Connect with us

ADMINISTRAȚIE

Cerşetor rupt în BĂTAIE de oamenii legii. Doi POLIŢIŞTI locali clujeni, PUŞI de JUDECĂTORI sub control judiciar

Publicat


Doi poliţişti locali din Cluj-Napoca au fost puşi de judecători sub control judiciar, după ce au bătut un cerşetor. Cei doi sunt Traian Julean, polițist local clasa a-III-a (agresorul cerșetorului), și Florin Cioban, polițist local clasa a-I-a grad principal. Pentru lămurire, clasa a -III-a e agent (cu studii medii), iar clasa a-I-a e inspector (cu studii superioare).

Decizia judecătorilor

„Prin ordonanțele procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca din data de 22.11.2021, a fost luată măsura reținerii a doi suspecți, polițiști locali în cadrul Poliției locale a mun. Cluj-Napoca, cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lipsire de libertate, prev. de art. 205 alin. (1) C.pen., tâlhărie, prev. art. 233 alin. (1) rap. la art. 228 alin. (1) C.pen. și purtare abuzivă, prev. de art. 296 alin. (1) și (2) rap. la art. 193 alin. (2) C.pen. toate cu aplic. art. 38 alin. (1) C.pen. respectiv lipsire de libertate, prev. de art. 205 alin. (1) C.pen. și complicitate la purtare abuzivă, prev. de art. 48 alin. (1) rap. la art. 296 alin. (1) și (2) și art. 193 alin. (2) C.pen., cu aplic. art. 38 alin. (1) C.pen.

Prin Ordonanța din data de 23.11.2021 s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de cei doi inculpați, cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lipsire de libertate, prev. de art. 205 alin. (1) C.pen., tâlhărie, prev. art. 233 alin. (1) rap. la art. 228 alin. (1) C.pen. și purtare abuzivă, prev. de art. 296 alin. (1) și (2) rap. la art. 193 alin. (2) C.pen. toate cu aplic. art. 38 alin. (1) C.pen. respectiv lipsire de libertate, prev. de art. 205 alin. (1) C.pen. și complicitate la purtare abuzivă, prev. de art. 48 alin. (1) rap. la art. 296 alin. (1) și (2) și art. 193 alin. (2) C.pen., cu aplic. art. 38 alin. (1) C.pen.

Prin ordonanțele procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca din data de 23.11.2021 s-a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar față de cei doi inculpați, pe o durată de 60 de zile”, informează Judecătoria Cluj-Napoca.

Cerşetor sechestrat

Amintim că doi polițiști locali din Cluj-Napoca sunt cercetați penal după ce au sechestrat o persoană care a fost apoi supusă la violențe și transportată la 15 kilometri de oraș, unde a și fost abandonată într-o zonă pustie. Unul dintre ei este cercetat și pentru tâlhărie.

În 22 octombrie, procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca au dispus măsura reținerii celor doi polițiști locali în cadrul Poliției locale Cluj-Napoca, pentru lipsire de libertate, tâlhărie și purtare abuzivă, respectiv lipsire de libertate și complicitate la purtare abuzivă.

O zi mai târziu, s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de cei doi inculpați.

Băgat în dubă şi bătut

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, în data de 08.06.2020, în jurul orei 12.00 cei doi polițiști locali, fiind în curtea sediului Poliției Locale Cluj-Napoca, în Piața Unirii, nr. 1-2, au introdus forțat persoana vătămată în autospeciala aparținând Poliției Locale Cluj-Napoca, fără consimțământul persoanei vătămate, dat fiind că anterior a fost supusă unor acte de violență fizică din partea unuia dintre cei doi polițiști.

Apoi, persoana vărămată a fost transportată aproximativ 15 kilometri până într-o zonă nelocuită din satul Pădureni, comuna Chinteni, unde au ajuns în jurul orei 12.30.

„Acolo au dat-o jos și părăsit-o, lucru care întrunește elementele constitutive ale infracțiunii de lipsire de libertate”, arată procurorii.

Cerşetor lovit cu bastonul

Mai mult, unul dintre polițiștii locali, în timp ce se afla în curtea sediului Poliției Locale Cluj-Napoca, a lovit cu bastonul persoana vătămată. Ajunși în satul Pădureni, același polițist local a scos victima din autoturism și a lovit-o din nou cu bastonul, după care i-a luat telefonul mobil, pe care l-a distrus și aruncat imediat, dar și certificatul de naștere.

Celălat polițist local, care a asistat la bătai și l-a ajutat colegul său să urce și să coboare victima din autospeciala poliției, mai mult, a participat la transportarea acesteia cu forța în afara orașului, este cercetat pentru complicitate la purtare abuzivă.

În urma bătăii primite, victima s-a ales cu traumatisme care au necesitat 35-40 de zile de îngrijiri medicale.

(MaAv)

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


ADMINISTRAȚIE

Un offshore din Cipru și fondatorul Jolidon, în spatele unei noi clădiri de birouri în buricul târgului, pe strada Avram Iancu

Publicat

birouri avram iancu 4

Proiectul a ajuns în sfârșit pe masa consilierilor locali, după ce a fost dezbătut în urmă cu doi ani în Comisia de Urbanism a Primăriei Cluj-Napoca. În spatele viitoarei clădiri de birouri de pe strada Avram Iancu, nr. 4, stau un offshore din Cipru, CONSCIACO LIMITED și firma Tero Edil, controlată, printre alții de fondatorul Jolidon, Gabriel Cîrlig.

În această afacere se află ca administrator și Bâlc Eugen Emil, cu firme care activează în domeniul producției de energie.

Nici acest offshore din Cipru nu este străin de zona Transilvaniei. În activitățile sale este implicat și omul de afaceri Dorel Goia.

La primele dezbateri din comisia de urbanism, clădirea de birouri a fost numită o ”monstruozitate” chiar de către primarul Emil Boc, pentru că la ultimul nivel propunea un etaj retras de 6 metri, care nicicum nu se încadrează în specificul zonei.

Vecinii au fost îngrijorați de modul în care șantierul le va afecta structura caselor, de riscul blocării intersecției cu strada Republicii și de scăderea gradului de însorire.

Clădirea propusă va avea 3 etaje plus o retragere, iar parcarea se va face în cele două niveluri de subsol.

Se estimează că aici vor fi acomodate 200-240 de persoane, pentru care se vor asigura 24 locuri de parcare.

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

Satele din Florești au intrat în atenția Primăriei. Lucrări de modernizare pe mai multe domenii

Publicat

De

luna de sus

Primăria Florești are în derulare mai multe lucrări de modernizare în Luna de Sus.

”Floreștiul modern și la standarde înalte începe să prindă contur! După cum deja ați observat, am demarat o serie de lucrări de modernizare în zona Luna de Sus, o zonă intens tranzitată, mai ales în timpul anului școlar, de către copii, părinți sau bunici.

Astfel, am finalizat următoarele acțiuni:

👉 amenajarea a două stații CTP

👉 continuarea trotuarului până în zona străzii Eminescu, acolo unde nu exista trotuar
👉 continuarea trotuarelor existente pe lângă Biserica Reformată
👉 construirea rigolei pe lângă școală
👉 executarea lucrărilor de reparații ale Căminului Cultural

👉 amenajarea curții Căminului Cultural, astfel încât accesul la grădiniță să se poată face prin curtea căminului cultural pentru a spori siguranța copiilor.

În prezent, avem, în curs de finalizare, lucrarea de înlocuire a conductei de apă pe strada Mică, prin lucrarea Consiliului Județean, și se lucrează la reabilitarea străzii Florilor. Până la finalul acestui an ne propunem să finalizăm montarea unor aparate de fitness outdoor pe strada Mică, vizavi de Căminul Cultural”, anunță primarul Bogdan Pivariu.

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

VIDEO FOTO E FAIN la Cluj. Sute de clujeni în Piața Unirii la Târgul de CRĂCIUN. Orașul văzut din ROATA panoramică

Publicat

targ 1

Sute de clujeni au participat vineri seară în Piața Unirii la deschiderea Târgului de Crăciun și au asistat la aprinderea iluminatului festiv din piață. Atracția serii a fost roata panoramică din care s-a putut vedea orașul de la 22 de metri înălțime. 

targ 2

Iluminatul festiv a fost aprins de un grup de copii în aplazele sutelor de clujeni prezenți care au intrat în spiritul sărbătorilor de iarnă și au admirat bradul de 12 m îmbodobit cu led-uri, cupola luminoasă dar și roata panoramică.

La Târgul de Crăciun sunt 45 de căsuțe cu bunătăți de sezon, iar copiii se pot distra la Căsuța lui Moș Crăciun.

Accesul la târg se face doar pentru persoanele vaccinate.

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News

targ 3

 

targ 4

 

targ 5

 

targ 6

 

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

LIVE VIDEO Deschiderea Târgului de Crăciun în Piața Unirii. Cum se vede CLUJUL din roata panoramică

Publicat

De

targ craciu2

Târgul de Crăciun se deschide vineri la ora 18 în Piața Unirii din Cluj-Napoca iar cu această ocazie se va aprinde și iluminatul de sărbători din piață, urmat de un recital Armonia Music.

Cu această ocazie, clujenii pot să urce în roata panoramică instalată în Piața Unirii.

Urmărește filmarea aici

targ craciun 1

Roata are o înălțime de 22 m, 16 gondole cu câte 4 locuri, iar biletul costă 20 de lei.

În Târgul de Crăciun vor funcționa și căsuțe care vând bunătăți de sezon.

targ craciun3

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate
Publicitate