 muncitori o zi, după care dispar câte o săptămană, îngreunează traficul stradal şi enervează pietonii, bicicliştii sau şoferii. Se vede lipsa de management performant, risipa de timp şi bani, iar în final calitatea îndoielnică, greşelile de proiectare aprobate de Consiliul Local şi multe altele. Cum sunt traşi la răspundere şi cine plăteşte întarzierile şi calitatea proastă?
Detalii la https://drive.google.com/file/d/1NowjBPNelPR7uh_T2EcZdTizMAnpMpMj/view
Clujul pentru toţi
*Consiliul Civic Local (CCL) Cluj-Napoca şi redacţia www.cluj24.ro au lansat proiectul „Clujul pentru toţi”. Este vorba de un demers civic, fără influenţe politice. Scopul proiectului esta ca, alături de clujeni, să-i determinăm pe candidaţii la funcţia de primar şi la posturile de consilieri locali să-şi asume proiecte importante pentru oraş. Proiectele sunt propuse de specialişti în domeniile respective, dar şi de populaţie.
*Consiliul Civic Local Cluj-Napoca este o organizaţie civică şi apolitică fondată în 2004 de către Cluburile Lions şi 38 de ONG-uri. În prezent, această iniţiativă civică este susţinută de 50 de ONG-uri.
Foto: Facebook / Petronel Szekely
Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:
CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
ACTUALITATE
Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni
În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii.
Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.
Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.
Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.
Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.
Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.
Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.
”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.
Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.
Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.
De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.
Dosar retrimis procurorului
Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.
S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.
Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.
Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.
EVENIMENT
PSD, garanția creșterii veniturilor românilor. Salariul mediu va ajunge la 2.600 de euro până în 2029, iar pensia, la 810 euro
Partidul Social Democrat (PSD) se angajează să crească nivelul de trai al românilor printr-un program ambițios, susținut de investiții masive și politici economice adaptate.
În următorii cinci ani, PSD își propune să transforme România în cea mai puternică economie din sud-estul Europei în următorii cinci ani. Candidații PSD Cluj la alegerile parlamentare au prezentat miercuri, într-o conferință de presă, principalele ambiții ale partidului pentru următorul mandat.
PSD, garanția creșterii veniturilor românilor
Obiectivele-cheie ale programului PSD prevăd creșterea PIB-ului/cap de locuitor la paritatea puterii de cumpărare la 90% din media Uniunii Europene în următorii cinci ani și la 100% din media UE în următorii zece ani.
Programul propune investiții publice record: 120 de miliarde de euro planificate pentru următorii patru ani. Acestea vor contribui și la creșterea puterii de cumpărare, prin creșterea salariului mediu brut până la 2.600 de euro/lună și a salariului minim brut până la 1.300 de euro pe lună până în 2029.
Totodată, pensia medie va atinge 810 euro/lună, iar pensia minimă, 415 euro/lună, tot până în 2029.
PSD propune reindustrializarea României
Alexandru Cordoș, liderul PSD Cluj și candidat la Senat, a subliniat că partidul și-a demonstrat de-a lungul timpului capacitatea de a identifica resursele necesare pentru îmbunătățirea nivelului de trai.
„Ne propunem să avem investiții majore în infrastructură, să reindustrializăm România, toate acestea conducând la creșterea veniturilor. Avem proiecte pentru tineri, pentru familii, pentru sistemul de sănătate, pentru sistemul educațional. Garanția că aceste lucruri se vor întâmpla este faptul că Partidul Social Democrat va avea majoritatea parlamentară, va avea contribuția semnificativă la activitatea guvernamentală și candidatul nostru pentru funcția de președinte, Marcel Ciolacu, va sta umăr la umăr președintele cu guvernul României, pentru realizarea acestor obiective”, a declarat Alexandru Cordoș.
Politici pentru combaterea discrepanțelor sociale
Remus Lăpușan, candidat la Camera Deputaților, atrage atenția asupra importanței unei reglementări juste a salariului minim și pensiilor.
„Trebuie să fim atenți la salariul minim pe economie, la pensia minimă pe economie, să le creștem, pentru a nu exista discrepanțe sociale, pentru a exista un minim de venit pentru fiecare locuitor al acestei țări. În același timp, trebuie să ne gândim și la cei care își doresc mai mult. Aici, ca exemplu, cel mai bun indicator de reglementare este salariul minim pe economie, care în acest moment este 3.700 de lei, care o să crească treptat. Pentru a nu avea probleme legate de exodul forței de muncă, trebuie să avem grijă ca acest salariu să fie în concordanță cu puterea de cumpărare și cu nevoile pe care le are un angajat în viața de zi cu zi”, a arătat Lăpușan.
Investiții în producția de alimente și siguranța alimentară
La rândul său, Ionel Oleleu, candidat la Camera Deputaților, a pus accent pe sprijinirea fermierilor și producției locale, cu scopul de a reduce importurile și a stabiliza prețurile alimentelor.
„Ne dorim creșterea veniturilor în special în mediul rural, creșterea veniturilor fermierilor și susținerea producției pentru prețuri mici, competitive la consumatorul final. Pentru a scădea în perioada următoare costurile cu hrana trebuie să avem alimente în cantitate suficientă și sigure din punct de vedere al siguranței alimentelor. Avem sectoare câteva sectoare unde astăzi suntem importatori, cum ar fi carne de porc, legume și fructe Programul lui Marcel Ciolacu își propune în perioada următoare investiții masive în ceea ce privește industria de procesare, fie că vorbim de produse alimentare de origine non-animală sau de produse de origine animală”, a spus Oleleu.
„Peste 80% din creșterile veniturilor s-au întâmplat în timpul guvernării PSD”
Adina Marinca, de asmenea candidat la Senat, subliniază că PSD a fost responsabil pentru majoritatea creșterilor de venituri din ultimii ani.
„Vreau să subliniez un lucru pe care nu l-am văzut foarte des în spațiul public, și anume că peste 80% din creșterile veniturilor, mă refer la pensii și la salariul minim, s-au întâmplat în timpul guvernării Partidului Social Democrat. În acest program de guvernare, vorbim despre creșterea salariului minim brut, despre creșterea salariului mediu brut, despre indexarea pensiilor anual, pentru a asigura stabilitate. Nu putem să vorbim despre creșteri de venituri fără să vorbim despre dezvoltarea economică și cred că avem nevoie de politici economice care să vizeze investiții masive și de predictibilitate fiscală”, a transmis Marinca.
Programul PSD promite să livreze o creștere economică sustenabilă și să asigure o distribuție echitabilă a veniturilor, consolidând poziția României în regiune.
EVENIMENT
VIDEO. DEALERI prinși și imobilizați de polițiști în timp ce vindeau DROGURI în Turda. Unul era arestat la domiciliu
Doi bărbați de 24 și 37 de ani au fost prinși în flagrant delict când încercau să vândă droguri la Turda.
Cei doi au fost imobilizați și încătușati de polițișii care au găsit asupra lor substanțe psihoactive destinate consumatorilor din Cluj. Unul dintre ei era arestat la domiciliu.
DEALERI prinși și imobilizați de polițiști în timp ce vindeau DROGURI în Turda
Procurorii DIICOT Alba Iulia au dispus miercuri, 20 noiembrie, reținerea celor doi tineri, cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de efectuare, fără drept, de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deţine autorizaţie eliberată în condiţiile legii.
În sarcina inculpatului de 24 de ani s-a reținut și comiterea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc.
Prinși cu droguri în mașină și imobilizați de polițiști
Măsurile au fost luate după ce în seara de marți, 19 noiembrie, aceștia au fost prinși în flagrant în Turda, având asupra lor, în scopul comercializării cantitatea de 312,5 grame de substanță psihoactivă – 2-MMC.
Din materialul probator administrat în cauză a reieșit faptul că, pe parcursul anului 2024, inculpatul de 24 de ani a procurat, deținut și vândut droguri de mare risc sub formă de substanță cristalină (4CMC) către consumatori de pe raza județului Alba, iar în luna noiembrie a deținut și comercializat substanță psihoactivă 2MMC, către consumatori din județul Cluj.
Era în arest la domciliu, dar vindea droguri în Turda
Potrivit DIICOT, inculpatul în vârstă de 37 de ani este recidivist, acesta fiind judecat în stare de arest la domiciliu pentru săvârșirea infracțiunii de efectuare, fără drept, de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.
Tot astăzi, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Alba cu propunerea de arestare preventivă a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile.
Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia. Acțiunea a beneficiat de sprijinul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj și al Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj „Alexandru Vaida Voievod”.
CLUJ24 TV
VIDEO. Ovidiu Cîmpean (PNL Cluj): Cred că va fi o finală Ciucă – Ciolacu în turul 2. Nicolae Ciucă îl poate bate pe Ciolacu
Candidatul PNL Cluj, Ovidiu Cîmpean, ocupantului locului secund pe lista filialei județene pentru Camera Deputaților, a vorbit la podcastul Test de sinceritate de pe Cluj24 realizat de Vasile Măgrădean despre absorbția fondurilor europene și despre expertiza sa în acest domeniu.
Câmpean a spus, printre altele, că a coordonat la Primăria Cluj-Napoca Direcția care se ocupă de atragerea de fonduri europene și implementarea proiectelor, iar acum este secretar de stat în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, unde se ocupă, la fel, de absorbția acestor fonduri.
”Față de perioada 2014-2020, pe politica de coeziune, avem o absorbție de 99% acum în acest moment și vom ajunge la o absorbție de 100% a fondurilor europene. Ceea ce este o spulberare a acelui mit că România nu știe să absoarbă fonduri europene.
Chiar am avut vizite de la colegi din Ungaria, am mai discutat la Bruxelles, la diferite evenimente sau întâlniri pe care le-am avut cu colegi din Slovenia, Slovacia sau din Polonia și încep să vadă România ca pe un model, ca pe un exemplu bun”, a spus candidatul liberal.
Acesta a precizat că țara noastră a primit cele mai multe fonduri nerambursabile per capita, adică raportat la numărul de locuitori din Uniunea Europeană, datorită muncii extrem de importante a PNL”, a explicat Ovidiu Cîmpean.
Record de investiții directe
Acesta a precizat că în perioada când Guvernul a fost condus de premierul Nicolae Ciucă, România a înregistrat cea mai mare creșterea economică din ultimii ani, cele mai mari sume absorbite din fondurile europene, dar și cele mai sume din investiții străine directe, un record de 10 miliarde de euro.
Candidatul PNL Cluj susține, că spre comparație cu liberalii, socialiștii de la PSD nu înțeleg cum funcționează economia, astfel că ei ”redistribuie sărăcia la nesfârșit”.
În ceea ce privește alegerile prezidențiale de duminică, Cîmpean spune că e încrezător că Nicolae Ciucă va intra în turul 2 împreună cu candidatul PSD, Marcel Ciolacu, pe care îl va bate.
El a avertizat că există riscul ca, dacă nu este votat masiv candidatul PNL, să devină realitate planul Hrebenciuc, iar în turul 2 să intre Marcel Ciolacu și George Simion de la AUR.
”Ne vom trezi cu un prim-ministru aservit intereselor mafiei imobiliare, din afacerea Nordis și cu un extremist antieuropean controlat de Rusia, un agent de influență pro-rus. Toți trebuie să ne mobilizăm pentru Ciucă, este singurul care are educația necesară, a fost totuși șef de promoție la Academia Militară, are o carieră solidă, fost general, este decorat de America”, a mai spus Ovidiu Cîmpean.
EVENIMENT
Traian Băsescu susține Forța Dreptei și decizia lui Ludovic Orban de a se retrage în favoarea Elenei Lasconi (PE)
Fostul președinte al României, Traian Băsescu. îl laudă pe Ludovic Orban, care s-a retras din cursa pentru alegerile prezidențiale în favoarea candidatului USR, Elena Lasconi.
Retragerea lui Ludovic Orban, președintele Partidului Forța Dreptei, din cursa pentru Cotroceni, este o șansă în plus pentru ca “dreapta” să ajungă în turul doi prin Elena Lasconi, susține Traian Băsescu.
Traian Băsescu susține Forța Dreptei și decizia lui Ludovic Orban de a se retrage în favoarea Elenei Lasconi
“Mă bucur pentru mișcarea pe care a făcut-o Ludovic Orban, pentru că această mișcare îi va aduce doamnei Lasconi câteva procente de la Forța Dreptei și alianța de partide unite sub denumirea Forța Dreptei. Astfel, aceasta s-ar putea să recupereze acea mică diferență care o separă de președintele AUR, George Simion.
Aș spune că varianta retragerii lui Ludovic Orban este o șansă în plus pentru ca dreapta să ajungă în turul doi prin doamna Lasconi”, spune Traian Băsescu.
Traian Băsescu: Nu e nimic contrafăcut în atitudinea Elenei Lasconi
Fostul președinte al României, Traian Băsescu, spune că Elena Lasconi are un atu, și anume sinceritatea.
„Atuul Elenei Lasconi este franchețea. E un om care te cucerește prin onestitatea abordărilor ei. Și nu-i nimic contrafăcut în atitudinea ei. Ea e liberă, apropiată de oameni”, spune Traian Băsescu, care a precizat că are o obligație morală în a susține Forța Dreptei în folosul Elenei Lasconi.
CMF 11240022
calin
august 4, 2020 la 1:17 pm
S-ar putea totusi da mai putine autorizatii de construire pentru blocuri in zone fara infrastructura rutiera. Fimaro vrea sa construiasca pe Corneliu Coposu 169 11 blocuri de 5,6 respectiv 11 etaje, iar vecinul lui mai face inca 3 blocuri de 5-6 etaje. Le punem la socoteala cu cele inca cateva blocuri de pe dealul Baciului si avem cartierul Dambu Rotund blocat de masini, fiindca exista doar o singura linie de transport in comun si o singura alta ruta in oras, conditionata de bariera la calea ferata.
Sau macar daca se fac un catralion de blocuri sa oblige la construirea de parcuri si spatii care cresc calitatea vietii, care sa le permita oamenilor sa stea in cartierul lor sa nu fie nevoiti s-o arda in alte parti.