Connect with us

ACTUALITATE

UPDATE Cazul elevului BĂTUT de profesor la Turda. Poliția Cluj a demarat CERCETĂRI. Anchetă și la școală

Publicat


Polițiștii clujeni s-au sesizat din oficiu și au demarat cercetări în cazul elevului care spune că a fost bătut de profesor la ora de matematică, la Școala „Horia, Cloșca și Crișan” din Turda. Până la această oră nu a fost depusă o plângere la poliție.

„Având în vedere informațiile apărute în spațiul public, referitoare la un elev al unei unități școlare din municipiul Turda, care ar fi fost agresat fizic de un cadru didactic, la data de 15 februarie, polițiștii municipiului Turda s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de purtare abuzivă”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Cluj.

În cauză au fost demarate cercetări și vor fi efectuate verificări pentru a fi stabilite toate circumstanțele în care a avut loc evenimentul.

Citește și: Elev BĂTUT de un profesor la o școală din Turda. S-a întâmplat în clasă

De asemenea, cazul se află în atenția polițiștilor din cadrul Biroului Siguranță Școlară Cluj.

Până în acest moment, la nivelul Poliției municipiului Turda, nu a fost depusă nicio plângere referitoare la evenimentul care ar fi avut loc în unitatea de învățământ, potrivit IPJ Cluj.

Și conducerea școlii a început o anchetă, potrivit reprezentanților Insectoratului Școlar Cluj.

Incidentul a avut loc a avut loc marți. Elevul, care este în clasa a VI-a A, a fost bătut cu pumnii și picioarele de profesorul, Mihai Popovici.

UPDATE

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Cluj au precizat că regretă faptul că există cadre didactice care nu pot gestiona relația de comunicare cu elevii și că se vor lua măsurile care se impun.

„Conducerea unității de învățământ a informat Inspectoratul Școlar Județean Cluj, în aceeași zi, cu privire la incidentul de la Școala Gimnazială Horea, Cloșca și Crișan Turda, județul Cluj.

Inspectorul școlar general a dispus demararea la nivelul unității de învățământ a unei comisii de cercetare disciplinară care să verifice faptele și să propună Consiliului de Administrație luarea măsurilor care se impun, în condițiile legii.

Regretăm faptul că există cadre didactice care nu pot gestiona relația de comunicare cu elevii și considerăm că astfel de atitudini nu ar trebui să existe în școli.

Directorii unităților de învățământ au obligația de a lua atitudine și de a aplica cu fermitate instrumentele legale, pentru ca școala să fie un spațiu sigur, atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice”, au declarat reprezentanții IȘJ Cluj.

 

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Anunț pentru pensionari. Casa de Pensii Cluj va fi închisă joi, 17 aprilie

Publicat

De

Casa de Pensii Cluj

Casa de Pensii Cluj va fi închisă joi, 17 aprilie, anunță conducerea instituției.

Pensionarii sau clujenii care au probleme de rezolvat sunt rugați să nu meargă joi la Casa de Pensii. Instituția nu va fi activitate cu publicul, din cauza unor lucrări.

Casa de Pensii Cluj va fi închisă joi, 17 aprilie

Conform reprezentanților instituției, în clădirea în care și Casa de Pensii Cluj își desfășoară activitatea se vor efectua lucrări privind suplimentarea puterii electrice.
„Din acest motiv se va întrerupe furnizarea energiei electrice pe tot parcursul zilei.
Prin urmare, în data de 17 aprilie 2025, Casa Județeană de Pensii Cluj este în imposibilitatea de a-și desfășura activitatea și de a asigura programul cu publicul”, au precizat reprezentanții instituției.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Dan Petrescu (CFR Cluj), după egalul cu Rapid: A fost cel mai SLAB joc al nostru în 2025

Publicat

dan

CFR Cluj a făcut doar egal cu Rapid, 1-1, luni seara în Gruia, lucru ce l-a nemulțumit pe Dan Petrescu, tehnicianul clujenilor.

„A fost cel mai slab joc al nostru în 2025, în general, nu numai acasă. În prima repriză am controlat meciul până în minutul 42, nu au ajuns la poartă. În repriza a doua am intrat moi, cum facem de obicei, nu știu de ce.

Dan Petrescu (CFR Cluj), după egalul cu Rapid: A fost cel mai SLAB joc al nostru în 2025

Puteam chiar să pierdem, dacă ne uităm la ocazii – Rapidul a avut șansele mai mari. Otto ne-a salvat, am luat acest punct. Antrenorii mari zic că e bine, uneori, să te mulțumești și cu un punct după astfel de meciuri.

Poate mă înșel, dar încă de la conferință am zis că echipa nu a fost bine toată săptămâna. Când te antrenezi 100% toată săptămâna, e bine. Nu pot spune că nu ne-am antrenat, dar ceva n-a fost în regulă.

VAR-ul nu a influențat rezultatul, nu știu dacă a fost sau nu penalty. Au fost prea puțini jucători care au dat 100%, toți puteau mai mult. Otto cred că a fost cel mai bun azi.

Mergem să jucăm cu FCSB un meci important. Cu două puncte în plus ar fi fost altceva, alte posibilități. Dacă pierdem, va fi greu să-i mai prindem.

Vreau și eu să văd o fază de arbitraj pro CFR – toți țipă și urlă, dar noi am fost cei dezavantajați. Nu am fost niciodată avantajați sezonul ăsta.

Sper să avem spirit de echipă, să ne revenim fizic și să arătăm mai bine. Azi nu am fost bine, în afară de 2-3 jucători. Trebuie să analizez și eu, și jucătorii, ce nu a funcționat.

Va fi un play-off în continuare strâns. E clar că, dacă noi pierdem meciul următor cu FCSB, va fi foarte greu să mai avem pretenții la campionat.

Vor fi 5 puncte cu 5 meciuri rămase. Meciul următor, pentru noi, este un meci decisiv dacă vrem să ne mai luptăm la campionat sau nu. Sper să avem o săptămână mai bună de antrenamente și jucătorii să înțeleagă că au greșit ceva, dar și că eu am greșit”, a spus Dan Petrescu, după meci.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Locuitori de pe strada Sub Cetate din Florești au reușit să ÎNFUNDE o pompă de canalizare. Aruncă la toaletă orice

Publicat

Țeavă îmfundată în Florești

Angajații Companiei de Apă „Someș” au intervenit pentru curățarea unei pompe de canalizare înfundată.

Aceștia spun că pompa s-a înfundat din cauza faptului că sunt oameni care folosesc toaleta pe post de coș de gunoi.

Locuitori de pe strada Sub Cetate din Florești au reușit să ÎNFUNDE o pompă de canalizare

Intervenția a avut loc în weekend pe strada Sub Cetate, nr. 12, din comuna Florești, unde echipele de intervenție au fost chemate să rezolve o problemă apărută din cauza folosirii inadecvate a sistemului de canalizare. „Toaleta nu este tomberon” – este mesajul transmis de reprezentanții Companiei de Apă „Someș”.

În vasul de toaletă trebuie aruncate doar resturi biologice și hârtie igienică. Orice alt tip de deșeu, cum ar fi șervețele umede, produse de igienă, resturi textile sau plastice, poate duce la blocaje și avarii costisitoare.

Citește mai departe

EVENIMENT

Praf SAHARIAN deasupra României. Depunerile pot fi observate în intervalele în care va ploua

Publicat

De

Praf saharian deasupra României

O masă de aer încărcată cu particule de praf saharian va traversa din nou România, anunță meteorologii.

Praful saharian este un amestec de particule minerale foarte fine, respectiv nisip fin, praf, argilă și silt provenite din Deșertul Sahara din Africa de Nord

Praf SAHARIAN deasupra României. Depunerile pot fi observate în intervalele în care va ploua

“Până în18 aprilie, circulația aerului, predominant sud-vestică, va favoriza avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer încărcate cu particule de praf de origine sahariană către sud-estul Europei si implicit deasupra României. Depunerile de praf vor putea fi observate în intervalele în care va ploua”, au anunțat reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie.

Expunerea la praful saharian poate irita căile respiratorii și ochii, în special la persoanele care suferă de astm, bronșită sau alergii. De aceea se recomandă purtarea măștilor de protecție și evitarea activităților intense în aer liber, în special în zilele cu concentrații mari de praf în atmosferă.

Foto: Arhivă

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate