Connect with us

ACTUALITATE

Ce conține FORMULARUL de intrare în țară. Cât te COSTĂ dacă nu-l ai

Publicat


formular intrare tara

Din 20 decembrie, persoanele care intră în țară trebuie să completeze formularul digital de intrare în România (PLF). Acesta va conține date despre țara din care se vine și despre destinația din România.

Potrivit Guvernului, formularul digital de intrare în România va conține următoarele date:

Numele și prenumele, datele de identificare și de contact;
Țara, regiunea și localitatea de unde călătorește spre România, inclusiv cele tranzitate;
Localitatea și adresa de destinație în România;
Mijlocul de transport cu care călătorește spre România;
Data intrării în România;
Datele minorilor însoțitori, dacă este cazul.

Formularul trebuie completat de toate persoanele care intră în România și călătoresc cu avionul, trenul, mijloace de transport rutiere sau navale. Acesta poate fi generat electronic prin intermediul platformei https://plf.gov.ro, dezvoltată de Serviciul de Telecomunicații Speciale.

Amenda este de la 2.000 lei la 3.000 lei

„Pentru eliberarea formularului este necesară autentificarea cu o adresă de e-mail, unde utilizatorul primește un link de acces. Ulterior, se completează câmpurile cu datele solicitate. Pașii sunt similari cu cei pentru generarea certificatului digital UE COVID. Platforma va putea fi accesată AICI de orice persoană, începând cu data de 20 decembrie 2021”, a transmis Guvernul.

Formularul se completează cu maximum 24 de ore înainte de a intra în România și va fi verificat odată cu cartea de identitate sau a pașaportului în sistemul informatic al Poliției de Frontieră

Persoanele care se prezintă la punctele de trecere a frontierei fără formular vor avea obligativitatea de a-l completa într-un termen de 24 de ore. Necompletarea formularului se sancționează cu amendă de la 2.000 lei la 3.000 lei.

Pe baza datelor din formular, direcțiile de sănătate publică vor putea identifica și lua legătura mai ușor cu persoanele care au intrat în contact, în timpul călătoriei, cu un cetățean infectat cu virusul SARS-CoV-2, a mai transmis Guvernul.

Sursa: Mediafax

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Apărarea AERIANĂ şi antirachetă din România TESTATĂ de NATO. Exercițiu militar. ATAC simulat cu AVIOANE de luptă

Publicat

De

avioane

Aliaţii din NATO au efectuat miercuri un exerciţiu militar pentru a testa apărarea aeriană şi apărea antirachetă din România. Exercițiul vine la aproape o săptămână după ce o rachetă rătăcită s-a prăbuşit în Polonia ucigând doi oameni și a scos în evidenţă breşele din scutul aerian al Alianţei Nord-Atlantice.

Sistemul de apărare aeriană francez desfăşurat în România a respins un atac simulat cu avioane de luptă aliate, a precizat Comandamentul Aerian Aliat al NATO de la Ramstein, în vestul Germaniei.

Exercițiu cu avioane de luptă F-16, Eurofighter, Growler şi Rafale

La exerciţiu au participat avioane de luptă turce F-16, avioane Eurofighter spaniole, avioane Growler americane concepute pentru război electronic şi avioane Rafale franceze care au zburat de pe portavionul Charles de Gaulle, a adăugat Comandamentul.

„Ca răspuns la războiul dus de Rusia împotriva Ucrainei, continuăm să ne consolidăm capacitatea de descurajare şi sistemele de apărare în flancul de estic al Alianţei”, a spus purtătoarea de cuvânt a NATO, Oana Lungescu, potrivit Agerpres, care citează Reuters.

Ea a precizat că Alianţa a adăugat mai multe avioane de luptă şi de supraveghere în patrule, precum şi mai multe sisteme de apărare aeriană la sol şi nave de apărare aeriană pe mare.

Citește și: Nicolae Ciucă, despre racheta care a ucis doi oameni în Polonia: Nu putem să spunem că nu se poate întâmpla şi la noi

„Exerciţii precum acesta garantează că forţele NATO pot opera împreună şi pot rămâne pregătite pentru a răspunde la orice ameninţare din orice direcţie”, a subliniat purtătoarea de cuvânt.

Ce sistem de apărare este desfășurat în România

Franţa a desfăşurat din mai în România sistemul de apărare aeriană SAMP/T. Acesta este conceput să protejeze câmpuri de luptă şi obiective sensibile precum aeroporturi şi porturi în faţa rachetelor de croazieră, avioanelor, dronelor şi rachetelor balistice tactice.

Mai multe state aliate au desfăşurat astfel de armamente în flancul estic al NATO după invazia rusă din Ucraina, reaminteşte Reuters, oferind ca exemple rachetele Patriot trimise de Germania în Slovacia, rachetele Patriot operate de SUA în Polonia şi sistemele NASAMS trimise de Spania în Letonia.

Cu toate acestea, prăbuşirea în Polonia, săptămâna trecută, a ceea ce pare să fi fost o rachetă rătăcită a sistemului de apărare aeriană al Ucrainei a scos în evidenţă nevoia ca NATO să acopere breşele încă existente în scutul său aerian.

Sursa: Agerpres

Foto: MApN

Citește mai departe

EVENIMENT

Ce MECI. 91-86. U-BT Cluj-Napoca a învins Brescia în EuroCup

Publicat

De

ubt

Echipa de baschet U-Banca Transilvania a învins miercuri, pe teren propriu, echipa italiană Germani Brescia, cu scorul de 91 la 86.

U-BT a disputat miercuri o nouă partidă în 7Days EuroCup. Adversarii clujenilor au fost italienii de la Germani Brescia, echipă care ocupă locul 10 în clasamentul din Italia.

U-BT a obţinut astfel a doua victorie din grupa A din 7 Days EuroCup.

Meindl şi Guzman, ambii cu câte 15 puncte, au fost cei mai buni marcatori de la U BT Cluj, în timp ce coșgheterul italienilor a fost Della Valle, cu 16 puncte.

Echipa clujeană de baschet a sărbătorit miercuri 103 ani de activitate alături de peste 6.000 de suporteri care și-au încurajat favoriții din tribune.

Cu această victorie, clujenii ocupă locul 7 în clasament (din 10 echipe), cu 7 puncte, după două victorii și trei înfrângeri.

U-BT urmează să joace în turul grupei A a EuroCup cu Bursaspor, în deplasare, în 30 noiembrie, cu Joventut Badalona, acasă, în 7 decembrie cu, Prometey în deplasare, în 14 decembrie și cu Ratiopharm Ulm, tot în deplasare în, 21 decembrie.

Meciurile din retur se joacă începând cu data de 10 ianuarie, până în 29 martie, urmând ca primele 8 clasate să se califice în fazele eliminatorii.

Sursa: U-BT, Mediafax

Foto: Facebook/U-Banca Transilvania

Citește mai departe

EVENIMENT

Studiu Ipsos: CU CINE țin ROMÂNII la Campionatul Mondial

Publicat

fifa 2022 world cup logo qatar z5t4wjudq9ty1mh5kqpn38ott

Cu toate că echipa națională de fotbal a României nu s-a calificat la Campionatul Mondial, turneul final din Qatar reprezintă un interes pentru români. Conform unui studiu realizat de cei de la Ipsos, 50% dintre români vor urmări partidele de la Campionatul Mondial din Qatar. Acest studiu a fost realizat în 34 de țări, printre care și România, iar scopul acestuia este de a determina interesul oamenilor față de Campionatul Mondial din acest an.

Având în vedere că țara noastră nu a mai participat la un Campionat Mondial din 1998, suporterii români s-au văzut nevoiți să susțină alte țări la turneele finale. Cel din acest an nu face excepție, iar conform statisticilor celor de la Ipsos, printre favoritele suporterilor români se numără: Germania, 19% dintre fani considerând că aceștia vor ieși câștigători. Pe locul secund în topul favoritelor este Brazilia, cu un procentaj de 14%, iar pe ultima treaptă a podiumului în rândul favoritelor sunt Franța și Spania, fiecare cu un procentaj de 13%.

Un aspect interesant îl reprezintă faptul că românii nu o văd pe Argentina drept potențială câștigătoare, doar 5% dintre suporterii români sunt de părere că vor câștiga. În rândul suporterilor din celelalte țări, argentinienii fiind cotați cu un procentaj de 10% pentru a ieși campioni. Dublu față de opiniile fanilor români.

Dintre românii care au declarat că se vor uita la Campionatul Mondial din Qatar, 41% au spus că vor viziona meciurile la televizor, 20% pe internet, 15% pe telefonul mobil și 7% pe o tabletă, conform statisticilor oferite de Ipsos.

Unde vor viziona suporterii români partidele de la Campionatul Mondial din Qatar?

Așa cum eram obișnuiți și până acum, acest eveniment este unul social pentru fanii români. Marea majoritate a acestora, 82%, vor urmări partidele alături de prieteni și familie. Un procentaj mai mic îl reprezintă cei care vor urmări meciurile alături de colegii de la serviciu, 49%. Peste jumătate dintre suporterii români, 55%, vor viziona partidele la un restaurant/bar.

Față de media globală, unde procentajul este de 34%, românii nu se declară a fi superstițioși, doar 26% dintre aceștia declarând că vor avea un talisman norocos. De asemenea, românii s-au declarat a fi conștiincioși, doar 26% dintre suporteri au spus că vor lipsi de la serviciu/școală pentru a viziona meciurile de la Campionatul Mondial. La acest procentaj scăzut contribuie și faptul că echipa națională de fotbal a României nu este calificată la turneul final din Qatar.

Daniel Cucu-Kovaci

Citește mai departe

EVENIMENT

C. C. Catch, Ricchi e Poveri și Bad Boys Blue la Cluj. Biletele pentru DISCOTECA ‘80 din 2023, puse în vânzare

Publicat

De

discoteca80 2023 (1)

Discoteca ‘80 Cluj 2023 aduce la BTarena cei mai tari artiști ai vremurilor disco. C. C. Catch, Ricchi e Poveri, Bad Boys Blue, Savage și Ryan Paris vor urca pe scenă anul viitor la Cluj-Napoca, iar organizatorii anunță că au pus în vânzare bilete la prețuri speciale.

Artiștii de renume ai muzicii anilor ’80, vor face show pe scena Discoteca ‘80 Cluj, sâmbătă, 16 septembrie 2023, începând cu ora 19:00, la Sala Polivalentă BTarena din Cluj-Napoca, în cadrul celei de-a 6-a ediții a evenimentului.

Show-ul de peste 4 ore este organizat de Backstage Production, iar biletele cu prețuri speciale începând de la 159 lei sunt disponibile pe www.discoteca80.ro și www.iabilet.ro.

C. C. Catch, Ricchi e Poveri și Bad Boys Blue la Cluj

Melodii precum „I Can Lose My Heart Tonight” – C.C. Catch, „Mamma Maria” – Ricchi e Poveri, „You’re A Woman” – Bad Boys Blue, „Only You” – Savage sau „Dolce Vita” – Ryan Paris se află și acum în amintirile din tinerețe ale milioane de oameni.

Anul viitor, în 16 septembrie, publicul va avea ocazia să îi vadă și să îi asculte live pe îndrăgiții artiștii care au fascinat o lume întreagă.

Concertul live Discoteca ‘80 este bazat pe un concept care are în centru plăcerea și emoția retrăirii atmosferei muzicale din acei ani. Show-ul este al 6-lea dintr-o serie de evenimente organizate anual la Cluj-Napoca. La acest tip de evenimente participă zeci de mii de melomani din orașe precum Paris, Zürich, Sankt Petersburg, Varșovia, Praga sau Moscova.

Artiștii ediției 2023

C.C. Catch, una dintre cele mai populare artiste europene de muzică pop a anilor ’80, denumită și regina muzicii Disco, este născută în Olanda, în 1958, într-o familie germană. A ajuns în topuri cu numeroase hit-uri precum „I Can Lose My Heart Tonight”, „Heartbreak Hotel”, „Cause You Are Young”, „Strangers By Night” și „Heaven and Hell”.

YouTube video

 

Ricchi e Poveri este formația italiană devenită faimoasă în toată Europa odată cu melodia „Sará perché ti amo”, în 1981. Ulterior, muzicienii au dominat topurile muzicale din Belgia, Franţa, Austria, Germania şi Spania cu melodii precum „Mamma Maria”, „Acapulco”, „Voulez-vous danser”, „Dimmi quando” și „Che sara”.

YouTube video

Formația disco Bad Boys Blue a fost înființată în anul 1984 în Germania. Trupa este cunoscută datorită hit-urilor internaționale „You’re A Woman”, „Pretty Young Girl” și „Come Back And Stay”. De-a lungul anilor, formația și-a modificat componența de mai multe ori, iar în urma decesului lui Kenny Lewis, în 2012, John McInerney a rămas cel care încântă spectatorii cu melodiile Bad Boys Blue. De altfel, John este singurul membru prezent în toate componențele formației, de la înființare până astăzi.

YouTube video

Roberto Zanetti, cunoscut sub numele de Savage, este un cântăreț și producător muzical din Toscana, Italia. Artistul a devenit celebru în 1989, odată cu lansarea remake-ului realizat după melodia „(I Just) Died in Your Arms”, interpretată original de Cutting Crew. Ulterior, artistul și-a continuat apogeul cu piesele „Only You”, „Don’t Cry Tonight” și „Goodbye”.

YouTube video

Fabio Roscioli, italianul cu numele de scenă Ryan Paris, este un muzician și actor care și-a câștigat popularitatea internațională în 1983, cu hit-ul mondial „Dolce Vita”. În următoarea perioadă, artistul a ocupat locul 1 în topurile din aproape toate țările europene și a continuat să lanseze melodii până în anii ‘90. Începând cu anul 2010, acesta a revenit în atenția publicului cu piese ca „I Wanna Love You Once Again” și „Sensation of Love”.

YouTube video

Discoteca ’80 Cluj, la a 6-a ediție

De-a lungul celor cinci ediții anterioare, zeci de mii de oameni au dansat și s-au distrat alături de artiști precum Saragossa Band, Lian Ross, Ivana Spagna, Afric Simone, Kaoma, Mauro și Francesco Napoli (2022), Boney M, The show-a tribute to ABBA, Gazebo, Joy, FR David și Eruption (2021), Thomas Anders & Modern Talking band, Milli Vanilli, Sabrina, Silent Circle și Ottawan (2019), Ricchi e Poveri, Boney M, Bad Boys Blue și Samantha Fox (2018), Alphaville, Sandra, Londonbeat și Fancy (2017), într-o Polivalenta plină-ochi de fiecare dată.

Informații despre bilete

Tarifele primelor 1.000 de bilete cu preț special:

  • PARTY ZONE (cu loc în picioare, pe suprafața terenului de joc) – 159 lei
  • SEATING cat. 1 – 289 lei
  • SEATING cat. 2 – 229 lei
  • SEATING cat. 3 – 189 lei
  • SEATING cat. 4 – 169 lei

Tarife bilete cu preț normal:

  • PARTY ZONE (cu loc în picioare, în fața scenei) – 199 lei
  • SEATING cat. 1 – 329 lei
  • SEATING cat. 2 – 269 lei
  • SEATING cat. 3 – 229 lei
  • SEATING cat. 4 – 209 lei

IMPORTANT: la prețurile biletelor afișate mai sus se adaugă comisionul de procesare a vendorului iabilet.ro.

Biletele online sunt disponibile pe www.discoteca80.ro și www.iabilet.ro.

ATENȚIE! Cei care doresc să participe la show sunt rugați să NU cumpere bilete de pe viagogo.com! Acest site nu deține drept de vânzare a biletelor la Discoteca ’80 Cluj.

Biletele în format fizic se pot achiziționa din magazinele Flanco, IQ BOX, magazinul Muzica, de la Hard Rock Cafe și Club Quantic.

Copiii cu vârsta sub 10 ani au intrare gratuită la Party Zone, respectiv la toate categoriile cu locuri pe scaune, în cazul în care stau în brațele însoțitorului adult. Copiii cu vârsta de peste 10 ani împliniți vor plăti bilet cu preț de adult. Minorii trebuie să fie însoțiți de cel puțin un adult.

Regulamentul Discoteca ‘80 Cluj 2023 poate fi consultat AICI.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax