Connect with us
"

EVENIMENT

VIDEO Trei morți într-un teribil accident pe centura Vâlcele – Apahida

Publicat


O autospecială pentru intervenție rapidă și comandă, una cu modul de descarcerare, un echipaj SMURD și unul SAJ au fost alertate în jurul orei 7.30, pentru a gestiona situația de urgență produsă ca urmare a accidentului produs pe centura de ocolire Vâlcele-Apahida (km 9).


Pompierii de la ISU Cluj au găsit un ansamblu de autovehicule -TIR și un autoturism avariate, iar autoturismul proiectat în afara părții carosabile și ocupanții blocați în acesta.
Echipajele medicale au constatat decesul a doi dintre ocupanți, un bărbat și o femeie de cca 40 de ani, și au început manevrele de descarcerare pentru a treia persoană care, inițial, a părut că are semnale vitale.
Pe timpul manevrelor de descarcerare s-a constatat că și aceasta era decedată.

Traficul este blocat în ambele sensuri.

Polițiștii clujeni au precizat că un șofer de 20 de ani, din comuna Moldovenesti, in timp ce se deplasa pe Varianta Ocotitoare Cluj Est ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a patruns pe sensul opus, unde a intrat in coliziune cu u TIR .
In urma impactului a rezultat decesul a 3 persoane, toate din autovehicul.

 

A.P.

ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Cluj24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


EVENIMENT

FOTO Jandarmii din Cluj au donat sânge. Cererea în spitale e foarte mare

Publicat

Jandarmii clujeni au donat azi sânge la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Cluj și o vor face și în cursul zilei de mâine.

Acțiunea face din parte din Campania ”Donează sânge, donează o viață”.

”Este nevoie urgentă de sânge pentru bolnavii din spitale. Ajutorul tău contează enorm pentru cei aflaţi în suferinţă! Vino şi tu alături de noi!
Informează-te şi donează sânge!”, au transmis jandarmii clujeni.

 

A.P.

Citește mai departe

EVENIMENT

Crește numărul autorizațiilor de construire la Cluj în ciuda pandemiei de COVID

Publicat

Direcția Județeană de Statistică Cluj a calculat câte autorizații de construire au fost emise în județ de la începutul anului până în luna mai. Concluziile sunt încurajatoare, în plină pandemie de COVID-19 construcțiile nu s-au oprit.

Astfel, în luna mai 2020, în județul Cluj s-au eliberat 118 autorizații de construire pentru clădiri rezidențiale, cu 11 mai puține comparativ cu luna anterioară și cu 44 mai puține față de luna corespunzătoare a anului precedent.

Dar în primele 5 luni ale anului 2020, numărul autorizațiilor de construire pentru clădiri rezidențiale eliberate pe total județ, a fost de 711, cu 79 mai multe comparativ cu perioada similară din anul 2019.

 

A.P.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Studiu IRES: Doar 78% dintre români au auzit de legea carantinării. Dintre aceștia, 60% sunt de acord cu prevederile noi

Publicat

Institutul Român pentru Evaluare și Statistică a făcut publice rezultatele unui studiu ce avea ca temă centrală opinia românilor cu privire la legea carantinării și a izolării. Dintre cei aproximativ 900 de români chestionați, 78% au auzit de această lege. Mai mult de atât, dintre cei care au auzit de lege, 60% sunt de acord cu noile prevederi (n.r. izolarea se face pe baza consimțământului).

Principalele rezultate ale studiului

LEGEA CARANTINĂRII ȘI IZOLĂRII: NOTORIETATE MARE – INFORMAȚII PUȚINE

Mai mult de trei sferturi (78%) dintre români declară că au auzit despre această lege.
Notorietatea este mai ridicată în rândul vârstnicilor, a celor din Moldova și persoanelor care declară că la alegerile parlamentare votează cu PSD sau cu Pro România.

Aproape 8 din 10 români (79%) susțin că au auzit despre controversa dintre Guvern și opoziție cu privire la această lege.
Persoanele cu educație ridicată, cele care locuiesc în sudul țării, dar și votanții Alianței USR-PLUS și cei ai Pro România sunt mai informați cu privire la controversele din spațiul public pe marginea legii.

Puțin peste un sfert (27%) dintre respondenții care au auzit de lege cunosc și conținutul acesteia.
Sunt mai informați tinerii, respondenții cu educație ridicată, cei care locuiesc în mediul urban și în Transilvania și Banat, dar și votanții PNL și cei ai Alianței USR-PLUS.

ROMÂNII SUNT FAVORABILI MODIFICĂRILOR ADUSE LEGII ÎN CAMERA DEPUTAȚILOR

6 din 10 participanți la studiu care au auzit de legea carantinării și izolării sunt de acord cu modificările aduse proiectului de lege în Camera Deputaților conform cărora izolarea se face „la domiciliu sau într-o unitate sanitară, pe baza consimțământului persoanelor”.
Favorabili acestor modificări sunt cu precădere tinerii și vârstnicii, respondenții care locuiesc în sudul țării, dar și intervievații care la alegerile parlamentare spun că ar vota cu PSD, Pro România și Alianța USR-PLUS.

Peste jumătate dintre cei chestionați și care au auzit despre lege cred că aceasta ar trebui să fie votată de Senat în forma în care a trecut de Camera Deputaților.
De această părere sunt în proporții mai ridicate vârstnicii și persoanele care locuiesc în mediul rural, dar și votanții PNL, ai Alianței USR-PLUS și ai Pro România.

Întrebați despre faptul că Premierul Ludovic Orban a acuzat Curtea Constituțională și Parlamentul României că sabotează activitatea de luptă împotriva COVID-19, mai mult de o treime (39%) dintre participanții la sondaj sunt de părere că premierul are dreptate, în timp ce aproape jumătate (47%) cred că acesta nu are dreptate.
Tinerii, persoanele cu educație ridicată, respondenții din mediul rural, alături de votanții PNL și cei ai Alianței USR-PLUS cred, în proporții mai ridicate, că Premierul României are dreptate.
Persoanele cu vârste de peste 55 de ani, cele cu educație scăzută și care locuiesc în mediul rural, votanții PSD și cei ai Pro România sunt cei care cred, într-o măsură mai mare, contrariul.

 

Citește mai departe

EDUCATIE

Ministrul Învățământului, Monica Anisie, prezintă cele trei scenarii despre începerea noului an școlar

Publicat

Monica Anisie, Ministrul Învățământului, afirmă că „dacă situația epidemiologică nu va fi atât de gravă” școala va începe în data de 14 septembrie. Autoritățile au trei scenarii pentru noul an școlar, fizic, online sau în formulă combinată.

Deciziile luate de Ministerul Învățământului vor fi în conformitate cu cele ale Ministerului Sănătății, iar la acest moment sunt așteptate normele sanitare pe care vor trebui să le respecte toate unitățile de învăţământ din România.

„Inclusiv partenerii noştri de dialog social sau reprezentanţii organizaţiilor nonguvernamentale care au participat în grupurile de lucru, cu toţii am ajuns la concluzia că putem începe în mod normal, aşa cum este structura anului şcolar pe 14 septembrie, dacă situaţia epidemiologică nu o să fie atât de gravă.

În acelaşi timp, un alt scenariu care s-a conturat în cadrul grupurilor de lucru a fost acela hibrid, în care unii vor fi fizic în clasă, iar alţi elevi vor urmări în acelaşi timp cursurile de acasă în sistem online, urmând ca după aceea să alterneze grupurile de elevi. (…)

Şi un alt treilea scenariu este acela în care vom învăţa numai online, dacă situaţia epidemiologică va fi una foarte gravă (…)”, a arătat Anisie la dezbatere online organizată de Fundaţia World Vision, potrivit Agerpres.

Întrebată dacă ia în calcul în acest moment descentralizarea deciziei privind formula în care vor învăţa copiii, în funcţie de specificul epidemiologic al judeţului, oraşului, comunităţii locale, ministrul Educaţiei a răspuns: „Se ia în calcul şi astfel de variantă, să descentralizăm decizia, chiar mergând până la nivelul unităţilor de învăţământ”.

Karla Fanea

Citește mai departe