Connect with us

ACTUALITATE

Clujenii prind CURAJ, se iau de BRĂCINAR cu Boc. „Cluj-Napoca, soluţii virtuale la probleme actuale”. Pasajul Tăietura Turcului

Publicat


boc pasaj taietura turcului

Succesul de odinioară a cam trecut, când cei mai mulţi clujeni sorbeau fiecare vorbă spusă de primarul Emil Boc. De aproape 18 ani, de când este la cârma municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc a promis foarte multe lucruri pentru oraş, însă puţine au fost realizate. Iniţial, clujenii l-au crezut şi orice îndoială exprimată faţă de spusele sale era taxată de cei mai mulţi clujeni.

De o vreme încoace, însă, chiar clujenii, mulţi, îşi exprimă îndoielile faţă de promisiunile primarului. Şi curajul clujenilor este în tot mai mare creştere. De la şuşoteli pe la colţuri, ei îl combat pe primar chiar la postările sale, public, cu nume, adică identificabili. În ultima vreme aproape că nu mai există postare pe Facebook a abilului comunicator Emil Boc care să nu fie taxată de mulţi clujeni. Şi-i cer socoteala pentru ce a promis şi nu a făcut, pentru problemele grave, vechi şi tot nerezolvate. Şi acum nu mai cred ce Emil Boc promite. Un astfel de exemplu este postarea sa cu promisiunea futuristă a pasajului de la Tăietura Turcului, unul dintre punctele foarte nevralgice din oraş în ceea ce priveşte traficul rutier.

Promisiunea lui Boc legată de Pasajul Tăietura Turcului

„Pasajul de la Tăietura Turcului a intrat în procedura de licitație. Un alt proiect major al Clujului avansează decisiv în direcția realizării lui. Pasajul Tăietura Turcului este parte a proiectului de modernizarea a căii ferate de la Cluj-Napoca la Episcopia Bihor. Primele două tronsoane din acest proiect, care cuprind și Pasajul Tăietura Turcului, au fost scoase la licitație la sfârșitul săptămânii trecute. Informația a fost confirmată și în cadrul dezbaterii consacrate „Anului European al Căii Ferate” la care am participat în calitate de președinte al Asociației Municipiilor din România.

Studiul de fezabilitate cu privire la Pasajul Tăietura Turcului a fost realizat de către Primăria Cluj-Napoca și a fost inclus în proiectul general de modernizare a căii ferate Cluj-Episcopia Bihor. Proiectul orașului nostru are o valoare de peste 20 milioane de euro și are asigurată finanțarea din fondurile europene.

Alte proiecte importante care se afla în faza avansată de pregătire sunt: – Legarea Clujului la Autostrada Transilvania; – Centura Metropolitană a Clujului; – Metroul; – Trenul Metropolitan; – Spitalul Regional de Urgență. Vom reveni cu informații curente pentru fiecare proiect în parte”, anunţa Emil Boc.

VEZI animaţia pasajului, cum ar urma să arate:

VIDEO Pasajul de la Tăietura Turcului a intrat în procedura de licitație. Cum va arăta

Părerea clujenilor: alte desene animate

Cel mai apreciat comentariu la postarea lui Emil Boc, cu peste 110 like-uri, este scris de Dragoş Păun: „Cluj-Napoca => in topul oraselor cu solutii virtuale la probleme actuale!”.

Comentariu lui Dragoş Păun nu numai că a primit foarte multe like-uri din partea clujenilor, dar a avut şi multe comentarii de susţinere.

„Comentariu de nota 10”, a scris Fechete Ciprian. „Avem nevoie de soluţii reale la probleme actuale”, a scris şi Traian Croitoru.

„In cati zeci de ani ar fi gata? Poate niciodată, am 25 de ani, dar nu cred ca apuc sa o vad si pe asta”, a scris ţi Alexandra Muresan. „Mda, alte desene animate Dl. Boc, oare cand mai vedem si fizic din ele?”, a comentat Lungu Andrei.

Există şi multe „mulţumiri din suflet” şi „sincere felicitări”.
De asemenea, există şi comentatori care amintesc de promisiunile de odinoară ale lui Emil Boc, încă tot neonorate, deşi-s de foarte mulţi ani. „Astept pasajul si centura de minim 10 ani. De metrou si Somes navigabil nu ma intere, oricum nu-s fezabile”, a scris George Florin Feder.

Alte comentarii se referă la tot promisul spital regional de urgenţă, dar şi la mult promisa centură a oraşului: „O centura pentru tiruri domnule Ca intra toate prin oraș . Rușinică ca sunteți de mulți ani in funcția asta!!! Rușinică va da Oradea lecții!”, a scris Marius Crişan.

Sunt interesante multe dintre comentarii. La fel cum interesantă este şi animaţia prezentată de Emil Boc cu proiectul viitorului pasaj, care ar fi mult mai potrivită pentru emisiunea de poveşti „Noapte bună, copii”.
(MaAv)

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




2 Comentarii

1 Comentariu

  1. Angela Crisan

    decembrie 16, 2021 la 10:33 am

    Bravo lor! Platim taxe si impozite, ceea ce ne permite sa laudam cand e cazul dar sa si criticam si sa cerem raspunsuri cand primim de ani de zile doar promisiuni! Pacat ca la critici asupra primarului suntem blocati pe pagina lui!

  2. VLAD

    decembrie 18, 2021 la 4:15 pm

    Incepe sa-l imite pe falcao

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

CULTURA

VIDEO Sute de clujeni la coadă la Catedrala Mitropolitană să ia pahare cu Sfintele Paști. Mitropolitul Andrei a împărțit iconițe

Publicat

De

Paști

Sute de clujeni stau la coadă, sâmbătă dimineață, pentru a lua pahare cu Sfintele Paști pregătite de Mitropolia Clujului, pentru a mai sta după ele la noapte, după slujba de Înviere de la Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca.

Distribuirea paharelor cu Sfintelor Paști a început la ora 10:00 la Muzeul Mitropoliei, situat la subsolul Catedralei Mitropolitane.

Mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andrecuț, s-a aflat în mijlocul credincioșilor cărora le-a împărțit iconițe sfințite.

Acesta îi așteaptă pe clujeni în număr cât mai mare la slujba de Înviere de la Catedrală, dar și duminică dimineață la Sfânta Liturghie când va citi Pastorala intitulată ”Să ne curățim simțirile”.

Mitropolia a pregătit 15.000 de pahare cu Sfintele Paști care se vor distribui pe tot parcursul zilei.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA pentru următoarele patru săptămâni. Temperaturi peste normal și DEFICIT de precipitații în mai multe regiuni

Publicat

soare

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, prognoza pentru următoarea lună, cu vești mixte. Se anunță temperaturi peste normalul perioadei în mai multe regiuni, dar și deficit de precipitații în unele zone ale țării.

Săptămâna 21-28 aprilie

Valorile termice vor depăși mediile obișnuite pentru această perioadă pe întreg teritoriul României, cu o încălzire mai accentuată în regiunile nordice. Precipitațiile se vor situa în general în jurul valorilor normale, cu posibile excedente în zona Carpaților Meridionali, Occidentali și în sud-vest, în timp ce în extremitatea nordică a țării s-ar putea înregistra un ușor deficit.

VREMEA pentru următoarele patru săptămâni. Temperaturi peste normal și DEFICIT de precipitații în mai multe regiuni

Săptămâna 28 aprilie – 5 mai

Meteorologii prognozează temperaturi în limitele normale pentru această perioadă în toate regiunile. În schimb, cantitățile de precipitații vor fi apropiate de normal doar în sud-est, în rest fiind așteptat un deficit, mai ales în vestul și nord-vestul țării.

Săptămâna 5-12 mai

Temperaturile vor fi din nou ușor peste mediile multianuale în majoritatea regiunilor. Regimul pluviometric va rămâne normal doar în sud-est și vest, restul teritoriului urmând să se confrunte cu un deficit ușor de precipitații.

Săptămâna 12-19 mai

Valorile termice vor depăși ușor mediile obișnuite în cea mai mare parte a țării. Precipitațiile vor fi deficitare în regiunile intracarpatice, în timp ce restul teritoriului va avea cantități normale de ploaie.

Citește mai departe

EVENIMENT

Sâmbăta Mare, dinaintea Învierii Domnului: Tradiții și obiceiuri. Ce să nu FACI în această zi

Publicat

post

În ziua de dinaintea Învierii Domnului, cunoscută și ca Sâmbăta Mare, credincioșii fac ultimele pregătiri pentru Paște, dar respectă și tradițiile și obiceiurile.

Este importantă și pregătirea spirituală pentru a întâmpina minunea Învierii Domnului. În ziua de dinaintea acestei mari sărbători, creștinii  respectă tradițiile care le aduc sănătate și prosperitate pentru tot restul anului, scrie Fanatik.

Sâmbăta Mare, dinaintea Învierii Domnului: Tradiții și obiceiuri. Ce să nu FACI în această zi

În afară de pregătirea mâncărurilor tradiționale și a ultimelor detalii în legătură cu curățenia, gospodinele pregătesc și hainele noi pe care le vor purta atât ele și membrii familiei la biserică. Acestea semnifică curățirea trupului, dar și cea a sufletului.

Totodată, mielul se sacrifică în această zi, iar carnea acestuia se folosește pentru pregătirea preparatelor tradiționale, cum ar fi stufatul, friptura, drobul și borșul de miel.

Vezi și URĂRI DE PAŞTE 2025 Mesaje și FELICITĂRI de Învierea Domnului. Transmite un gând bun celor dragi de Sărbători

În anumite zone, gospodinele obișnuiesc să pregătească un coș cu mâncare, pe care îl duc la biserică, acolo unde este sfințit de preoți. În el se pun lumânarea, dar și bucatele tradiționale, inclusiv ouăle roșii, cozonacul, pasca și preparatele din carne, care vor fi acoperite de un ștergar.

Credincioșii pornesc spre biserică în jurul orei 23:00, unde vor participa la slujba de Înviere și pentru a lua Sfintele Paști, pâinea sfințită și Lumina Sfântă, adusă de la Ierusalim, de la Sfântul Mormânt. Lumina se duce la morminte, apoi este adusă acasă.

Ce să nu faci în această zi

În afară de aceste tradiții, sunt și câteva lucruri pe care nu este bine să le faci în Sâmbăta Mare. De exemplu, nu este bine să speli rufe, să coși, să muncești la câmp sau să faci treburi dificile în gospodărie.

În ziua de dinaintea Învierii, credincioșii ar trebui să fie mai buni cu oamenii din jur, dar și să facă fapte de milostenie. De altfel, trebuie să evite conflictele și vorbele rele.

Este ultima zi din Postul Paștelui, iar creștinii nu ar trebui să consume preparate din oțet sau urzici. Unii creștini decid să consume, pe parcursul acestei zile, doar pâine uscată. În plus, în această zi, nu se petrece și nu se consumă alcool. Nu se doarme și nu se lenevește în Sâmbăta Mare.

Citește mai departe

EDUCATIE

Banii pentru bursele școlare au intrat doar PARȚIAL în aprilie 2025, înainte de Paști. Diferența, după zilele libere

Publicat

Salariul mediu net la Cluj

Ministerul Educației anunță că a transmis toate sumele necesare pentru plata burselor elevilor aferente lunii martie 2025 către inspectoratele școlare, însă admite că acolo unde bursele nu sunt plătite integral, acest lucru se va întâmpla „în cel mai scurt timp”, având în vedere perioada de zile libere, scrie Edupedu.ro.

„Ministerul Educației și Cercetării a demarat din timp procedurile necesare pentru plata burselor elevilor. În funcție de aprobarea fluxurilor financiare, ministerul a furnizat imediat inspectoratelor școlare județene/Inspectoratului Școlar al Municipiului București sumele solicitate pentru plata burselor elevilor aferente lunii martie (cel puțin 92%), iar miercuri, 16 aprilie 2025, a fost virat (…) restul sumelor”, transmite instituția într-un comunicat remis presei.

Banii pentru bursele școlare au intrat doar PARȚIAL în aprilie 2025, înainte de Paști. Diferența, după zilele libere

Sunt județe în care școlile nu au primit suma completă, astfel că s-a decis plata integrală doar pentru anumite categorii de burse, precum cele de merit sau cele sociale, urmând ca restul banilor să fie virați ulterior.

Potrivit acelorași surse, inclusiv bursele aferente lunii februarie, plătite pe 20 martie, au fost completate cu diferențe în unele județe la începutul lunii aprilie.

Pentru luna martie 2025, bursele elevilor sunt următoarele:

450 de lei – bursa de merit
300 de lei – bursa de reziliență și tehnologică
300 de lei – bursa socială (cu valoare fixă)

Este prima lună din anul școlar 2024-2025 în care bursele de merit și cele de reziliență se acordă în cuantumul minim prevăzut de Legea învățământului preuniversitar 198/2023.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate