Connect with us

ACTUALITATE

Cele mai grave ACCIDENTE ale anului. MORŢI şi RĂNIŢI în MAŞINI, explozii, incendii. Microbuz lovit de tren şi explozie la Cluj

Publicat


2021, un an cu mulţi morţi şi răniţi în diferite accidente: rutiere, explozii, incendii. Printre cele mai grave accidente din ţară, cel puţin două s-au petrecut la Cluj. Un microbuz cu persoane lovit de tren şi explozia dintr-o pensiune.

RETROSPECTIVĂ 2021. Printre cele mai grave accidente ale anului în România

accident livada1

MARTIE

1. – Un incendiu violent a izbucnit la o hală a unei fabrici de produse din ţiţei aflată în comuna Colceag, satul Inoteşti, din judeţul Prahova, două persoane fiind rănite. Incendiul a fost provocat, cel mai probabil, de folosirea fără respectarea normelor legale a unui aparat de sudură. Focul a afectat generalizat o hală în care se aflau birouri şi câteva utilaje, manifestându-se violent pe o suprafaţă estimată la circa 700 de metri pătraţi.

3. – 23 de persoane au fost rănite, dintre care 19 elevi, după ce un microbuzul şcolar cu 26 de persoane, dintre care 19 copii, s-a ciocnit cu un autoturim care a pătruns pe contrasens şi s-a răsturnat într-un şanţ. Accidentul s-a produs pe raza localităţii Arbore din judeţul Suceava.

10. – Un incendiu a avut loc la o hală de depozitare produse inflamabile – uleiuri, diluanţi – situată în localitatea prahoveană Floreşti. Incendiul s-a manifestat pe o suprafaţă de 2.000 metri pătraţi şi a izbucnit din cauza unui scurtcircuit apărut la un motostivuitor.

APRILIE

1 – Patru persoane au murit într-un accident rutier produs între localităţile Tutova şi Priponeşti, la ieşirea din judeţul Vaslui spre Galaţi.

accident 5

24. – Trei persoane au murit într-un incendiu izbucnit într-o locuinţă de lemn din Vişeu de Sus, cel mai probabil de la jarul căzut din sistemul de încălzire.
– Un băiat de 10 ani, dintr-un sat din judeţul Vaslui, a decedat, în timpul unei competiţii sportive, după ce a căzut peste el o placă de beton de la un gard.

30. – Un incendiu violent a izbucnit la Fabrica de Mobilă DALIN din municipiul Reghin, cuprinzând complet trei hale de producţie şi a afectat alte două corpuri de clădire.

MAI

14. – Patru persoane au murit, în urma unui accident rutier care s-a produs pe DN 13, la ieşirea din localitatea braşoveană Rotbav, în care au fost implicate un autocamion şi un autoturism.

18. – Cinci persoane au murit şi alte două au fost rănite într-un accident care a avut loc pe DN 1, la km 103+900 m Breaza-Nistoreşti, în eveniment fiind implicate două autoturisme în care se aflau 7 persoane.

IUNIE

2. – Un incendiu a izbucnit la incineratorul de deşeuri periculoase Eco Burn, aflat pe platforma Parcului Industrial Brazi din judeţul Prahova, a cuprins întreaga hală, pe o suprafaţă de 400 metri pătraţi. Peste 50 de pompieri au acţionat pentru lichidarea focului. Pompierii au găsit decedată persoana care se presupune că ar fi pus focul.

24. – O explozie s-a produs la o butelie aflată într-un autoturism care staţiona pe strada Braşov din Bucureşti. În interior se aflau doi tineri, cu vârste de aproximativ 26 şi 27 ani, iar unul dintre cei doi a murit. Explozia nu a fost urmată de incendiu.

IULIE

2. – O explozie urmată de un incendiu s-a produs la Rafinăria Petromidia din Năvodari, fiind activat Planul Roşu de Intervenţie, localnicii fiind alertaţi prin mesaj RO-ALERT despre degajările mari de fum. În urma evenimentului, o persoană şi-a pierdut viaţa şi alte cinci au fost rănite. Doi dintre răniţi, care suferiseră arsuri grave, au fost ulterior transferaţi la un spital din Germania, unde au murit.

5. – Cinci persoane au murit şi trei au fost rănite într-un accident produs în cursul nopţii în localitatea Drăgăneşti Vlaşca, din judeţul Teleorman, în care au fost implicate un microbuz în care se aflau opt persoane şi un autotren ce transporta produse electrocasnice. A fost activat planul roşu.

13. – 17 autovehicule au fost avariate şi unul a fost distrus în urma unei explozii produse la o dubiţă, pe o stradă din municipiul Râmnicu Vâlcea, din cauza deflagraţiei fiind afectate şi geamuri şi elemente de protecţie de la apartamente din trei blocuri din zonă. În urma exploziei, trei persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, două fiind transportate la spital.

16. – Un motociclist a murit într-un accident rutier produs pe raza localităţii sucevene Şaru Dornei.

23. – Şapte persoane au fost transportate la spital, dintre care şase pacienţi cu arsuri şi unul expus la fum, în urma unui incendiu izbucnit la un utilaj într-o hală de reciclare din oraşul Popeşti-Leordeni. Dintre cele şase persoane cu arsuri, cinci au necesitat intubare.
– Un motociclist în vârstă de 34 de ani a decedat, după ce s-a izbit cu vehiculul de o maşină, pe DN 79, judeţul Arad.
– Patru persoane au murit în urma coliziunii între un SUV şi un TIR, în municipiul Sibiu, pe Calea Şurii Mici.

24. – Două persoane, dintre care un adolescent de 17 ani, au suferit arsuri grave în urma unui incendiu care a izbucnit la un centru de încărcare butelii în localitatea prahoveană Fântânele.

25. – Şapte persoane au murit într-un accident produs pe DN2 Bacău – Adjud, fiind vorba de 5 adulţi şi 2 copii.

AUGUST

1. – Cinci adolescenţi cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani s-au înecat în râul Siret, pe raza localităţii Cotu Grosului – comuna Filipeşti, din judeţul Bacău, victimele fiind recuperate de pompieri; medicii au declarat decesul victimelor.
– Un accident în care au fost implicate patru autoturisme s-a produs pe DN 7, în apropiere de localitatea Lazaret, la limita judeţelor Sibiu şi Vâlcea. Nouă persoane au fost rănite, iar opt dintre acestea au fost transportate la spital cu diverse traumatisme.

2. – Şase muncitori au fost surprinşi de prăbuşirea unui mal de pământ în zona Bibliotecii Naţionale din Bucureşti. Două persoane, în vârstă de aproximativ 50-55 de ani, au murit, patru au fost salvate – două au fost trase înainte de a ajunge pompierii, iar două au fost salvate cu sprijinul pompierilor, fiind transportate la Spitalul Universitar, respectiv Spitalul Floreasca. Ultima victimă a fost scoasă decedată, după mai bine de cinci ore de la producerea accidentului de muncă.

3. – Un accident rutier soldat cu trei morţi şi patru răniţi a avut loc în localitatea Albina din judeţul Timiş, fiind implicate patru autoturisme şi un autotren.

11. – Un turist a decedat şi altul s-a accidentat în Munţii Făgăraş, cel rănit fiind deblocat dintr-un perete stâncos de 11 salvamontişti din judeţele Sibiu şi Argeş.

12. – O biserică din lemn, monument istoric din comuna Chiojdeni, judeţul Vrancea, a ars în totalitate, din cauza unui scurtcircuit produs de un cablu electric neizolat corespunzător.

14. – Un incendiu a izbucnit la o hală în Mogoşoaia, cu o suprafaţă de aproximativ 2.000 de metri pătraţi, care a ars în totalitate.

16. – Nouă persoane au fost rănite într-un accident produs la o trecere la nivel cu calea ferată din localitatea Urişor, între un microbuz şi un tren Regio care circula pe relaţia Baia Mare – Cluj-Napoca.

21. – Un motociclist a murit într-un accident rutier care a avut loc pe DJ 101G, în localitatea prahoveană Tătărani.

SEPTEMBRIE

2. – Un motociclist a decedat, pe DN 23D, judeţul Vrancea, după ce motocicleta pe care o conducea a intrat în coliziune cu un autoturism.

22. – Patru persoane au murit şi două au fost rănite, în urma unui accident care a avut loc pe DN 2, între localităţile Moviliţa şi Sineşti, judeţul Ialomiţa, fiind implicate două autoutilitare şi un autoturism.

23. – Patru persoane au murit în urma producerii unui accident de circulaţie pe DN 6, în localitatea Constantin Daicoviciu, judeţul Caraş-Severin.

OCTOMBRIE

1. – Un incendiu a izbucnit la secţia ATI COVID a Spitalului de Boli Infecţioase din Constanţa, autorităţile activând Planul roşu de intervenţie. Şapte pacienţi au murit, iar ceilalţi au fost transferaţi la trei spitale, respectiv 42 de pacienţi la UPU şi 64 în celelalte spitale.

NOIEMBRIE

11. – Un incendiu a izbucnit într-un salon al Secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Ploieşti, unitate suport COVID. Doi pacienţi în vârstă de 74, respectiv 75 de ani au murit, iar o infirmieră a suferit arsuri pe 40% din suprafaţa corpului, fiind transferată la Spitalul Floreasca din Capitală. Alţi 20 de pacienţi au fost evacuaţi.

18. – Patru persoane au murit şi alte patru au fost rănite, în urma unei explozii generate de o mină antipersonal, de la Uzina Mecanică Băbeni, din judeţul Vâlcea, societate specializată în delaborarea muniţiei de artilerie şi aviaţie.
– O cisternă încărcată cu motorină şi un autocar, în care se aflau aproximativ 20 de persoane, s-au ciocnit, iar autocarul s-a răsturnat, pe un drum judeţean între localităţile Lechinţa şi Chiraleş, judeţul Bistriţa-Năsăud. Un bărbat a murit, iar alte 14 persoane au fost rănite.

20. – Un motociclist a murit în urma producerii unui accident rutier în Pasajul Unirii din Capitală.

29. – Patru persoane au murit şi una a fost rănită într-un accident produs pe DN 6, în afara localităţii Cornea din judeţul Caraş-Severin, în evenimentul rutier fiind implicate două autocamioane şi un autoturism.

DECEMBRIE

10. – O persoană a murit şi alte şase au fost rănite, iar câteva clădiri şi maşini afectate, în urma unei explozii urmate de incendiu, care s-a produs într-o pensiune de pe strada Dunării din Cluj-Napoca.

incendiu 1

13. – Un copil în vârstă de şase ani a murit după ce a fost muşcat un câine fără stăpân, în timp ce se afla pe stradă, în faţa casei, în localitatea constănţeană Cotu Văii.

14. – Un bărbat în vârstă de 49 de ani a murit, după ce a fost prins sub un mal de pământ, în timp ce lucra la o reţea de canalizare pe DJ 102K, în zona comunei prahovene Ceptura din judeţul Prahova. AGERPRES

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Mașină cu roțile în sus, în Vâlcele. Șoferul era beat la volan

Publicat

Un accident rutier a avut loc marți seară în localitatea Vâlcele. O mașină la volanul căreia se afla un bărbat beat a acroșat un parapet și s-a răsturnat pe partea carosabilă.

Marți, 3 decembrie 2024, în jurul orei 20:30, un accident rutier a avut loc în localitatea Vâlcele, județul Cluj. Un bărbat de 56 de ani, care conducea un autoturism în direcția municipiului Turda, a acroșat un parapet și s-a răsturnat pe partea carosabilă.

„La data de 3 decembrie a.c., în jurul orei 20.30, a fost înregistrat un accident rutier în localitatea Vâlcele. Conform primelor cercetări a reieșit că, un bărbat, de 56 de ani, care circula cu autoturismul înspre municipiul Turda, ar fi acroșat un parapet, ulterior răsturnându-se pe partea carosabilă”, a transmis IPJ Cluj.

Șoferul era beat

Din fericire, accidentul s-a soldat doar cu pagube materiale. La testarea cu aparatul etilotest, șoferul a înregistrat o alcoolemie de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„În urma evenimentului au rezultat doar pagube materiale. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultându-i o alcoolemie de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În continuare se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influeța alcoolului”, a mai arătat IPJ Cluj.

Sursa foto+video: Facebook/Ești din Feleac dacă

Citește mai departe

EVENIMENT

Cedevita Olimpija învinge U-Banca Transilvania într-un duel intens, scor 103-96

Publicat

Echipa clujeană U-Banca Transilvania a fost învinsă marți seară, 3 decembrie 2024, de Cedevita Olimpija Ljubljana, într-un meci disputat în capitala Sloveniei, în cadrul returului grupelor din competiția europeană.

Partida s-a încheiat cu scorul de 103-96 în favoarea gazdelor, după ce slovenii au dominat primele trei sferturi, în timp ce U-BT a câștigat ultimul act al întâlnirii.

Cedevita a dominat primele trei sferturi

Meciul a început într-o notă echilibrată, cu Cedevita adjudecându-și primul sfert la limită, scor 24-23. Gazdele au continuat să controleze jocul în al doilea sfert, pe care l-au câștigat tot cu avantaj minim, 26-23, intrând la pauză cu un avans fragil. În sfertul trei, echipa slovenă a reușit să se distanțeze semnificativ, câștigând secvența cu 25-17.

U-Banca Transilvania a avut o revenire notabilă în ultimul sfert, când a reușit să preia inițiativa, câștigând actul final cu 33-28, însă diferența acumulată de gazde în primele trei sferturi s-a dovedit decisivă.

Bilanț identic în grupă, înaintea confruntării

Cele două formații au intrat în această confruntare cu un bilanț identic în grupă, fiecare acumulând patru victorii și patru înfrângeri. Meciul era o oportunitate pentru clujeni să își ia revanșa după înfrângerea suferită în tur, la Cluj-Napoca, unde slovenii s-au impus cu 93-86.

Deși clujenii nu au reușit să obțină victoria la Ljubljana, meciul rămâne un semnal de luptă pentru echipă.

Citește mai departe

EVENIMENT

Din 2025, copiii ar putea primi VOUCHERE de 1.500 de lei, pentru tratamente stomatologice

Publicat

stoma

Din 2025, aproximativ 10.000 de copiii ar putea primi vouchere de 1.500 de lei, pentru tratamente stomatologice prin programul „Un copil, un zâmbet”, propus de Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse

Prin acest program, copiii vor avea acces la consultații, investigații, tratamente și proceduri stomatologice pe teritoriul României.

Din 2025, copiii ar putea primi VOUCHERE de 1.500 de lei, pentru tratamente stomatologice

Programul acoperă și costurile pentru aplicarea aparatelor ortodontice, toate serviciile fiind realizate în conformitate cu prevederile legii.

Sprijinul se acordă copiilor cu vârste între 6 și 18 ani și este sub forma unui voucher digital menit să acopere costurile consultațiilor, procedurilor și tratamentelor stomatologice, inclusiv aplicarea de aparate ortodontice, în funcție de indicațiile medicului, potrivit proiectului de Hotărâre de Guvern.

Cum se obțin aceste vouchere

Voucher-ul poate fi obținut pe baza unei cereri și a unei declarații pe propria răspundere depuse de părintele sau tutorele beneficiarului programului.

Declarația pe propria răspundere trebuie să ateste faptul că, pe parcursul anului 2025, nu s-a mai acordat un sprijin financiar similar prin intermediul altui program finanțat din fonduri publice.

Acordarea sprijinului financiar se realizează în ordinea cronologică a depunerii dosarelor complete şi declarate eligibile.

Condiții pentru a primi voucherul

– cel puțin un părinte trebuie să fie cetățean român și cu domiciliul în România;
– venitul familiei nu trebuie să depășească 8.000 lei net/lună.

Consultările, investigațiile, tratamentele stomatologice și aplicarea aparatelor ortodontice trebuie realizate într-o unitate medicală stomatologică autorizată din România.

În prezent, normele de aplicare ale legii nu au fost încă anunțate, iar pentru ca programul să devină funcțional, este necesar ca proiectul de Hotărâre de Guvern să fie aprobat de Executiv și publicat în Monitorul Oficial.

Sursa: Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse

Citește mai departe

EVENIMENT

UPDATE. Ați văzut-o? O adolescentă de 14 ani a plecat dintr-un centru de plasament din Cluj-Napoca și nu s-a mai întors

Publicat

Poliția municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată marți cu privire la dispariția minorei Rostaș Francesca Andra, în vârstă de 14 ani, dintr-un centru de plasament din municipiu. Poliția solicită ajutorul cetățenilor pentru a o găsi. 

Rostaș Francesca Andra, în vârstă de 14 ani, a plecat voluntar marți dintr-un centru de plasament situat din Cluj-Napoca, iar până în prezent nu a mai revenit.

„La data de 3 decembrie a.c., în jurul orei 17.00, Poliția municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată despre faptul că în aceeași zi, în jurul orei 16.00, minora ROSTAȘ FRANCESCA ANDRA, de 14 de ani, a plecat voluntar dintr-un centru de plasament situat în municipiu, iar până în prezent nu a mai revenit”, a transmis IPJ Cluj.

Ați văzut-o?

SEMNALMENTE: Înălțime aproximativă – 1,52 m, greutate aproximativă 50 de kg, ochii căprui, părul brunet.

În momentul plecării, aceasta era îmbrăcată cu geacă de culoare portocaliu, pantaloni de trening de culoare verde închis și pantofi de culoare albă.

„Persoanele care pot furniza orice informaţii despre minora plecată voluntar, sunt rugate să se adreseze celei mai apropiate unităţi de poliţie sau să apeleze gratuit numărul unic de urgenţă 112!”, a făcut apel IPJ Cluj.

Update

„Minora a revenit în centrul de plasament. Din primele verificări, aceasta nu ar fi fost victima vreunei infracțiuni”, a transmis IPJ Cluj, marți seară.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax