Connect with us

EVENIMENT

Cine-l FINANȚEAZĂ pe finanțatorul CFR Cluj? Un om de afaceri german îi cere înapoi lui Neluțu Varga 22,2 milioane euro (ep.1)

Publicat


Neluțu Varga, patronul clubului de fotbal CFR Cluj

Becali, Șucu, Iftime,  Dioszegi, Rotaru, Varga, sunt doar câteva nume scoase în față când vine vorba de finanțarea unui club de fotbal. Înaintea lor au fost Copos, Iancu, Paszkany, Porumboiu, Niculae, Borcea, Badea, Mititelu, Penescu, oameni de afaceri pentru care fotbalul reprezintă un business. Unora le-a funcționat, altora nu…

Fanii nu-și pun întrebări la care nu pot obține răspuns: de unde vin banii? Ei se mulțumesc că au o echipă la meciurile căreia pot refula. Și, uneori, când jocul nu merge, e bine să știe cine „bagă banii”, ca să aibă pe cine înjura. Pe banii lui, normal… Sau nu?

Cine-l FINANȚEAZĂ pe finanțatorul CFR Cluj? Un om de afaceri german îi cere înapoi lui Neluțu Varga 22,2 milioane euro (ep.1)

Unii dintre așa-zișii finanțatori ai cluburilor ies în față, la emisiuni, la evenimente, chiar se implică, mai mult sau mai puțin cu succes, în strategia de achiziții și chiar în pregătirea tehnico-tactică a  echipei sau a meciurilor.

Alții preferă să stea în umbră și supervizează totul prin intermediul unor „eminențe cenușii”. Se mulțumesc să aibă încredere în acești oameni iar când lucrurile nu merg cum ar trebui, să tragă hățurile într-o direcție sau alta, bineînțeles, într-un deplin anonimat.

CFR Cluj era, până nu demult, un club de planul doi. „U” domina preferințele suporterilor în Cluj-Napoca, fie că juca în prima, a doua sau a treia ligă. Preluat în 2002 de către Árpád Pászkány, clubul a început să se înscrie pe un trend crescător în ceea ce privește performanța. Cât timp acesta a fost secondat de președintele Iuliu Mureșan, CFR Cluj a cucerit titluri și cupe, jucând chiar în grupele Champions League.

La data de 22 mai 2014, în cadrul unei conferințe de presă, Árpád Pászkány și-a anunțat retragerea din cadrul clubului, prin cesionarea acțiunilor sale deținute în calitate de persoană fizică către un SA cu 29 de acționari.

La începutul anului 2017, omul de afaceri clujean Ioan Varga a cumpărat 62% din acțiunile clubului. Infuzia masivă de capital, în valoare de peste 5 milioane de euro, a fost suficientă pentru ca CFR să își plătească datoriile și să reușească ieșirea din insolvență în luna mai a aceluiași an, devenind a doua echipă din România, după Dinamo, care evită falimentul în urma declanșării procedurii de reorganizare.

Cine este Ioan Varga?

În acest moment, cel care e recunoscut drept patronul campioanei României este Ioan Varga, sub comanda căruia echipa a cunoscut o ascensiune în ultimii ani. Apărut de nicăieri, considerat drept un tip controversat, Neluțu Varga are afaceri în construcții, cea mai importantă sursă a veniturilor lui. Porecla sa este „Tati de la Diesel” și provine din vremea în care conducea discoteca Diesel, una dintre cele mai vechi din Cluj-Napoca.

Tot mai multe voci din fotbalul românesc susţin că între politicianul Vasile Dîncu şi CFR Cluj există o legătură nevăzută. ”Singurul care nu iese la rampă, deocamdată, pentru că nu iese, este cel care conduce CFR Cluj, este vorba de Vasile Dîncu. Neluţu Varga e şi el un slujitor, un sfetnic, pe acolo, ascultător”, a declarat în 2020, Cornel Dinu.

”Eu am spus de mult lucrul ăsta, dar am fost contrat. Dîncu, Ponta, Maior, ei sunt şefii. Ei au luat banii şi din drepturile TV, precis. Dacă se urmăreşte drumul banilor, îi găseşte la offshore-ul din Malta”, a afirmat la un moment dat Dumitru Dragomir.

În 2017, în conturile clubului au intrat 6,3 milioane de euro, în două tranșe, un milion și după două săptămâni încă 5,3 milioane de euro. Omul aflat în spatele tranzacției este Abris Lelbach, un milionar german care a fost implicat și este și în prezent  la clubul Werder Bremen, din Germania. El are afaceri în industrie şi energie. Marian Băgăcean, cel care a ieșit public, susținând că e noul acționar majoritar, ar fi, de fapt, un simplu contabil al omului de afaceri din Germania.

Cine este Abris Lelbach?

Lelbach e născut în fosta Iugoslavie, în 1960, iar familia lui s-a stabilit în Germania, la Frankfurt, când Abris avea 5 ani. Printre altele, vorbește și limba maghiară, bunica din partea mamei sale fiind originară din Ungaria. În tinereţe, Lelbach, acum stabilit la Berlin, a jucat tenis de masă de performanţă.

Despre Abris Lelbach a început să se audă în cercul CFR Cluj încă din 2017. Este acționar în mai multe societăți din Germania, în special cu activități în minerit, imobiliare și construcții civile. Averea lui este cotată între 423 milioane și 2,5 miliarde de euro, cifre vehiculate de presă. Acesta ar deține și 6% din acțiunile clubului Werder Bremen. Firmele lui Lelbach ar avea 3.800 de angajați din care aproape 1.000 doar în Berlin. Acesta fi împrumutat clubul CFR Cluj (prin intermediul lui Varga) cu 42 milioane de euro. De fapt, împrumutul ar fi fost către Ioan Varga, pe persoană fizică.

De altfel, în 2019, în discuțiile cu apropiații, Varga recunoștea că sursa originară a fondurilor este milionarul berlinez.

Lelbach este descris de oameni din Cluj care l-au recunoscut drept un “tip genial, modest, îmbrăcat nepretențios și care cară mereu cu el o pungă de plastic în care ține documente”.

Misteriorul Lelbach s-ar afla în spatele unei afaceri de exploatare minieră derulate de partenerul lui Varga, Albulescu, împreună cu mai multe firme cu acționariat german, înființate în Caransebeș.

„Nu e Neluțu Varga șef la Cluj. Nu are bani. El nu are nici 10 milioane de euro. Mi-a zis cineva de încredere. Acum am aflat. Neluțu Varga și neamțul au făcut afaceri împreună”, spunea, în 2018, Gigi Becali.

Lelbach vs. Varga

Se pare că „mariajul” dintre Varga și Lelbach n-a funcționat la parametri optimi. Clubul a ajuns să  aibă datorii de peste 30 de milioane de euro, majoritatea la Ioan Varga. Neamțul aștepta ca o parte din suma  împrumutată să i se întoarcă, cu atât mai mult că CFR Cluj a participat și în grupele Conference League.

Tot Gigi Becali spunea în 2018: „CFR o să aibă probleme cu banii. Dacă nu se califică în Champions League, și nu cred că se califică, de unde bani? Neamțul care e acolo o să spun că «Mi-ați promis Champions League și 25-30 de milioane de euro». Acum sunt și salarii mari la echipă și neamțul o să vadă că trebuie să scoată bani din cont. O să spună «Du-te, bă! Nu mai dau niciun ban».

Cert este că Varga a ajuns la proces cu Lelbach, proces prin care neamțul îi solicită acestuia returnarea sumei de 22,5 milioane de euro plus dobânzi penalizatoare. Procesul a început în 2022 la Cluj-Napoca și a fost strămutat la Bistrița.

„Reclamantul (Lelbach – n.a), în principal, a solicitat admiterea cererii de repunere în termenul de prescripţie iar în subsidiar, obligarea debitorului (Varga – n.a.) la plata sumei de 22.220.000 euro reprezentând împrumut nerestituit la scadenţă în temeiul unui contract de împrumut din anul 2015, precum şi plata dobânzii convenţionale remuneratorii şi a dobânzii legale penalizatoare”, se arată într-o precizare pentru Cluj24 a Tribunalului Bistrița-Năsăud, locul unde a fost strămutat procesul la cererea lui Lelbach.

Din informațiile noastre, Abris Lelbach ar avea de plată aproximativ 1,3 milioane lei taxă de timbru, sumă eșalonată pe 36 de luni, câte 28.000 lei pe lună, pentru ca procesul să continue.



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

NEMAIVĂZUT. 60 de nevăzători clujeni sunt deciși să PROTESTEZE în stradă. Pensiile lor s-au DIMINUAT cu 80%

Publicat

De

Nevăzătorii clujeni protestează în stradă

Nevăzătorii clujeni vor merge la București și vor protesta în stradă pentru că se simt nedreptățiți de noua lege a pensiilor. Este o premieră negativă pentru România ca oameni cu astfel de probleme să fie nevoiți să își ceară drepturile în stradă.

Ei nu vor primi pensii mai mici acum, dar, în urma recalculării, drepturile lor s-au diminuat foarte mult și nu vor mai beneficia de nicio indexare timp de 10 până la 15 ani.

Indexările se fac anual, cu rata inflației, conform legii.

NEMAIVĂZUT. 60 de nevăzători clujeni sunt deciși să PROTESTEZE în stradă. Pensiile lor s-au DIMINUAT cu 80%

Până la această oră, 60 de persoane din Cluj s-au înscris pe lista deschisă de Asociația Nevăzătorilor.

”Oamenii sunt nemulțumiți pentru că ce li se întâmplă este o nedreptate. 60 s-au înscris pe liste și vor merge la București cu autocar, sau cu trenul sau cu mașină.Vor avea nevoie de însoțitor”, a declarat pentru Cluj24.ro Florentin Rădulescu, președintele Asociației Nevăzătorilor filiala Cluj și vicepreședinte la nivel național al asociației.

Pensiile nevăzătorilor s-au diminuat, în urma recalculării, cu 60 până la 80%.

Nevăzătorii au propus solții

Florentin Rădulescu a precizat pentru Cluj24.ro în această săptămână a participat la o întâlnire cu ministrul Muncii care a solicitat înainte asociației să propună soluții.

Citește și: Nevăzătorii clujeni, proteste la București în 19 septembrie. Au primit doar PROMISIUNI privind pensiile care au fost micșorate

”Noi ne-am făcut temele. Am livrat, practic, un mini proiect de lege, dar când ne-am întâlnit am constatat că nici măcar nu l-au citit.

Noi am avut rugămintea să ni se comunice un termen la care ar putea să apară un act normativ, ca să nu punem oamenii pe drumuri, dar până acum nu am primit nimic”, a spus Florentin Rădulescu.

Soluțiile propuse de reprezentanții a 20.000 de nevăzători nu presupun un efort bugetar asupra bugetului asigurărilor sociale.

Acestea, a precizat Florentin Rădulescu, tin cont de Legea 360 pe 2023, de Legea 448 din 2006 cu modificările și completările ulterioare, și sunt în spiritul Legii 221 din 2010 prin care România a ratificat convenția ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilități.

În aceste condiții, nevăzătorii clujeni vor participa la mitingul de protest care va avea loc în data de 19 septembrie, în Piața Victoriei din București, între orele 10.00 și 15.00.

Până acum și-au anunțat prezența aproximativ 2.000 de nevăzători din toată țara.

Foto: Asociația Nevăzătorilor Bihor

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Cod GALBEN şi Cod PORTOCALIU de inundaţii, valabile până duminică la prânz, pe râuri din 18 bazine hidrografice

Publicat

inundatii 3

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, vineri, atenţionări Cod galben şi Cod portocaliu de inundaţii, valabile până duminică la prânz, pe râuri din 18 bazine hidrografice.

Conform prognozei de specialitate, Codul galben de viituri va fi valabil în intervalul 13 septembrie, ora 15:00 – 15 septembrie, ora 12:00, pe următoarele cursuri de apă: Vişeu, Iza, Tur, Lăpuş (judeţul Maramureş), Someşul Mic (judeţele: Bihor şi Cluj), Someş (judeţele: Cluj, Sălaj, Maramureş şi Satu Mare), Crasna (judeţele: Sălaj şi Satu Mare), Barcău (judeţele: Sălaj şi Bihor), Crişul Repede (judeţele: Cluj şi Bihor), Bega (judeţul Timiş), Timiş (judeţele: Caraş-Severin şi Timiş), Bârzava, Moraviţa, Caraş şi Nera (judeţele: Caraş-Severin şi Timiş), Olt (judeţele: Harghita, Covasna, Braşov), Olt (Sibiu, Vâlcea şi Argeş), Argeş, Dâmboviţa şi Ialomiţa (judeţele: Dâmboviţa, Prahova şi Ilfov), Prahova (judeţele: Prahova, Buzău şi Ialomiţa), Suceava (judeţul Suceava), Moldova (judeţele: Suceava şi Neamţ), Bistriţa (judeţele: Suceava, Harghita, Neamţ şi Bacău), Trotuş (judeţele: Harghita, Bacău, Neamţ, Covasna şi Vrancea), Putna (judeţul Vrancea), Râmnicu Sărat (judeţele: Buzău şi Vrancea), Buzău (judeţele: Braşov, Covasna, Buzău şi Prahova), Bârlad (judeţele: Neamţ, Iaşi, Vaslui, Bacău, Galaţi şi Vrancea), Siret (judeţele: Suceava, Neamţ, Botoşani, Iaşi, Bacău, Vrancea şi Galaţi), Prut (judeţele: Botoşani şi Iaşi), Jijia (judeţele: Botoşani şi Iaşi) şi Prut (judeţele: Iaşi, Vaslui şi Galaţi).

harta

Cod GALBEN şi Cod PORTOCALIU de inundaţii, valabile până duminică la prânz, pe râuri din 18 bazine hidrografice

De asemenea, o avertizare Cod portocaliu de inundaţii şi posibile depăşiri ale Cotelor de apărare vizează, în perioada 13 septembrie, ora 20:00 – 14 septembrie, ora 00:00, râurile din bazinele hidrografice: Suceava (judeţul Suceava), Moldova (judeţele: Suceava şi Neamţ), Bistriţa (judeţele: Suceava, Harghita, Neamţ şi Bacău), Trotuş (judeţele: Harghita, Bacău, Neamţ, Covasna şi Vrancea), Putna (judeţul Vrancea), Râmnicu Sărat (judeţele: Buzău şi Vrancea), Buzău (judeţele: Covasna, Buzău şi Prahova), Bârlad (judeţele: Neamţ, Iaşi, Vaslui, Bacău, Galaţi şi Vrancea), Siret (judeţele: Suceava, Neamţ, Botoşani, Iaşi, Bacău, Vrancea şi Galaţi), Prut (judeţele: Botoşani şi Iaşi), Jijia (judeţele: Botoşani şi Iaşi) şi Prut (judeţele: Iaşi, Vaslui şi Galaţi).

Hidrologii precizează că alerta Cod portocaliu vizează, în principal, fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale, care se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din judeţele: Botoşani, Iaşi, Vaslui, Neamţ şi Bacău.

Citește mai departe

EVENIMENT

Cod GALBEN de ploi în Cluj și în alte zone din țară, până sâmbătă

Publicat

Cod galben de ploi

Meteorologii au emis atenționări de ploi și furtuni valabile pentru Cluj și majoritatea zonelor din țară. Condiții de instabilitate atmosferică și averse vor fi până sâmbătă după-amiaza. 

În intervalul menționat, în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova, nordul Olteniei și al Munteniei vor fi perioade cu averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului, local cu rafale în general de 55-65 km/h.

Cod GALBEN de ploi în Cluj și în alte zone din țară, până sâmbătă

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20-25 l/mp și izolat de peste 40-50 l/mp.

harta

Astfel de fenomene se vor semnala, vineri, pe arii restrânse și în restul teritoriului.

 

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

VIDEO FOTO. „Cârtițele” pentru metroul Clujului au trecut testele la fabrica din China. Se pregătesc să vină la Cluj

Publicat

cartita

Firma turcă Gulermak, care a câștigat contractul de proiectare și construcție a metroului la Cluj-Napoca, anunță faptul că ambele „cârtițe” au trecut cu bine testele la fabrica din China.

„Compania Gulermak, în calitate de Antreprenor, declarăm faptul că ne continuăm proiectele fără a încetini. Testele de recepție în fabrică a 2 tuneluri tip EPM (Earth Pressure Balance) achiziționate pentru proiectul Metrou România – Cluj au fost finalizate cu succes în perioada 26 august – 02 septembrie”.

„Valoarea totală a contractului de finanţare este de 13.691.849.351,33 lei”

Contractul de proiectare și execuție a lucrărilor a fost semnat în 25 mai 2023 cu Asocierea Gulermak Agir Sanayi Insaat Ve Taahhut A.S., Gülermak Spólka Z Ograniczona Odpowiedzialnoscia, Alstom Transport S.A. și Arcada Company S.A.

Valoarea totală a contractului de finanţare este de 13.691.849.351,33 lei, din care peste 1,4 miliarde de lei sunt fonduri europene aferente PNRR, 10 milioane de lei este cofinanţarea națională (plus TVA de circa 2 miliarde de lei) și 41 de milioane de lei este contribuția de la bugetul local.

Viceprimarul Dan Tarcea anunța în cadrul podcastului ”Test de sinceritate” de pe Cluj24 realizat de jurnalistul Vasile Măgrădean acum două săptămâni că cele două mașinării de săpat tunelurile la metroul Clujului, ”cârtițele”, sunt aduse din China și vor ajunge cu vaporul în portul Constanța în luna noiembrie.

VIDEO FOTO. „Cârtițele” pentru metroul Clujului au trecut testele la fabrica din China. Se pregătesc să vină la Cluj

”Compania care le-a comandat face o recepție. Evident că nu mergem noi în China să facem recepția, că nu ne pricepem noi să facem recepția la aceste <<cârtițe>> care sunt deja construite și asamblate. Acum sunt în acea fază de pre-recepție care se face în fabrică.

cartita

Sunt de nivelul unui bloc cu patru etaje, deci sunt foarte, foarte mari, cântăresc, nu știu, de ordinul sutelor de tone, poate chiar peste 250 de tone, estimarea este de 300 de tone în final. O bucată.

Discutăm de niște transporturi agabaritice, care vor fi trebuit să fie de la Constanța până la Cluj”, a spus Tarcea.

cartita

 

Video/ Foto: LinkedIn Gulermak

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax