Connect with us

ACTUALITATE

AUDIENȚE față în față cu președintele CJ Cluj, Alin Tișe

Publicat


cartolina audiente la cjc

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, aduce la cunoștința tuturor persoanelor interesate noul program de audiențe în format fizic, față în față, la sediul instituției.

„Începând din data de 5 septembrie a.c., în fiecare zi de luni, timp de două ore – 13.00 – 15.00, președintele Alin Tișe va acorda audiențe clujenilor care doresc să îi aducă în atenție diverse propuneri ori să îi prezinte, personal, problemele și nevoile specifice cu care se confruntă.

Alin Tișe: „Este important să avem o comunicare eficientă cu membrii comunității și, astfel, să le cunoaștem dorințele și solicitările. Dialogul cu cetățenii are o contribuție semnificativă în procesul decizional, hotărârile pe care le vom lua urmând a fi unele adaptate, menite să răspundă exact nevoilor exprimate și inițiativelor prezentate.”

Audiențele susținute la sediul instituției de pe Calea Dorobanților nr. 106, se alătură celor derulate în județ în cadrul programului „Audiențe în teritoriu” precum și celorlalte modalități de interacțiune cu cetățenii, aceștia putând în continuare să îi aducă la cunoștință problemele cu care se confruntă prin intermediul petițiilor, în format letric sau online – pe site-ul www.cjcluj.ro precum și prin e-mail la adresele infopublic@cjcluj.ro sau cabinetpresedinte@cjcluj.ro”, se arată în comunicatul CJ Cluj.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

CULTURA

VIDEO FOTO. „Cântările Cerului”, în interpretarea a 1.500 de copii și tineri ortodocși la BTArena din Cluj-Napoca

Publicat

cantarile cerului

„Cântările Cerului” ediția a II-a, este un eveniment muzical de excepție, unic în România, realizat de Organizația Creștină AGAPE. Peste 1.500 de copii și tineri ortodocși au concertat la Sala Polivalentă (BT Arena) din Cluj-Napoca, sâmbătă, 8 iunie 2024, alături de aproximativ 4.000 de participanți.

cantarile cerului

„Manifestarea, unică în România, a constat în interpretarea de pricesne și cântări religioase în cinstea Mântuitorului nostru Iisus Hristos și a Maicii Domnului, precum și în susținerea excelenței în educație. De asemenea, ediția din acest an a avut și un scop caritabil, astfel că au fost adunate fonduri pentru construirea Centrului de Îngrijiri Paliative Pediatrice „Sfântul Hristofor” din localitatea clujeană Sânnicoară, un proiect medico-social al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, care va asista, în mod gratuit, pacienții minori cu boli cronice progresive, în diferite stadii ale bolii.

cantarile cerului

VIDEO FOTO. „Cântările Cerului”, în interpretarea a 1.500 de copii și tineri ortodocși la BTArena din Cluj-Napoca

Majoritatea cântărilor intonate în cadrul evenimentului fac parte din tezaurul de cântări al mișcării ortodoxe  „Oastea Domnului” din cadrul Bisericii Ortodoxe Române. Astfel, în cadrul concertului a fost evocată viața și contribuția poetului martir Traian Dorz, autor al celor mai multe texte de la Cântările Cerului.

cantarile cerului

Alături de cei 1.500 de copii și tineri coriști, organizați în 60 de grupe, dirijați de părintele Ciprian Taloș de la Parohia „Nașterea Domnului” din Cluj-Napoca, au cântat și recitat arhidiaconul Bartolomeu Trofin, harpista Evelina Andrieș, pianista Maria Taloș, soprana Rut Iovescu și eleva Ilaria Iacob. Copiii și tinerii prezenți, împreună cu preoții și coordonatorii lor, au făcut parte din peste 60 de  parohii și asociații de tineret din cuprinsul Arhiepiscopiei Vadului Feleacului și Clujului (județele Cluj și Bistrița-Năsăud), dar și din Episcopia Sălajului (județul Sălaj). Au fost prezente în cor, două grupe de tineri, venite mai de departe, din Comănești județul Bacău și de la o parohie ortodoxa din Austria.

cantarile cerului

Cei prezenți au primit binecuvântarea de început de la Înalt Preasfințitul Andrei, Arhiepiscop al Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, iar Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanu a rostit cuvânt de învâțătură despre prietenie.

cantarile cerului

cantarile cerului

La final au fost premiați 20 de copii și tineri care au obținut premii la olimpiade naționale și internaționale, cu câte 1.000 lei fiecare”, au comunicat organizatorii.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Zeci de tineri la coadă să voteze la Cluj-Napoca după ora 22. Secție de votare cu program prelungit până la ora 24

Publicat

secție votare

Secția de votare nr. 63 de la Liceul Teoretic ”Elf” din Cluj-Napoca își va prelungi, duminică seara, programul până la miezul nopții în condițiile în care la ora 22, la închiderea oficială a procesului electoral erau la coadă peste 100 de persoane, mai ales tineri.

Reprezentanții Biroului Electoral Municipal (BEM) Cluj-Napoca au declarat pentru Cluj24 că sunt cozi la ora 22 procesul de votare se prelungește automat până la ora 24, fără ca vreun președinte de secție să ceară vreo derogare.

Un cuplu care a ieșit de la vot la ora 22 a precizat că a stat la coadă o oră jumătate până să ajungă să voteze.

sectie de votare

 

Citește mai departe

EVENIMENT

EXIT-POLL. Coaliția PSD-PNL câștigă alegerile europarlamentare

Publicat

De

Exit-poll alegeri europarlamentare

Coaliția PSD-PNL a întrunit cele mai multe voturi, ân țară, la alegerile europarlamentare, potrivit unui exit-poll realizat de CURS-Avangarde.

“Scorul” colaiției este de peste 50%.

EXIT-POLL. Coaliția PSD-PNL câștigă alegerile europarlamentare

Lista de candidaţi a coaliţiei PSD-PNL la alegerile europarlamentare a întrunit 54% din voturile alegătorilor.

Următorii sunt candidaţii AUR, care au obţinut 14% din sufragii, iar cei ai Alianţei Dreapta Unită (ADU) au obțonut 11%.

În județul Cluj au votat la alegerile europarlamentare 54,71% dintre alegători.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

ALEGERI CLUJ 2024. Prezența la urne la locale a fost de peste 50%. Cum s-a VOTAT la Cluj-Napoca

Publicat

De

Prezența la urne la Cluj

Procesul de vot la alegerile locale și europarlamentare s-a încheiat la ora 22.00. Secțiile mai sunt deschise doar în situații speciale.

În județul Cluj, la alegerile locale s-au prezentat la urne 311.661 dintre cei 614.807 de cetățeni cu drept de vot.

ALEGERI CLUJ 2024. Prezența la urne la locale a fost de peste 50%. Cum s-a VOTAT la Cluj-Napoca

La ora 22.00, în județul Cluj, prezența la agelerile locale a fost de 50,25%.

În același timp, la Cluj-Napoca, la urne s-au prezentat 46,16% dintre alegători până la ora 22.00.

În ceea ce privește alegerile europarlamentare, în județ procentul de vot a fost de 54,71%.

La Cluj-Napoca au votat la europarlamentare 54,51.

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax