Connect with us

EVENIMENT

Clujeanul Simone Tempestini CÂȘTIGĂ prima probă specială în Campionatul European de Raliuri în Rally di Roma Capitale 2021

Publicat


Simone Tempestini a înregistrat o nouă premieră pentru automobilismul sportiv românesc, prima probă specială câştigată în Campionatul European de Raliuri, duminică, în Rally di Roma Capitale 2021, potrivit unui comunicat dat publicităţii de Federaţia Română de Automobilism Sportiv.

În 2016, Tempestini, italian care a dobândit cetăţenia română, devenit campion mondial de juniori.

Cu Sergiu Itu copilot, pe un model Skoda Fabia Rally 2 Evo, Tempestini s-a impus în cea de-a 12-a probă specială (penultima) a raliului care s-a desfăşurat în ţara natală. Pe traseul dintre Santopadre şi Arpino, românii au fost cei mai rapizi dintre cele 78 de echipaje care au fost prezente la start. Aceştia au avut un avans de 3,2 secunde faţă de următorul echipaj, format din italienii Fabio Andolfi şi Stefano Savoia.

La general, Simone Tempestini a încheiat pe locul 7, la doar 10 secunde de Top 5 şi la 01 min 06 sec 5/10 de câştigător, însă a depăşit în clasament nume precum Andreas Mikkelsen, Craig Breen sau Gregoire Munster. Performanţa din Italia l-a adus pe Tempestini în top 10 la general în Campionatul European după primele trei etape.

Victoria din acest weekend i-a revenit italianului Giandomenico Basso (01 h 54 min 06 sec 6/10). Acesta este cunoscut inclusiv publicului din România după ce a câştigat în 2017 şi 2018 Transilvania Rally de la Cluj Napoca.

Cel de-al doilea echipaj din lotul naţional al României care a concurat la Roma, format din fraţii Norbert şi Francesca Maior, a abandonat în a noua probă specială după ce maşina de concurs (Peugeot 208 Rally4) a lovit un obstacol de pe marginea traseului şi a pierdut o roată. În acel moment, fraţii Maior se aflau pe locul 3 în topul juniorilor şi erau aproape siguri că pot obţine un nou podium.

Sursa: Agerpres

Foto: Facebook


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


EVENIMENT

FOTO – VIDEO / Oameni de toate vârstele și naționalitățile au celebrat pacea și diversitatea prin dans, la Cluj

Publicat

De

whatsapp image 2021 09 25 at 17.09.01

Sute de persoane au participat, sâmbătă, la ediția clujeană a Dance Romania 2021, eveniment prin care este promovată pacea, diversitatea și incluziunea.

Evenimentul a fost organizat de către Center for Peace and Violence Prevention (CPVP), în Parcul Iulius din Cluj-Napoca.

Zeci de persoane au acceptat invitația coordonatorilor și s-au angajat într-un dans sincron de toată frumusețea.

14 instructori de dans din Cluj, Sibiu și București au animat publicul cu pași din diverse stiluri antrenante: zumba, kuduro, salsa, dancehall, Bollywood, street dance, hip-hop, afro grooves, bachata și altele.

Din cei 14 instructori, unul este de naționalitate indiană, unul, de naționalitate braziliană și 12 sunt români. DJ M.I.G din Nigeria a mixat pe tot parcursul evenimentului. Trei maeștri de ceremonii (MCs), Camelia din România, Diane din Burundi și Go Slo din Nigeria, au însuflețit atmosfera.

CPVP este o organizație umanitară internațională dedicată culturii păcii și respectului pentru demnitatea umană, în zone de conflict și post-conflict. Principalele sale programe derulate includ: Protecție și Asistență, Educație pentru Pace, Arte și Pace, Diversitate și Incluziune.

whatsapp image 2021 09 25 at 17.09.21

Citește mai departe

EVENIMENT

Parcare de Cluj: A plătit 400 de lei taxă la spital, pentru 6 ore de așteptare

Publicat

De

tarif parcare

Un român se declară revoltat pe prețurile exagerate practicate de Spitalul de Urgență din Cluj-Napoca. Pentru 6 ore de așteptare, acesta a fost taxat cu 425 de lei.

”Dacă ai o urgență medicală în Cluj-Napoca, parchezi la spital, iar dupa 6 ore de așteptare primești vestea că totul e ok dpdv medical și vrei să pleci acasă… surpriză, parcarea costă 425 Lei. Da, erau afișate prețurile pe niște pancarde A0 albastre, fără titlu, cu litere de carte. Se poate citi informația de la 4m. Apăi la prețuri din astea spitalelele trebuiau să fie imaculate, perfect renovate și cu aparatură de ultimă generație”, a scris acesta.

Tarifele sunt următoarele:

Primele 30 de minute – 5 lei

Următoarele 60 de minute – 40 de lei (fracționat la 15 minute)

În continuare – 80 de lei pe oră (fracționat la 15 minute)

Citește mai departe

EVENIMENT

Peste 1000 de clujeni s-au vaccinat în ultimele 24 de ore

Publicat

De

Potrivit Prefecturii Cluj, în județ s-au vaccinat peste 1000 de persoane în ultimele 24 de ore.

Cei mai mulți, 809, au apelat la centrele de vaccinare.

La centrul drive-through s-au vaccinat 150 de persoane, iar la cabinetele medicilor de familie – 145.

În total s-au administrat la nivelul Clujului un număr de 559.774 doze de vaccin.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Florin Cîțu, noul președinte PNL: Nu mă surprinde alegerea dumneavoastră

Publicat

De

 Florin Cîțu, noul președinte al PNL, a așteptat rezultatul final al alegerilor interne pe scenă și a spus că nu este surprins de alegerea liberalilor: „Aceasta nu a fost doar o campanie, a fost o mișcare care începe cu PNL”, a spus Cîțu.

Noul președinte al PNL, Florin Cîțu, a spus, sâmbătă, după ce a fost votat de peste 60% dintre liberali, că nu este surprins de alegere.

„Trebuie să fiu sincer și să spun că nu mă surprinde alegerea dumneavoastră. Vă promit că voi fi președintele tuturor liberalilor. De azi suntem un partid unit și vom folosi toate resursele împotriva adversarului nostru politic: PSD. Aceasta nu a fost doar o campanie, afost o mișcare care începe cu PNL, care va schimba România în bine. Împreună construim Romnia liberală”, a spus Cîțu.

El a invitat pe scenă echipa care l-a susținut în campania internă.

Florin Cîțu a obținut 2.878 de voturi, ceea ce înseamnă 60,2%. Ludovic Orban a fost votat de 1.898 de membri, ceea ce înseamnă 39,7%. 72 de voturi au fost anulate.

Ludovic Orban a anunțat după ce a pierdut lupta pentru președinția PNL că luni își va depune demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților și spune că între el și președintele României, Klaus Iohannis, nu mai există de azi niciun parteneriat.

Ludovic Orban a anunțat, de pe scena Congresului PNL, că luni noul președinte al partidului va avea pe masa sa demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

    Publicitate
    Publicitate