Connect with us

ADMINISTRAȚIE

Cluj-Napoca are cel mai mare BUGET pe 2021 dintre orașele mari ale României. ORADEA îi suflă în ceafă

Publicat


Municipiul Cluj-Napoca are cel mai mare buget pe anul 2021 dintre orașele mari ale României. Clujenii se vor baza pe 2,16 miliarde de lei (433 milioane euro), dintre care jumătate, adică 1,043 miliarde, vor merge către dezvoltare.

Ca prioritate, din bugetul dedicat dezvoltării s-au alocat 46% pentru străzi și transportul în comun.

Valoarea totală a fondurilor europene atrase pentru 2021 va fi de 411 milioane de lei. Potrivit primarului Emil Boc, la fiecare 1 leu plătit de clujeni drept taxe și impozite, Primăria a atras 3 lei fonduri europene.

Cot la cot cu municipiul Cluj-Napoca se află Oradea, situată la granița României, dar cu o populație cu 100.000 de locuitori mai mică și fără să fie un mare magnet universitar, în comparație cu ”Capitala Transilvaniei”.

Oradea are un buget de 2,1 miliarde de lei în 2021, din care 1,02 miliarde, adică tot jumătate, vor merge către Dezvoltare.

Primarul Florin Birta a anunțat că programul de investiții este susținut în principal din surse nerambursabile (38%), bugetul local (19%), credite bancare (18%) și subvenții de la bugetul de stat (17%).

Aici se vor atrage fonduri europene pentru anul în curs în valoare de 370 milioane de lei. Sumele estimate din finanțările nerambursabile UE înregistrează o creștere de 310% având în vedere avansarea lucrărilor aflate în execuție, finalizarea procedurilor de licitație a investițiilor aferente ultimelor contracte de finanțare semnate, precum și faptul că o parte din sumele achitate în anul 2020 urmează să fie rambursate în anul 2021. Și fondurile norvegiene cresc aici cu 347%, la 4 milioane de lei.

O parte din bugetul Oradiei este asigurat din împrumuturi pentru susținerea cofinanțării proiectelor europene, 180 milioane de lei.

Urmează Timișoara în topul național al bugetelor pe anul 2021, cu un total de 1,4 miliarde de lei, dintre care 44%, adică 620 de milioane, vor merge către Dezvoltare, iar 56%, 787 de milioane sunt cheltuieli de funcționare.

Primăria a reușit aici să atragă 241.000.000 de lei fonduri europene, bani care vor fi utilizați pentru dezvoltare.

Noul primar, Dominic Fritz, are ca prioritate dezvoltarea ”verde” a Timișoarei, o mai bună calitate a locuirii și mobilitatea urbană (175 milioane de lei)

Brașovul are un buget preconizat pentru anul 2021 în valoare de 1,25 miliarde de lei, din care 50,4% merg către funcționare, adică 632 milioane lei, iar 49,6% către dezvoltare (623 milioane lei).

Aproape jumătate din buget, 48%, va merge pe trei direcții prioritare: tranziție verde, educație și sănătate.

Și aici se înregistrează o creștere semnificativă la atragerea fondurilor europene raportat la anul anterior, în proporție de 74% (de la 166 la 290 milioane de lei).

O sumă importantă va fi investită în Educație, 147 milioane de lei, din care se va asigura infrastructura nouă, linii dedicate pentru transportul în comun, burse și echipamente IT.

Aici vor primi finanțare separată, față de alte orașe mari, ONG-urile care activează în domeniul protecției mediului.

Primarul Allen Coliban a decis totodată să se investească masiv în sport și infrastructura turistică. Astfel, 18,2 milioane de lei vor merge din bugetul pe anul în curs către Corona Brașov, se va investi 11,8 milioane de lei în baze sportive noi și se lucrează la reînființarea echipei FC Brașov.

În 2021 se vor investi și 6,5 milioane de lei pentru a face disponibilă Poiana Brașov și în sezonul cald, prin trasee pentru sanie de vară, modernizarea domeniului schiabil, trasee de mountain bike și iluminatul modern al pârtiilor.

Bugetul Iașiului din 2021 se ridică la 1,083 miliarde de lei. Cheltuielile pentru Dezvoltare sunt estimate la 525 milioane de lei (48,5%).

Aici se estimează că se vor atrage 321,9 milioane lei finanțări de la Uniunea Europeană.

Edilul municipiului Iași, Mihai Chirica, a anunțat că 10 milioane de lei vor merge către procesul de bugetare participativă.

La Constanța veniturile în acest an sunt în cuantum de 994.046.000 de lei, iar cheltuielile sunt de 1.102.785 de lei. Banii pentru dezvoltare în acest an vor reprezenta 23% din totalul cheltuielilor, adică 312.636.000 de lei, iar aceasta este o sumă mare mai ales comparativ cu anul anterior, când au mers către investiții doar 7,2%.

Primarul Vergil Chițac va direcționa și în acest an cele mai mari sume de funcționare pentru asistența socială, peste 150.000.000 lei.

Transporturile au un buget de peste 272 milioane de lei, Sănătatea 27.8 milioane de lei, iar ordinea publică este peste Sănătate, cu 36 de milioane lei.

Pentru dezvoltarea publică, locuințe și mediu au fost alocate în 2021 aproximativ 157 de milioane de lei.

O sumă importantă a fost asigurată în 2021 pentru cheltuieli judiciare, 41.099.000 de lei.

Când se trage linie, cheltuielile publice sunt peste nivelul veniturilor, adică, după cum spunea și edilul Virgil Chițac, ”dacă ar fi o societate comercială, Constanța ar fi în faliment”.

Aici vor fi atrase fonduri europene în valoare de 152 milioane de lei.

Cel mai mic buget dintre orașele mari ale României îl are Craiova, veniturile totale ale municipiului din acest an vor fi de 788.862.000 de lei. Cheltuielile de dezvoltare sunt de 285.784.000 lei (36,2%) iar 169 milioane lei sunt fonduri europene.



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

REMEMBER. Alexa Uifăleanu, fosta extremă dreapta a Universității Cluj, ar fi împlinit azi 77 de ani

Publicat

uifaleanu

Alexa Uifăleanu, fost jucător emblematic al Universității Cluj, ar fi împlinit astăzi 77 de ani. Este omul care l-a descoperit și lansat pe actualul antrenor al lui „U”, Ioan Ovidiu Sabău.

Născut pe 23 octombrie 1947, Uifăleanu a jucat cu ”U” pe piept între 1966 și 1979. A evoluat în 277 de partide, marcând 39 de goluri.

REMEMBER. Alexa Uifăleanu, fosta extremă dreapta a Universității Cluj, ar fi împlinit azi 77 de ani

În sezonul 1971/1972, cu Alexa Uifăleanu în teren, „studenții” încheiau sezonul din Liga 1 pe locul 3 și se calificau în Cupa UEFA.

Alexa Uifăleanu s-a stins din viata la data de 17 decembrie 2013.

Sursa: Facebook FCU Cluj

Citește mai departe

EVENIMENT

Începe campania electorală pentru alegerile prezidențiale. Cine sunt candidații, în ordinea de pe buletinele de vot

Publicat

De

Alegeri prezidențiale

Campania electorală pentru alegerile prezidențiale începe vineri, 25 octombrie. 14 candidați sunt înscriși pentru cursa pentru Cotroceni.

Alegerile prezidențiale, sunt programate pe 24 noiembrie, când are loc primul tur de scrutin şi pe 8 decembrie când are loc turul al doilea.

Începe campania electorală pentru alegerile prezidențiale. Ce tipuri de activități și materiale de propagandă sunt permise

Campania electorală se va încheia în data de 23 noiembrie. În cazul în care se organizează cel de al doilea tur de scrutin, campania electorală va începe cel mai târziu în data de 29 noiembrie, conform Autorității Electorale Permanente (AEP), scrie Mediafax.

„De la începerea campaniei electorale, vineri, 25 octombrie ora 00:00 și până la încheierea acesteia, în data de 23 noiembrie, ora 07:00, trebuie respectate toate prevederile legale în vigoare, fiind permise doar anumite tipuri de activități și materiale de propagandă, precum afișele electorale, materialele de propagandă electorală audio sau video difuzate de mass-media audiovizuală în condițiile legii, publicitatea în presa scrisă, materialele de propagandă electorală online, broșurile, pliantele și alte materiale tipărite din aceeași categorie.

Competitorii politici au obligația înlăturării, până la data începerii campaniei electorale, a tuturor materialelor de propagandă utilizate până la acel moment și care nu respectă regulile premise de legislația în vigoare”, anunță AEP.

Ce mesaje sunt interzise în campania electorală

Autoritatea Electorală Permanentă reamintește competitorilor electorali că, în campania electorală, este interzisă folosirea mesajelor sau a sloganurilor discriminatorii, a mesajelor de incitare la ură și intoleranță și a oricăror forme, mijloace, acte și acțiuni de defăimare și învrăjbire religioasă sau etnică.

În același timp, potrivit legii, este interzisă utilizarea vehiculelor inscripționate sau colantate cu sloganuri de campanie sau cu imagini ale candidaților, precum şi cu alte referiri la competitorii electorali, utilizarea vehiculelor care difuzează materiale audio, în mers sau staționar, organizarea de spectacole, serbări, focuri de artificii, utilizarea de bannere, mesh-uri, corturi publicitare, pavilioane publicitare, panouri publicitare mobile, steaguri publicitare, calcane, ecrane publicitare, indicatoare publicitare direcționale, structuri de publicitate autoportante, mijloace de publicitate, panouri publicitare, proiecte publicitare speciale, publicitate luminoasă.

În situația organizării unui al doilea tur de scrutin, campania electorală va începe cel mai târziu în data de 29 noiembrie a.c., ora 00:00, și se va încheia pe 7 decembrie a.c., ora 07:00, aplicându-se aceleași reguli menționate anterior.

Cine sunt candidații, în ordinea de pe buletinele de vot

Biroul Electoral Central a stabilit, prin tragere la sorţi, ordinea în care candidaţii vor fi înscrişi pe buletinul de vot la alegerile prezidenţiale.

Candidații sunt:

  • Elena-Valerica Lasconi – Uniunea Salvaţi România;
  • George-Nicolae Simion – Alianţa pentru Unirea Românilor;
  • Ion-Marcel Ciolacu – Partidul Social Democrat;
  • Nicolae-Ionel Ciucă – Partidul Naţional Liberal;
  • Hunor Kelemen – Uniunea Democrată Maghiară din România;
  • Mircea-Dan Geoană – candidat independent;
  • Ana Birchall – candidat independent;
  • Alexandra-Beatrice Bertalan-Păcuraru – Partidul Alternativa pentru Demnitate Naţională;
  • Sebastian-Constantin Popescu – Partidul Noua Românie;
  • Ludovic Orban – Forţa Dreptei;
  • Călin Georgescu – candidat independent;
  • Cristian Diaconescu – candidat independent;
  • Cristian-Vasile Terheş – Partidul Naţional Conservator Român;
  • Silviu Predoiu – Partidul Liga Acţiunii Naţionale.

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

FOTO. Consilierii județeni din Cluj au depus jurământul. Alin Tișe, președinte CJ: Avem 3 provocări majore în acest mandat

Publicat

De

Consiliul Județean Cluj

Ședința de constituire a noului Consiliu Județean Cluj a avut loc joi, 24 octombrie. Noii consilieri județeni, dar și președintele ales în data de 9 iunie, au depus jurământul.

Ceremonia a avut loc în prezența prefectului județului Cluj, Irina Munteanu.

Consilierii județeni din Cluj au depus jurământul. Alin Tișe, președinte CJ: Avem 3 provocări majore în acest mandat

La ceremonie au fost prezenți, de asemenea, primarul Clujului, Emil Boc, secretatul general al Guvernului, Mircea Abrudean și europarlamentarul PNL Daniel Buda, dar și membri și lideri ai altor partide, printre care deputatul USR de Cluj, Viorel Băltărețu .

36 de consilieri au depus jurământul, la fel ca și președintele ales la Consiliului Județean, Alin Tișe.

Consiliul Județean Cluj este format din 33 de candidați validați de Tribunalul Cluj după alegeri și 3 membri supleanți, ale căror mandate au fost validat de instanță în data de 22 octombrie.

Alin Tișe, un nou mandat în fruntea Consiliului Județean Cluj

După ce a depus jurământul, Alin Tișe, ales pentru un nou mandat de președinte al CJ Cluj a urat succes noilor consilieri.

Acesta a amintit câteva dintre realizările din mandatele trecute și anume faptul că CJ Cluj a atras și investit în infrastructură un miliard de euro din fonduri europene, au fost asfaltați 1.000 de kilometri de drumuri județene, s-a finalizat construcția singurului spital de Psihiatrie din țară din ultimii 30 de ani și au fost închise rampele nelconforme de gunoi, printre altele.

”Avem multe priorități în noul mandat, dar sunt 3 deziderate importante. Este vorba de Spitalul Monobloc pentru Copii, obținerea de energie din gunoaie și digitalizarea integrală a Consiliului Județean. Acestea sunt cele 3 provocări majore”, a spus Alin Tișe.

Emil Boc: Atât municipiul, cât și județul sunt campioane la absorbția fondurilor europene

Primarul Emil Boc i-a felicitat pe consilieri și pe președintele CJ și a punctat faprul că județul Cluj este primul, după Capitală, în materie de dezvoltare economică.

”Atât municipiul, cât și județul sunt campioane la absorbția fondurilor europene în țară…Munca noastră în echipă, în comun, a Primăriei și a Consiliului Județean, a făcut diferența”, a spus primarul Emil Boc.

Boc a mai spus că mai sunt proiecte în comun, care trebuie duse la bun sfârșit și anume trenul metropolitan, dezvoltarea arealului natural Pădurea Hoia și trebuie făcut coridorul verde-albastru pentru pietoni și biciclete de la Gilău, prin Cluj-Napoca, până la Câmpenești.

Emil Boc a vorbit și de necesitatea realizării unui plan urbanistic integrat, cel puțin pentru zona metropolitană.

Radu Rațiu (PNL) și Vakar Istvan (UDMR), secunzii lui Tișe

Radu Rațiu

Alegerea celor doi vicepreședinți a avut loc într-o ședință de îndată convocată imediat după ședința de constituire a CJ Cluj.

Pentru prima funcție, PNL l-a propus pe Radu Rațiu, iar Alianței Dreapta Unită (ADU) pe Ionuț Florea, liberalul fiind ales după ce a obținut 22 voturi, față de 6 câte a obținut Florea, membru al USR.

Imediat după anunțarea rezultatului, Rațiu a și depus jurământul în funcție.

Pentru cealaltă funcție, UDMR l-a propus pe Vakar Istvan, care a deținut funcția până acum, iar ADU l-a propus pe Adrian Pițu, membru USR.

În urma numărării voturilor, Vakar a obținut 20 de voturi, iar Pițu 8 voturi, astfel că primul a depus jurământul ca vicepreședinte al CJ Cluj.

Vakar Istvan

 

Componența Consiliului Județean Cluj

Pe lângă președinte, PNL are 13 consilieri județeni. PSD Cluj are 6 consilieri, UDMR – 6, ADU – Alianța USR-PMP-FD – 6, iar AUR are 4 consilieri.

PNL

  • Tișe Alin
  • Ciuta Cristian-Ilie
  • Cojocaru Igor
  • Forna Maria
  • Marc Marinela
  • Moldovan George-Lucian
  • Molhem Bashar
  • Morar Ignat
  • Rațiu Radu-Florin
  • Sămărtean Iuliu
  • Sima Georgiana-Cristina
  • Stamatian Vasile-Florin
  • Stănilă Ovidiu-Sebastian
  • Țiriac Paul-Adrian

PSD

  • Bradea Andrei
  • Chiorean Laura-Elena
  • Chirteș Horea Dorin
  • Cordoș Alexandru
  • Cuibus Valentin-Claudiu
  • Lăpușan Remus-Gabriel
  • Șerban Luana-Beatrice

UDMR

  • Antal Geza
  • Balla Francisc
  • Lőrinczi Zoltán-László
  • Reș Eva
  • Szabo-Csorba Zsuzsanna-Emese
  • Vákár István-Valentin

ADU – Alianța USR-PMP-FD

  • Florea Ionuț
  • Iepure Mihai-Florin
  • Pițu Adrian-Nicolae
  • Secara Dorel-Viorel
  • Sironka Marius-Sebastian
  • Timiș Ionela-Lucia

AUR

  • Curea Alexandru-Valentin
  • Irimie Vicențiu-Mircea
  • Petaca Alexandru-Dan
  • Șipoș Eugen-Cristian

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Operațiunea JUPITER. Percheziții în Cluj într-un dosar ce vizează obținere ilegală de fonduri

Publicat

politie

Polițiștii clujeni au efectuat, joi dimineață, mai multe percheziții într-o cauză penală care vizează comiterea infracțiunii de obținerea ilegală de fonduri. Au fost puse în aplicare 6 mandate de aducere.

„În cadrul operațiunii JUPITER, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Inspectoratului General al Poliției Române, polițiștii continuă acțiunile pentru combaterea infracțiunilor economico-financiare și a celor de natură judiciară.

VIDEO. Operațiunea JUPITER. Percheziții în Cluj într-un dosar ce vizează obținere ilegală de fonduri

Astfel, în cursul dimineții de astăzi, 24 octombrie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Cluj, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, au pus în aplicare 12 mandate de percheziție în județele Cluj, Bistrița-Năsăud, Maramureș și Satu Mare, într-o cauză penală care vizează comiterea infracțiunii de obținerea ilegală de fonduri. Totodată au fost puse în aplicare 6 mandate de aducere.

Din probatoriul administrat până în prezent, s-a stabilit că, în perioada 2019 – 2022, mai multe persoane ar fi întocmit, semnat și avizat înscrisuri falsificate, care au fost folosite pentru accesarea în mod ilegal a unor finanțări din fonduri publice.

Prin aceste acțiuni, persoanele în cauză ar fi încasat bani, pe nedrept, cauzând astfel un prejudiciu de peste 1.600.000 de lei.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Serviciului Criminalistic, Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul inspectoratelor de poliție județene Cluj, Bistrița-Năsăud, Maramureș, Satu Mare și al jandarmilor Grupării de Jandarmi Mobilă „Ștefan Cioco-Pop” Cluj-Napoca”, a comunicat IPJ Cluj.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax