Connect with us

ACTUALITATE

Clujul e pregătit! Începe JAZZ in the Park în Tot Orașul!

Publicat


O nouă ediție Jazz in the Park se deschide azi, 2 septembrie, cu concertul Fanfarei Ciocârlia, care va avea loc în Iulius Parc din Cluj-Napoca. Timp de trei zile, 37 de trupe din țară și străinătate vor concerta pe scenele aflate în Parcul Național Etnografic ’’Romulus Vuia’’, Iulius Parc și Campusul USAMV, oferindu-le încă o dată clujenilor posibilitatea de a descoperi artiști incredibili și de asculta albume de jazz în premieră.

’’Am învățat pe pielea noastră cât de dificil este să livrezi un festival în pandemie și considerăm că e o mare victorie că reușim. E o ediție făcută din pasiune, din ambiție, dar nu o să ascund că a fost foarte greu de pus toate lucrurile cap la cap. Însă am ajuns aici, avem aproape 40 de concerte cu artiști speciali și sperăm ca fiecare dintre aceste concerte să aibă un public numeros și recunoscător că se poate bucura de muzică.

Am făcut tot ce am putut și noi ca să contribuim la întoarcerea la normalitate, la care râvnim cu toții. Contextul în care am lucrat ne-a stimulat mult creativitatea și, practic, ediția din acest an conține multe idei, de la concepte de scene până la diferite campanii speciale, pe care le veți vedea în viitor transformându-se în proiecte de sine-stătătoare. Până atunci, însă, să ne bucurăm de ce am reușit să punem pe agendă’’, a declarat Alin Vaida, directorul executiv Jazz in the Park.

CONCERTE

Prima zi de festival, vineri, 3 septembrie, îl aduce în fața publicului pe redutabilul chitarist Dominic Miller, care va concerta în Parcul Etnografic. Totodată, iubitorii jazzului vor avea ocazia să-i asculte în Parcul Etnografic pe Barabás Lőrincz Quartet, Sorin Zlat Trio și Marco Mezquida, dar și pe artiștii VRTW Bully și Dodo. Tot vineri, dar în Iulius Parc, vor concerta Ineffable, Essential Notes și Big Dimm a’Band.

Sâmbătă, 4 septembrie, este ziua în care Fatoumata Diawara, artista din Mali care combină cu virtuozitate muzica folk, blues, jazz și pop cu sonoritățile Africii tradiționale, va încânta publicul aflat în Parcul Etnografic. Cei prezenți în parc se vor putea bucura și de concertele lui Ron Minis, Nik Bärtsch, Bogdan Vaida și UFe și Puiu / VRTW Artists.

În acea zi, pe scena artiștilor români din Iulius Parc vor urca A-C Leonte & The Bash, Luiza Zan și JazzyBIT, iar pe pontonul de lângă lac lumea se va putea bucura de un silent concerts oferite de Yamaha. Tot sâmbătă se deschide Campusul USAMV, aici urmând a avea loc concertele trupei Moonlight Breakfast și a DJ-ilor Bully / VRTW și Kornelia Binicevicz / Ladies on Records.

În ultima zi din festival, duminică, 5 septembrie, publicul îl va asculta pe cântărețul de jazz al generației hip-hop José James cu a sa invitată specială Taali, ce vor urca pe scena principală din Parcul Etnografic. Tot în Etnografic vor concerta Balkan Taksim, Mőrk, Hania Rani, Teodor Pop și artiștii VRTW Karak și Iorga. Pe scena din Iulius Parc vor avea loc concertele Beats Remedy, Arcuș Trio și Iordache, iar în Campusul USAMV vor cânta JazzyBIT, UFe / VRTW și Habibi Funk DJ Set.

„Este prima dată când un festival de jazz & world music din România găzduiește o scenă de muzică lăutărească autentică”

O secțiune inedită în festival este Curtea Șaraimanic din Parcul Etnografic, o colecție de întâlniri, concerte și povești cu (poate) ultima generație de lăutari din România. Vom avea parte de lăutărie și povestitorie cu Taraful Marian Mexicanu’, Taraful de la Vărbilău și Taraful Ionică Minune, care vor aduce în Curtea Șaraimanic dansul ancestral și muzica ce au făcut înconjurul lumii până au ajuns înapoi, acasă.

’’Este prima dată când un festival de jazz & world music din România găzduiește o scenă de muzică lăutărească autentică. Dacă pentru Vest asta ar fi fost deja istorie, pentru noi e pionieriat încă. Mă bucur mult să avem parteneri curajoși și vizionari precum Jazz in the Park’’, a spus Larisa Perde, manager Șaraimanic și VRTW. Ea a detaliat: ’’Vom inaugura Curtea Șaraimanic cu trei tarafuri de viță nobilă ce ne vor invita într-o călătorie care începe în satele din România, continuă cu urbea Bucureștiului până ajunge în transa fără frontiere a jazzului lăutăresc.

Vineri deschidem cu Taraful Marian Mexicanu’. Din Rahova pâna la Blue Note, de la lăutărie la jazz, nu a fost decât un pas pentru maestrul acordeonist Marian Mexicanu’.

Sâmbătă Taraful de la Vărbilău ne va plimba pe ulițele satului românesc, iar Tanti Mioara ne va descânta cu tâlc, așa cum doar ea știe.

Duminică închidem Curtea Șaraimanic cu spuma muzicii lăutărești, în premieră la Cluj. Pentru <connoisseurs>, regele acordeonului, Ionică Minune, va aduce împreună cei mai mari virtuozi ai acestei muzici – Bibescu (clarinet), Cristinel Turturică (țambal), Marius Gore (contrabas) și Dan Costache (keyboards)’’.

ACTIVITĂȚI

În afara concertelor, participanții la festival vor putea descoperi o serie de proiecte cultural-artistice cofinanțate de Jazz in the Park prin Community Projects. Printre acestea se numără festivalul de teatru pentru liceeni ’’Histrionada liceenilor’’, spectacolele de teatru pentru copii ’’Tărâmul de mijloc’’ și ’’O gheară de ajutor’’ ale MiniReactor, ’’Viața secretă a celor mai neașteptate obiecte’’ al Magic Puppet și spectacolul de improvizație pentru adulți al Reactor ’’Just Push Play’’. Acestea se desfășoară atât în Iulius Parc și Campusul USAMV, cât și în alte locuri din oraș precum Casa de Cultură a Studenților, sediul Reactor de pe strada Petőfi Sandor și sediul teatrului Magic Puppet de pe Bulevardul Eroilor.

Tot parte din Community Projects este și Jam Session by Music Pub, proiect ce va avea loc în livada Parcului Etnografic, unde publicul se va putea distra cântând improvizat la tobe, chitară, bass, clapă și chiar și voce. Livada cu viniluri și Șura Hi-Fi by Endava sunt alte două locuri care îi vor încânta cu siguranță pe cei care doresc să-și cumpere muzică sau să asculte albume cunoscute pe echipamente audio de ultimă generație produse de brandul local Acoustic Density. De asemenea, în Parcul Etnografic publicul va putea admira expoziția de pictură ’’Curierul timpului’’ a artistului Flaviu Lucăcel.

„Nu vor lipsi din festival Târguțu’ Vintage, barurile și standurile cu mâncare”

Alte proiecte inedite din festival sunt expoziția Alt Posters și Piața producătorilor locali. Expoziția Alt Posters, campanie inițiată de Jazz in the Park și susținută de Raiffeisen Bank, vine în sprijinul mediului înconjurător și al comunității artiștilor grafici din România. Andra Badea, József Vass, Livia Coloji, Maria Surducan și Vali Petridean au surprins atmosfera Jazz in the Park în felul lor, făcând loc unor povești noi să prindă contur prin numele festivalului. Lucrările lor sunt expuse în Iulius Mall, dar pot fi cumpărate și din festival.

Piața producătorilor locali, deschisă în Campusul USAMV, aduce spre vânzare diferite produse locale, de la pâine și miere de albin la plante aromatice și fructe. Tot aici vor exista și standuri cu vinuri produse din cultura viticolă a USAMV. Nu vor lipsi din festival Târguțu’ Vintage, barurile și standurile cu mâncare de tot felul și spațiile de relaxare amenajate în cele mai pitorești locuri.

Programul festivalului se poate vedea aici: https://www.jazzinthepark.ro/program-2021/

REGULI DE ACCES

Accesul în toate zonele de festival se realizează în baza următoarelor dovezi:

– certificat de vaccinare care să ateste finalizarea schemei complete de vaccinare cu cel puțin 10 zile în urmă

– test negativ PCR (nu mai vechi de 72 de ore)

– test negativ antigen (nu mai vechi de 48 ore)

– certificat medical care atestă infectarea cu SARS-CoV-2 emis cu 15-180 de zile înainte

Testele pot fi efectuate în clinicile MedLife, în clinici avizate sau la fața locului. Cei care au bilet sau abonament la Jazz in the Park, poți să-și facă test PCR, în valoare de 180 de lei, sau test antigen, în valoare de 40 de lei, în Hyperclinica MedLife Cluj de pe Moților 32, în baza unei programări. Organizatorii recomandă această variantă, pentru evitarea aglomerației în zonele de testare de la fața locului.

Prețul unui test antigen la fața locului va fi de 40 de lei.

Toate testele trebuie însoțite de o adeverință care validează autenticitatea acestora și care trebuie prezentată la intrare. Copiii până la 16 ani nu au nevoie de test sau de dovada vaccinării.

Accesul în Iulius Parc se face de pe ponton, după următorul orar:

– de la ora 19:00 – joi, 2 septembrie

– de la ora 16:00 – vineri, 3 septembrie

– de la ora 12:00 – sâmbătă, 4 septembrie, și duminică, 5 septembrie

Programul în Iulius Parc este până la ora 22:00.

Accesul în Campusul USAMV se face de la ora 9:00, iar programul este până la ora 18:00.

Accesul în Parcul Etnografic se face zilnic de la 16:00 la 21:30 (când începe ultimul concert), astfel:

– pe intrarea principală, pentru publicul care este vaccinat sau are deja acte doveditoare că a trecut prin boală sau dovada testului

– pe intrarea secundară, de pe Aleea Parcului Etnografic, pentru cei care trebuie să se testeze la fața locului

Programul în Parcul Etnografic este până la ora 23:00.

REGULI DE BUNĂ CONVIEȚUIRE

În zonele de festival este obligatorie purtarea măștilor de protecție.

Accesul cu animale de companie în cadrul festivalului este permis doar în Parcul Etnografic și în Campusul USAMV, cu condiția ca acestea să fie ținute în lesă și să păstreze curățenia spațiului în urma lor.

Fumatul în Parcul Etnografic este permis doar în spațiile special amenajate cum sunt lounge-ul JTI de lângă foișor și curtea barului aflat la scena principală.

Organizatorii recomandă publicului să nu vină cu mașina proprie la eveniment. Persoanele care vin totuși cu mașina pot parca în Parcul Industrial Tetarom (prima stradă la stânga după Parcul Etnografic).

 Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Toate pensiile vor fi majorate de la 1 ianuarie 2024. Începe tipărirea cupoanelor cu noile sume

Publicat

De

cupon pensie 768x433

Casa Națională de Pensii a anunțat că de săptămâna viitoare va începe tipărirea cupoanelor de pensii care vor include majorarea cu rata inflației.

Toate pensiile vor fi majorate de la 1 ianuarie 2024. Începe tipărirea cupoanelor cu noile sume

Astfel, de la 1 ianuarie 2024, toți pensionarii vor primi o majorare de 13,8%. Schimbările majore vor veni însă din luna septembrie a anului viitor, când se face recalcularea tuturor pensiilor, scrie Alba24.ro.

Sunt pensionari care vor primi între 1.500 și 2.000 de lei în plus la pensie, dar vor fi și mulți pensionari pentru care pensiile nu vor crește deloc sau vor crește foarte puțin

„Valoarea punctului de pensie va crește de la 1.785 lei, va 2.032 lei. De această majorare vor beneficia toți pensionarii sistemului public de pensii”, a spus Daniel Baciu, preşedintele Casei de Pensii la Antena3.

Ce pensie va încasa în 2024 un român care a muncit 37 de ani

Daniel Baciu a prezentat și un exemplu de creștere a pensiei: „Avem un exemplu aici, care a avut un stagiu de cotizare contributiv de 37 de ani. În momentul de față are o pensie în plată, vorbim de luna decembrie, de 2.257 de lei.

La data de 1 ianuarie 2024 când avem acea indexare de 13,8% pensia va fi majorată de la 2.257 de lei la 2.569 de lei.

Începând cu data de 1 septembrie 2024, va rezulta o pensie de 3.873 de lei, care în cazul acesta este o creștere de 71,6% față de ce primește în prezent respectivul pensionar”, a mai spus Daniel Baciu, preşedintele Casei de Pensii.

Cine va primi mai mulți bani la pensie anul viitor

Creșteri de peste 70% vor fi doar pentru o parte dintre pensionari. Noua formulă de calcul, bazată pe numărul de puncte realizat de fiecare beneficiar, potrivit principiului contributivității, va aduce bani semnificativ mai mulți pentru cei care au lucrat mai mult.

Puncte în plus pentru cei care vor lucra peste stagiul de cotizare

Persoanele care vor dori să lucreze peste stagiul de cotizare de 25 de ani vor primi puncte în plus, prevede noua lege a pensiilor.

Pentru stagiul de cotizare mai mare de 25 de ani, o persoană primește o serie de bonusuri denumite puncte de stabilitate.

Bonusuri la pensie pentru cei care cotizează mai mult de 25 de ani sunt:

  • 0,50 puncte pentru fiecare an realizat peste 25 de ani;
  • 0,75 puncte pentru fiecare an realizat peste 30 de ani;
  • un punct pentru fiecare an realizat peste 35 ani.

În plus, persoanele asigurate în sistemul public de pensii care îndeplinesc condițiile de înscriere la pensie pot opta pentru menținerea în activitate. Acestea trebuie să opteze anual și să aibă acordul angajatorului pentru a munci până la împlinirea vârstei de 70 de ani.

Noua lege prevede că stagiul minim de cotizare și stagiul complet de cotizare vor fi condiționate de un stagiu de cotizare contributiv.

Iar vârsta de pensionare se va majora în funcție de evoluția speranței de viață din România.

Recalcularea pensiilor pe noua formulă va începe când se va termina digitalizarea dosarelor de pensie, care a ajuns la peste 95% potrivit șefului CNPP.

Foto: Arhivă

Citește mai departe

EVENIMENT

Chiria pentru un apartament cu două camere a ajuns, la Cluj-Napoca, la 580 de euro. Creștere de 16% într-un an

Publicat

De

cluj napoca

Singura zonă din țară unde chiriile sunt mai mari decât la Cluj-Napoca este Sectorul 1 din București, se arată într-un studiu.

La nivel național, în luna noiembrie 2023, prețul chiriilor a continuat să crească la Cluj-Napoca, chiar dacă procentul față de luna octombrie a acestui an nu este semnificativ.

Per total, însă, chiriașilor li se cer prețuri cu 22% mai mari decât anul trecut, potrivit unei analize a platformei de imobiliare Storia.

Chiria pentru un apartamet cu două camere a ajuns, la Cluj-Napoca, la 580 de euro. Creștere de 16% într-un an

La Cluj-Napoca, în luna noiembrie a acestui an, prețurile medii solicitate pentru închirierea garsonierelor și apartamentelor cu trei camere au crescut cu 3% față de cele din luna anterioară, în timp ce prețurile pentru închirierea apartamentelor cu două camere au crescut cu 1%.

Comparativ cu aceeași lună a anului trecut, prețurile medii ale chiriilor au crescut cu 10% în cazul garsonierelor, cu 16% în cazul apartamentelor cu două camere și cu 17% pentru apartamentele cu trei camere.

360 de euro pentru o garsonieră la Cluj-Napoca

Astfel, în luna noiembrie a.c. prețul mediu de închiriere al garsonierelor a ajuns la 360 de euro, în timp ce apartamentele cu două camere se închiriază, în medie, cu 580 de euro, iar apartamentele cu trei camere se închiriază cu un preț mediu de 750 de euro.

„Sectorul 1 din București este singura zonă din țară mai scumpă decât Cluj-Napoca în ceea ce privește închirierea de apartamente. Această evoluție reflectă nu doar o creștere a cererii pentru proprietăți premium într-o locație centrală, ci și o tendință evidentă în dinamica prețurilor și preferințelor clienților.

Accesul rapid la facilități urbane și creșterea atractivității comerciale au contribuit la această creștere a cererii, influențând în mod direct și dinamica prețurilor”, a declarat Răzvan Ceapă, Head of Operations Storia & OLX Imobiliare.

Citește mai departe

EVENIMENT

Electric Castle 2024: Massive Attack, Bring Me The Horizon și Shaquille O’Neal (DJ Diesel) 

Publicat

De

Festivalul Electric Castle a anunțat lista primilor artiști care vor fi prezenți la Castelul Banffy de la Bonțida, județul Cluj, în perioada 17-21 iulie 2024. Massive Attack, Bring Me The Horizon și Queens of The Stone Age sunt headliners confirmați, astfel că a 10-a ediție a festivalului se anunță cu foarte mult rock și trip hop.

Lista artiștilor e completată de Chase and Status (live), Marc Rebillet, Nina Kraviz, Bonobo, Dj Shadow, Sleaford Mods, printre multe alte nume, și un invitat supriză: Shaquille O’Neal aka DJ Diesel, legendă NBA și autoproclamat „dubstep dad”.
Fanii au șansa de a vedea toate aceste nume la Electric Castle la un preț al abonamentului de numai 119 euro, o promoție specială până în 20 decembrie.

Au pus bazele trip hop, unul din cele mai influente stiluri muzicale ale ultimelor decade, și au inspirat o întreagă generație de artiști prin extraordinara lor putere creativă în muzică, arte vizuale și activism. Massive Attack își merită pe deplin statutul de trupă cult iar organizatorii Electric Castle sunt onorați să ofere publicului șansa de a asculta, live, piese iconice precum Teardrop, Angel sau Unfinished Sympathy.

Revenire la EC

Dj Shadow

E timpul pentru noi mosh pit-uri electrice la scena principală: Bring Me The Horizon revin la EC, în plin turneu de promovare a unui nou album ce va surprinde fanii cu un sound diferit.

La prima prezență a trupei în România, Queens of The Stone Age (QOTSA) promit un masterclass în rock!

QOTSA este pregătită cu un show ce trece prin toate perioadele din cariera legendarei trupe, de la hituri precum Nobody Knows și I Sat By The Ocean, la recentul Carnavoyeur. Să-l vezi pe Josh Homme live, pe mainstage la Electric Castle, este un vis ce trebuie împlinit de oricine iubitor de rock alternativ.

Chase and Status

Cu 3 piese simultan în topurile din întreaga lume, Chase and Status sunt, în prezent, în formă maximă. Unii dintre cei mai buni artiști D’n’B vor fi la castel în formulă live, ceea ce se întâmplă foarte rar pentru duo-ul britanic.

Două legende, ambele cu rădăcini în trip hop și o carieră impresionantă în spate: DJ Shadow, omul ce a transformat sampling-ul în artă, și Bonobo, producătorul a cărui discografie e o întreagă călătorie între stiluri muzicale, sunt, de asemenea, pe afișul Electric Castle 2024.

Loop Daddy

Pandemia i-a priit de minune lui Marc Rebillet (foto), când o lume întreagă i-a descoperit set-urile improvizate în propria sufragerie.

Între timp, „Loop Daddy”, porecla inspirată de tehnicile de live-looping pe care le folosește, a trecut la concerte sold out și pregătește un show unic pentru Electric Castle, în timp ce Nina Kraviz va aduce în festival stilul ei unic ce combină  house și techno.

Una dintre cele mai recognoscibile figuri din lume, indiferent dacă e pe terenul de baschet sau în spatele platanelor: Shaquille O’Neal e pe afișul EC ca DJ Diesel, omul ce a convertit energia din sport în set-uri intense de dubstep.

Nominalizare la Grammy

Două trupe de ascultat pe repeat până la concertele lor la EC: Khruangbin, un amestec molipsitor de soul, funk și rock psihedelic, și Sleaford Mods, trupa britanică ce probează că muzica punk continuă să evolueze.

Dintre prezențele feminine în line up, fanii tinerei Kenya Grace așteaptă să descopere varianta de concert Strangers, no. 1 în Marea Britanie în această toamnă.

După o nominalizare la premiile Grammy, Jayda G, producătoarea ce a lansat remix-uri pentru nume mari ca Taylor Swift sau Dua Lipa, își face debutul și la EC.

Hospitality Night @ Electric Castle înseamnă, la ediția a 10-a, un show extins cu Degs, Unglued, Camo & Krooked feat. DAXTA, Anaïs, HOAX și PVC.

Abonamente în rate

Abonamentele pentru ediția 2024 a festivalului sunt disponibile la prețul de 119 euro, în ofertă specială până la data de 20 decembrie, cu posibilitatea de achiziție în 6 rate.

Lista completă a artiștilor confirmați, toate tipurile de abonamente disponibile și opțiunile de cazare în campingul festivalului pot fi găsite pe www.electriccastle.ro.

Citește mai departe

EVENIMENT

Lecții de tango, întâlniri cu actori și un recital Ada Milea la Noaptea Porților Deschise de la Teatrul Național din Cluj-Napoca

Publicat

De

Teatrul clujean își deschide porțile sâmbătă seara, în 9 decembrie, și îi așteaptă pe clujeni și turiști până după miezul nopții. Cei care doresc pot dona și jucării pentru copiii din spitale.

Ghizi la cea de a XI-a ediție a Nopții Porților Deschise sunt cei din echipa Teatrului Național Cluj-Napoca, iar „invitații” vor fi primiți într-o atmosferă intimă, neconvențională, prietenească și familială care anulează delimitările obișnuite dintre sală și scenă.

Lecții de tango, întâlniri cu actori și un recital Ada Milea la Noaptea Porților Deschise de la Teatrul Național din Cluj-Napoca

„La fel ca în fiecare an, evenimentele incluse în program se vor desfășura într-un impresionant decor festiv, toate experiențele cultural-artistice fiind deci marcate de bucuria, entuziasmul și generozitatea care definesc perioada sărbătorilor de iarnă”, arată organizatorii evenimentului.

Participanții vor avea ocazia să învețe primii pași de tango în cadrul unui curs de inițiere susținut pe Scena mare de Horia Pop și Ioana Lascu de la Compania de Tango Cluj.

De asemenea, ei pot alege să pătrundă misterele teatrului de umbre împreună cu Roxana Purdea sau pe cele ale improvizației scenice cu Diana Buluga (ambele ateliere se vor desfășura în Foaier, la rangul II).

Concert de colinde și cantece de iarnă

Programul serii cuprinde și patru concerte de colinde și cântece de iarnă, toate desfășurându-se în Sala mare și acoperind varii stiluri și tradiții muzicale: Visează Crăciunul, susținut de Corul Junior VIP, Concert de colinde tradiționale românești cu Grupul vocal Anatholis, Holiday Harmonies cu Paula Maria Seichei, Adonis Tanța, Cristina Tureanu și Renata Burcă și, nu în ultimul rând, Concert’n 4-1+1, susținut de Ada Milea împreună cu actorii Teatrului Național, Anca Hanu, Cristian Rigman și Radu Dogaru.

Q&A cu actori și spectacol de stand-up comendy

„Curiozitățile celor mai îndrăzneți dintre spectatorii noștri vor fi satisfăcute în cadrul unei sesiuni de Întrebări și răspunsuri cu actorii Diana Buluga, Ionuț Caras, Diana-Ioana Licu și Mihai-Florian Nițu, moderată de Matei Rotaru.

În stilul său inconfundabil, familiar și totodată mereu surprinzător, Dragoș Pop va încheia seara cu Best „Off”, un spectacol de Stand-up comedy care demonstrează că buna dispoziție și umorul nu țin cont de oră”, arată reprezentanții Teatrului Național din Cluj-Napoca.

Târg de Crăciun la teatru

Pe tot parcursul evenimentului, oaspeții vor putea completa lista de cadouri la un cochet Târg de Crăciun organizat la rangul II, cu un etaj mai sus beneficiind și de un cadru de socializare amenajat cu ajutorul Cafenelei Sisters și completat de o zonă de joacă fără limită de vârstă, în care vor fi puse la dispoziția doritorilor mari și mici jocuri de societate sau activități de desen și bricolaj pentru Crăciun.

Campanie umanitară

Respectând o tradiție de mare importanță pentru Teatru și comunitate, ediția de anul acesta va fi și ea dedicată unei campanii umanitare.

În cadrul proiectului Teddy Bear Hospital, realizat sub egida Organizației Studenților Mediciniști Cluj, se va desfășura campania intitulată, în spiritul perioadei, Teddy, spiridușul lui Moș Crăciun.

De-a lungul întregii seri, în foaierul teatrului, spectatorii mărinimoși sunt așteptați să doneze acele jucării care, deși nu mai au parte de iubirea celor mici, se află încă în stare foarte bună și ar putea deci să-i bucure pe copiii din spitalele clujene.

Pentru siguranţa spectatorilor şi a evenimentului, accesul se face numai în limita locurilor disponibile, au mai arătat reprezentanții Teatrului din Cluj-Napoca.

Noaptea Porților deschise va avea loc sâmbătă, 9 decembrie, începând cu ora 18.00.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax