Connect with us

EVENIMENT

Băiețelul de 13 ani care a dispărut trei zile din Florești a fost ABUZAT sexual. Agresorul a fost arestat

Publicat


Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Cluj au reţinut pentru 24 de ore un tânăr de 21 de ani, din comuna Baciu, bănuit de săvârşirea infracţiunii de act sexual cu un minor, acesta fiind, ulterior, arestat preventiv.

IPJ Cluj a transmis că, ”în urma probatoriului administrat, s-a stabilit faptul că, în perioada 27-29 ianuarie a.c., în timp ce se afla la locuinţa sa din comuna Baciu, împreună cu un minor ar fi întreţinut acte sexuale cu acesta. La data de 21 februarie, tânărul a fost prezentat magistraţilor din cadrul Judecătoriei Cluj-Napoca, fiind dispusă măsura arestului preventiv pentru o perioadă de 30 de zile”.

Surse judiciare susțin că minorul abuzat sexual este băiețelul de 13 ani care a dispărut 3 zile de acasă și a fost căutat de forțe impresionant, fiind găsit într-o stație de transport în comun din comuna Baciu.

Copilul urmează de atunci ședințe de consiliere psihologică asigurate de specialiștii Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Cluj, acesta fiind asistat de mama sa.

Citește și Băiețelul de 13 ani dispărut din Florești, de negăsit după trei zile. Căutările continuă. Ce spune Poliția


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


EDUCATIE

Fără MASCĂ! Ministrul Educaţiei: Renunţarea la măşti la SPORT şi unele ore vocaţionale este un lucru important

Publicat

Ministrul Educaţiei, Sorin Câmpeanu, a declarat, sâmbătă seara, că renunţarea la purtarea măştii de protecţie pentru derularea orelor de sport şi la orele vocaţionale unde se studiază instrumentele de suflat, conform modificărilor aduse ordinului comun cu ministrul Sănătăţii, ‘este un un lucru important pentru a se putea derula procesul de educaţie’.

‘Este un lucru important pentru a se putea derula procesul de educaţiei (…) Să sperăm că în curând condiţiile climatice vor permite derularea orelor de educaţie fizică în exterior în marea majoritate a cazurilor’, a afirmat ministrul Câmpeanu, într-o intervenţie telefonică la postul Antena 3.

Lupta ministrului Educaţiei cu ministrul Sănătăţii

De asemenea, întrebat cum a câştigat lupta cu ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, cu privire la purtarea măştii la orele de sport, Câmpeanu a răspuns că nu a fost vorba de ‘o luptă’, ci ‘o analiză responsabilă bazată pe argumente’.

‘Nu a fost o luptă, ci o analiză responsabilă bazată pe argumente şi atunci când din partea Educaţiei au fost prezentate argumente suficient de puternice, au fost acceptate după cum şi din partea Sănătăţii, atunci când au fost prezentate argumente temeinice, au fost de asemenea acceptate. A fost o discuţie colegială, făcută cu toată responsabilitatea, pe care o apreciez’, a spus ministrul Educaţiei.

Totodată, liderul sindical Marius Nistor, de la Federaţia Sindicatelor din Educaţie, a declarat, la acelaşi post tv, că scoaterea obligativităţii purtării măştii de protecţie la orele de sport în exterior a fost solicitată şi de către sindicatele din învăţământ. El a subliniat că prevederea privind masca la orele de sport în afară a fost introdusă numai în România.

Orele cu instrumente de suflat şi sport afară

Conform Ordinului comun al Ministrului Educaţiei şi Ministrului Sănătăţii nr. 3459/280/06.03.2021, care modifică măsurile de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARSCoV-2, ‘la orele de specialitate din învăţământul vocaţional este obligatorie purtarea măştii de protecţie, cu excepţia orelor de studiu ale instrumentelor de suflat’. În acest caz este necesară asigurarea de spaţii individuale pentru exersare.

Modificarea adusă ordinului comun mai menţionează că ‘masca de protecţie nu este obligatorie în cazul preşcolarilor, indiferent de vârstă, precum şi în timpul tuturor orelor de educaţie fizică desfăşurate în spaţii exterioare’. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

Clujul va avea un nou centru de tranzit al Poștei Române. Investiția, de MILIOANE de euro

Publicat

De

Compania Națională Poșta Română a lansat o procedură de consultare publică pentru un proiect de dezvoltare care vizează Cluj-Napoca.

Oficialii Poștei Române au precizat că proiectul se referă la construcția și dotarea tehnică a centrelor de tranzit  București Nord și Cluj-Napoca în valoare totală de 22 milioane euro.

”Compania Naţională Poşta Română a depus în Sistemul Informatic Colaborativ pentru mediu performant de desfăşurare a achiziţiilor (SICAP) procedura de consultare publică pentru proiectarea, construcţia şi dotarea celor două centre logistice strategice ale companiei, din Cluj-Napoca şi Bucureşti Nord.

Procedura internaţională este adresată tuturor companiilor din industriile de tehnologie, construcţii şi alte domenii relevante cu scopul identificării celor mai bune soluţii de construire centru logistic, dar şi automatizare prin robotizare şi inteligenţă artificială, pentru gestionarea eficientă şi rapidă a proceselor logistice de sortare”, arată Poșta Română.

Calendarul dezbaterii

Dezbaterea publică online de pregătire a cadrului investiţiilor din Planul multianual de investiţii va avea loc în 10 martie, iar în perioada 17.03.2021 – 16.04.2021 vor avea loc dezbateri individuale online cu actorii înscrişi în procedură.

După finalizarea consultării publice, Poşta Română va realiza procedurile de achiziţie publică conforme, în baza caietelor de sarcini revizuite prin consultare, în vederea selecţionării celor mai bune oferte tehnico-economice.

De unde vin banii

Bugetul alocat acestui proiect este de 22 de milioane euro, cumulat pentru cele două obiective, iar sumele sunt asigurate printr-un credit de investiţii accesat de la EximBank, în cursul anului 2020.

Prin aceste investiţii, compania urmăreşte crearea de spaţii de lucru noi şi moderne cu echipamente şi tehnologii performante, precum şi creşterea operabilităţii sistemului de sortare şi a eficienţei în viteza de prelucrare a volumului de trimiteri.

Citește mai departe

EVENIMENT

Mașină RĂSTURNATĂ în Chinteni. Au intervenit SMURD și Poliția

Publicat

De

O mașină s-a răsturnat în satul Chinteni duminică dimineață.

La fața locului au intervenit echipaje SMURD Cluj și ale Poliției Rutiere. Polițiștii cercetează cauzele incidentului.

Vom reveni cu detalii.

Sursa foto: Facebook – Info Trafic jud. Cluj

Citește mai departe

EVENIMENT

Calendarul zilei, altfel: 7 martie (pamflet)

Publicat

În 189 s-a născut Publius Septimius Geta, împărat roman (d. 211) Este cel care a inspirat legenda geto-dacilor, când, ajuns la Dunăre să viziteze castrele rămase după Traian, dacii i-au strigat de pe celălalt mal: ”Geto, d-aci nu pleci nef…tă!”…

În 1395, Mircea cel Bătrân și regele Sigismund de Luxemburg au încheiat la Brașov un tratat de cooperare militară antiotomană. Tratatul preciza ca el să se-apropie de cort îmbrăcat simplu iar Sigismund să-i sponsorizeze îmbrăcămintea…

În 1441, Iancu de Hunedoara a devenit voievod al Transilvaniei. El deținea această funcție pe lângă cea de comite al Timișoarei și de ban al Severinului (1441 – 1456). A fost ceea ce s-ar putea numi un cumul de funcții fără conflict de interese…

În 1471, Radu cel Frumos, fratele lui Vlad Țepeș, a atacat Moldova, dar Ștefan cel Mare l-a învins la Soci, lângă Bacău. Domnul muntean, supus turcilor, a izbutit să scape fugind. A fost un fel de ”The Beauty and the Beast”, atâta doar că bestia n-a iubit frumoasa ci a caftit-o. De iubit au iubit-o turcii, pe rând câte unul, după retragerea rușinoasă…

În 1904 s-a născut Reinhard Heydrich, ofițer german SS (d. 1942), singurul om care-a dat soluția finală doar după ce-a sunat un prieten, fără să întrebe publicul…

În 1912, succesul expediției lui Roald Amundsen la Polul Sud (14 decembrie 1911) este anunțat public, când nava Fram a ajuns la Hobart, în Australia. După ce au dezghețat-o, au completat cu freon și i-au dat drumul în larg…

În 1936, Germania Nazistă a reocupat Renania demilitarizată, încălcând astfel tratatul de la Versailles și înțelegerile de la Locarno. Francezii au protestat vehement, în șoaptă, închiși în budă…

În 1960, primii 20 de cosmonauți sovietici au fost selectați pentru pregătirea zborului spațial. Atâția au mai rămas în picioare după o beție cu vodcă…

În 1972 s-a născut baschetbalistul american Shaquille O’Neal. Timp de 30 min a tot ieșit, medicii confundându-l cu cordonul ombilical…

Marius Aciu

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate
Publicitate