Connect with us

EVENIMENT

CFR Cluj este la zi. Cât a scos din buzunar Neluțu Varga ca să achite DATORIILE clubului

Publicat


Neluțu Varga, patronul clubului de fotbal CFR Cluj

Veste bună pentru susținătorii CFR-ului! Patronul Neluțu Varga a anunțat că a plătit toate datoriile clubului chiar înainte de meciul cu Dinamo.

Acesta ar fi scos din buzunar 2,8 milioane de euro, pentru a avea liniște în cadrul echipei și pentru a crea cele mai bune condiții pentru obiectivul primordial din acest sezon, și anume câștigarea titlului de campioană.

CFR Cluj este la zi. Cât a scos din buzunar Neluțu Varga ca să achite DATORIILE clubului

„Înaintea primei etape cu Dinamo, am rezolvat toate problemele financiare ale clubului. Am achitat tot ce mai erau datorii, bonusuri, restanțe la jucători, salarii, tot, tot, tot… Am virat banii la zi la luna mai, deci nu mai avem niciun fel de restanță financiară la niciun fotbalist. Le-am plătit și bonusurile de acum un an pentru cupele europene.

Toate salariile sunt la luna mai la zi, nu mai există niciun fel de datorie la clubul CFR Cluj, către jucători, către antrenori, către absolut nimeni. Efortul financiar a fost important, am achitat 2,8 milioane de euro vineri, înaintea partidei cu Dinamo, pentru că am vrut să fie liniște la club, să avem condiții și să-i creez lui Dan Petrescu cele mai bune condiții ca să facem performanță, adică să luăm titlul de campioni.

Nu mai sunt probleme și sunt convins că nu vor mai fi probleme la clubul CFR Cluj de acum înainte. Am achitat toți banii, suntem la virgulă cu toți jucătorii. Ei trebuie să se concentreze acum doar la un singur lucru și anume să redevenim campionii României”, a declarat Neluțu Varga în exclusivitate la emisiunea Fanatik Superliga.



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO. Viței omorâți de lupi în comuna Gârbău. Fermier: De o săptămână dorm în câmp, fac foc cu cauciucuri, pușc petarde

Publicat

De

lupi vitei

O haită de lupi a dat atacul la o fermă din comuna clujeană Gârbău omorând, în câteva zile, 8 viței. Paguba este însemnată pentru fermierul Rareș Jula care acuză autoritățile că nu iau măsuri pentru a proteja animalele. Acesta este nevoit să doarmă în fiecare noapte pe câmp, într-o colibă improvizată, pentru a-și proteja animalele. 

”Anul trecut mi-au omorât lupii 10 viței, iar anul acesta, până acum, 8, ultimul chiar în noaptea de luni spre marți. Primii 7 viței nu i-am găsit nicăieri, au 40 de kg, nu mai rămâne nimic din ei, iar cel de azi noapte era proaspăt fătat, și tot l-au omorât.

De o săptămână dorm în fiecare noapte pe câmp, am o colibă, acolo stau, aprind cauciucuri, iar azi noapte am auzit cum zbiera vițelul și am pușcat câteva petarde să alung lupii, dar era prea târziu, au lăsat vițelul și au fugit, dar au apucat să îl omoare”, a povestit Jula pentru Cluj24.

Pagube însemnate

Potrivit acestuia, paguba produsă de lupi este foarte mare, în condițiile în care un vițel se vinde cu 5200 de lei.

”M-am ales cu o pagubă de peste 10.000 de euro, bani din care îmi întrețin ferma – curățenia pășunii, motorină, furaje, costuri enorme. Subvenția este de 282 de euro pe cap de vacă, ceea ce nu acoperă nici furajele pentru întreținerea unei vaci”, a precizat Rareș Jula.

Am anunțat autoritățile degeaba

Fermierul a depus, marți, la Primăria Gârbău, o cerere solicitând intervenția autorităților și anunțarea vânătorilor, care să vină să împuște lupii, nu să îi alunge, pentru că s-au învățat cu locul și se întorc știind că au pradă la îndemână.

”Și anul trecut am anunțat autoritățile, dar degeaba, pentru că nu se întâmplă nimic.

Mi-au cerut ba să am 5-6 câini între vaci, dar mă tem că îmi mănâncă câinii vițeii, ba pază, paznic angajat cu carte de muncă, ceea ce înseamnă costuri foarte mari și nici nu am încredere că un paznic îmi apără vacile”, a explicat Jula.

Acesta are, împreună cu soția sa, două exploatații de vaci, cu peste 100 de capete, inclusiv viței.

Cluj24 a relatat recent și despre atacul lupilor la un fermier din Macău, Kovacs Levente, căruia i-au omorât peste 50 de viței.

Acesta a precizat că săptămâna trecută lupii i-au omorât alți viței și un ponei.

Fermierii afectați de atacurile lupilor cred că s-ar impune convocarea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență de către Prefectura Cluj, pentru a lua măsuri la nivelul județului.

Lupul, specie protejată

Într-un răspuns pentru Cluj24, Ministerul Mediului a precizat că, potrivit legislației interne și comunitare (OUG nr. 57/2007, cu modificările și completările ulterioare, aprobată prin Legea 49/2011, Legea nr. 407/2006, cu modificările și completările ulterioare, Directiva Habitate 92/43/EEC, etc), ”lupul face parte din categoria speciilor cu un statut de protecție strictă pentru care orice formă de recoltare a unor exemplare din acestea este interzisă”.

”Pentru situații deosebite, în care siguranța și securitatea publică sunt puse în pericol sau pentru prevenirea unor pagube importante se pot acorda derogări conform art. 38 din OUG nr. 57/2007, cu modificările și completările ulterioare, coroborat cu art. 6 alin (1) lit f1 din Legea nr. 407/2006, cu modificările și completările ulterioare.

Derogări pentru recoltarea lupilor

Conform prevederilor Art. 1, alin (1), lit. a) și b), din OM nr. 724/2019 pentru aprobarea nivelului de intervenție în cazul speciilor de urs și lup, în interesul sănătății și securității populației și în scopul prevenirii unor daune importante:

„(1) Prezentul ordin reglementează condițiile de implementare a derogărilor de la statutul de specii strict protejate, stabilit prin legislația națională de mediu în vigoare, pentru speciile lup și urs, cu condiția să nu existe o alternativă acceptabilă, iar măsurile derogatorii să nu fie în detrimentul menținerii populațiilor speciilor menționate într-o stare de conservare favorabilă în arealul lor natural, numai în următoarele situații:

  1. a) pentru prevenirea producerii unor daune importante, în special asupra culturilor agricole, animalelor domestice și pentru prevenirea producerii unor daune importante asupra altor bunuri;
  2. b) în interesul sănătății și securității publice.”

Conform prevederilor Art. 3, alin. (1), (2) și (5), din OM nr. 724/2019:

„(1) Exemplarele din speciile urs și lup prevăzute la art. 2 pot fi recoltate prin metoda “la pândă” sau pot fi capturate în vederea relocării.

Capturarea lupilor, cu acordul autorităților centrale

(2) Capturarea, relocarea sau recoltarea exemplarelor din speciile urs și lup în condițiile alin. (1) se poate realiza numai cu acordul autorității publice centrale pentru protecția mediului, prin Direcția Biodiversitate, în baza următoarelor documente:

  1. a) punct de vedere al unei comisii constituită din reprezentanți ai agențiilor teritoriale pentru protecția mediului și al comisariatelor județene ale Gărzii Naționale de Mediu, desemnați prin decizie a conducătorului structurii teritoriale, respectiv prin decizia comisarului general al Gărzii Naționale de Mediu, la propunerea comisarilor șefi.
  2. b) procese verbale întocmite conform Hotărârii Guvernului nr. 1679/2008 privind modalitatea de acordare a despăgubirilor prevăzute de Legea vânătorii și a protecției fondului cinegetic nr. 407/2006, precum și obligațiile ce revin gestionarilor fondurilor cinegetice și proprietarilor de culturi agricole, silvice și de animale domestice pentru prevenirea pagubelor, și/ sau alte documente justificative relevante, după caz;
  3. c) avizul administratorului/custodelui ariei naturale protejate, după caz;

(5) Capturarea, relocarea sau recoltarea exemplarelor din speciile urs și lup în condițiile alin. (2) se realizează în prezența personalului tehnic de specialitate, după ce au fost monitorizate și identificate”, arată Ministerul Mediului.

Comisii la primării

Având în vedere cele menționate, pentru rezolvarea problemelor cauzate de exemplarele din specia lup ce provoacă probleme pe teritoriul unor localități din județul Cluj, ”primăriilor li se poate solicita convocarea comisiilor de constatare a pagubelor în conformitate cu prevederile HG 3/2023 privind modalitatea de acordare a despăgubirilor pentru pagubele și/sau daunele produse de speciile de fauna de interes cinegetic, și ale Legii vânătorii și protecției fondului cinegetic nr.407/2006, cu modificările și completările ulterioare”.

”Totodată, se poate solicita gestionarului fondului cinegetic pe teritoriul căruia se află localitățile sus pentru depunerea documentației pentru acordarea derogării în vederea recoltării exemplarelor din specia lup ce creează probleme, în conformitate cu prevederile legale în vigoare”, a conchis Ministerul Mediului.

Citește mai departe

EVENIMENT

Trenul InterRegio București – Cluj-Napoca, întârziere de peste 5 ore. Care este cauza

Publicat

Întârzie trenurile în gara Cluj

Compania CFR Călători anunță, marți, întârzieri semnificative a două trenuri, dintre care unul este trenul InterRegio IR 1835 București Nord – Teiuș – Cluj-Napoca, motivul fiind întreruperea temporară a circulației feroviare între stațiile Merișor și Crivadia (din jurul orei 22:30 – 2 septembrie 2024 și ora 04:20 – 3 septembrie 2024), din cauza defectării unui tren de marfă ce a condus la ruperea liniei de contact.

Astfel, au fost afectate trenurile IR 1922 Oradea – București Nord – Mangalia și IR 1835 București Nord – Teiuș – Cluj Napoca care înregistrează întârzieri semnificative.

Pasagerii trenului IR 1922 vor primi apă și produse preambalate în stația Craiova. De asemenea, pentru preluarea călătorilor de la acest tren care aveau urcare în parcurs a fost suplimentată compunerea trenului IR 1994 Craiova – Mangalia în stația Craiova, cu 2 vagoane și în stația București Nord, cu 3 vagoane.

Potrivit reprezentanților CFR Călători, trenul a plecat luni din București la ora 15.30 și a ajuns la Gara Cluj-Napoca la ora 11 cu o întârziere de 5 ore și jumătate.

De asemenea, potrivit site-ului CFR Călători, trenul IR1835 care pleacă, marți, din București la ora 15,27 și va ajunge în Gara Cluj-Napoca miercuri dimineață la ora 5,29, după 14 ore.

CFR Călători cere scuze pasagerilor pentru neplăcerile întâmpinate.

Informații despre circulația trenurilor

•         la telefon 0219521 – INFO CFR (trafic intern).

•         la numerele de telefon din stațiile CFR ce sunt publicate pe www.cfrcalatori.ro la secțiunea INFORMAȚII TELEFONICE – https://www.cfrcalatori.ro/informatii-telefonice/

•         în aplicația TRENUL MEU (https://bilete.cfrcalatori.ro/ro-RO/Itineraries), se introduce numărul exact al trenului în căsuţa indicată şi click pe Informații tren. Se obțin informaţii în timp real despre opriri, întârzieri, minutele de staţionare în următoarea gară şi timpul estimat de sosire.

•         pe site-ul companiei www.cfr.ro sunt funcționale și actualizate permanent camerele web din gările București Nord, Aeroport Henri Coandă, Timișoara, Craiova, Brașov, Iași, Cluj Napoca și Constanța care indică ora de sosire/de plecare a trenurilor.

•         pe site-ul  www.cfrcalatori.ro, la Mers tren trafic intern.

•         de la personalul CFR din staţii.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Bărbat din satul clujean Morlaca, arestat pentru că și-a rănit concubina cu un cuțit. Femeia este cu 23 de ani mai tânără

Publicat

cutit bun Huedin bărbat

Polițiștii din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Huedin, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Huedin, au dispus, luni, reținerea, pentru 24 de ore, a unui bărbat de 58 de ani, cercetat pentru violență în familie.

În fapt, la data de 1 septembrie a.c., în jurul orei 22.30, în localitatea Morlaca, a fost sesizat un eveniment de violență domestică între două persoane aflate în relație de concubinaj.

Conform cercetărilor preliminare a rezultat că, un bărbat, de 58 de ani, pe fondul unor discuții contradictorii și a consumului de alcool, ar fi devenit violent cu femeia, de 35 de ani, provocându-i leziuni cu un obiect tăietor-înțepător la nivelul membrelor inferioare.

”În urma evenimentului, femeia a fost transportată la o unitate medicală, iar pe numele bărbatului, în baza probatoriului administrat, s-a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore.

Tot în cursul zilei de 2 septembrie a.c., acesta a fost prezentat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Huedin, care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile”, arată IPJ Cluj.

În continuare sunt efectuate cercetări sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Huedin.

Citește mai departe

EVENIMENT

Nu scăpăm de CANICULĂ. Cod galben de disconfort termic, prelungit în județul Cluj

Publicat

Temperaturi cu până la 10 grade peste valorile normale pentru această perioadă, în județul Cluj. Meteorologii au prelungit avertizarea meteo cod galben de caniculă.

Avertizarea meteorologică cod galben de caniculă a fost prelungită până miercuri, 4 septembrie, potrivit buletinului Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Temperaturi peste cele specifice perioadei

Astfel, marți, 3 septembrie, în cea mai mare parte a țării se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru începutul lunii septembrie (7…10 grade peste mediile multianuale). Local va fi caniculă și disconfort termic ridicat. Temperaturile maxime vor fi în general de 32…35 de grade.

Totodată, în județele Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți și Dolj canicula se va intensifica, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime, deosebit de ridicate pentru această dată, se vor situa în jurul a 37 de grade, iar minimele vor fi de 18…20 de grade, valori ușor mai mari, în jurul a 23 de grade, urmând a se înregistra în Dealurile de Vest.

Cod galben de caniculă, prelungit până miercuri

Avertizarea meteorologică se menține și în ziua de miercuri, 4 septembrie. În nordul Crișanei, vestul Transilvaniei, nordul și estul Olteniei și în jumătatea vestică a Munteniei valorile termice se vor menține deosebit de ridicate pentru această dată.

Local va fi caniculă și disconfort termic ridicat. Temperaturile maxime vor fi în general de 32…35 de grade.

De asemenea, în județele Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți și Dolj canicula va persista, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime, deosebit de ridicate pentru această dată, vor fi de 35…37 de grade, iar minimele de 18…22 de grade.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax