EVENIMENT
Ce cazări se mai găsesc pentru Untold „pe ultima sută de metri”? De la vile cu 20.000 de lei, până la paturi la 100 lei/noapte
Desfășurarea Untold în centrul Clujului „umflă” an de an prețurile la cazări în cele patru nopți de festival. Ce oferte mai pot prinde „întârziații” și cât costă cazarea în inima festivalului?
Prețuri piperate pentru camerele de hotel și apartamentele de închiriat, în weekend-ul de Untold, la Cluj-Napoca. Participanții care vin din alte orașe la cel mai mare festival din România mai au încă oferte la dispoziție, dar nu sunt cele mai accesibile.
Camere cu peste 650 euro/noapte, în incinta festivalului
„VIP-urile” Untold și cei mai extravaganți dintre participanți și-au rezervat deja camere chiar în incinta festivalului, la hotelul de 5 stele Radisson Blu (vezi video). Prețul mediu al unei camere standard, pe perioada Untold, este de 650 de euro pe noapte.
„Ne bucurăm să fim sold-out pentru al treilea an consecutiv de la deschidere și așteptăm cu drag să sosească oaspeții. Am avut disponibile 149 de camere pentru acest festival, prețurile au fost dinamice, influențate de piață.
Cele mai multe tarife au fost acordate de cei de la Untold, cu care noi colaborăm, care au vândut mai departe aceste pachete, care au și foarte multe surprize pentru oaspeți. Prețul mediu pentru o cameră standard la noi a fost în jurul sumei de 650 de euro pe noapte”, a declarat Iuliana Poka, Director Vânzări și Marketing.
Oaspeți extravaganți, cerințe pe măsură
Oaspeții hotelului de la etajele superioare se pot bucura de main stage chiar din camera de hotel, scena amenajată pe Cluj Arena fiind vizibilă de aici.
„Avem opt tipuri de camere în acest hotel. De la etajele 6, 7 putem să ne bucurăm de main stage chiar din confortul camerei de hotel.
În urmă cu doi ani am avut un pupitru de DJ în una dintre camere. Am avut multe cerințe, am avut aniversări care au avut loc aici, am adus torturi, am adus foarte multe vase și ghivece de flori. Fiind în inima festivalului, nu avem artiști în acest hotel, ci avem persoanele care vin să se bucure mult mult de festival, astfel că nu ajungem să avem cerințe precum au Madonna sau alte celebrități din lume”, a mai menționat reprezentanta hotelului.
918 lei, cea mai ieftină cameră pe perioada Untold
Pe site-ul de rezervări online Booking.com, pentru intervalul 8-11 august, au fost găsit 257 de oferte pentru cazare care oferă camere pentru doi adulți. Site-ul menționează că 75% dintre locurile înregistrate în platformă sunt indisponibile în intervalul selectat.
O evaluare a prețurilor cazărilor care sunt disponibile încă arată o diferență enormă între cele mai scumpe și cele mai ieftine oferte: între 30.294 lei și 918 lei. Prețurile variază în funcție de locația cazărilor, dar și de facilitățile disponibile pentru oaspeți.
Cel mai mare preț listat este de 30.294 lei pe trei nopți. Este vorba de un apartament de 57 m² din zona Winners Sports Club. Apartamentul este închiriat integral și are un dormitor, o bucătărie echipată și o baie. De asemenea, se oferă loc de parcare gratuit. Prețul pe noapte, pentru două persoane, este de 8.100 de lei.
La polul opus, cea mai ieftină cazare este oferită în cartierul Bună Ziua de un complex de apartamente, unde cazarea pentru o noapte, pentru două persoane, este de 229 de lei.
Tarifele practicate de unele dintre cele mai cunoscute hoteluri din Cluj-Napoca
La Hotelul Golden Tulip Ana Dome, cazarea pentru cele patru nopți de festival este de 5.174 lei, adică 1.293 de lei pe noapte, pentru două persoane. Hotelul pune la dispoziția oaspeților numeroase facilități, inclusiv centru de fitness cu saună, loc de parcare gratuit, room service, dar și restaurant și bar. Micul dejun este inclus.
La Grand Hotel Italia, tariful pentru patru nopți este de 5.120 lei, respectiv 1.280 lei pe noapte, pentru două persoane. Hotelul se află în cartierul Bună Ziua și oferă toate facilitățile, inclusiv piscină outdoor, room service și mic dejun.
La Grand Hotel Napoca, prețul pentru patru nopți de cazate, pe perioada Untold, este de 4.470 lei, adică 1.117 lei pe noapte, pentru două persoane. Micul dejun este inclus în preț, iar parcarea este gratis.
Hotel Victoria de pe Bulevardul 21 Decembrie oferă cazare la prețul de 2.800 de lei pentru patru nopți, de joi până luni, respectiv 700 de lei/noapte, pentru doi adulți. Hotelul oferă recepție 24 din 24, wi-fi gratuit și facilități pentru persoanele cu dizabilități. Micul dejun se plătește separat, iar hotelul nu dispune de locuri de parcare.
Hotelul Univers T oferă de asemenea camere pentru intervalul menționat pentru suma de 2.254 lei, adică 263 de lei pe noapte, pentru două persoane. Micul dejun, dar și locul de parcare sunt incluse în preț.
Cazări oferite de persoane fizice: de la vile în Bună Ziua, la paturi supraetajate
Și site-ul de anunțuri online OLX abundă cu oferte de cazare pe perioada Untold, cu prețuri cuprinse între 4.000 de euro și 100 de lei.
Cea mai scumpă ofertă listată este de 4.000 de euro pentru o vilă în cartierul Bună Ziua, pentru toate cele patru nopți de festival. Vila este compusă din 4 dormitoare, living, bucătărie, 3 băi și curte.
O altă ofertă listată oferă cazare la casă, la doar 200 de metri de festival, pentru suma de 2.500 de euro. Apartamentul este compus din două dormitoare, hol, living și o baie, fiind situat pe Strada General Dragalina din Cluj-Napoca. Suma poate fi plătită în două tranșe, la momentul cazării și al check-out-ului.
La polul opus, o firmă oferă locuri de cazare pe durata festivalului Untold la prețul este de 100 RON / noapte. În anunț se arată că locațiile sunt complet utilate, cu bucătarii funcționale și camere cu paturi suprapuse, in regim hostel. De asemenea, se mai arată că toate locațiile sunt în zone centrale la maxim 10 min mers pe jos de festival.
Un alt proprietar oferă spre închiriere în regim hotelier un apartament cu o cameră în zona Gruia, la aproximativ 30 de minute de mers pe jos de Untold, cu 150 de lei. Apartamentul are o suprafata de 30 mp, cameră cu baie proprie și bucătărie dotată cu frigider, aragaz, mașină de spălat si chiuvetă plus loc de parcare.
Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:
CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

EDUCATIE
UBB Cluj organizează pentru liceeni 23 de concursuri. Pot înlocui probele de admitere la facultate sau crește nota

Liceenii care vor să studieze la UBB Cluj pot obține un avantaj consistent sau pot chiar obține de timpuriu locul dorit dacă participă la concursurile pe care universitatea le organizează special cu acest scop.
Astfel, facultățile UBB organizează nu mai puțin de 23 de concursuri care pot crește nota la examenul de admitere sau pot chiar înlocui probele de examen, astfel încât candidații au șansa de a-și asigura, încă din timpul liceului, un avantaj pentru admiterea la facultate.
UBB Cluj organizează pentru liceeni 23 de concursuri în vederea admiterii
Concursurile sunt destinate în principal elevilor din clasele a XI-a și a XII-a și au devenit deja o tradiție, arată reprezentanii Universității Babeș-Bolyai.
„UBB este una dintre cele mai căutate universități de către liceeni, indiferent de domeniu sau specializare/program de studii. De aceea, pe de o parte dorim să menținem standarde de calitate cât mai ridicate, dar, pe de altă parte, ȋncercăm să ne apropiem liceenii performanți care ar putea fi tentați altfel să plece în străinătate, la facultăți care organizează examene de admitere mai devreme și care îi declară admiși încă din timpul liceului. Prin aceste concursuri nu doar că le oferim elevilor foarte buni un avantaj competitiv, dar pe unii îi chiar ajutăm să decidă să rămână în țară pentru a-și continua studiile”, a declarat rectorul UBB, prof. univ. dr. Adrian Petrușel.
Informații despre toate cele 23 de concursuri găsiți AICI.
EDUCATIE
FOTO. Echipa de studenți a UTCN intră în luptă în concursul de simulare a cutremurelor din SUA. Macheta prezentată, una specială

Echipa de studenți a Universității Tehnice Cluj-Napoca (UTCN) intră, luni, în competiția Seismic Design Competition 2025, una dintre cele mai prestigioase competiții de inginerie seismică din lume, găzduită în acest an de Universitatea Berkeley din California (SUA).
”Anul acesta, provocarea este proiectarea unei clădiri rezistente la cutremure pentru un sit din Kobe, Japonia, o zonă cu risc seismic ridicat. Integrarea unui gol central în structură a adus un plus de complexitate și le-a testat creativitatea la maximum.
Macheta este pregătită, echipa este motivată, iar spiritul de competiție e la cote maxime! Suntem aici să demonstrăm că munca, dedicarea și inovația noastră pot face față oricărei provocări”, au transmis reprezentanții echipei clujene.
Reprezentare ”excelentă” a României
Aceștia au mulțumit UTCN pentru sprijinul constant și pentru că le oferă cadrul ideal pentru a se dezvolta profesional și a reprezenta cu mândrie instituția la competiții de prestigiu.
”Suntem recunoscători profesorilor noștri, advisorilor și sponsorilor care au fost alături de noi în această aventură și care ne-au susținut în fiecare etapă a pregătirii. Fără voi, acest drum nu ar fi fost posibil!
Și nu în ultimul rând, mulțumim familiilor noastre pentru sprijinul necondiționat, înțelegerea și răbdarea lor. Fără încurajările lor, nu am fi ajuns până aici”, au mai spus studenții UTCN.
Prof. Ovidiu Prodan, unul dintre cei doi coordonatori ai echipei UTCN, a declarat că are încredere că studenții clujeni ”vor reprezenta excelent România la Berkeley”.
Echipa UTCN 2025
Studenți:
Cosmin Chiforescu – Team Captain
Horațiu Arion
Ștefan Barabulă
Diana Derșidan
Petra Marcu
Miruna Maxim
Stefania Oltianu
Eduard Pînzaru
Shamaiel Shamal
Andreea Șoplea
Ioana Trisciuc
Maria Trușcă
Adviseri:
Andrei Mureșan
Bianca Bologa
Paula Bosi
Robert Teodorescu
Victor Mitea
Profesori coordonatori:
Ovidiu Prodan
Paul Moldovan
La competiție participă 53 de universități din SUA, Europa sau Asia.

Luni seara de la ora 20.30, pe Cluj Arena se va desfășura marele derby clujean dintre „U” și CFR, primul din istorie în play-off.
Partidele din sezonul regulat au fost adjudecate de „studenți” cu același scor, 3-2. Presiunea e pe „feroviari”, având în vedere că orice pas greșit o poate îndepărta de titlu.
Azi, marele DERBY clujean, „U” – CFR. Ce PRONOSTIC dați
Ioan Ovidiu Sabău le-a cerut elevilor săi concentrare maximă și dăruire, în timp ce Alex Chipciu este convins că jucătorii Universității vor trata meciul cu seriozitate.
De cealaltă parte, CFR vrea revanșa în fața rivalei din oraș după rezultatele din acest sezon, o victorie urcând-o din nou pe primul loc în play-off.
Casele de pariuri îi acordă un ușor avantaj CFR-ului, 2,4 față de 3,3. Voi ce pronostic dați? Scrieți în comentarii cine credeți că va câștiga și cu ce scor.
EVENIMENT
FOTO. Pui pe sticlă, preparat de clujeanul Paul Cordea, în luptă cu cei mai buni ucenici măcelari ai lumii la WBC 2025 Paris

Echipa „Măcelari de Elită”, care reprezintă România la World Butchers’ Challenge, a debutat duminică, 30 martie, la Paris cu participarea lui Paul Cordea (25 ani) în secțiunea World Champion Butchers’ Apprentice. Tânărul măcelar, angajat al Moldovan Carmangerie din Cluj-Napoca, a intrat în competiție alături de alți 13 concurenți din 7 țări: Australia, Franța, Germania, Irlanda, Italia, Marea Britanie și Noua Zeelandă. Printre adversarii săi s-au numărat și trei tinere femei măcelar, din Germania, Irlanda și Italia, care au demonstrat că excelența în acest domeniu nu are granițe de gen.
Într-o probă contracronometru de 2 ore și 30 de minute, Paul a tranșat cu precizie patru tipuri de carne – vită, porc, miel și pui – și a realizat nu mai puțin de 40 de produse, fiecare dintre ele fiind însoțit de indicații de gătire, făcând o dovadă de diversitate și creativitate în abordare.
Masa lui de prezentare pe care s-a aflat inclusiv un pui pe sticlă a fost o reflectare a ospitalității românești prin abundența de preparate ce a amintit de mesele încărcate de la sărbătorile în familie.
Lupta cu timpul
„A a fost o adevărată furtună în mine, am trecut de la extaz, la agonie, la fericire, au fost emoții peste emoții, dar în final totul a ieșit bine. Partea cea mai grea a fost lupta cu timpul, care se scurgea încontinuu și, dacă făceai ceva greșit, era foarte greu să mai remediezi.
Aș fi vrut să mă opresc la început, am fost copleșit de emoții, nici cuțitul nu mai îmi stătea bine în mână, dar după 5-10 minute mi-am revenit și pe urmă totul a fost bine”, a declarat Paul Cordea imediat după concurs.
Încurajare pentru seniori
Cu doar trei ani de experiență în această meserie, Paul privește această competiție ca pe o lecție valoroasă: „În timpul concursului aș fi putut lucra un pic mai mult la finețea produselor, dar sunt la început de drum și vreau să îmbunătățesc acest lucru pe viitor.
Voi munci din ce în ce mai mult, vreau să mă perfecționez și să devin cel mai bun. Mă bucur că la sfârșit toți m-au felicitat, s-au minunat de masa mea și de faptul că am reușit să fac atâtea produse într-un timp atât de scurt”.
Înainte de competiția seniorilor, care va avea loc luni, 31 martie, Paul a transmis un mesaj de încurajare echipei României: „Să scape cât mai repede de emoții și de gândurile negative, să fie focusați doar pe ce au de făcut și să-i dea bătaie!”.
Prin performanța sa, Paul Cordea marchează un moment istoric pentru România, demonstrând că noua generație de măcelari are pasiunea, talentul și determinarea necesare pentru a duce tradiția mai departe, la cel mai înalt nivel.
Rezultatele oficiale ale competiției vor fi anunțate în seara zile de marți, 1 aprilie, în cadrul galei de închidere a World Butchers’ Challenge 2025.