Connect with us

ADMINISTRAȚIE

CAMPIONAT EUROPEAN la Cluj. 1.500 de SPORTIVI. STADIONUL Cluj Arena ĂŽi va primi pe cei mai buni atleĹŁi sub 20 de ani

Publicat


Cluj-Napoca va intra din nou în atenţia Europei. 𝐂𝐥𝐮𝐣 𝐀𝐫𝐞𝐧𝐚 𝐯𝐚 𝐠𝐚𝐳𝐝𝐮𝐢 𝐂𝐚𝐦𝐩𝐢𝐨𝐧𝐚𝐭𝐮𝐥 𝐄𝐮𝐫𝐨𝐩𝐞𝐚𝐧 𝐝𝐞 𝐀𝐭𝐥𝐞𝐭𝐢𝐬𝐦 𝐔𝟐𝟎 𝐝𝐢𝐧 𝟐𝟎𝟐𝟑.

Decizie caldă

Cluj Arena, stadionul emblemă al Clujului și al ĂŽntregii Transilvanii, a fost desemnat oficial  de către European Athletics drept gazdă a Campionatului European de Atletism U20 din 2023 – European Athletics U20 Championships 2023! Astfel, peste doi ani, cca. 1.500 de sportivi din 48 de țări vor concura pe Cluj Arena ĂŽn cadrul acestei prestigioase competiții europene de atletism”, informează Consiliul JudeĹŁean Cluj.

Întrunit vineri seara la Lausanne, Consiliul European Athletics (Asociația Europeană a Federațiilor de Atletism), a acordat Clujului și României șansa organizării celui de-al doilea campionat european cu probe de pistă, după Campionatul European de Atletism pe Echipe – Liga 1 care se va desfășura în luna iunie a acestui an pe Cluj Arena.

Reuşită pentru toată România

„𝐸 𝑜 𝑟𝑒𝑢𝑠𝑖𝑡𝑎 𝑒𝑥𝑡𝑟𝑎𝑜𝑟𝑑𝑖𝑛𝑎𝑟𝑎 𝑠𝑖 𝑢𝑛 𝑚𝑜𝑡𝑖𝑣 𝑑𝑒 𝑚𝑎𝑟𝑒 𝑚𝑎𝑛𝑑𝑟𝑖𝑒 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝐶𝑙𝑢𝑗 𝑠𝑖 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑖𝑛𝑡𝑟𝑒𝑎𝑔𝑎 𝑅𝑜𝑚𝑎𝑛𝑖𝑒. 𝐸𝑠𝑡𝑒 𝑢𝑛 𝑛𝑜𝑢 𝑒𝑣𝑒𝑛𝑖𝑚𝑒𝑛𝑡 𝑠𝑝𝑜𝑟𝑡𝑖𝑣 𝑑𝑒 𝑚𝑎𝑟𝑒 𝑎𝑛𝑣𝑒𝑟𝑔𝑢𝑟𝑎 𝑝𝑒 𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑖𝑙 𝑣𝑜𝑚 𝑔𝑎𝑧𝑑𝑢𝑖 𝑝𝑒 𝐶𝑙𝑢𝑗 𝐴𝑟𝑒𝑛𝑎 𝑠𝑖 𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑛𝑒 𝑝𝑜𝑧𝑖𝑡𝑖𝑜𝑛𝑒𝑎𝑧𝑎 𝑑𝑒𝑓𝑖𝑛𝑖𝑡𝑖𝑣 𝑖𝑛 𝑐𝑙𝑢𝑏𝑢𝑙 𝑒𝑥𝑡𝑟𝑒𝑚 𝑑𝑒 𝑠𝑒𝑙𝑒𝑐𝑡 𝑎𝑙 𝑖𝑛𝑠𝑡𝑖𝑡𝑢𝑡𝑖𝑖𝑙𝑜𝑟 𝑐𝑎𝑝𝑎𝑏𝑖𝑙𝑒 𝑠𝑎 𝑜𝑟𝑔𝑎𝑛𝑖𝑧𝑒𝑧𝑒 𝑐𝑜𝑚𝑝𝑒𝑡𝑖𝑡𝑖𝑖 𝑑𝑒 𝑢𝑛 𝑎𝑠𝑒𝑚𝑒𝑛𝑒𝑎 𝑛𝑖𝑣𝑒𝑙. 𝑇𝑜𝑡𝑜𝑑𝑎𝑡𝑎, 𝑒 𝑜 𝑛𝑜𝑢𝑎 𝑐𝑜𝑛𝑓𝑖𝑟𝑚𝑎𝑟𝑒 𝑎 𝑎𝑙𝑒𝑔𝑒𝑟𝑖𝑖 𝑐𝑜𝑟𝑒𝑐𝑡𝑒 𝑝𝑒 𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑎𝑚 𝑓𝑎𝑐𝑢𝑡-𝑜 𝑎𝑡𝑢𝑛𝑐𝑖 𝑐𝑎𝑛𝑑 𝑎𝑚 𝑑𝑒𝑐𝑖𝑠 𝑐𝑎 𝑎𝑐𝑒𝑠𝑡 𝑠𝑡𝑎𝑑𝑖𝑜𝑛 𝑠𝑎 𝑑𝑖𝑠𝑝𝑢𝑛𝑎 𝑑𝑒 𝑜 𝑝𝑖𝑠𝑡𝑎 𝑑𝑒 𝑎𝑡𝑙𝑒𝑡𝑖𝑠𝑚 𝑜𝑚𝑜𝑙𝑜𝑔𝑎𝑡𝑎 𝑙𝑎 𝑛𝑖𝑣𝑒𝑙 𝑖𝑛𝑡𝑒𝑟𝑛𝑎𝑡𝑖𝑜𝑛𝑎𝑙 𝑠𝑖 𝑐𝑎𝑛𝑑 𝑎𝑚 𝑎𝑠𝑖𝑔𝑢𝑟𝑎𝑡 𝑡𝑜𝑎𝑡𝑒 𝑑𝑜𝑡𝑎𝑟𝑖𝑙𝑒 𝑛𝑒𝑐𝑒𝑠𝑎𝑟𝑒.

𝐼𝑛 𝑐𝑎𝑙𝑖𝑡𝑎𝑡𝑒 𝑑𝑒 𝑔𝑎𝑧𝑑𝑎 𝑎 𝑎𝑐𝑒𝑠𝑡𝑢𝑖 𝑒𝑣𝑒𝑛𝑖𝑚𝑒𝑛𝑡 𝑢𝑛𝑖𝑐 𝑖𝑛 𝑅𝑜𝑚𝑎𝑛𝑖𝑎 𝑠𝑖 𝑖𝑛 𝑎𝑐𝑒𝑎𝑠𝑡𝑎 𝑝𝑎𝑟𝑡𝑒 𝑎 𝐸𝑢𝑟𝑜𝑝𝑒𝑖, 𝐶𝑜𝑛𝑠𝑖𝑙𝑖𝑢𝑙 𝐽𝑢𝑑𝑒𝑡𝑒𝑎𝑛 𝐶𝑙𝑢𝑗 𝑖𝑠𝑖 𝑣𝑎 𝑜𝑛𝑜𝑟𝑎 𝑠𝑡𝑎𝑡𝑢𝑡𝑢𝑙 𝑑𝑒 𝑏𝑢𝑛 𝑜𝑟𝑔𝑎𝑛𝑖𝑧𝑎𝑡𝑜𝑟, 𝑑𝑒𝑗𝑎 𝑑𝑜𝑣𝑒𝑑𝑖𝑡 𝑝𝑟𝑖𝑛 𝑛𝑢𝑚𝑒𝑟𝑜𝑎𝑠𝑒 𝑎𝑙𝑡𝑒 𝑚𝑎𝑟𝑖 𝑒𝑣𝑒𝑛𝑖𝑚𝑒𝑛𝑡𝑒, 𝑠𝑖 𝑣𝑎 𝑜𝑓𝑒𝑟𝑖 𝑐𝑜𝑛𝑑𝑖𝑡𝑖𝑖 𝑖𝑑𝑒𝑎𝑙𝑒 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑜 𝑐𝑜𝑚𝑝𝑒𝑡𝑖𝑡𝑖𝑒 𝑑𝑒 𝑒𝑥𝑐𝑒𝑝𝑡𝑖𝑒, 𝑢𝑛 𝑣𝑒𝑟𝑖𝑡𝑎𝑏𝑖𝑙 𝑟𝑒𝑔𝑎𝑙 𝑎𝑙 𝑎𝑡𝑙𝑒𝑡𝑖𝑠𝑚𝑢𝑙𝑢𝑖 𝑒𝑢𝑟𝑜𝑝𝑒𝑎𝑛”, spune preşedintele CJ Cluj, 𝐀𝐥𝐢𝐧 𝐓𝐢𝐬̦𝐞.

Anterior organizării acestei mari competiții de talie europeană, Consiliul Județean Cluj și Cluj Arena au mai  găzduit în foarte bune condiții alte mari competiții de pistă, respectiv Campionatul Balcanic de Juniori din 2019 și Campionatul Balcanic de Seniori din anul 2020. De asemenea, anul acesta va avea loc pe Cluj Arena Campionatul European pe Echipe Liga 1.

Concurenţă cu ţări importante

„În vederea realizării documentației pentru această candidatură s-a lucrat ĂŽncă din 2018, vineri având loc prezentarea finală. Pentru a fi desemnată drept gazdă a competiției europene, România, reprezentată prin Cluj Arena, a concurat cu alte state extrem de bine poziționate ĂŽn atletismul european și ĂŽn organizarea de mari evenimente, dintre care ĂŽn etapa finală au rămas Spania, Italia și Estonia.

Un rol esențial ĂŽn acordarea pentru Cluj Arena a dreptului de organizare a European Athletics U20 Championships 2023 l-a avut sprijinul necondiționat acordat de către Consiliul Județean Cluj și autoritățile locale precum și afinitatea deja dovedită a Clujului pentru sportul de performanță”, mai informează CJ Cluj.


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


ADMINISTRAȚIE

Asociație a Corpului Consular din Cluj-Napoca. Din cine e formată

Publicat

De

Prefectul Clujului, Tasnadi István-Szilárd, a primit vizita unei delegații a Consulilor onorifici din Cluj-Napoca, la sediul Instituției Prefectului județul Cluj. La întâlnire au participat zece consuli onorifici.
• Mihaela CĂLUȘER- Consul onorific al Republicii Polone la Cluj-Napoca;
• Decebal Victor COTOC – Consul onorific al Republicii Tunisiene la Cluj-Napoca;
• Pascal FESNEAU – Consul onorific al Republicii Franceze la Cluj-Napoca;
• Ștefan GADOLA – Consul onorific al Republicii Kazahstan la Cluj-Napoca;
• Massimo NOVALI – Consul onorific al Republicii Italiene la Cluj-Napoca;
• Walterus Johannes Marius REIJERS – Consul onorific al Regatului Țărilor de Jos la Cluj-Napoca;
• Jose ARNAU USON – Consul onorific al Regatului Spaniei la Cluj-Napoca;
• Vasile-Andrei VITA – Consul onorific al Republicii Turcia la Cluj-Napoca;
• Carl-Henric WIDELL – Consul onorific al Regatului Suediei la Cluj-Napoca;
• Dorin ZĂGREAN – Consul onorific al Statelor Unite Mexicane la Cluj-Napoca.

Asociație de promovare a dialogului

Scopul întâlnirii l-a constituit prezentarea de către membrii delegației a intenției lor de a înființa o asociație a Corpului Consular din Cluj-Napoca, considerat un pas important în promovarea dialogului și diversității între aceste țări, precum și a intereselor comune economice și culturale.
”Asociația propune dezvoltarea unui cadru de comunicare și colaborare cu instituțiile publice de la nivel județean, ĂŽn vederea sprijinirii cetățenilor străini care se află pe teritoriul județului – studenți, oameni de afaceri, muncitori”, a anunțat Prefectura.

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

Una dintre cele mai mari companii din Shandong (China), interesată să INVESTEASCĂ în Cluj

Publicat

Vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Marius Mînzat, a primit miercuri, 23 iunie 2021, vizita domnului Zhang Jianchao, director pe Europa al companiei HiSpeed Group din provincia chineză Shandong, regiune înfrățită cu județul Cluj.

„Scopul acestei întâlniri l-a constituit dezvoltarea relațiilor de cooperare dintre cele două părți, prin identificarea și materializarea de noi proiecte de investiții reciproc avantajoase.

????????????????????????????????????

Marius Mînzat: „Ne bucură faptul că noi investitori sunt interesați să dezvolte afaceri profitabile în capitala Ardealului și cel mai dinamic oraș din țară. Suntem deschiși spre acele colaborări care pun în evidență toate avantajele de care dispune județul nostru, cu atât mai mult cu cât experiența și expertiza chinezilor ne pot fi de un real folos”.

Cu prilejul vizitei ce a avut loc la sediul Consiliului Județean, domnul vicepreședinte a prezentat investitorului chinez potențialul economic şi investiţional al judeţului Cluj, precum și principalele proiecte aflate în derulare la nivelul instituției. În acest context, o atenție aparte a fost acordată celor mai mari investiții în infrastructura spitalicească gestionate de forul administrativ județean – Spitalul Pediatric Monobloc și Centrul Integrat de Transplant.

„Investitorului chinez i-au fost prezentate oportunitățile oferite de Parcurile Industriale administrate de forul administrativ județean”

De asemenea, domnul Marius Mînzat a vorbit despre proiectul Spitalului Regional de Urgență Cluj, investițiile în extinderea, modernizarea și reabilitarea rețelei de drumuri județene, dar și despre proiectul Park&Ride și conceptul acestuia.

Nu în ultimul rând, pe parcursul întrevederii, investitorului chinez i-au fost prezentate oportunitățile oferite de Parcurile Industriale administrate de forul administrativ județean prin intermediul Tetarom S.A. și multiplele facilităţi pe care acestea le oferă agenților economici.

La rândul său, domnul Zhang Jianchao, aflat pentru prima oară în județul Cluj, a făcut o prezentare succintă a domeniului de activitate a HiSpeed Group, una dintre cele mai mari companii din provincia înfrățită Shandong. Acesta și-a manifestat interesul față de proiectele de investiții gestionate de Consiliul Județean Cluj, în principal în domeniile care vizează infrastructura de transport și construcțiile”, informează CJ Cluj.

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

Care sunt drumurile județene din Cluj pe care se lucrează în acest an

Publicat

De

Potrivit președintelui Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, dacă se va respecta calendarul de lucrări propus pentru acest an, județul va ajunge la peste 90% – aproape 100% drumuri asfaltate.

Alin Tișe a explicat că peste 20 milioane de euro din bugetul județului pentru acest an au fost direcționați pentru spitale în lupta împotriva COVID19, bani care altfel ar fi putut să fie alocați pentru asfaltări.

Astfel, în prezent se lucrează la întreținere pe următoarele drumuri: drumul județean de la Iclod la Aluniș, refacerea unui pod pe drumul județean din comuna Călățele, care leagă Călățele de Mănăstireni, repararea unui pod din comuna Jichiș, drumul care leagă Țaga de Sucutard, care merge pe proiect european până la limita cu județul Bistrița.

De asemenea pe listă sunt mai multe drumuri județene din zona de munte: Scrind, Valea Ierii, Bologa-Săcuieu, Turda-Petrești, Tritenii de Jos, Crăiești, Suatu, mai sunt drumurile dintre Turda și Ploscoș, Turda – Petreștii de Jos, Cluj – Popești, Iuriu de Câmpie – Cojocna – Apahida, drumul de la Săndulești la Cheile Turzii, Vlaha – Vălișoara, Someșul Rece – Stolna,  cel de la Recea Cristur până la limita cu județul Sălaj, un drum care va scurta drumul dintre Geaca și Cluj cu 25 de km.

Totodată sunt ĂŽn licitație proiecte pe bani europeni pentru modernizare: Săvădisla – Iara – Buru – limita cu Alba, Recea Cristur – Panticeu – Chinteni – limita cu municipiul Cluj-Napoca, Mociu – Frata – Viișoara – Câmpia Turzii și Geaca – Sucutard – Palatca, limita cu Bistrița-Năsăud.

Alin Tișe a arătat, invitat la Ziua Live, că mai mulți constructori s-au plâns de ploi așa că nu au putut să lucreze într-un ritm mai accelerat.

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

A venit CANICULA la Cluj-Napoca. Ce trebuie să facem

Publicat

Primăria Cluj-Napoca  recomandă cetățenilor să respecte o serie de măsuri, având în vedere transmiterea la nivelul municipiului Cluj-Napoca a codului portocaliu de caniculă pentru perioada 24-25.06.2021:

– să evite ieșirea din locuință precum și deplasările inutile ĂŽn perioadele cu temperaturi ridicate;

– să consume zilnic minim 2 litri de lichide – apă plată, ceai sau sucuri naturale;

– să evite consumul băuturilor alcoolice, ĂŽndeosebi a celor spirtoase;

– persoanelor vârstnice li se recomandă să rămână ĂŽn ĂŽncăperi răcoroase și să evite ieșirile ĂŽn oraș ĂŽntre orele 11.00-16.00;

– persoanele vârstnice, bolnave sau cu dizabilități care locuiesc singure  vor fi vizitate cel puțin o dată sau de două ori pe zi de către aparținători;

– pentru prevenirea insolațiilor se impune supravegherea copiilor, evitându-se locurile de joacă expuse direct radiațiilor solare;

– se recomandă ca ĂŽmbrăcămintea să fie căt mai lejeră, din țesătură de bumbac, cât mai deschisă la culoare;

– ĂŽn scopul prevenirii aparițiilor focarelor de incendii este necesară verificarea și deschiderea luminatoarelor din podurile locuințelor;

– se interzice arderea necontrolată a resturilor vegetale și a miriștilor.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

    Publicitate
    Publicitate