Connect with us

EVENIMENT

Cea mai bună echipă de mall management din România: Descoperă oferta de job-uri propusă de Iulius Mall, la Târgul de Cariere!

Publicat


targul de cariere

Cu o experiență de peste 20 de ani în real estate și cu o prezență în patru mari orașe din țară – Cluj-Napoca, Iași, Timișoara și Suceava, compania IULIUS este singurul dezvoltator și operator de proiecte mixed-use de regenerare urbană din România. Dacă vrei să faci parte din cea mai bună echipă de mall management din țară, te așteptăm la Târgul de Cariere, la standul Iulius Mall, unde vom discuta despre oportunitățile tale în cadrul companiei.

Paleta de job-uri disponibile este variată și cuprinde oportunități atât în domeniul administrativ, cât și în cel executiv. La Târgul de Cariere te așteaptă peste 30 de companii de top cu mii de oportunități de angajare, în perioada 23 – 24 martie 2022.

targul de cariere

Încă din anul 2007, când a fost inaugurat, Iulius Mall este un membru activ al comunității clujene, oferind atât experiențe de shopping și de petrecere a timpului liber, cât și oportunități de dezvoltare personală și profesională. Echipa de peste 200 de persoane a Iulius Mall Cluj se mărește, iar tu poți să ne fii coleg! Miercuri și joi, 23 – 24 martie, în intervalul orar 11.00 – 18.00, vom fi prezenți la Târgul de Cariere, care are loc la Sala Polivalentă.

Dacă ești pasionat de tot ce înseamnă advertising, ești perfect pentru a fi viitorul Junior Advertising Specialist la Iulius Mall. Iar dacă interacțiunea cu persoane noi este un atu al tău și îți dorești să interacționezi cu branduri de renume internațional, poți să aplici pentru postul de Leasing Manager. În același timp, suntem în căutare de: tehnicieni instalatori, ingineri construcții civile, electricieni etc. Consultă secțiunea Cariere de pe pagina Iulius Mall Cluj pentru a afla mai multe!

Sala Polivalentă este locul unde poți lua pulsul pieței muncii, poți descoperi joburile cu potențial și nevoile companiilor la zi sau poți afla care sunt abilitățile necesare pentru a crește profesional. Intrarea la eveniment este liberă, iar candidații au posibilitatea să creeze pe loc un CV, utilizând aplicația eJobs: CV2GO.

Întâlnirile față în față cu recrutorii vor fi completate de livestream-ul din studioul mobil aflat la fața locului, care va reuni, pe lângă detalii despre locurile de muncă disponibile, și interviuri cu reprezentanți ai companiilor sau prezentări ale colaboratorilor. Acesta va fi difuzat pe canalele de Facebook, LinkedIn, YouTube by Târgul de Cariere, dar și pe targuldecariere.ro.

 Evenimentul organizat în fiecare an la Cluj-Napoca este unul special deoarece aici a avut loc primul episod Târgul de Cariere. Ediția din această primăvară stă sub semnul entuziasmului, a dorinței de a socializa față în față, de a oferi oportunități, de a deschide noi orizonturi, de a împărtăși, de a scrie povești frumoase.

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News

 Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EDUCATIE

UBB Cluj rămâne PRIMA universitate a țării, a 14-a în Europa de Est și pe poziția 256 în Europa

Publicat

ubb cluj

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) rămâne prima universitate a țării în reputatul clasament britanic QS Europe – cel mai utilizat clasament internațional al universităților – dat publicității astăzi, 10 iulie 2024, ocupând de asemenea poziția a 14-a în Europa de Est (poziția a 15-a, anul trecut) și poziția 256 la nivel European (poziția 260, anul trecut). UBB se află, astfel, între primele 37,4% dintre universitățile Europei, incluse în clasament.

„La nivel internațional, poziția UBB a fost stabilită în urmă cu câteva luni, și anume, prima în țară și ocupând poziția 781-790 (între primele 52% dintre universitățile lumii, incluse în clasamentul QS World Universitity Rankings – Top Global Universities).

UBB Cluj rămâne prima universitate a țării, a 14-a în Europa de Est și pe poziția 256 în Europa

Din Cluj-Napoca, mai este inclusă în clasamentul QS Europe și Universitatea Tehnică (poziția 501-510), ambele contribuind, astfel, la poziționarea recentă a orașului ca cel mai bun centru studențesc din România și poziția 135, la nivel internațional https://www.topuniversities.com/city-rankings…)

Despre reputatul clasament britanic QS Europe, cel mai utilizat clasament international al universităților, vezi aici.

Rankingurile universitare nu acoperă complet, ci doar parțial, diversitatea performanței academice a universităților, de aceea, trebuie înțelese doar în acest context și cu limitele de rigoare, UBB valorizând și alte aspecte academice, care nu apar adesea în rankinguri (ex. tratate, cărți/capitole, satisfacția academică, contribuția la dezvoltarea locală etc.)”, scrie pe pagina de Facebook a UBB.

Citește mai departe

ACTUALITATE

Fost șef al Poliției Cluj construiește 2 case la marginea orașului. Va avea mai mulți vecini cu case construite fără autorizație

Publicat

De

Fostul șef al Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, Mircea Rus, contruiește două case la marginea muncipiului Cluj-Napoca, pe strada Valter Mărăcineanu. Fostul șef al poliției va avea mai mulți vecini cu case ridicate ilegal.

Planul urbanistic zonal pentru construirea a două locuințe unifamiliale aparținând fostului șef al IPJ Cluj, Mircea Rus, a fost discutat miercuri în ședința Comisiei de Urbanism. Casele vor fi construite pe strada Valter Mărăcineanu, în zona Valea Seacă, la limita intravilanului municipiului Cluj-Napoca.

Două case pe un teren de peste 800 mp

Cele două locuințe au fost proiectate de Alida Vișan, soția consilierului local PNL Ovidiu Vișan. Cele două parcele au 842 de metri pătrați în total: una de 412, alta de 430. Imobilele vor avea 144, respectiv 150 de metri pătrați.

„Este vorba despre două parcele situate în partea de nord-vest a municipiului, în intravilan. Pe acest amplasament a fost emis avizul de oportunitate în anul 2022. Conform acestuia, zona de studiu a fost stabilită ca fiind întreg UTR-ul, iar clădirile identificate ca fiind existente au fost încadrate în acest PUZ ca elemente existente. Este vorba, practic, despre două parcele care însumează 842 de metri pătrați, liberă de construcții, care au acces în partea de vest din strada Valter Mărăcineanu, care astăzi are un profil de 7 metri”, a arătat arhitecta.

Mai multe case construite fără autorizație în zonă

Deși terenurile din împrejurimi figurează ca fiind neconstruite, în realitate, acestea sunt ocupate cu case construite fără autorizație, a arătat arhitecta, chestionată de arhitectul șef al județului Cluj, Claudiu Salanță, despre necesitatea elaborării planului urbanistic zonal. Redăm discuția purtată de aceștia în comisia de urbanism:

Claudiu Salanță: Construcțiile din stânga și din dreapta, adiacente, nu sunt autorizate? Nu știam de ce în condițiile existenței acestor clădiri stânga-dreapta mai este nevoie de PUZ.

Alida Vișan: Sunt edificate fără autorizație de construire.

Arhitect șef, Daniel Pop: Avizul de oportunitate s-a dat pe tot arealul studiat, la faza respectivă nu se știa de existența construcțiilor ilegale care nu erau în cadastru și nicăieri și care s-au identificat în timpul elaborării. Astăzi discutăm strict de cele două parcele neconstruite, celelalte se iau ca atare și nu se reglementează astăzi, legea oricum ne interzice să le reglementăm dacă sunt construite fără acte.

Beneficiarul va ceda spațiul necesar lărgirii străzii

Proiectanta a arătat că beneficiarul va ceda o suprafață de 23 mp pentru lărgirea străzii la 9 metri, într-o etapă viitoare, când vor exista dezvoltări imobiliare și pe alte parcele din zonă. În zonă există rețele edilitare, care vor fi extinse în vederea branșării noilor construcții.

„Au fost obținute toate avizele solicitate prin certificatul de urbanism, iar din punct de vedere al rețelelor edilitare, pe strada Valter Mărăcineanu, există rețea de apă, canalizare și curent electric, care vor fi extinse în vederea branșării celor două construcții propuse”, a mai arătat Alida Vișan.

Construcțiile au primit aviz favorabil.

Amintim că Mircea Rus, fostul șef al Poliției Cluj, a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu în 2022, fiind eliberat din funcție. Ulterior, magistrații au anulat probele administrate de procurorii DNA.

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

VIDEO. Boc: Construim un PARKING cu 863 de locuri pentru mașini dar și 8 PEROANE pentru autobuze

Publicat

park&ride 3

Aflat, miercuri, pe șantierul parkingului de la aeroport, primarul Emil Boc a prezentat situația lucrărilor și care sunt facilitățile pe care le oferă această construcție, atât pentru clujeni cât și pentru cei care vin în vizită la Cluj.

„Construim un parking pentru 863 de locuri, distribuite în primul rând pentru mașini dar sunt și 8 peroane pentru autobuze. Asta înseamnă că tot ce e transport cu autobuzul în direcția Baia Mare, Bistrița, Suceava, Satu Mare, toate aceste autobuze vor circula în viitor de aici.

VIDEO. Boc: Construim un PARKING cu 863 de locuri pentru mașini dar și 8 PEROANE pentru autobuze

Acest parking este dedicat celor care vin la Cluj din diverse localități și au treabă în Cluj-Napoca. Pentru a nu aglomera traficul, vor putea să-și lase aici mașina și exact din fața parkingului, unde este o stație de transport în comun, vor putea lua autobuze sau troleibuze. Acestea îi vor duce în orice colț al orașului. Asta înseamnă conceptul park & ride: lași mașina și iei autobuzul. Astfel, oamenii salvează timp și bani iar noi diminuăm poluarea și aglomerația din oraș.

Tot aici vom avea un loc rezervat pentru taximetre. Toată lumea se plânge că nu există ordine atunci când vrei să iei un taxi după ce ai aterizat. Vom proceda așa cum se face în orice mare oraș european: ai aterizat, ai la dispoziție două sau trei aparate de pe care îți alegi firma de taxi dorită, acolo vezi și tariful, comanzi o cursă iar mașina te va aștepta aici ca să te ducă la destinație.

Vom mai amenaja aici 30 de locuri de parcare pentru mașini electrice și hibride cu stații de încărcare, 37 de locuri de parcare pentru persoanele cu dizabilități.

În zonă vor fi plantați 280 de arbori care vor da o dimensiune verde acestui spațiu.

Stadiul lucrării este undeva la 70%. În iulie și august se va lucra în strada Traian Vuia la prima bandă, unde se va face și un sens giratoriu pentru a facilita accesul în parking”, a spus edilul.

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

Școala Bună Ziua, în Comisia de Urbanism. Proprietarii de pe Buzura nu vor trafic suplimentar. Tarcea: Au amenințat cu boicotul

Publicat

De

Proiectul Școlii Gimnaziale Bună Ziua a fost discutat miercuri în Comisia de Urbanism a Primăriei Cluj-Napoca. Planul urbanistic zonal propus de proiectanți a creat dezbateri aprinse pe marginea traficului de pe strada Bună Ziua.

Primăria Cluj-Napoca va construi în cartierul Bună Ziua o școală gimnazială cu 27 de săli de clasă, cu o capacitate de circa 675 de elevi. Planul urbanistic zonal (PUZ) a intrat în dezbatere în Comisia tehnică de amenajare a teritoriului şi urbanism (CTATU) a municipiului Cluj-Napoca.

Proiectul a fost realizat de firma de arhitectură Arhi Box, fiind prezentat în comisie de arhitectul Mihai Racu.

Școala încurcă traficul pe strada Bună Ziua

Accesul la școală se va face prin strada Bună Ziua, una dintre cele mai aglomerate artere de circulație din municipiu. Din strada principală va fi amenajată o cale de acces cu câte o bandă pe sens, care va duce până în fața clădirii, unde va fi amenajată o zonă de drop-off. Părinții vor avea apoi posibilitatea de a întoarce într-un sens giratoriu și a reveni pe strada Bună Ziua.

Arhitectul șef al județului Cluj, Claudiu Salanță, a intervenit în cadrul dezbaterii, subliniind oportunitatea creării unui sistem de sensuri unice pe noua stradă propusă spre amenajare și cea existentă în partea estică, strada Augustin Buzura. O astfel de legătură și eliminarea sensului giratoriu ar facilita și accesul pietonal al elevilor din partea estică, evitând ocolirea cu câteva sute de metri.

De asemenea, la intersecția străzii propuse cu strada Bună Ziua, arhitectul șef al județului propune crearea unei benzi suplimentare de decelerare în locul intersecției semaforizate propuse prin PUZ, pentru asigurarea fluidizării traficului.

Claudiu Salanță a criticat, de asemenea, faptul că părinții nu pot vedea intrarea în școală din zona de drop-off și astfel nu se pot asigura de intrarea în siguranță a copilului în clădire.

Tarcea: „Au amenințat cu boicotul”

Legat de descărcarea traficului pe strada Augustin Buzura, viceprimarul Dan Tarcea a arătat că locuitorii s-au opus, în ciuda unui acord dat inițial, și au amenințat cu boicotarea construirii școlii pe toate mijloacele posibile. Claudiu Salanță a arătat însă că strada este publică, Primăria având adoptată o hotărâre a Consiliului Local în acest sens.

„Varianta implementării sensului unic a fost una dintre cele studiate. Am avut însă întâlniri cu vecinii, care și-au exprimat dezacordul ca acea stradă să fie sens unic”, a arătat proiectantul Mihai Racu.

Legat de crearea unei noi benzi de circulație pe strada Bună Ziua, viceprimarul a invocat rațiuni de costuri privind exproprierile, arătând că aceasta ar putea fi realizate într-o etapă ulterioară, de investitori privați.

„Orice metru pătrat în plus expropriat înseamna sume mari de la bugetul local. Avem două solicitari pentru realizarea studiului de oportunitate pentru construcții private în vecinătatea școlii și poate fi solicitat acestora să realizeze benzile suplimentare de circulație”, a arătat Dan Tarcea.

Școală la cele mai înalte standarde

Școala ce urmează să fie construită în cartierul Bună Ziua ar urma să fie prima din acest cartier al Clujului. Aceasta va avea 27 de săli de clasă la cele mai înalte standarde și o capacitate de circa 675 de elevi.

„Construcția este oportună, în condițiile în care s-a construit mult în zonă și e nevoie de o școală. Am dorit să nu fie amplasată la stradă din motive de siguranță și de trafic, dar și datorită vecinătății cu viitorul Parc Bună Ziua, care are potențialul să devină o coloană verde, pietonală a cartierului, unde copii pot veni pe jos la școală”, a arătat arhitectul Mihai Racu.

Sală de sport, de lectură și laboratoare

Școala este alcătuită dintr-un corp principal cu subsol, parter și două etaje, va avea o sală de sport, teren de sport și spații de joacă. Amplasamentul va fi împrejmuit cu vegetație.

De asemenea, școala va beneficia de patru laboratoare, depozit pentru articole didactice, săli profesorale, sală de lectură, sală de mese și cabinet stomatologic, psihologic și medical, inclusiv cu sală de tratament. Toate sălile vor fi realizate în conformitate cu prevederile actuale, la cele mai înalte standarde, inclusiv cu table interactive, videoproiector și calculatoare.

Școala va avea o parcare auto, care prevede și 60 de rastele pentru biciclete. Școala va putea fi extinsă în viitor prin adăugarea de noi niveluri pentru a crește numărul de elevi care pot studia aici.

Relație pietonală și velo cu Parcul Bună Ziua

Proiectanții au arătat că proiectul va comunica cu Parcul Bună Ziua, propus spre a fi amenajat în proximitate, de-a lungul pârâului Becaș. Clădirea școlii va comunica atât cu alei pietonale, cât și velo cu viitorul spațiu verde, astfel încât acesta să asigure o nouă cale de acces la școală.

Amplasamentul terenul pe care va fi construită strada Bună Ziua. Sursa Google Maps

Parcul Bună Ziua va avea o suprafață de 11,45 hectare și urmează să fie amenajat între străzile Mihai Românu și Calea Turzii și strada Măceșului.

Soluția pentru amenajarea noului parc din cartierul Bună Ziua a fost selectată în urma unui concurs de soluții realizat în parteneriat cu Ordinul Arhitecților din România, iar proiectul câștigător aparține echipei Punct Birou de Arhitectură SRL. Primăria Cluj-Napoca se așteaptă la o investiție de peste 11 milioane de euro.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax