Connect with us

ACTUALITATE

Cangurii șchiopi și priveghetoarea ciocușă în izolare/ Un interviu cu umoristul clujean Cornel Udrea (II)

Publicat


Cornel Udrea este un scriitor, umorist, dramaturg și om de radio clujean. Dar în special umorist. Cine n-a râs cu sughițuri mărunte citind capodopera ”Obiceiuri de nuntă la cangurii șchiopi”? Cine nu s-a dat cu capul de ”Marele zid chinezesc german” citind ”Privighetoarea ciocușă”? ”La umbra batozei natale”, Cornel Udrea scria. Și scria bine. Să-i dea Dumnezeu sănătate că încă nu s-a oprit din scris. Între două felii de parizer, a avut amabilitatea să ne răspundă la câteva întrebări și astfel a rezultat un material pentru două episoade…

Ce actor (actori) v-ați fi dorit să vă interpreteze textele dar nu s-a întâmplat?

Ei bine, întrebarea acesta va primi un răspuns scurt. Am dorit să scriu pentru Horațiu Mălăele și am scris. Vedeți în programul Televiziunii Române câte scheciuri, câte monoloage de-ale mele interpretează Horațiu Mălăele.

Am îndrăznit să visez, să scriu pentru Mircea Albulescu, ei bine, visul mi s-a împlinit cu piesa „Soția mea Shakespeare” – Teatrul Național Radiofonic.

A jucat rolul principal, a făcut ceva incredibil de frumos, cu puțină vreme înainte de moarte și când am mers cu dânsul la Gherla, cei care de la „Rotary Club Gherla” care au finanțat, pentru că mai nou așa se face, autorul își finanțează punerea în scenă radiofonică, ei bine, acolo la Gherla i-a cunoscut pe cei de la „Rotary Club”, a primit titlul de membru de onoare și mi-a spus înainte de plecare: ”Domnul Cornel, aș fi vrut să urc piesa asta pe scenă, dar nu mai pot! Timpul a trecut pe lângă mine!” Am reținut această propoziție, fiindcă într-adevăr așa s-a întâmplat, a ajuns în gară, dar trenul plecase deja. Acesta este răspunsul meu.

Pe vremea comunismului exista un adevărat cult al bancurilor anti-sistem. Acum locul lor a fost luat de stand-up comedy. Urmăriţi fenomenul? Aţi scrie pentru un astfel de artist?

Da, a existat un volum extraordinar de bancuri politice și eu am plătit cu un dosar serios la securitate, de „acțiuni dușmănoase împotriva regimului comunist”, pentru că am avut gura mare și am fost avertizat chiar și fizic, odată la Casa de Cultură a Studenților, cu un cot zdravăn în coaste, extrem de bine plasat și la modul profesional, care m-a lăsat fără aer și n-am mai putut urca pe scenă la întâlnirea cu studenții și am stat înfășat ca o jumătate de mumie vreo două săptămâni.

N-am avut cui spune, n-am avut cui mă plânge, dar am primit avertismente că ar fi bine să tac și să nu mă mai întâlnesc cu studenții, să nu mai spun bancuri la „Pescarul”, să mă cam abțin pentru că nu este de bine pentru mine. Și încetul cu încetul, pentru că deschizând dosarul intri într-o nouă lume pe care nici n-ai gândit-o sau ai crezut că nici nu există, am găsit acolo recunoscând după scris, niște oameni cu care am împărțit și ultima țigară din pachet și căruia i-am plătit cu plăcere un pahar, la rândul lui mi-a plătit și el, dar ce să facem, el avea bani, pentru că întotdeauna își primea tainul de cei 30 de arginți. Ei, nu le-am spus, niciunuia nu i-am spus niciodată nimic. Nu vreau să o fac, dar atâta tot, să rămână în clar cu o chestiune: ei știu că eu știu că ei știu și lucrul acesta mă mulțumește, poate este ceva, să spun anormal, în aceasta, dar să transpire în câte-o noapte în care își aduc aminte de mine, pentru că mi-au făcut mult rău.

Din această cauză eu n-am putut să mă duc nici până la Hajdúszoboszló să-mi cumpăr un pachet cu țigări în vremea când eram fumător. N-am avut voie să ies, eram într-o carantină social absolută, carantină zero, s-o numesc așa, cu o iluzie de libertate, pentru că am avut telefonul ascultat și o întâmplare pe care am descris-o în romanul „Cornel Udrea – Chiar el a spus cu mâna lui”. Ei bine, a fost, m-am întâlnit și l-am cunoscut pe cel care mi-a instalat cele trei microfoane în casă, pe strada Fântânele Bloc Lamă E, atunci locuiam nu la apartamentul acesta, locuiam cu două uși mai încolo, într-un apartament cu două camere, acum am trei. Nu asta e diferența, evident, și de la el am aflat că el mi-a instalat, am bănuit eu ceva, am căutat, dar degeaba am căutat. Acestea au fost timpurile, așa s-a întâmplat, accept ceea ce a fost, dar nu pot uita.

Stand-up comedy: da! Am fost în foarte multe jurii de stand-up comedy și să știți că nu mă omor după genul acesta de monolog umoristic, de improvizație care se dorește swarowsky, care se dorește eclatantă, inedită, pentru că 90% din aceste interpretări cad în vulgarul sexual, în niște poante penibile, anatomice și astea nu mai impresionează nici un puști de 14 ani, pentru că printr-o simplă apăsare de tastă sau cu degetul pe telefon, poate obține toate grozăviile sexuale ale lumii și toate mizeriile comportamentale din lumea asta.

Poate acum 40 de ani emoționa. Știu că și eu am fost foarte emoționat, până la conjunctivită, când am văzut o revistă porno, ei bine, nu mi-a venit să cred, dar eram la vârsta aceea, când omulețul este ca o sugativă, ia tot ce este în jur și caută cu frenezie ceea ce e interzis. Nu! N-aș putea în primul rând să scriu un text pe care să se bazeze, să-l dezvolte interpretul. NU! Nu pot! La mine monologul are alte calități. Nu c-aș fi orgolios, dar pe text nu mai umbli. Sau mă întrebi, tu ca actor, dacă poți interveni pe text și am făcut de zeci de ori, i-am spus actorului, mă refer acum la Florin Piersic, la Dorel Vișan. M-au sunat: „măi, aici pot să bag o chestie, sau nu pot aici să înlocuiesc?” Cum să nu! Pentru că venea de la oameni de bună credință, venea de la oameni care colaborau împreună cu mine, cum am fi lucrat la construirea unei case.

Ce cărți citiți în izolare? La ce filme vă uitaţi?

Cărți: am început să citesc Cornel Udrea! Îmi place, scrie bine băiatul, cred că are un viitor luminos. Nu trece o zi să nu citesc o carte.

M-am întors acum către cărțile de istorie militară, mai ales cele din al Doilea Război Mondial. Sunt bine burdușit și căptușit cu aceste cărți, m-a interesat și m-a fascinat întotdeauna această istorie a încleștărilor, această istorie care zguduie seismic societăți și economii, dar nu atât de complicat. Pur și simplu mi-a plăcut partea de eroism, partea în care binele învinge răul, mă feresc să spun că personajul pozitiv înfrânge personajul negativ.

Din păcate așa se întâmplă acum, așa se întâmplă și în viață, dar în viața basmelor. Întotdeauna cel rău nu ajunge să trăiască până la adânci bătrâneți pentru că pozitivul are grijă să-i scurteze viața. Ei bine, acuma chiar așa se întâmplă. Și nu este bine, este tot un război. Citesc, citesc în fiecare zi, poate o să spuneți că mă laud, la 6 ani știam să citesc. Și-am luat în devălmășie tot ce îmi pica în mână, tot ce citea tatăl meu, ce citea fratele meu. Mama era o povestitoare extraordinară, de la dânsa cred că am moștenit acesta. Mama îmi și interpreta textele, nu numai povestea. Așa am descoperit eu lumea unor basme, o lume fantastică, adusă cu picioarele pe pământ. Și cititul acesta mi-a devenit o a doua sursă de aer.

Scrisul mă ține pe linia de plutire, desigur și optimismul și mai sunt și planurile la care lucrez și nu las manuscrisele să prindă alb pe la tâmple, să încărunțească în așteptare.

E o formă de respect față de viitoarele mele cărți, față de ceea ce scriu. Pe 6 aprilie ar fi trebuit să lansez două volume „Din trusa de prim ajutor în caz de umor”. Ei bine, titlul acesta l-am găsit în luna ianuarie. Câtă premoniție, Doamne! Și erau două cărți într-o cutie care trebuiau să fie lansate la Casa Artelor. Ei bine, luni, în 6 aprilie, n-a fost să fie, poate o să fie la toamnă, dar și atunci, cu greutate spun, că anul acesta este compromis din toate punctele de vedere și va trebui să începem de la zero și trebuie să fim conștienți că lumea nu va mai fi cum a fost până acum.

Cum să trecem mai uşor peste această perioadă? Dvs cum faceţi? Ce vă dă putere?

Sunt niște lucruri clare care trebuie îndeplinite. Este vorba de statul în casă și este vorba de marele examen al întâlnirii cu tine însuți, afli o grămadă de noutăți despre tine, afli niște lucruri pe care nici nu le bănuiai că există.

Ei bine, uite că există. Și trebuie să fii conștient că nerespectând, făcând pe iacobinul, îți pui în pericol viața și pe cei într-adevăr de vârsta noastră, degetul arătător al destinului, îi va arăta, în caz că cedăm să zic, unei plăceri nevinovate, unei întâlniri de aproape cu cineva? Nu! Trebuie să avem răbdare, trebuie să așteptăm, ca să putem redeveni nu ce am fost înainte, ceea ce trebuie să fim de aici înainte.

Ce-mi dă putere? Tocmai vă spuneam: sunt manuscrisele, sunt dorința de a vedea oamenii zâmbind, de-a vedea oamenii cu duminica în suflet și lucrul acesta îmi dă putere. Postez pe facebook foarte multe texte de umor care sunt întâmpinate cu foarte multe reacții, dar reacția generală este pozitivă și oamenii îmi mulțumesc pentru aceste texte. Că le scriu cum le scriu, adică este o greutate conștientă că trebuie să fac lucrul acesta, cu toate că am chef să număr caii verzi de pe pereți sau să ies pe balcon și să strig ca și Tarzan.

Ei bine, mă întorc înapoi la tabletă, mă întorc înapoi la hârtia albă de care îmi este teamă în continuare și scriu umor. Aceasta este viața mea în două cuvinte: scriu umor!

 

Un interviu realizat de Florin Danciu

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EDUCATIE

Peste 800 de absolvenți de liceu din Cluj s-au înscris la BAC. Sesiunea de toamnă începe marți

Publicat

De

bacalaureat

Sesiunea de toamnă a examenului național de Bacalaureat se va desfășura în perioada 16 august – 3 septembrie 2022. La cea de a doua sesiune de examen din acest an, la Cluj s-au înscris 802 absolvenți de liceu.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Cluj, 555 dintre candidații înscriși la exemene provin din promoţia curentă 2021-2022, iar 247 sunt candidați din promoţiile anterioare.

Calendarul BAC-ului de toamnă

Probele scrise din cadrul examenului național de Bacalaureat, sesiunea august- septembrie 2022, încep marți, 16 august 2022, cu proba scrisă la Limba și literatura română (proba E.a), urmată miercuri, 17 august 2022, de proba scrisă obligatorie a profilului – proba E.c).

Joi,18 august 2022 este programată să se desfășoare proba scrisă la alegere a profilului și a specializării – proba E.d), iar vineri, 19 august 2022, va avea loc proba scrisă la limba și literatura maternă – proba E.b)., pentru candidații care au studiat în limba minorităților naționale.

Comisia județeană de organizare a examenului național de Bacalaureat. din cadrul IȘJ Cluj, a aprobat un număr de 9 solicitări, referitoare la asigurarea condițiilor de egalizare a șanselor, care vizează prelungirea timpului destinat redactării lucrărilor scrise, susținerea probelor de examen cu suportul unui interpret al limbajului mimico-gestual propus de unitatea de învățământ, cu respectarea condițiilor de incompatibilitate prevăzute de legislația în vigoare, precum și susținerea probelor scrise la domiciliu.

Condițiile în care se desfășoară examenul

La nivelul județului Cluj, în această sesiune sunt organizate 4 centre de examen, 2 în Cluj-Napoca, unul la Turda și un centru la Dej. La acestea se adaugă un centru zonal de evaluare a lucrărilor scrise.

Atenție! Probele scrise încep la ora 9:00, iar accesul candidaților în săli este permis până la ora 8:30.

Timpul alocat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui candidat. Toate sălile de examen au în dotare camere funcționale de supraveghere video și audio.

Pentru rezolvarea subiectelor, candidații vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor și a desenelor vor utiliza numai creion negru.

Mijloacele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită în sala de examen. Este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte, precum ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete, manuale, dicționare, notițe, însemnări etc., precum și cu orice mijloace electronice de calcul, de stocare a informației sau de comunicare (telefoane, tablete, căști, smartwatch etc).

Candidaților le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul.

Cei surprinși în aceste situații vor fi eliminați din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de către aceștia ori de către alți candidați. Drept consecință, acești candidați nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului național de Bacalaureat.

Afișarea rezultatelor și depunerea contestațiilor

În perioada 22-29 august 20222 se vor desfășura probele de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, în limba maternă, într-o limbă de circulație internațională, precum și evaluarea competențelor digitale.

Afișarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 31 august 2022, până la ora 12:00.

Contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, în centrul de examen, în intervalul orar 12:00–18:00 sau pot fi transmise prin mijloace electronice, pe adresele afișate la avizierele centrelor de examen, sens în care candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (perioada 1-2 septembrie 2022), vor fi comunicate sâmbătă, 3 septembrie 2022.

Nota minimă de promovare, pentru fiecare probă scrisă, este 5, iar media finală pentru promovarea examenului național de Bacalaureat este cel puțin 6.

Ministerul Educației și Inspectoratul Școlar Județean Cluj pun la dispoziția celor interesați liniile TELVERDE, pentru sesizarea eventualelor nereguli din cadrul Examenului Național de Bacalaureat 2022, sesiunea august-septembrie – Ministerul Educației – 0800 801 100, IȘJ Cluj – 0800 816 264.

Foto: Arhivă

Citește mai departe

ECONOMIE

Consiliul Concurenței: Prețurile la carburanți au scăzut față de luna iulie. Cât costă, în medie, litrul de benzină și motorină

Publicat

De

protest benzina 2

Preţurile la carburanţi practicate de marile lanţuri de benzinării au scăzut comparativ cu finele lunii iunie, cu 58 de bani pe litru în medie la benzina standard şi cu 56 de bani pe litru la motorina standard, conform datelor centralizate de Consiliul Concurenţei.

Astfel, la Gazprom, Mol, OMV şi Rompetrol preţul litrului de benzină a scăzut de la 8,69 lei în data de 30 iunie la 8,12 lei în 12 august, la Lukoil de la 8,62 lei la 8,04, la Petrom de la 8,62 lei la 8,05 şi la Socar de la 8,63 lei la 8,08 lei.

În cazul motorinei, scăderea a fost, la Gazprom şi OMV de la 9,26 lei/litru la 8,71 lei, la Lukoil de la 9,19 lei la 8,66 lei, la Mol şi Rompetrol de la 9,25 lei la 8,71 lei, la Petrom de la 9,19 la 8,64 şi la Socar de la 9, 23 lei la 8,67 lei.

Prețurile nu includ compensarea

„Preţurile nu includ compensarea de 50 de bani pe litru”, au precizat cei de la Consiliul Concurenţei, menţionând că acestea sunt preţurile medii pentru fiecare reţea, preţurile variind de la o benzinărie la alta.

Începând cu 1 iulie a intrat în vigoare Ordonanţa privind reducerea cu 50 de bani a preţului la carburanţi, 25 de bani fiind suportaţi de bugetul de stat, iar 25 de bani reprezentând o reducere comercială pe care, voluntar, o aplică lanţurile de benzinării în cazul în care doresc să obţină şi reducerea de 25 de bani de la bugetul de stat.
Potrivit reprezentanților Guvernului va rămâne în vogoare până la sfârșitul lunii septembrie, așa cum a fost anunțat.

Sursa: Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

Marcel Ciolacu și Vasile Dîncu au fost în vizită de lucru la Baza Aeriană de la Câmpia Turzii

Publicat

De

vasile dincu facebook2

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, însoțit de ministrul apărării naționale, Vasile Dîncu, a efectuat vineri o vizită de lucru în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” din Câmpia Turzii.

Echipa de comandă a bazei a prezentat celor doi înalți demnitari o informare cu privire la principalele obiective stabilite pentru anul în curs, activitățile planificate pentru perioada imediat următoare, pe domenii de responsabilitate, precum și detalii privind starea tehnicii din dotarea bazei.

Cei doi oficiali au discutat despre planurile de modernizare a infrastructurii existente și extinderea Bazei 71 Aeriană, programul de investiții fiind deja în derulare.

Marcel Ciolacu a mulțumit militarilor unității pentru profesionalismul cu care își fac datoria și i-a asigurat de sprijinul său necondiționat pentru Armata României, atât în calitate de președinte al Camerei Deputaților, cât mai ales din cea de fiu de pilot militar.

La rândul său, Vasile Dîncu, a asigurat conducerea Bazei 71 Aeriană de întreaga disponibilitate a echipei pe care o conduce la vârful MApN pentru sprijinirea derulării importantelor programe de investiții și pentru îndeplinirea obiectivelor încredințate.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. FOTO. Fântâna arteziană de pe Bulevardul Eroilor, piscină în aer liber. Este a doua oară când se întâmplă

Publicat

De

copii fantana1

La scăldat în inima orașului. Câțiva copii au făcut baie în făntâna atreziană din centrul Clujului, sub privirile trecătorilor.

Nu este pentru prima dată când fântana arteziană de pe Bulevardul Eroilor, care este destul de mare, este folosită ca un bazin de copii.

copii fantana2

La scăldat în centrul Clujului

Vineri, trei copii, probabil toropiți de căldură, și-au dat jos tricourile și au intrat în fântâna atreziană pentru o baie.

Citește și: VIDEO. La scăldat în fântâna de pe Bulevardul Eroilor. În Clujul smart, de 5 stele

Imaginile au fost surprinse de un cititor Cluj24.ro, care s-a arătat deranjat că astfel de lucruri se întâmplă în centrul orașului.

„Chiar nu este prima dată când se întâmplă, iar Poliția Locală nu e nicăieri, nu face nimic”, a spus cititorul.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate