Connect with us

ACTUALITATE

Cele mai grave ACCIDENTE ale anului. MORŢI şi RĂNIŢI în MAŞINI, explozii, incendii. Microbuz lovit de tren şi explozie la Cluj

Publicat


2021, un an cu mulţi morţi şi răniţi în diferite accidente: rutiere, explozii, incendii. Printre cele mai grave accidente din ţară, cel puţin două s-au petrecut la Cluj. Un microbuz cu persoane lovit de tren şi explozia dintr-o pensiune.

RETROSPECTIVĂ 2021. Printre cele mai grave accidente ale anului în România

accident livada1

MARTIE

1. – Un incendiu violent a izbucnit la o hală a unei fabrici de produse din ţiţei aflată în comuna Colceag, satul Inoteşti, din judeţul Prahova, două persoane fiind rănite. Incendiul a fost provocat, cel mai probabil, de folosirea fără respectarea normelor legale a unui aparat de sudură. Focul a afectat generalizat o hală în care se aflau birouri şi câteva utilaje, manifestându-se violent pe o suprafaţă estimată la circa 700 de metri pătraţi.

3. – 23 de persoane au fost rănite, dintre care 19 elevi, după ce un microbuzul şcolar cu 26 de persoane, dintre care 19 copii, s-a ciocnit cu un autoturim care a pătruns pe contrasens şi s-a răsturnat într-un şanţ. Accidentul s-a produs pe raza localităţii Arbore din judeţul Suceava.

10. – Un incendiu a avut loc la o hală de depozitare produse inflamabile – uleiuri, diluanţi – situată în localitatea prahoveană Floreşti. Incendiul s-a manifestat pe o suprafaţă de 2.000 metri pătraţi şi a izbucnit din cauza unui scurtcircuit apărut la un motostivuitor.

APRILIE

1 – Patru persoane au murit într-un accident rutier produs între localităţile Tutova şi Priponeşti, la ieşirea din judeţul Vaslui spre Galaţi.

accident 5

24. – Trei persoane au murit într-un incendiu izbucnit într-o locuinţă de lemn din Vişeu de Sus, cel mai probabil de la jarul căzut din sistemul de încălzire.
– Un băiat de 10 ani, dintr-un sat din judeţul Vaslui, a decedat, în timpul unei competiţii sportive, după ce a căzut peste el o placă de beton de la un gard.

30. – Un incendiu violent a izbucnit la Fabrica de Mobilă DALIN din municipiul Reghin, cuprinzând complet trei hale de producţie şi a afectat alte două corpuri de clădire.

MAI

14. – Patru persoane au murit, în urma unui accident rutier care s-a produs pe DN 13, la ieşirea din localitatea braşoveană Rotbav, în care au fost implicate un autocamion şi un autoturism.

18. – Cinci persoane au murit şi alte două au fost rănite într-un accident care a avut loc pe DN 1, la km 103+900 m Breaza-Nistoreşti, în eveniment fiind implicate două autoturisme în care se aflau 7 persoane.

IUNIE

2. – Un incendiu a izbucnit la incineratorul de deşeuri periculoase Eco Burn, aflat pe platforma Parcului Industrial Brazi din judeţul Prahova, a cuprins întreaga hală, pe o suprafaţă de 400 metri pătraţi. Peste 50 de pompieri au acţionat pentru lichidarea focului. Pompierii au găsit decedată persoana care se presupune că ar fi pus focul.

24. – O explozie s-a produs la o butelie aflată într-un autoturism care staţiona pe strada Braşov din Bucureşti. În interior se aflau doi tineri, cu vârste de aproximativ 26 şi 27 ani, iar unul dintre cei doi a murit. Explozia nu a fost urmată de incendiu.

IULIE

2. – O explozie urmată de un incendiu s-a produs la Rafinăria Petromidia din Năvodari, fiind activat Planul Roşu de Intervenţie, localnicii fiind alertaţi prin mesaj RO-ALERT despre degajările mari de fum. În urma evenimentului, o persoană şi-a pierdut viaţa şi alte cinci au fost rănite. Doi dintre răniţi, care suferiseră arsuri grave, au fost ulterior transferaţi la un spital din Germania, unde au murit.

5. – Cinci persoane au murit şi trei au fost rănite într-un accident produs în cursul nopţii în localitatea Drăgăneşti Vlaşca, din judeţul Teleorman, în care au fost implicate un microbuz în care se aflau opt persoane şi un autotren ce transporta produse electrocasnice. A fost activat planul roşu.

13. – 17 autovehicule au fost avariate şi unul a fost distrus în urma unei explozii produse la o dubiţă, pe o stradă din municipiul Râmnicu Vâlcea, din cauza deflagraţiei fiind afectate şi geamuri şi elemente de protecţie de la apartamente din trei blocuri din zonă. În urma exploziei, trei persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, două fiind transportate la spital.

16. – Un motociclist a murit într-un accident rutier produs pe raza localităţii sucevene Şaru Dornei.

23. – Şapte persoane au fost transportate la spital, dintre care şase pacienţi cu arsuri şi unul expus la fum, în urma unui incendiu izbucnit la un utilaj într-o hală de reciclare din oraşul Popeşti-Leordeni. Dintre cele şase persoane cu arsuri, cinci au necesitat intubare.
– Un motociclist în vârstă de 34 de ani a decedat, după ce s-a izbit cu vehiculul de o maşină, pe DN 79, judeţul Arad.
– Patru persoane au murit în urma coliziunii între un SUV şi un TIR, în municipiul Sibiu, pe Calea Şurii Mici.

24. – Două persoane, dintre care un adolescent de 17 ani, au suferit arsuri grave în urma unui incendiu care a izbucnit la un centru de încărcare butelii în localitatea prahoveană Fântânele.

25. – Şapte persoane au murit într-un accident produs pe DN2 Bacău – Adjud, fiind vorba de 5 adulţi şi 2 copii.

AUGUST

1. – Cinci adolescenţi cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani s-au înecat în râul Siret, pe raza localităţii Cotu Grosului – comuna Filipeşti, din judeţul Bacău, victimele fiind recuperate de pompieri; medicii au declarat decesul victimelor.
– Un accident în care au fost implicate patru autoturisme s-a produs pe DN 7, în apropiere de localitatea Lazaret, la limita judeţelor Sibiu şi Vâlcea. Nouă persoane au fost rănite, iar opt dintre acestea au fost transportate la spital cu diverse traumatisme.

2. – Şase muncitori au fost surprinşi de prăbuşirea unui mal de pământ în zona Bibliotecii Naţionale din Bucureşti. Două persoane, în vârstă de aproximativ 50-55 de ani, au murit, patru au fost salvate – două au fost trase înainte de a ajunge pompierii, iar două au fost salvate cu sprijinul pompierilor, fiind transportate la Spitalul Universitar, respectiv Spitalul Floreasca. Ultima victimă a fost scoasă decedată, după mai bine de cinci ore de la producerea accidentului de muncă.

3. – Un accident rutier soldat cu trei morţi şi patru răniţi a avut loc în localitatea Albina din judeţul Timiş, fiind implicate patru autoturisme şi un autotren.

11. – Un turist a decedat şi altul s-a accidentat în Munţii Făgăraş, cel rănit fiind deblocat dintr-un perete stâncos de 11 salvamontişti din judeţele Sibiu şi Argeş.

12. – O biserică din lemn, monument istoric din comuna Chiojdeni, judeţul Vrancea, a ars în totalitate, din cauza unui scurtcircuit produs de un cablu electric neizolat corespunzător.

14. – Un incendiu a izbucnit la o hală în Mogoşoaia, cu o suprafaţă de aproximativ 2.000 de metri pătraţi, care a ars în totalitate.

16. – Nouă persoane au fost rănite într-un accident produs la o trecere la nivel cu calea ferată din localitatea Urişor, între un microbuz şi un tren Regio care circula pe relaţia Baia Mare – Cluj-Napoca.

21. – Un motociclist a murit într-un accident rutier care a avut loc pe DJ 101G, în localitatea prahoveană Tătărani.

SEPTEMBRIE

2. – Un motociclist a decedat, pe DN 23D, judeţul Vrancea, după ce motocicleta pe care o conducea a intrat în coliziune cu un autoturism.

22. – Patru persoane au murit şi două au fost rănite, în urma unui accident care a avut loc pe DN 2, între localităţile Moviliţa şi Sineşti, judeţul Ialomiţa, fiind implicate două autoutilitare şi un autoturism.

23. – Patru persoane au murit în urma producerii unui accident de circulaţie pe DN 6, în localitatea Constantin Daicoviciu, judeţul Caraş-Severin.

OCTOMBRIE

1. – Un incendiu a izbucnit la secţia ATI COVID a Spitalului de Boli Infecţioase din Constanţa, autorităţile activând Planul roşu de intervenţie. Şapte pacienţi au murit, iar ceilalţi au fost transferaţi la trei spitale, respectiv 42 de pacienţi la UPU şi 64 în celelalte spitale.

NOIEMBRIE

11. – Un incendiu a izbucnit într-un salon al Secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Ploieşti, unitate suport COVID. Doi pacienţi în vârstă de 74, respectiv 75 de ani au murit, iar o infirmieră a suferit arsuri pe 40% din suprafaţa corpului, fiind transferată la Spitalul Floreasca din Capitală. Alţi 20 de pacienţi au fost evacuaţi.

18. – Patru persoane au murit şi alte patru au fost rănite, în urma unei explozii generate de o mină antipersonal, de la Uzina Mecanică Băbeni, din judeţul Vâlcea, societate specializată în delaborarea muniţiei de artilerie şi aviaţie.
– O cisternă încărcată cu motorină şi un autocar, în care se aflau aproximativ 20 de persoane, s-au ciocnit, iar autocarul s-a răsturnat, pe un drum judeţean între localităţile Lechinţa şi Chiraleş, judeţul Bistriţa-Năsăud. Un bărbat a murit, iar alte 14 persoane au fost rănite.

20. – Un motociclist a murit în urma producerii unui accident rutier în Pasajul Unirii din Capitală.

29. – Patru persoane au murit şi una a fost rănită într-un accident produs pe DN 6, în afara localităţii Cornea din judeţul Caraş-Severin, în evenimentul rutier fiind implicate două autocamioane şi un autoturism.

DECEMBRIE

10. – O persoană a murit şi alte şase au fost rănite, iar câteva clădiri şi maşini afectate, în urma unei explozii urmate de incendiu, care s-a produs într-o pensiune de pe strada Dunării din Cluj-Napoca.

incendiu 1

13. – Un copil în vârstă de şase ani a murit după ce a fost muşcat un câine fără stăpân, în timp ce se afla pe stradă, în faţa casei, în localitatea constănţeană Cotu Văii.

14. – Un bărbat în vârstă de 49 de ani a murit, după ce a fost prins sub un mal de pământ, în timp ce lucra la o reţea de canalizare pe DJ 102K, în zona comunei prahovene Ceptura din judeţul Prahova. AGERPRES

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO. În Munții Apuseni se moare de RÂS. Imagini rare cu cea mai mare FELINĂ din Europa

Publicat

Camerele de monitorizare a faunei din Parcul Natural Apuseni au surprins recent imagini rare cu un exemplar de râs. Animalul a fost surprins în zile diferite, la un interval de aproximativ 2 săptămâni, conform datelor apărute pe video.

„Cea mai mare și frumoasă felină din Europa, râsul, surprinsă în mai multe ipostaze în pădurile din Parcul Natural Apuseni de către camerele de monitorizare a faunei instalate de specialiștii Romsilva din cadrul administrației parcului natural.

VIDEO. În Munții Apuseni se moare de RÂS. Imagini rare cu cea mai mare FELINĂ din Europa

Râsul este un prădător foarte discret, rar văzut în libertate. În mediul natural, trăiește circa 17 ani. Prezența acestuia este un indicator al unui ecosistem sănătos și echilibrat.

Râșii se deplasează fără zgomot și atacă prada pe neașteptate, putând face salturi mari. Au auzul și mirosul foarte fin și au o vedere foarte bună, inclusiv nocturnă, când de multe ori iese la vânătoare. Acesta este un vânător solitar.

Parcul Natural Apuseni asigură faunei toate condițiile de hrană, adăpost și liniște necesare unui habitat sănătos”, precizează Romsilva.

Parcul Natural Apuseni – în topul celor mai frumoase locuri din Europa

Parcul Natural Apuseni, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, are o suprafață de 76.064 de hectare, în zona Munților Apuseni, pe teritoriul județelor Cluj , Bihor și Alba, din acestea 50.793 fiind păduri.

Zona Munților Apuseni, în care se află Parcul Natural Apuseni, a fost inclusă de presitigiosul post de televiziune CNN în topul celor mai frumoase locuri din Europa, iar Comisia Europeană a acordat Parcului Natural Apuseni în 2009 titlul ”Destinație Europeană de Excelență” în cadrul proiectului EDEN.

Video/ Foto: Facebook Regia Nationala a Padurilor – Romsilva

Citește mai departe

ECONOMIE

ANALIZĂ. Radu Georgescu: Leul este „factorul STABILITATE” în 2024

Publicat

bani ok

Moneda națională a profitat de reducerea aversiunii față de risc. Cursul euro a scăzut de la 4,9771 la 4,9759 lei iar cotațiile au coborât la 4,975 – 4,977 lei.

Analiștii care au participat la CFA Forecast Dinner, organizat de CFA România, eveniment desfășurat marți, nu au anticipat depășirea pragului de 5 lei/euro, cursul fiind un factor de stabilitate într-un super an electoral iar indicele ROBOR la trei luni ar urma să încheie anul la 5,5 – 6%.

ANALIZĂ. Radu Georgescu: Leul este „factorul STABILITATE” în 2024

O analiză BCR anticipează că media euro „să ajungă la la 5,75% la final de 2024 de la 7,00% cât este acum”.

Piața monetară nu a cunoscut miercuri modificări iar indicii ROBOR se mențin aproape de dobânda la facilitatea de depozit utilizată de BNR, care se situează din ianuarie 2022 la 6%/an. De asemenea, diferența față este mică față de indicele de referință pentru creditele consumatorilor (IRCC) care se va situa până la sfârșitul lui martie la 5,97%/an.

Indicele ROBOR la trei luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei contractate înainte de mai 2019, a scăzut de la 6,09 la 6,08%, cea mai mică valoarea începând cu data de 7 iunie 2022. Indicele la 6 luni, folosit la calcularea ratelor la creditele ipotecare, s-a oprit la 6,12%, cel mai mic nivel începând cu 31 mai 2022, iar cel la 12 luni s-a consolidat la 6,13%, valoare apropiată cu cea din 22 mai 2022.

În opinia analiștilor, banca centrală va opera o primă tăiere a dobânzii de politică monetară în trimestrul al doilea, în cazul în care inflația va cunoaște cel puțin două luni de scădere, după ce ea a crescut în ianuarie la 7,41%, de la 6,61% în decembrie, efect al noilor taxe și impozite.

Prețul gramului de aur a crescut la 300,5443 lei

Înainte de publicarea minutei (Beige Book) ultimei ședințe de politică monetară a Rezervei Federale americane euro se tranzacționa între 1,0790 și 1,0819 dolari iar cursul monedei americane a crescut marginal de la 4,6069 la 4,6073 lei. Majoritatea analiștilor anticipează o primă tăiere a dobânzii de către Fed la ședința din luna iunie.

Media francului elvețian a crescut la 5,2331 lei iar cea a lirei sterline la 5,8142 lei.

Prețul gramului de aur a crescut la 300,5443 lei, evoluție la care a contribuit aprecierea metalului galben la 2.026 – 2.032 dolari/uncie.

Monedele din regiune se apreciau la 387,99 forinți/euro, respectiv 4,3163 zloți/euro.

Bitcoin s-a apropiat marți de pragul de 53.000 dolari dar a scăzut a doua zi la 50.753 dolari. Ethereum a crescut la circa 3.030 dolari dar a alunecat apoi spre 2.880 dolari.

Sunt folosite date și informații disponibile până la ora 14:00

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

CTP Cluj: Traseu DEVIAT pentru linia M21, joi în Florești, din cauza unor lucrări la rețeaua de gaz

Publicat

Compania de Transport Public Cluj-Napoca SA informează publicul călător din Florești că lucrările de intervenție la rețeaua Delgaz de pe Str. Poligonului din Florești, necesită închiderea circulației rutiere.

„La solicitarea Primariei Floresti joi 22.02.2024 in intervalul 8:30 – 18:00, linia M 21 va circula pe traseu deviat spre Floresti din Str. A. Iancu pe Str. Cetatii – B-dul Eroilor – B-dul Cetatea Fetei.

CTP Cluj: Traseu DEVIAT pentru linia M21, joi în Florești, din cauza unor lucrări la rețeaua de gaz

Se desfiinteaza provizoriu, statia Poligonului V si se infiinteaza statia suplimentara de pe traseul liniei M 26, Somesului. Pe sensul spre Cluj – Napoca traseul ramane nemodificat”, a comunicat CTP Cluj.

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. ACCIDENT în Florești. Două autoturisme și un autobuz, implicate

Publicat

Un accident a avut loc, miercuri seara, pe str. Avram Iancu din Florești. Au fost implicate două autoturisme și un autobuz.

„Pompierii din cadrul Detașamentului 2 Cluj-Napoca intervin în aceste momente la un accident rutier petrecut pe strada Avram Iancu din comuna Florești. În accident au fost implicate două autoturisme, iar trei adulți și un minor primesc îngrijiri medicale. Cu toții sunt conștienți și cooperanți.

VIDEO FOTO. ACCIDENT în Florești. Două autoturisme și un autobuz, implicate

De asemenea, în accident a fost implicat parțial și un autobuz. Niciun pasager nu necesită îngrijiri medicale.

La fața locului acționează echipajul de la Punctul de Lucru Florești cu o autospecială, alături de o ambulanță SMURD și una SAJ”, a transmis ISU Cluj.

Update:

Cele patru persoane care au primit îngrijiri la fața locului (3 adulți și un minor) vor fi transportate la spital.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax