Connect with us

ACTUALITATE

Au început lucrările la REVITALIZAREA malurilor Someșului, în cartierul Grigorescu

Publicat


De ieri s-a închis accesul pietonal pe malul Someșului, în cartierul Grigorescu, între sensul giratoriu de la MOL și hotelul River Park, iar trecerea de pietoni de la parc a fost mutată lângă sensul giratoriu. Aici încep lucrările la revitalizarea malurilor Someșului.

În luna septembrie a fost semnat contractul pentru execuția lucrărilor din cadrul obiectivului de investiții „Revitalizarea culoarului de mobilitate nemotorizată aferent Someșului. Modernizarea și extinderea infrastructurii pietonale și ciclistice pe malurile râului – zona I Lunca Someșului Mic”. Proiectul este finanțat din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

Execuția lucrărilor va fi realizată secvențial, pe tronsoane succesive, de la vest spre est, pe cele două maluri, astfel:
– Tronsonul 1: Strada Donath – strada Mirăslău
– Tronsonul 2: Strada Mirăslău – strada Petuniei
– Tronsonul 3: Strada Petuniei – Platoul Sălii Sporturilor „Horia Demian”
– Tronsonul 4: Platoul Sălii Sporturilor „Horia Demian” – Podul Garibaldi
– Tronsonul 5: Strada Muzicescu, Strada 1 Decembrie 1918
– Tronsonul 6: Zona Hotel Napoca, Strada Mamaia
– Tronsonul 7: Strada Dragalina, Zona Camerei de Comerț și Industrie
Câştigătorul licitației este Asocierea ACI Cluj (lider) – SOCOT SA – Simacek Facility Services. Valoarea lucrărilor este de 95.686.035,58 lei (fără TVA), iar durata de execuţie este de 19 luni.



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Cristian Terheș (AUR): De semnătura ta DEPINDE alegerea cât mai multor români patrioți în Parlamentul European

Publicat

Europarlamentarul Cristian Terheș, candidat AUR la alegerile din 9 iunie pentru Parlamentul European, a adresat românilor un îndemn pentru a semna lista de susținători ai AUR. Acesta a subliniat că implicarea și susținerea românilor în strângerea cât mai multor astfel de semnături este esențială pentru a trimite cât mai mulți europarlamentari patrioți în Parlamentul European.

„De semnătura ta depinde alegerea cât mai multor români patrioți în Parlamentul European pe 9 iunie 2024. AUR a demarat în forță strângerea de semnături pentru susținerea listei candidaților la alegerile europarlamentare. România are 33 de europarlamentari, nici mai mult, nici mai puțin. Este imperativă implicarea și susținerea românilor în strângerea cât mai multor astfel de semnături.

Cristian Terheș (AUR): De semnătura ta DEPINDE alegerea cât mai multor români patrioți în Parlamentul European

Găsiți formularele pentru susținerea candidaților atât la corturile AUR, cât și în sediile partidului AUR, Partidului Național Conservator Român și ale Partidului Republican. Dacă doriți o Românie puternică, prosperă și suverană în Europa, pe 9 iunie 2024 alegeți candidații AUR!”, a spus Cristian Terheș, președintele Partidului Național Conservator Român.

Acesta a afirmat că AUR a strâns până acum aproape 130.000 de semnături, iar obiectivul este acela de a strânge până pe 7 aprilie un număr de 1 milion de semnături.

Citește mai departe

EVENIMENT

Zilele petrecute cu prietenii și familia se mută la cafenelele din Iulius Mall Cluj. Vezi ce program au locațiile tale favorite

Publicat

De

Cafenele Iulius Mall

Vremea este din ce în ce mai prietenoasă, iar o plimbare cu cei dragi este tot ce ai nevoie pentru a-ți reîncărca bateriile. La Iulius Mall Cluj găsești colțul de natură, liniștea lacului, dar și momente de pauză la una dintre cafenele sau la terasele lor.

În ultimele zile de martie, primăvara pare că vrea să își revendice locul încălzind vremea și făcând astfel un cadru perfect pentru o plimbare prin Iulius Parc. După promenadă, terasele cafenelelor sunt pregătite să te întâmpine cu specialități pe bază de cafea și nu numai.

Zilele petrecute cu prietenii și familia se mută la cafenelele din Iulius Mall Cluj. Vezi ce program au locațiile tale favorite

Gloria Jean’s Coffees prepară cafea de specialitate încă din 1979, iar tot de atunci aduce în întreaga lume cultura cafelei din Africa, Asia și America Latină.

În locația din Iulius Mall Cluj ai ocazia să descoperi cafeaua gourmet și să te bucuri de o varietate de sortimente ce au la bază boabe Arabica, culese manual, care provin din Ethiopia, Kenya, Yemen, Indonesia, Sumatra, Columbia, Costa Rica, Guatemala sau Mexic.

Gloria Jean’s Coffees se află la intrarea principală a Iulius Mall Cluj, unde poți să te întâlnești cu prietenii tăi, atât în interior, cât și pe terasă, în intervalul orar 08.00 – 22.00.

Brunch și cafea de specialitate

Dacă vrei să mergi împreună cu cei dragi la brunch, însă nu știi exact unde, te așteptăm la Ukiyō Coffee, locație aflată la etaj, deasupra intrării principale din Iulius Mall Cluj. Aici ai cafea de specialitate, dar și produse pentru un mic dejun savuros.

Având ca motto „Simplicity is the ultimate sophistication”, locația din Iulius Mall Cluj este amenajată astfel încât să te simți cozy, într-un spațiu cu accente moderne, dar cu nuanțe calde oferite de piesele de lemn, atât în interior, cât și pe terasă. Ukiyō Coffee este deschis de luni până duminică, de la 09.00 până la 22.00.

Cafea în stil american

Pentru cei care preferă cafeaua în stil american sau au nevoie de o zonă unde pot să lucreze pentru câteva ore la laptop, în timp ce se bucură de o băutură caldă, Starbucks din Iulius Mall este alegerea potrivită.

Deschisă zilnic în intervalul orar 08.00 – 22.00, este locația ideală de unde să îți iei o cafea sau un snack pe care să le savurezi pe terasă sau chiar la birou ori la plimbare prin Iulius Parc.

Cafea de specialitate și ceva dulce

La Sweet Caffe, aflată la parter, la baza scărilor rulante ce duc spre Food Courtul din Iulius Mall, te bucuri de cafea de specialitate pregătită de un barista cu experiență, dar și de produse dulci.

Cafenele Iulius Mall

Poți să alegi din meniul locației una dintre prăjiturile delicioase, înghețată pentru zilele primăvăratice, dar și unul dintre cocktail-urile fresh. Sweet Caffe este deschis de la 08.30 până la 22.00.

Cafea to go

Meron este o altă alegere pentru cei care își doresc o cafea la to go, pe care să o savureze în timp ce citesc o carte în Iulius Parc.

Pe lângă băuturile de specialitate, Meron propune și câteva opțiuni de gustări simple și gustoase, cum ar fi cookies sau banana bread. Locația se află, atât în Iulius Mall, în zona Atriumului Secunda, cât și la intrarea din Iulius Parc și este deschisă de la 08.00 până la 22.00.

EspressoBAR

La Brewtiful poți să descoperi conceptul EspressoBAR, unde se prepară orice tip de băutură pe bază de cafea. Espresso, Flat White, Latte, Picollo Latte ori Cappuccino sunt câteva dintre propunerile din care poți alege pentru o zi plină de energie.

Brewtiful se află la parter, în apropierea florăriei Magnolia și este deschis de la 09.00 până la 22.00.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Sepsi OSK – CFR Cluj, 1-1. Pentru clujeni mai rămâne CUPA

Publicat

CFR Cluj a întâlnit, vineri, la Sfântu Gheorghe, pe Sepsi OSK, în cea de-a doua partidă din play-off. Covăsnenii erau pe locul 6 cu 22p. în timp ce clujenii erau pe 4 cu 27p. După un meci spectaculos, ambele echipe au trebuit să se mulțumească cu un egal, 1-1. Au marcat Ștefănescu (min.9) respectiv Boben (min.21).

Echipe de start:

Sepsi: Niczuly – Ninaj, Kecskes, D. Ciobotariu – Oroian, N. Păun, Kallaku, Fl. Ștefan – Ștefănescu, Debeljuh, K. Varga
Rezerve: D. Moldovan – Tănasă, Dumitrescu, Popsa, Oteliță, Aganovic, Alimi, Rondon, R. Varga, Safranko
Antrenor: Bernd Storck

Sepsi OSK – CFR Cluj, 1-1. Pentru clujeni mai rămâne CUPA

CFR Cluj: Sava – Cr. Manea, Boben, Mogoș, Camora – Muhar, A. Keita, Tachtsidis – C. Deac, Bîrligea, Otele
Rezerve: Hindrich – Cimpoesu, Abeid, Aussi, Al. Radu, R. Filip, Fica, Ciupei, Avounou, Serebe, Michael
Antrenor: Adrian Mutu

Arbitru: George Găman (Craiova) / A1: Ferencz Tunyogi (Zalău) / A2: Ciprian Danșa (Satu Mare) / Arbitru VAR: Claudiu Marcu (Constanța) / Arbitru AVAR: Andrei Constantinescu (București) / R1: Marius Omuț (Satu Mare) / Observatori arbitri: Irina Mirt (București)

Stadion: Sepsi Arena, Sfântu Gheorghe (capacitate: 8.400 de locuri)

Primele 10 minute ale partidei au „mustit” de ocazii și de o parte și de alta. Bârligea, perfect angajat în careu de Tachtsidis în min.4, este agățat de Niczuly însă Găman nu acordă nimic.

În min.5, Ștefănescu șutează puternic puțin pe lângă poarta lui Sava.

În min.6, Otele are o ocazie mare.

În min.9, Ștefănescu, rămas singur în careu, deschide scorul printr-un șut plasat din careu pentru 1-0.

CFR devine mai insistentă, căutând egalarea. Tachtsidis arată de ce este unul dintre cei mai buni pasatori din Superligă și-l pune încă de două ori în situații de gol pe Bîrligea însă acesta ratează.

În min.21, Boben înscrie cu capul pentru 1-1, după un corner bine executat de Deac.

În repriza a doua, raportul posesiei s-a schimbat. CFR a dominat mai mult însă a și ratat mai mult. Sepsi s-a mulțumit să se apere și să încerce să lovească pe contraatac.

Cea mai mare ocazie i-a aparținut lui Avounou, în minutele de prelungiri, când șutul lui a fost deviat peste poartă de Niczuly.

Un meci plăcut, cu multe faze de poartă dar cu goluri puține. Otele n-a prins o zi prea bună, la fel Muhar. Cu un singur punct după două meciuri, clujenii ar trebui să se focuseze pe Cupă, calea cea mai ușoară spre Europa.

 

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

În câteva săptămâni, Câmpia Turzii va avea BAZIN de înot funcțional

Publicat

În câteva săptămâni, Câmpia Turzii va avea bazin de înot funcțional. Primarul Dorin Lojigan a anunțat recepția pe data de 15 aprilie.

Lucrările au început încă din 2021, dar au fost reluate în primăvara anului trecut, iar de atunci au evoluat în ritm alert. Obiectivul este finanțat de Compania Națională de Investiții SA, scrie TurdaNews.

În câteva săptămâni, Câmpia Turzii va avea BAZIN de înot funcțional

„Bazinul Didactic de Înot este unul dintre cele mai importante obiective de investiții din Municipiul Câmpia Turzii. Realizarea acestuia va contribui decisiv la transformarea Parcului Municipal (Berc) într-o locație multifațetată, diversificată, menită să aducă dezvoltare și creștere economică”, a anunțat  primarul.

Astfel, iubitorii sporturilor din Câmpia Turzii vor beneficia de cele mai moderne facilități sportive din zonă.

După finalizarea Bazinului de Înot Didactic Câmpia Turzii, Parcul Municipal (Berc) devine un adevărat complex sportiv, dotat și cu teren polisportiv, skate park și patinoar.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax