Connect with us

ACTUALITATE

“Certificat Covid Global de Imunizare” cu sau fără vaccin, propus de un cercetător clujean. Ține cont de anticorpii după COVID

Publicat


09 atw talk st&cun 470x470 (2)

Un model de Certificat de sănătate pentru uz internațional, la nivel global, ce indică inclusiv starea de imunitate față de Covid-19 este propus de un cercetător clujean cu dublă cetățenie, română și americană. Acesta a prezentat și criteriile, testele specifice ce stau la baza eliberării “Certificatului Covid Global de Imunizare” cu sau fără vaccin.

Potrivit lui Adrian Toader – Williams, certificatul ar trebui să fie eliberat, desigur numai în caz că se va impune ca necesitate absolută în prevenirea transmiterii coronavirusului și a altor viruși.

”Este un certificat menit să protejeze populația nu să încalce libertatea cetățenilor și demnitatea umană. Datele referitoare la pandemie, dinamica și comportamentul noului coronavirus ne oferă la acest moment destul de multe detalii spre a începe să avem o abordare mult mai logică, umană, prietenoasă și chiar științifică, eficientă în a preveni răspândirea noului coronavirus și a bolii Covid-19.

Acest proces și modul de lucru se va îmbunătății cu aplicabilitate la nivel individual o dată cu obținerea rezultatelor directe, în timp, periodic, obținute în urma testelor individuale. Vom știi astfel mai clar comportamentul virusului în raport cu situațiile particulare de sănătate și datele demografice”, a spus clujeanul.

O adresare corectă a situației, în mod științific, bazată pe teste individuale, o abordare la nivel de individ, personal și cu respect ar reclădi și încrederea populației în sistem, alungând astfel din teoriile conspiraționiste care până acum, prin modul cum se acționează, sunt doar alimentate.

”Dar, se pare că suntem cam limitați la adresa respectului față de semeni. Nu prea se ia în calcul demnitatea umană. Nici efectul stresului creat asupra populației atât de problema medicală în sine precum și modul cum autoritățile în care ne-am pus încrederea gestionează situația. Stres cumulat care, la rândul lui, participă la agravarea comorbidităților, agravarea cazurilor de Covid și creșterea numărului de decese. Vrem binele sau răul populației?”, s-a întrebat cercetătorul clujean.

Evidențe în susținerea propunerii

Adrian Toader Williams, doctor în bioeconomie, cercetător american de origine română, membru activ al Academiei Internaționale de Științe, aduce evidențe că “Certificatului Covid Global de Imunizare” cu sau fără vaccin necesită a fi eliberat pe baza criteriilor de imunitate măsurată nu asumată și fără să forțeze, astfel, procesul de vaccinare a populației, vaccinare care nu poate fi obligatorie în lumea civilizată a Mileniului III.

”E una să încurajezi, iar cel care crede se va vaccina ca opțiune, alta să constrângi. Unii nu pot să se vaccineze, sunt alergici. Cu toate acestea, mulți alergici sunt rezistenți la coronavirus dezvoltând cantități mari de anticorpi neutralizanți trecând prin boală fără să știe. Actualmente, aceștia nu primesc certificat verde covid pentru ca nu s-au îmbolnăvit, deci sunt realmente pedepsiți că sunt sănătoși. Sunt discriminați.  Suntem în Mileniul III, la ce să ne mai așteptăm?”, susține Toader Williams.

Populația și-a pierdut încrederea

Încrederea în autorități, în specialiști, în stat, în Guvern a scăzut nu numai în România dar în general în țările dezvoltate, în Europa dar și în SUA. Protestele, ample, repetate, vocea străzii indică acest lucru.

Unele situații, cum ar fi gestionarea pandemiei, devin destul de evidente și abuzive. Restricționarea liberei circulații, condiționarea accesului la locul de muncă, a activităților sociale, modul de a impune vaccinarea și a forța populația să se vaccineze în loc de a lua în considerare factorul imunitate la propriu, toate acestea sunt un atac dur la adresa libertății persoanei, la adresa societății, la adresa demnității umane.

Recâștigarea încrederii, cheia însănătoșirii societății

Această propunere de “Certificat Covid Global de Imunizare” cu sau fără vaccin, are la bază o analiză amplă pentru care nu trebuie să fii mare savant și nici epidemiolog cu renume, ci doar să vrei să faci ceva pentru concetățenii tăi, pentru țara ta, pentru semenii tăi, pentru specia umană. Propunerea este făcută public aici fiind adresată publicului larg spre dezbatere, de ce nu.

Este adresată ca scrisoare deschisă factorilor de decizie, autorităților din România, partidelor politice aflate acum la guvernare, PSD, PNL, UDMR, USR și AUR, autorităților din Statele Unite ale Americii, Comisiei Europene, Parlamentului European, Organizației Mondiale a Sănătății, și tuturor celor care vor să audă și să ia seamă. Este menită să ofere în mod cuprinzător unele informații ce posibil au scăpat celor responsabili să gestioneze această criză sanitară, pandemia.

Criză ce s-a ramificat, degenerat în criză socială, economică, financiară de proporții care, dacă nu punem stop imediat orgoliilor și intereselor personale sau de grup, vor crea cratere și sechele de neimaginat, pagube imense inclusiv celor care ar avea interes să profite de o astfel de situație.

Dacă asta se dorește, să nu uităm niciodată că Dumnezeu ne-a dat liberul arbitru în timp ce faptele celor responsabili nu se vor lăsa neobservate și “nepremiate”.

”Invit specialiștii să dea multă atenție, în mod urgent, datelor cuprinse aici precum și altor date oferite de comunitatea științifică și să cântărească bine, foarte bine toți factorii, spre a alege cel mai mic rău. Să nu uităm de efectele dăunătoare ale restricțiilor impuse asupra mentalului colectiv, asupra condiției sociale create, asupra evoluției economiei, asupra sistemului de educație și ecoul acestora în următoarele decenii.

Deocamdată, din cele ce se pot observa, Certificatul Verde Covid este cerut mai mult de dragul de a restricționa populația, de a i se răpi libertatea. Nu există un set de criterii clare, științific solide care să justifice necesitatea certificatului și nici nu există criterii logice, clare, care să reglementeze condițiile pentru eliberarea acestuia.

Pentru acest motiv, diferite țări aplică în mod diferit atât în interiorul lor cât și la trecerile de frontieră diferite reguli. Este cât se poate de evident că la nivel Global nu se depune suficient efort spre a reglementa situația crizei sanitare / sociale. Dar iată că, mulțumită Guvernului de la Sofia, Bulgaria ne dă primul răspuns.

Să învățăm de la bulgari – Bulgaria arată lumii că logica primează nu birocrația și supunerea oarbă Directivelor și Regulamentelor Europene

Să mulțumim Guvernului Bulgariei, care a pus pe hartă Bulgaria ca prima țară, care cu demnitate a dat dovadă independență, de curaj, acționând pentru bunăstarea poporului și dragostea sa de libertate. Guvernul de la Sofia și-a asumat responsabilitatea, conform unui anunț făcut de către ministrul Sănătății al Bulgariei, Stoicho Katsarov.

03 bg stoicho katsarov crop (3)

Acesta anunța pe 9 noiembrie 2021, ca Bulgaria va introduce începând cu 11 noiembrie ca drept condiție pentru eliberarea Certificatului Verde Covid și rezultatul testelor ce indică prezența anticorpilor neutralizanți IgG de cel puțin 150 BAU/mL.

Această decizie s-a dovedit a fi foarte bună dacă observăm că în perioada rezonabil imediată, de mai bine de 5 săptămâni, nu au fost creșteri ale numărului de infectări și de cazuri raportate zilnic așa cum scepticii s-ar fi așteptat.

Vedeți graficul ce indică această evoluție a infectărilor și cazurilor de covid în Bulgaria cu concentrare asupra perioadei 11 noiembrie- 19 decembrie 2021.

De menționat de asemenea că purtare măștilor în acea perioadă și perioada de dinainte a fost estimată la 48-51%.

04 bulgaria mix graph 2021 12 19 edit4(ramaverde)crop

Au trecut 38 de zile, perioadă în care dacă persoanele ce prezintă anticorpi neutralizanți nu ar fi avut suficientă protecție antivirală ar fi fost logic să observăm o creștere sau o descreștere mai înceată a numărului de infectări și cazuri raportate de Covid. Dar nu numai că nu a fost o creștere dar descreșterea incidenței de Covid este destul de abruptă, similară cu celelalte descreșteri pe o perioadă ce ar fi permis eventualele contaminări, transmisii ale virușilor, incluzând perioada de incubare și dezvoltarea simptomelor de Covid-19.

Nu sunt creșteri, deci putem concluziona că includerea drept criteriu pentru eliberarea certificatelor verzi a prezenței anticorpilor neutralizanți IgG cu un titru de cel puțin 150 BAU/mL a fost foarte bună.

În graficul următor putem observa că avem o creștere a cazurilor în perioadă imediată sărbătorilor de iarnă, această creștere fiind ușor explicată dat fiind sărbătorile de iarnă când foarte multe persoane cer testări pentru a putea călători, astfel iată o creștere a numărului de infectări și cazuri tocmai datorită schimbărilor climatice, simptome de răceală și intenții de călătorie ale persoanelor care s-au prezentat pentru a fi testați. Astfel au apărut ca de obicei și raportările.

05 bulgaria cazuri7zilemedia capt2022 01 02modro2cropfrmredarrow

Această situație reală din Bulgaria, stat membru al Uniunii Europene, ar trebui să fie o dovadă vie că nu e chiar așa cum spun cei de la “Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor” (The use of antibodytests for SARS-COV-2 in the context of Digital Green Certificates (europa.eu) , o agenție a Uniunii Europene, precum și agenția americană “Center of Disease Control and Prevention” (Overview of Testing for SARS-CoV-2 (COVID-19) | CDC) .

Știind poziția Uniunii Europene, a conținutului Regulamentului Parlamentului European nr. 953 din 2021, în speranța că autoritățile din România nu doar execută dar și contribuie la perfecționarea Regulamentelor Europene, am înaintat o adresă către autoritățile din România.

Am sugerat, astfel, ideea ca prezența anticorpilor neutralizanți, singura dovadă științifică a trecerii prin boală, să fie luată în calcul pentru eliberarea certificatelor verzi Covid, considerând de fapt că, așa cum larg se estimează, între 20% și 80% dintre cei care au trecut prin boală nu au raportat, nu au fost luați în evidență. Această masă largă de oamenice deține un anumit nivel de imunitate, bineînțeles nu foarte bine cunoscut, nu primesc certificat. Răspunsul, primit prin email, a fost cel redat mai jos.

06 guvern raspuns capt crop del underline

Ce pot spune referitor la acest răspuns? România se supune orbește Regulamentului European, pe când Bulgaria știe să-și apere interesele propriilor cetățeni, atât sănătatea precum și libertatea lor.

Bulgaria, prin consiliul lor de specialitate, a determinat ca nivel minim de anticorpi neutralizanți IgG necesar pentru a primi certificat verde covid un titru de cel puțin 150 BAU/mL.

În România nu se poate. Nici măcar să încercăm și în acest caz am obține, așa cum am spus de repetate ori, date valoroase în ceea ce privește dinamica virusului și gestionarea pandemiei în mod civilizat. Aflăm de la bulgari. Europa află de la bulgari. Lumea întreagă învață.

Pandemia ca vehicul politic

În România, membrii Parlamentului, în loc să adreseze problematica impusă de pandemie din punct de vedere medical, folosesc această criză sanitară drept oportunitate politică, o tablă de șah unde concesiile politice sunt jucate în detrimentul celorlalte “piese de șah”, cetățenii plătitori de taxe și impozite.

Se discută intens de a impune un certificat verde Covid care să limiteze și să condiționeze accesul cetățenilor inclusiv la locul de muncă, un act cu atingere gravă la adresa drepturilor fundamentale ale omului dar și un atac brutal asupra demnității umane.

Mai mult de atât, în loc să se prezinte corect criteriile medicale epidemiologice spre a preveni răspândirea noului coronavirus, se adresează în mod implicit forțarea vaccinării, multitudinea testărilor ridicol repetate și cine anume va plăti, câți bani va plăti statul pentru câte testări. Partidele politice pe această cale satisfac electoratele, care sunt deja divizate în vacciniști și anti-vacciniști.

Cum poți avea încredere în legiuitori, în administrația publică, în guvern? Toți spun una acum, apoi alta și fac total ce nu trebuie. Ce administrație poate funcționa corect atunci când își schimbă miniștrii de N ori pe an pe motive politice? Dacă dezvoltarea unei națiuni ține de culorile politice atunci și libertatea noastră, sănătatea noastră încep a fi colorate din ce în ce mai mult spre negru.

În interesul populației nu al industriei farma

Aici, în această adresă publică, soluții spre reglementarea acestei crize sanitare sunt propuse lăsând pe cei de specialitate să-și aducă aportul, să implementeze cele propuse, să actualizeze datele problemei spre eficientizarea punerii unui sfârșit pandemiei. O lecție care necesită a fi bine învățată acum din această criză care a îngenunchiat civilizația umană. Viitoare situații de urgență, pandemii, vor putea fi astfel mai bine gestionate după o lecție bine învățată, să vedem și aspectul pozitiv al acestei situații de criză.

Ne interesează controlul pandemiei nu a populației. Ne interesează nu numai prezența imunității dar și gradul de imunizare a persoanei, adică nivelul de anticorpi neutralizanți IgG, lucru care nu se discută până acum în contextul certificatelor verzi covid.

Se pune accent pe vaccinare cu toate că este dovedit faptul că o persoana vaccinată poate fi vector al transmiterii virușilor. Viruși care sunt propagați pe diverse alte căi, precum muștele de casă, diverse insecte și gândaci, șoareci, șobolani și chiar praful purtat de vânt, arată studiile de specialitate.

Pandemia provocată de acest virus, noul coronavirus, dovedit periculos, continuă să provoace o serie de daune nu numai medicale dar și sociale ce par să scape de sub control. Situația este cu atât mai agravată datorită unei gestionări deficitare a situației la nivel mondial. O serie de informații sunt contradictorii.

Datele oferite de specialiști, de cercetători, de oamenii de știință și din cele ce se pot observa cu ochiul liber se bat toate cap în cap. Informările oferite de către producătorii de vaccinuri, de medicamente, nu pot fi luate în considerare decât ca notă informativă. Toată lumea dorește să-și vândă marfa. Istoria ne arată că punerea pe piață a unor produse dovedite mai târziu a fi extrem de periculoase, imediat sau în timp. Mai cu seamă că FDA a aprobat în regim de urgență vaccinurile iar cât privește efectele acestora pe termen lung nu se poate cunoaște.  Vom afla peste ani, câteva generații de acum.

Conform multor autori de specialitate, între 20% și 80% dintre cazurile de Covid sunt asimptomatice, nedeclarate, nedocumentate. Aceasta se datorează faptului că persoanele afectate nu au știut că sunt infectate, nu au avut nici un simptom, avut forme ușoare de boală și nu a fost cazul să se adreseze medicilor iar dacă au fost izolați la domiciliu ca fiind contacți direcți a bolnavilor documentați, organele sanitare (DSP) nu le-au efectuat testul pentru a determina situația acestora, fie în lipsă de timp fie neglijență.

Multe dintre aceste persoane sunt alergice. Când vezi o astfel de hârtie (vezi mai jos) pe care trebuie să o semnezi, și după ce ai fost la un pas să mori, alergic fiind la ce nu te aștepți, nu mai vrei să fii înțepat de nimeni cu nimic. Numai cine a trecut prin asta înțelege.

07 alergii crop marcat crop frame

Totuși, astfel de persoane alergice au trecut prin boală nedocumentate și sunt pedepsite , restricționate de a avea o viață cât de cât normală. Libertatea și demnitatea le sunt sub atac.

Multe persoane au avut rezultate negative la toate testele PCR. De curiozitate, bănuind ca e imposibil să nu fi fost expuse, testele de anticorpi neutralizanți IgG au dat cifre de ordinul miilor. Sunt situații când organele sanitare (DSP) nu au venit să testeze persoanele de contact în timp ce acestea erau în izolare, fiind contacte directe ale altor persoane confirmate pozitiv.

Deci, din motive birocratice, extrem de multe persoane sunt efectiv restricționate. Pedepsite că au imunitatea puternică? Pedepsite că nu sunt clienți fideli vaccinurilor? Pedepsite că nu au făcut reclamații când sistemul sanitar era deja depășit?

Certificat global fără vaccin

Vă aduc aminte că începând cu data de 11 noiembrie 2021, Guvernul de la Sofia a introdus ca eligibilitate pentru eliberarea certificatului verde Covid rezultatul testelor ce indică prezența anticorpilor neutralizanți IgG cu un titru de cel puțin 150 BAU/mL, de altfel singura dovadă științifică de expunere și trecere prin boală, fie simptomatic fie asimptomatic, fie vaccinat sau nu. În perioada imediat următoare, respectiv peste cinci săptămâni, nu au fost înregistrate creșteri de noi infectări și cazuri noi de covid, ba chiar descreșteri semnificativ rapide.

Astfel, Bulgaria dovedește lumii, dovedește agențiilor americane (CDC) și europene, dovedește Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) că se poate și altfel contrar recomandărilor așa zis oficiale, așa zis ca știri adevărate. De menționat este faptul că aceste știri “adevărate” sunt destul de relative ba pot fi chiar false în contextul unei nebuloase de căutări permanente și a diverselor interese economice.

Astfel, conform datelor recente, clare, ce vorbesc celor care vor să și audă, venite de la vecina României, din Bulgaria, o țară care se respectă, foarte primitoare și mult vizitată de către români putem observa un lucru bine știut. Da, într-adevăr, nu se cunoaște data infectării chiar dacă cunoaștem titrul și să zicem că acesta se află deasupra valorii de 150 BAU/mL. Legea în Bulgaria în mod rezonabil menționează acordarea certificatului pentru o perioadă de 90 de zile. Desigur această valoare de 150 BAU/mLpoate fi pe calea ascendentă, ceea ce oferă protecție îndelungată, sau descendentă. Descendența de obicei are loc mai încet, spre deosebire de viteza de producție a anticorpilor neutralizanți IgG indicată ascendent de obicei într-un timp mai scurt. Așa cum se observa în graficul de mai jos, unde curba anticorpilor neutralizanți este trasată cu roșu, contează foarte mult momentul când testarea pentru IgG are loc.

Spre a putea genera un “Certificat Covid Global de Imunizare” pe care ne putem baza, un certificat ce indică adevărata capacitate de protecție a persoanei în cauză, aceste teste și perioade între teste se va optimiza cu timpul, precum și valorile titrului de IgG.

08 covid evolutie infectie boala anticorpi testare(expl sign)7pcr t1 4.text corectatjpgcrop

Să luăm ca exemplu o persoană care cere un astfel de certificat și nu știm nimic despre aceasta, a trecut sau nu prin boală, este vaccinată sau nu. Primul test T1, făcut oricând pe scara orizontală a graficului de mai sus, va fi preferabil o combinație de IgG și PCR. Rezultatul poate fi:

  1. a) PCR nedetectabil sau negativ, IgG pozitiv, trecut prin boală, titru de 1400 BAU/mL. Considerăm (nu știm în mod precis) acum că persoana nu e contagioasă, o dată pentru că nu are virus detectabil plus datorită unei imunități ridicate. Dar nu știm exact. Aici e o mare dilemă! Anume, dacă după 2 ore sau a doua zi am efectua din nou testul PCR, este o mică posibilitate ca încărcarea virală să poată fi atins pragul detectabilității și acum știm că persoana este potențial contagioasă. Scoatem în evidență faptul că testele sunt relative, de aceea testul PCR este valabil numai 72 ore, și nu ne garantează nimic decât eventual pe moment. Nici vaccinul nu ne garantează nimic, iată persoane vaccinate că sunt contagioase sau se îmbolnăvesc, mult prea mulți chiar mor. Totul ține de probabilitate. Dar, un test T2 (vezi în grafic) mai îndepărtat la o lună să zicem, dacă valorile cresc înseamnă că boala a avut loc nu de mult timp și ne așteptăm la o protecție mai de lungă durată. Se cunoaște faptul că imunitatea natural dobândită durează de la 6-8 luni către posibil câțiva ani, după unii autori. În cazul Covid-19 urmează să aflăm.
  2. b) PCR detectabil sau pozitiv, IgG pozitiv, titru tot 1400 BAU/mL. Persoana este contagioasă, probabil la începutul primei infecții, deci conform graficului undeva în a 18- spre a 21-a zi, deci curând testul PCR va fi negativ. Dacă PCR e negativ, ne aflăm pe curba ascendentă, sau descendentă.
  3. c) PCR pozitiv, IgG negativ, persoana infectată se află la începutul bolii, simptomatice sau asimptomatice. Ne așteptăm la un test T2 , peste câteva zile până la trei săptămâni,ca PCR să devină negativ iar IgG să devină pozitiv, și dacă boala Covid nu se instalează persoana sănătoasă acum în posesia unui Certificat Covid Global de Imunizare poate călători liniștită. Desigur pe parcurs se poate contamina și prezenta oricând un test T3 cu PCR pozitiv, dar cu o imunitate ridicată și un stil de viață sănătos, persoana va fi bine. Distanța între teste se va stabili cu timpul de la o persoana la alta în funcție de curba personală a fiecăruia. Cu timpul testele PCR posibil că nu vor mai fi necesare.
  4. d) PCR negativ, IgG 1400 BAU/mL urmat de un test T2 cu IgG 1600 BAU/mL., clar că suntem pe curba ascendentă. T3 cu IgG 800 BAU/mL după un timp anume, putem vedea și estima chiar, urmărind curba, tendința logică a acesteia, determinând astfel când anume persoana necesită retestare pentru T4, T5… în funcție de răspunsul imun al fiecărei persoane.
  5. e) PCR negativ sau pozitiv, Testul T2 sau T3 sau T4 IgG crescut față de valoarea testului anterior, după mult timp poate indica o reinfectare în care cantitatea de anticorpi neutralizanți IgG a crescut drept pentru care o mai puternică imunitate este de așteptat cu un titru mult mai ridicat care pe curba descendentă să rămână puternică pentru o perioadămai lungă. Acesta se pare că va fi consecința reinfectărilor (după atâta timp, doi ani, șansele să fi fost toți infectați, trecuți prin boală cu toții, sunt extrem de mari) cu tulpina Omicron, dezvoltarea de anticorpi neutralizanți și o protecție împotriva unei boli care în viitorul imediat apropiat va fi categorisită ca boală endemică.
  6. f) În situația în care T1-T2-T3-T4 sunt efectuate asupra unei persoane vaccinate, situațiile de la punctele a, b, c, d, e, sunt asemănătoare cu excepția faptului că IgG poate fi mai ridicat, cu nivele mai mari după fiecare vaccin buster. Studii sunt acum în derulare spre a determina dacă mai multe bustere ar diminua capacitatea naturală a organismului de a genera anticorpi neutralizanți.

Aparent pare a fi complicat și scump. Nu este. Care este costul bolii? A stresului și a privării de libertate? Care sunt costurile tratamentelor? Care este costul necunoașterii? Prevenția este cel mai bun și eficient tratament. Cine plătește? Cine dorește. Statul ar putea să plătească toate testele, dacă dorește binele populației.

Cu timpul, Covid-19 va deveni o boală endemică (dacă nu cumva este și acum în unele zone, dar necesită a fi declarată după colectarea datelor) și nu ne va mai interesa PCR-ul, poate gradul de imunitate față de viitoare pandemii. Ce bine ar fi să fim imuni la răutate, invidie, indisciplină, lipsă de respect, minciună și bani.

Atribuțiile, acțiunile și ecoul acțiunilor noastre

Din cele ce putem observa cu ochiul liber și fără să necesite multe studii, clasa politică atât la nivel național precum și european, global, parcă se bucură de această confuzie și tensiune creată, profită chiar de segregarea populației. De ce spun asta? Iată că până acum la nivel central european nu au fost elaborate decizii, măsuri, regulamente, standarde de laborator spre a aduce la un numitor comun măsurarea titrului de anticorpi neutralizanți IgG, astfel să se poată elibera Certificate Verzi la toată lumea.

La toată lumea, din moment ce marea majoritate suntem deja trecuți măcar o dată prin boală iar acum avem de a face cu reinfectări cu tulpini noi. Deci, în acest sens nu ar mai fi nevoie de Certificat Verde Covid. Păi fără impunerea unui certificat cum ar putea determina oamenii să primească injecția miracol? Să fie doar o simplă neglijență în toiul unei pandemii pline de necunoscut?

Se ajunge la segregarea populației. Noi tabere divergente, grupe de opoziție sunt astfel create. Om împotriva omului, pro-vaccin și anti-vaccin, pro certificat și anti-certificat.

Dacă, pe deoparte liderii spirituali depun efort spre a reduce segregarea, frica, teama de necunoscut și nesiguranța zilei de mâine, a chema la unitate în spirit și simțiri, spre a diminua conflictele interumane, alții pe de altă parte procedează invers.

Cu pretextul protecției populației, a sănătății publice, se apelează la poliția sanitară înlocuind statul de drept cu statul polițienesc, al controlului și manipulării în masă, a încălcărilor drepturilor fundamentale ale omului cu pretextul apărării acestora. În acest mod un mediu instabil se creează la nivel social în mod sistemic, respectiv cu reverberații în viitorul generațiilor.

Se naște un climat social-economic vulnerabil ce așterne calea unor posibile agravări inclusiv amenințări armate din partea superputerilor pe fondul neputinței.

Cine este Adrian Toader Williams

Având dublă cetățenie, română și americană, cercetătorul american de origine română Adrian Toader Williams desfășoară activitatea sa atât în sudul Californiei, SUA, precum și în județul Cluj, România. Cercetătorul este dedicat științelor vieții și a unui climat socio-economic ce asigură condițiile de trai optime pentru oameni și demnitatea umană.

Dincolo de zona academică, Adrian Toader Williams este deschis colaborărilor. Ca președinte al Asociației „Life on Terra” și fondator al „Umaniterra”, două ONG-uri din Cluj-Napoca cu rezonanță internațională, acesta crede că omul, din poziția sa de cocreator, are responsabilitatea asupra Terrei și a condiției umane, a condiției de trai, a viitorului speciei umane.

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO. Clujul „în verde”. Noile spații pietonale și parcuri, magnet pentru clujeni

Publicat

De

Weekendul și vremea frumoasă i-au scos din casă pe clujeni, care s-au îndreptat spre noile parcuri și pietonale amenajate de Primărie.

Clujenii se bucură de vremea caldă în aer liber, iar principalele atracții sunt zonele recent reamenajate. Fie că vorbim de malurile Someșului, de spațiile pietonale din centru sau de Parcul Feroviarilor, noile spații verzi sunt „magnet” pentru localnici.

Clujul, îmbrăcat în „verde”

Cu ocazia sărbătorii de Florii, primarul Emil Boc s-a adresat clujenilor, cărora le-a transmis urări de sănătate, pace și bucurie. În postarea pe rețelele de socializare, edilul a publicat și o serie de fotografii care surprind frumusețea orașului, „îmbrăcat” în verde crud.

„Cu ocazia Sărbătorii Floriilor, vă transmit urări de sănătate, pace și bucurie! Această zi specială, care marchează intrarea triumfală a lui Iisus în Ierusalim, să vă aducă speranță și reînnoire.

Să petreceți aceste momente alături de cei dragi, să vă bucurați de renașterea naturii și să primiți cu inimile deschise binecuvântările acestei primăveri La mulți ani și o primăvară plină de flori și lumină!”, a transmis primarul Emil Boc.

Redăm mai jos câteva dintre fotografii:

Noi spații pietonale pe străzile Universității și M. Kogălniceanu

Parcul Feroviarilor

Malurile Someșului, în cartierul Grigorescu

Citește mai departe

EVENIMENT

Prefectura Cluj: Stare de alertă pe str. Uliului. Pot fi afectate rețele de utilități. Ce măsuri se iau

Publicat

De

Alunecările de teren de pe strada Uliului nu pun în pericol construcțiile din zonă „până la acest moment”, a arătat Prefectura Cluj, însă există riscul ca rețelele edilitare să fie afectate. S-a decis declararea stării de alertă în zonă. 

Instituția Prefectului Județul Cluj a informat duminică, referitor la alunecarea de teren de vineri noapte, că locuințele de pe strada Uliului nu sunt puse în pericol în acest moment, însă rețelele edilitare au fost afectate parțial sau total.

„Conform Notei Tehnice de Constatare nr. 290 / 27.04.2024 privind rezistența mecanică și de stabilitate, s-a constatat că alunecările de teren de tip retrogresiv, rapid nu pun în pericol, până la acest moment, construcțiile din aval de drum, dar există riscul ca rețelele edilitare să fie afectate”, transmite Instituția Prefectului Cluj.

A fost declarată stare de urgență în zona afectată

Ținând cont de nota de constatare a expertizei geotehnice realizate de Geodesign SRL, prefectul Clujului, Irina Munteanu, a declarat stare de alertă în zona afectată, se mai arată în comunicat.

Comitetul Local pentru Situații de Urgență al municipiului Cluj-Napoca a emis Hotărârea nr. 8 din 27.04.2024, care prevede următoarele:

  • Declararea stării de alerta pe strada Uliului în zona afectată de alunecări de teren;
  • Închiderea circulației auto pe str. Uliului pe tronsonul afectat de alunecarea de teren;
  • Semnalizarea corespunzătoare a zonei afectate de alunecarea de teren;
  • Asigurarea permanenței cu echipaje ale poliției locale;
  • Identificarea unor rute alternative de acces. În situația în care soluția identificată presupune  realizarea unor lucrări de amenajare, se mandatează RADP să intervină în regim de urgență pentru amenajarea acesteia pe raza municipiului, cu asigurarea de resurse financiare în vederea implementării acestor lucrări;
  • În situația în care ruta alternativă identificată depășește raza administrativ-teritorială a municipiului Cluj-Napoca, va fi sesizat în regim de urgență Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

Rețelele edilitare, afectate parțial sau total

Astăzi, comisia de specialitate a desfășurat verificări, constatând următoarele:

  • pe o lungime de cca. 20-30 metri se constată alunecarea taluzului care a produs cedarea carosabilului și dislocarea fundației drumului (fiind afectată banda stângă în totalitate și o mare parte din banda dreaptă a străzii pe sensul de urcare);
  • se constată afectarea parțială sau totală a rețelelor edilitare (apă, canal, gaz);
  • se constată blocarea căilor de acces pe ambele sensuri (de la nr. 90).

Măsuri pentru refacerea drumului

Tot astăzi, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj, reunit online în ședință extraordinară, a emis Hotărârea nr. 3 pentru stabilirea următoarelor măsuri pentru remedierea situației din teren:

„Art. 1 Comitetul Local pentru Situații de Urgență al municipiului Cluj-Napoca va dispune în regim de urgență, potrivit procedurilor legale în vigoare, măsurile și acțiunile necesare pentru înlăturarea efectelor produse de alunecarea de teren de pe strada Uliului nr. 90, pentru refacerea obiectivelor de infrastructură și eliminarea unor potențiale pericole pentru populație și bunurile acesteia.

Art. 2

(1) Comitetului Local pentru Situații de Urgență al municipiului Cluj-Napoca, cu sprijinul nemijlocit al autorităților publice locale din comuna Florești, va stabili varianta ocolitoare de acces auto, necesară pentru riverani și pentru asigurarea serviciilor medicale de urgență și pompieri, eliminând astfel izolarea zonei afectate de alunecarea de teren;

(2) Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Cluj va identifica în regim de urgență, posibilii proprietari/administratori de teren de pe traseul rutei ocolitoare stabilite;

(3) Comitetului Local pentru Situații de Urgență  al municipiului Cluj-Napoca va dispune măsurile și acțiunile necesare pentru delimitarea, semnalizarea și securizarea perimetrului afectat.

Furnizorii de utilități vor monitoriza perimetrul

Art. 3 Furnizorii de utilități respectiv societatea DELGAZ Grid S.A., Sucursala Cluj-Napoca – Distribuție Energie Electrică România și Compania de Apă Someș S.A., vor asigura monitorizarea permanentă a perimetrului afectat pentru preîntâmpinarea oricărui incident care ar putea pune în pericol viața și sănătatea populației și a bunurilor acesteia, măsura urmând a fi ridicată odată cu revenirea la normalitate a situației din teren.

Art. 4 Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj va sprijini, ori de câte ori este necesar, autoritățile administrației publice locale din municipiul Cluj-Napoca, iar Instituția Prefectului Județul Cluj va iniția, dacă va fi nevoie, demersurile legale corespunzătoare către structurile centrale de decizie pentru rezolvarea problemei apărute.

Art. 5 Cu comunicarea dispozițiilor prezentei hotărâri celor interesați se încredințează Secretariatul tehnic permanent al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Cluj”, se mai arată în comunicat.

Citește mai departe

CULTURA

Ce entități primesc finanțare nerambursabilă de la CJ Cluj? Cea mai mare sumă, peste 3 milioane de lei, merge la Culte

Publicat

Finanțare nerambursabilă de la CJ Cluj pentru sute de entități

Sute de asociații primesc și anul acesta finanțare nerambursabilă de la Consiliul Județean Cluj. Cea mai mare sumă, peste 3 milioane de lei, este alocată parohiilor din județ.

Consiliul Județean Cluj sprijină activitatea a sute de ONG-uri, asociații și parohii din județ, prin finanțări nerambursabile în valoare de aproape 6 milioane de lei. Cea mai mare parte din sumă merge spre Culte (3 milioane de lei), Sport (un milion de lei) și de Cultură și Tineret (câte 900.000 de lei fiecare).

Listele urmează să fie aprobate în ședința Consiliului Județean de luni, 29 aprilie.

Peste 3 milioane de lei pentru Culte

Potrivit documentelor publicate pe site-ul forului județean, suma de 3.050.000 lei alocată pentru Culte se împarte astfel:

  • Ortodox – 2.210.000 lei;
  • Reformat – 375.150 lei;
  • Romano-Catolic – 151.935 lei;
  • Greco-Catolic – 129.600 lei;
  • Penticostal – 87.000 lei;
  • Baptist și Adventist – 60.235 lei;
  • Unitarian – 35.380 lei.

Peste un milion de lei pentru cluburile de fotbal din județ

Suma de 1.050.000 lei este alocată anul acesta de Consiliul Județean sectorului Sport. Cele mai mari sume merg spre Clubul Sportiv Universitatea Cluj și Asociația Club Sportiv U-BT Cluj – câte 100.000 lei. Asociația Sportivă Fotbal Club Universitatea Cluj primește 80.000 lei.

Sume considerabile mai primesc și Academia de fotbal Luceafărul Cluj-Napoca (35.000 lei), Clubul Sportiv Luceafărul Cluj-Napoca (35.000 lei) și Asociația Club Sportiv „Academia de Fotbal Viitorul Cluj” (35.000 lei).

Cinematica TIFF, Festivalul Dumitru Fărcaș și Jazz in the Park, în topul alocărilor pentru Cultură

Consiliul Județean Cluj alocă 900.000 de lei pentru evenimente din sectorul cultural. Cele mai mari sume merg spre Cinemateca TIFF – 25.000 lei, Festivalul Dumitru Farcaș – 25.000 lei, Jazz in the Park, editia a XII-a – 20.000 lei și Zilele Culturale Maghiare din Cluj – Ediția a XV-a – 20.000 lei.

Printre evenimentele cu cele mai mari alocări se mai numără Festivalul Național de teatru pentru elevi „Cezara”  Ediția I (16.500 lei), Lecții din trecut pentru prezent și viitor Colegiul Național Emil Racoviță (15.000 lei) și Zilele Maghiare din țara Călatei (15.000 lei).

Aceeași sumă – 900.000 de lei – este alocată și pentru domeniul Tineret. Cele mai mari finanțări merg spre Olimpiada satelor din România (16.500 lei), FC Unirea Dej – Juniorii de azi, Campionii de mâine (20.000 lei) și Concursul Interjudețean de matematică „Marian Țarină” Colegiul Național „Emil Racoviță” (13.000 lei).

Consiliul Județean Cluj a înregistrat până în 15 martie cererile pe proiectele finanțate din fonduri nerambursabile, fiind înregistrat un adevărat record.

Astfel, au fost înregistrate aproximativ 970 de cereri pentru toate cele patru domenii de interes, respectiv culte, cultură, tineret și sport, sumele solicitate fiind de aproape 75 de milioane de lei față de un fond total alocat de doar 6 milioane de lei.

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Clujeni de SUCCES. De la Cluj la Monaco, via Paris. Paula Păduroiu: Realitatea mi-a depășit VISUL

Publicat

paula paduroiu

„Un învingător e un visător care nu a renunțat niciodată la visul lui”, spunea Nelson Mandela. Câți dintre noi am visat să ajungem departe și am rămas cu visul? Câți am învins, câți am reușit în viață? Nu e greu să visezi, greu este să-ți împlinești visul. Are Clujul oameni de succes, care și-au împlinit visul? 

Paula Păduroiu este unul dintre acești oameni. A început de jos și a ajuns acolo unde visul ei din copilărie nu îndrăznea să se avânte.

paula paduroiu

S-a născut în Alba Iulia, doar datorită faptului că mama ei s-a aflat la momentul acela acolo. A crescut la Podeni, în Cluj, la casa bunicilor, până la 7 ani. „Mi se pare un avantaj enorm pentru copiii care au șansa să crească la țara, într-un mediu sănătos”, spune Paula.

VIDEO FOTO. Clujeni de SUCCES. De la Cluj la Monaco, via Paris. Paula Păduroiu: Realitatea mi-a depășit VISUL

A venit în Cluj împreună cu sora ei și a urmat clasele gimnaziale la Generală 4. A urmat liceul „Mihai Eminescu” la secția de limbi clasice. „Am făcut latină, greacă, dar și engleză și franceză. Din italiană am dat la Bac. Dintotdeauna am fost pasionată de limbi străine”, spune Paula.

paula paduroiu

După liceu i s-a ivit oportunitatea de a pleca din țară, la Paris. A lucrat acolo 6 luni, la un McDonalds, pe Bon Nouvelle. „A fost o experiență foarte interesantă. Pentru prima dată singură, departe de casă, obligată să mă descurc într-o țară străină”, mai spune ea.

paula paduroiu

„Am început să studiez PR și comunicare”

La revenirea în Cluj, în 2005 a început facultatea. „Eram la Științe Politice și Administrative, la UBB. Am început să studiez PR și comunicare”, spune Paula. În aceeași perioadă s-a angajat la Banca Transilvania. După doi ani, a vrut să se specializeze în partea de finanțe-bănci și a renunțat la PR. Așadar, a început cursurile la „Spiru Haret”. După un an, a pus pușca jos, din cauza lipsei de timp.

„La BT am lucrat vreo 6 ani, ani în care am învățat foarte multe. Eram consilier corporate și mi-am făcut foarte multe cunoștințe. După ce am plecat de acolo mi-am deschis o agenție de evenimente. Îmi plăcea mult domeniul și mi-am zis de ce nu? Mă ocupam mai mult de evenimente corporate și de artă”, mărturisește Paula.

paula paduroiu

Șansa vieții s-a materializat într-un concurs pentru tineri antreprenori care a avut loc la Bruxelles. „Am trimis un business plan pentru un brand de fashion, pentru că întotdeauna mi-a plăcut moda, Bunica m-a învățat să cos la mașină și să desenez croiuri. Răsfoiam câte un Paris Match sau Vogue, reviste greu de găsit în vremea aceea și mă visam lucrând în domeniu. Vedeam vedete îmbrăcate cu creațiile mele… Una peste alta, am câștigat concursul și mi s-a oferit o bursă antreprenorială de trei luni la Paris”, spune Paula.

paula paduroiu

„Am fost angajată de Victoria’s Secret”

Așadar, în 2012, Paula a luat lumea-n piept și s-a întors la Paris. După cele trei luni a decis să rămână acolo. Mama ei a fost printre puținele persoane care au susținut-o. „Un vis l-am bifat: să locuiesc la Paris. Mi-am zis dacă nu acum, atunci când? La scurt timp am găsit un job, asistent stilist. Lucram cu un designer turc, Serkan Cura, care făcea piesele pentru catwalk-ul de la Victoria’s Secret din New York. Lumea asta mă fascina. Am fost angajată de Victoria’s Secret ca să fiu asistenta lui în studio dar mă ocupam și de partea de comunicare și marketing”, spune Paula.

paula paduroiu

După un an a început colaborarea cu un alt designer. În paralel, a început să urmeze cursurile unei școli de modă în Paris și să lucreze la fashion brand-ul propriu care se numea Velvet. Prima colecție și-a prezentat-o la Sibiu, într-un show de fashion. „Am avut cam 30 de piese… Nu erau foarte multe pentru că am început cu economiile mele, produceam în Paris la costuri foarte mari. Am fost mândră că mi-am prezentat prima colecție în țara mea”, mai spune Paula.

paula paduroiu

Imediat a fost contactată de niște concept store-uri din București și Constanța care i-au propus să intre cu piese ale colecției. În același timp a intrat cu pop-up store-uri în mall-uri din Paris și făcea și vânzări private. Și-a amenajat un apartament mare în care își expunea creațiile, accesorizate cu bijuterii și alte obiecte de modă ale unor designeri cunoscuți. „Era un fel de cocktail, cum se practică acum, la care invitam prieteni care la rândul lor veneau cu alți prieteni”.

paula paduroiu

„Așa am ajuns să cunosc oameni care lucrau pentru branduri mari de lux, Chanel, Dior, Bulgari”

După doi ani încheie colaborarea cu Victoria’s Secret, pentru că brandul ei luase amploare. „A fost o provocare pentru mine. Înainte de a vinde toată colecția, trebuia să am deja în vedere elemente din ceea ce urma să vină”, spune Paula.

paula paduroiu

Inevitabil, această creștere a venit la pachet cu necesitatea creșterii notorietății iar aceasta se putea face doar printre creatorii de modă, ca urmare a creat un grup de MeetUp, Paris Fashion Network. „Pui online și anunți că organizezi un eveniment în data respectivă la locația respectivă și cine vrea, vine. La prima întâlnire am fost 6 persoane, toți lucram în fashion. Apoi se strângeau din ce în ce mai mulți, astfel încât a trebuit să închiriez părți din restaurante. Așa am ajuns să cunosc oameni care lucrau pentru branduri mari de lux, Chanel, Dior, Bulgari”, mai spune Paula.

Încet, a început să se ocupe de evenimente de lansări de colecții sau deschideri de buticuri, ca atare și-a deschis o agenție de comunicare și marketing. Ulterior, în urma unor recomandări, i s-a propus să prezinte o emisiune, Paris Fashion Week, la o nouă televiziune de modă, Fashion News Lifestyle Network, un fel de Fashion TV dar mai mare.

paula paduroiu

În aceeași perioadă, i s-a propus să scrie în revista „Expatriates Magazine” articole de modă și lifestyle. „După un timp mi s-a propus să coordonez întreg domeniul de fashion, eram un fel de redactor-șef. Țineam legătura cu toți colaboratorii”, spune Paula.

paula paduroiu

„Art Life TV îi propune să colaboreze la o emisiune numită My Bucket List”

Lucrând în domeniu, decide că nu i-ar strica să facă jurnalism, așadar se întoarce la UBB. După trei ani, revine în business, după ce și-a pus brand-ul în așteptare, pentru că se simțea nevoia unui sponsor pentru pasul următor. Se concentrează pe agenție și își propune s-o ducă la un alt nivel.

paula paduroiu

Art Life TV îi propune să colaboreze la o emisiune numită My Bucket List. „Eram ca peștele în apă pe formatul acesta. După un timp, din rațiuni economice, postul și-a restrâns activitatea, ca atare am băgat din nou cărbuni la agenție. În 2018 mi-am zis stop… Nu mai am momente cu mine, zile libere, seri liniștite, trebuie să pun Parisul deoparte și să mă reorientez. Cum sunt realmente îndrăgostită de mare, am pus ochii pe sudul Franței. Voiam Nisa sau, de ce nu, Monaco. Așa că am început să tatonez oportunitățile din zonă”, spune Paula.

paula paduroiu

A găsit un job la o agenție de PR și comunicare în Monte Carlo, o agenție de lux. „Aveam în portofoliu Bentley Motors, Riva Yachts și unul dintre cele mai luxoase restaurante din Monaco, cu stea Michelin, Rampoldi. După 7 luni în care am avut grijă să-mi fac contacte în lumea asta, mi-am creat o altă agenție, Qhuiz și am luat pe cont propriu campaniile de marketing și comunicare pentru firme din acest domeniu al luxului”, spune Paula.

paula paduroiu

„Lucrez cu echipe de freelanceri pe evenimente, nu am angajați”

A avut o campanie de PR pentru Bentley, în care firma a dat pentru nunta lui Vincent Cassel două mașini, una pentru el și alta pentru mireasă, ca automobile oficiale ale evenimentului. Apoi l-a adus la Rolex Tennis Masters pe celebrul tenismen Henri Leconte, eveniment care a culminat cu o cină la unul dintre cele mai bine cotate restaurante din principat, la care a participat și prințul Albert de Monaco.

paula paduroiu

„Lucrez cu echipe de freelanceri pe evenimente, nu am angajați. Ne cunoaștem foarte bine și știu care unde se potrivește, pentru că se întâmplă să trebuiască să manageriez mai multe proiecte simultan.

paula paduroiu

Pe perioada pandemiei, Paula a trebuit să se reconfigureze. Ca atare s-a reorientat pe clienți care aveau nevoie mai mare de campanii digitale. Din punct de vedere al business-ului, acest lucru nu s-a resimțit dramatic în cifra de afaceri. „Aveam un client, Planet of Finance, un fel de social media pentru investitori și consilieri financiari. Ideea era să-i punem pe toți la aceeași masă. Un fel de Tinder financiar”, mai spune Paula Păduroiu.

paula paduroiu

„În 2021 s-a apucat de golf”

În 2020 începe o colaborare cu Universitatea Internațională din Monaco. „M-au contactat și mi-au propus să predau un curs de PR și comunicare pentru masteruri și MBA-uri. M-a ajutat foarte mult experiența, sunt mai mult niște cursuri practice pentru că și eu am învățat din practică, mai puțin din cărți. Îi implic în proiecte reale și ei apreciază foarte mult asta”, spune Paula.

În 2021 s-a apucat de golf și în 2022 înființează Monaco Golf Association, care funcționează ca un club privat pentru golferi. „Avem foarte mulți membri care participă la evenimentele noastre, pe partea de golf. Deasemenea, s-au implicat companii și bănci private care solicită organizarea unor evenimente dedicate, personalizate pentru angajații care practică sportul ăsta, Eu le organizez de la A la Z. Consider că este o oportunitate extraordinară ca să fac ceea ce-mi place și să și câștig bani din asta”, spune Paula.

paula paduroiu

Prezentul este cel care-i conturează viitorul. Cum s-ar spune, cu un ochi ancorat în realitate și cu celălalt atent la oportunități. „Intenționez să dezvolt un proiect împreună cu trei asociate, este vorba de un club de business și golf internațional situat în Dubai sau în Abu Dhabi. De asemenea, vreau să organizez unul dintre cele mai mari evenimente de golf, tot în Dubai.

paula paduroiu

Un proiect de suflet pe care îl susțin, Rokethon, reprezintă cursa pentru sensibilizarea populației în privința abandonării câinilor și pisicilor. Va avea loc pentru prima dată anul acesta, în octombrie, la Monaco. Câinele meu e un câine abandonat, din Sicilia. Orice proiect care susține astfel de cauze e foarte important pentru mine.

„Când mă uit în spate sunt extrem de mândră și satisfăcută de ceea ce am realizat”

Am făcut și un shooting recent cu câinele meu, pentru un alt proiect la Monaco în care va fi lansată o carte în curând iar profiturile din vânzarea cărții vor fi donate la SPA (Asociația pentru Protecția Animalelor din Monaco). Cam astea ar fi planurile mele de viitor apropiat”, spune, zâmbind, Paula.

paula paduroiu

Cum își imagina viața Paula Păduroiu în copilărie? „Când mă uit în spate sunt extrem de mândră și satisfăcută de ceea ce am realizat. Copil fiind, am avut la ce visa. Astăzi realizez că realitatea mi-a depășit visul. Îmi plac provocările și Monaco ține ștacheta foarte sus din acest punct de vedere. Ceea ce mi se potrivește…”, mai spune Paula Păduroiu.

Dorul de Cluj ajunge și pe Riviera franceză. Știți cum se spune, once varză a la Cluj, always varză a la Cluj. „Mi-e dor de Cluj, cum să nu, aici am crescut și m-am format ca om. Abia aștept să vin să-mi văd familia, prietenii și locurile unde mi-am petrecut mare parte din viață. Îmi iubesc țara și o promovez ori ce câte ori am ocazia, pentru că, din păcate, imaginea ei în străinătate este de multe ori denaturată. Locul meu este acum în Monaco dar nu uit niciodată de unde am plecat”, mărturisește Paula.

paula paduroiu

„Succesul nu se întâmplă peste noapte. Succesul se întâmplă atunci când în fiecare zi devii mai bun la ceea ce faci față de ziua precedentă. Totul se adaugă”, a spus Dwayne ”The Rock” Johnson. Aveți curajul să-l contraziceți?

Foto: Arhiva personală

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax