Connect with us

EVENIMENT

Bijou are nevoie de SPRIJIN financiar pentru TRATAMENT. Suferă de DIABET. Donează și TU

Publicat


Bijou este un motan despre care s-a descoperit că are probleme respiratorii din cauza unei lovituri în abdomen primită de la un „om”. După mai multe analize (biochimie, hematologie, urină, etc) s-a constatat că suferă și de diabet, motiv pentru care are nevoie de mâncare specială și de analize suplimentare pentru a urmări evoluția sa. 

„E un motan luat de pe stradă pentru o campanie de sterilizare. Inițial s-a stabilit repunerea în teritoriu până când am aflat că are probleme de sănătate”, spune Roxana Oltean, iubitoarea de animale care l-a luat în grijă.

Aceasta are nevoie de susținere financiară pentru a-i asigura tratamentele și alimentele necesare. Pentru ea, orice mică donație e de ajutor, întrucât într-o singură zi a cheltuit peste 1000 de lei la veterinar, sumă ce s-a dublat după câteva zile.

May be an image of text that says "VETHOMECONSULT S.R.L. NR. 28B, TRONSON A. AP. COMUNA BACIU, JUDET CLUJ CIF: R041030378 CONSULTAT GENERALA 1BUCX79.00 79.00A PROFIL DIAGNOSTIC DHP IDEXX BUC HEMOLEUCOGRAMA DEXX 269.00A TEST RAPID DUO HEMOLEUCOGRAMA IDEXX 79.00A 90.00 A PROFIL DIAGNOSTIC IDEXX BUC SUMAR DE URINA <BIOCHIMIE> BUC 50. 00= TEST RAPID DUO ASBRIP 30 A A FLACON 24. TOTALLEI LEI CARD REST 1029.90 1029. 90 0.00 19% TOTAL TUAA TOTAL TOTAL TVA BON 160. 160.46 2.06 162.52 Z:0211 BF:0011 50006175152022041 NR.AMEF:0001"

Motanul suferă, de asemenea, de microsporoză, ceea ce necesită 3 vaccinuri. Același lucru se aplică și lui Kitty care se confruntă, la rândul său, cu această boală, dar și cu insuficiență renală.

Pe Kitty a primit-o chiar de ziua ei, în ianuarie. Era speriată și evita contactul cu oamenii, dar cu timpul s-a obișnuit. Din păcate, însă, are mai multe probleme de sănătate.

May be an image of cat and indoor

I s-au depistat numeroase chisturi ovariene, uterul fiind în stare de descompunere în momentul sterilizării. Are nevoie și de extracții dentare și detartraj deoarece refuză mâncarea uscată.

Între timp, Bijou a fost internat la un cabinet veterinar pentru a vedea cum răspunde bolii, necesitând investigații amănunțite și foarte costisitoare.

Nu doar vizitele la medic au prețuri mari, ci și hrana specială. Majoritatea produselor trec de 100 de lei.

„Dacă mă opresc, toate costurile au fost degeaba. Nu o să mă descurc singură”, completează Roxana.

Ea a pus la dispoziție mai multe variante prin care donatorii o pot sprijini financiar:

  • transfer bancar: RO89BTRLRONCRT0351052501, Oltean Roxana Ioana
  • Revolut sau BT Pay, la numărul de telefon: 0773778870

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News

 

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EDUCATIE

BAC: Clujul are cele mai multe licee cu promovare 100%. Încă 2 candidați au obținut media 10 după contestații

Publicat

De

Rata de promovare a examenului de bacalaureat a crescut la nivel național la 75,2%, mai mare cu 1,9% față de rezultatele de dinainte de contestații. La Cluj, încă 2 candidați au obținut media generală 10 după recorectarea lucrărilor.

Peste 49.000 de lucrări au fost recorectate la BAC. Potrivit ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, la nivel național 60 de candidați au obținut media 10 după contestații și se adaugă celor 160 care au deja acest rezultat.

Încă două medii de 10 la BAC în Cluj

În județul Cluj, numărul celor care au obținut media 10 la Bacalaureat a crescut de la 8 la 10. Este vorba de încă doi elevi din promoția 2022 a Liceului „Avram Iancu” din Cluj-Napoca, respectiv a Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu” din Cluj-Napoca, care au obținut media 10 după contestații.

Citește și: Opt candidați din Cluj au obținut MEDIA 10 la BAC. Toți sunt din promoția 2022. La ce LICEE au învățat

Astfel, numărul candidaților cu 10 pe linie de la Liceul Avram Iancu a ajuns la 4, iar al celor cu media maximă de la „Onisifor Ghibu” a crescut la 2.

Colegiul Național „Andrei Mureșanu” urmează în „top”, cu doi candidați care au obținut media generală 9,96.

Citește și: FOTO. Cine sunt elevii de 10 ai Clujului la Bacalaureat. Trei sunt de la Liceul Teoretic ”Avram Iancu”

De altfel, potrivit ministrului Educației, Clujul are cele mai multe licee cu rata de promovare de 100%, respectiv 11. Spre comparație, la București sunt 9.

Lucrări cu modificări mari de note

Ministrul a spus că și la BAC au fost foarte multe note schimbate la recorectare. 86% dintre acestea au fost modificate cu mai puțin de un punct.

„Avem însă și 120 de lucrări cu diferențe mai mari de 2 puncte. 109 lucrări cu diferențe între 2 și 3 puncte, 7 lucrări cu diferențe între 3 și 4 puncte și avem câte două lucrări cu diferențe între 4 și 5 puncte, respectiv între 5 și 6 puncte. Ultimele 4 lucrări menționate, între 4 și 5 și 5 și 6 sunt erori materiale”, a spus ministrul.

Cîmpeanu a dat exemplul unui elev în cazul căruia a fost transcris din 9,80 nota 2,80.

„Este o eroare dramatică pentru acel elev care știe că a făcut de 9,80 și s-a văzut pe liste cu 2,80. Aceste erori pot fi eliminate doar prin procesul de digitalizare a evaluării”, a menționat Cîmpeanu. de lucrări cu mai mult de două puncte diferență. Vom verifica fiecare situație în parte”, a spus ministrul Educației.

Foto: Arhivă

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

S-a emis acordul de MEDIU pentru centura metropolitană a Clujului

Publicat

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Cluj anunță că a finalizat procedura de reglementare pentru proiectul de centură metropolitană a municipiului Cluj-Napoca și a emis acordul de mediu.

Potrivit APM Cluj, este vorba despre „ETAPA I – DRUM TRANSREGIO  FELEAC  TR 35– CENTURA METROPOLITANĂ-  din cadrul proiectului general  DRUM  TRANSREGIO  FELEAC TR 35” pe teritoriul municipiului Cluj-Napoca; comuna Florești: satele Florești și Luna de Sus; comuna Gilău: sat Gilău; comuna Baciu: satele Baciu, Suceagu și Popești; comuna Apahida: satele Apahida, Sânnicoară și Subcoastă; comuna Feleacu: sat Feleacu; comuna Căpușu Mare: sat Căpușu Mare, județul Cluj, titular: municipiul Cluj-Napoca/ Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere și Drumuri din România (CNAIR).

”Acordul de mediu prezintă proiectul propus, descrie impactul asupra mediului înconjurător și stabilește condițiile și măsurile care trebuiesc respectate, atât în perioada de construire a proiectului, precum și în faza de operare.

Citește și În august ar urma să fie aprobată Centura Metropolitană a Clujului la nivel de Guvern

Prin programul de monitorizare a factorilor de mediu se va urmări derularea proiectului și modul în care va fi influențată calitatea mediului înconjurător.

În perioada de emitere a acordului de mediu, APM Cluj, în colaborare cu beneficiarii proiectului, proiectanții, evaluatorii de mediu și cu consultarea publicului, au elaborat o variantă care să nu aibă impact negativ semnificativ asupra mediului.

Avizul admis după doi ani

Procedurile de obținere a avizului și a acordului de mediu s-au derulat pe parcursul a aproximativ 2 ani, în conformitate cu legislația și standardele naționale și europene de mediu, și în acord cu nevoia de dezvoltare urbană a zonei metropolitane Cluj- Napoca”, arată APM Cluj.

Drumul Transregio Feleac TR35 este important deoarece acesta va asigura atât tranzitul pe axa principală Vest- Est în municipiul Cluj-Napoca, conectând arii de interes urban și periurban (Gilău-Florești-Cluj-Napoca-Apahida), cât și conexiunea cu autostrada A3 și Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj- Napoca.

Prin realizarea acestui obiectiv vor fi decongestionate sectoare cu frecvente aglomerări actuale și va crește gradul de siguranță a traficului rutier, asigurându-se astfel o infrastructură sustenabilă, bazată pe conectivitate și accesibilitate regională, în contextul cererii de transport în creștere.

Citește mai departe

EVENIMENT

Cod GALBEN de vijelii în Cluj și în alte 29 de județe

Publicat

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată care va afecta, total sau parţial, 30 de judeţe din ţară pe parcursul zilei de vineri.

harta

În intervalul orar 13:00 – 21:00, în nord-vestul, centrul şi local în sudul ţării, precum şi în zonele de munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin intensificări ale vântului şi vijelii (cu viteze de peste 55…75 km/h), descărcări electrice, averse torenţiale şi izolat grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 20…30 l/mp.

Sursa: Agerpres

 

Citește mai departe

CULTURA

FOTO. Clujul dansează din nou în Parcul Iulius, pentru diversitate și incluziune

Publicat

De

dance

Evenimentul Dance Romania a ajuns la a treia ediție. Organizat de Center for Peace and Violence Prevention (CPVP), o organizație umanitară internațională dedicată culturii păcii și respectului pentru demnitatea umană, în zone de conflict și post-conflict, acest festival a apărut pe timp de pandemie și  promite să se transforme într-un brand.

„Dance Romania a pornit de la nevoia de a socializa în primul an de pandemie, dar și de a sparge prejudecăți. Este un eveniment umanitar care își propune să unească toate comunitățile prin dans, înlăturând barierele ridicate de frică, discurs al urii și discriminare”, explică Charles Wratto, fondator și președinte al Center for Peace and Violence Prevention și inițiatorul evenimentului.

dance 2

Ce aduce diferit a treia ediție a Dance Romania, sâmbătă, 2 iulie, în Parcul Iulius din Cluj-Napoca?

În primul rând, un număr mult mai mare de instructori de dans: 22 în total, dintre care 11 doar în echipa Zumba. „Instructorii noștri, care participă cu toții pro bono la eveniment, vin din Cluj, Sibiu, Ecuador și Nigeria, iar la pupitrul festivalului va sta în permanență DJ M.I.G. din Nigeria. Cu toții își donează timpul lor, energia și cunoștințele de dans și muzicale pentru ca scopul Dance Romania să devină tot mai cunoscut și tot mai multă lume să îl îmbrățizeșe”, spune Camelia Jula, PR Manager CPVP.

Trei trupe de majorete

dance 3

O altă surpriză a acestei ediții este prezența a trei trupe de majorete, care vor da startul evenimentului. Este vorba de echipele Eclipse și Elite ale Clubului Sportiv Voința din Cluj și echipa BuuCheer, care aparține de Studioul BuuFit din Florești. Eclipse și Elite sunt antrenate de Virgilia Cezara Maria Nona, fostă campioană europeană la categoria majorete tradiționale și actuală campioană națională la categoria Performance Cheer.

Fetele sunt, la rândul lor, multiple medaliate la diverse competiții de profil și campioane naționale la categoria Majorete Tradiționale cu Pomponi, Majorete Show și Performance Cheer. La rândul lor, fetele de la BuuCheer dețin titlul de vicecampioane naționale la categoria Performance Cheer.

Și, nu în ultimul rând, avem dansuri noi, alături de cele deja consacrate, precum și nume noi în echipa de instructori de dans.

Ce ritmuri ne vor încânta sâmbăta aceasta?

dance 4

„Dansăm Zumba, Afro House și Kuduro, Salsa, Bachata, Kizomba, Breaking, Hip-hop, Afro Beats (Naija Fusion & Azonto), Naija Afro și Freestyle.

Sperăm ca vremea să țină cu noi, să fie frumoasă, iar avantajul dansului pe iarbă, între copaci, este că vom avea și un pic de umbră dacă soarele va deveni prea arzător”, spune Charles Wratto.

La acest festival de dans nu trebuie să știi să dansezi: accentul cade pe a deprinde împreună pași noi, stiluri noi, chiar dacă… nu ai dansat niciodată în viața ta! Publicul este implicat în totalitate, alături de instructorii de dans, care au menirea de a ne ghida și a ne arăta specificul fiecărui dans.

CPVP organizează acest eveniment în cadrul programului său „Diversity and Inclusion” (Diversitate și Incluziune), cu ajutorul exclusiv al unei echipe de voluntari și cu sprijinul câtorva parteneri inimoși.

Programul evenimentului:

13:00 – 13:15 Trupele de majorete Eclipse, Elite și BuuCheer

13:15 – 13:55 Zumba (1) – Echipa Zumba

13:55 – 14:35 Salsa – Sabrina și Sorin

14:35 – 15:15 AfroHouse și Kuduro – Daria și Mona

15:15 – 15:45 DJ M.I.G, Freestyle, ITEM 7

15:45 – 16:25 Hip-hop – Maria

16:25 – 17:05 Afrobeats (Naija Fusion & Azonto) – Tina

17:05 – 17:45 Bachata – Victor și Adriana

17:45 – 18:25 Breaking – Simina

18:25 – 19:05 9ja Grooves – Luke Justice

19:05 – 19:45 Kizomba – Fidias Vasquez

19:45 – 20:25 Zumba (2) – Echipa Zumba

20:25 – 21:00 Freestyle

Evenimentul este gratuit și deschis oricui.

Mai multe detalii se găsesc pe pagina evenimentului:

Dance Romania powered by CPVP

Parteneri:Cluj24, Știrile Transilvaniei, Digitalio, EBS Radio, Sepia Art, TVR Cluj

Eveniment organizat cu sprijinul:

Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca și Iulius Mall

 

 

 

 

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate
Publicitate
Publicitate