Connect with us

EVENIMENT

AȚI VĂZUT-O? Femeie de 40 de ani din Sînpaul, DISPĂRUTĂ de acasă. Sunați la 112

Publicat


boros ana

La data de 16 august a.c. în jurul orei 19.50, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Baciu au fost sesizați, de către un bărbat, cu privire la faptul că, BOROȘ ANA, în vârstă de 40 ani, din comuna Sînpaul, ar fi plecat în data de 5 august 2024 de la domiciliu și nu a mai revenit.

Semnalmente: înălțime aproximativă 160 cm, greutate 70 de kg, păr brunet, ochi căprui.

AȚI VĂZUT-O? Femeie de 40 de ani din Sînpaul, DISPĂRUTĂ de acasă. Sunați la 112

La momentul plecării, La momentul plecării aceasta purta un tricou negru, o bluză de trening de culoare gri deschis, pantaloni de trening de culoare gri deschis și papuci negri.

Persoanele care pot furniza orice informaţii despre aceasta sunt rugate să se adreseze celei mai apropiate unităţi de poliţie sau să apeleze gratuit numărul unic de urgenţă 112!



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Polițistul care a luat mită de la un deținut, suspendat. Instanța din Cluj a dispus ca el să poarte dispozitiv de supraveghere

Publicat

De

Politist suspendat

Polițistul care a luat mită în bani pentru a ajuta un deținut să evadeze a fost suspendat din funcție. Polițistul, care este din Alba, a fost reținut de DIICOT Cluj, alături de o altă persoană.

Tribunalul Cluj a decis arest la domiciliu în cazul polițistului.

Polițistul care a luat mită de la un deținut, suspendat. Instanța din Cluj a dispus ca el să poarte dispozitiv de supraveghere

După ce a fost prezentat instanței din Cluj, polițistul, care a primit mită 1.500 de euro și 7.000 de lei, a fost arestat la domiciliu. Tribunalul Cluj a dispus și ca acesta să poarte permanent un dispozitiv electronic de supraveghere.

Poliţistul din Alba a primit mita din partea unei persoane aflată în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al IPJ Alba.

În schimbul banilor, polițistul i-a dat celui arestat un telefon mobil cu cablu de date, un lacăt şi o pânză de bomfaier.

Pentru acestea, inculpatul i-a primis agentului contravaloarea unui apartament.

După ce Tribunalul Cluj a dispus măsura arestului la domiciliu în cazul polițistului, acesta a fost suspendat. Agentul lucra în Poliţie din anul 2005.

Un caz complex, care implică și trafic de droguri

Procurorii DIICOT Cluj au dispus, în data de 6 septembrie, reţinerea a doi inculpaţi, unul având calitatea de agent de poliţie, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, dare de mită şi introducerea de telefoane mobile în mod ilicit într-un centru de reţinere şi arestare preventivă de către personalul centrelor de reţinere şi arestare preventivă.

În acelaşi dosar sunt continuate cercetările cu privire la alţi doi inculpaţi, aflaţi în stare de arest preventiv într-o altă cauză, pentru comiterea infracţiunilor de instigare la săvârşirea infracţiunii de efectuare de operaţiuni cu substanţe susceptibile să producă efecte psihoactive, dare de mită, instigare la introducerea de telefoane mobile în mod ilicit într-un centru de reţinere şi arestare preventivă şi efectuarea de operaţiuni cu produse susceptibile a avea efect psihoactiv.

Ei sunt suspectaţi că, în perioada 2023 – mai 2024, au procurat, transportat, depozitat, manipulat şi distribuit substanţe susceptibile să producă efecte psihoactive.

Banii, luaâi de polițist pe parcusrul a trei întâlniri

„Din actele de urmărire penală efectuate a rezultat că, în perioada mai – septembrie 2024, unul dintre inculpaţi, aflat într-un centru de detenţie, i-a dat agentului de poliţie, prin intermediul unui coinculpat (pe parcursul a trei întâlniri) sumele de 1.500 de euro, 5.000 lei şi 2.000 lei în schimbul cărora acesta din urmă i-a remis un telefon mobil cu cablu de date, un lacăt şi o pânză de bomfaier cu care intenţiona să creeze un spaţiu în care să ascundă telefonul mobil. În acelaşi interval de timp, inculpatul aflat în stare de arest preventiv i-a promis inculpatului (agent de poliţie) contravaloarea unui apartament, pentru a-l ajuta să evadeze”, au arătat procurorii DIICOT Cluj.

La propunerea procurorilor DIICOT, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Cluj a dispus arestarea preventivă a trei dintre inculpaţi şi măsura arestului la domiciliu faţă de agentul de poliţie pentru o perioadă de 30 de zile.

Instanţa a respins ca neîntemeiată cererea poliţistului, formulată prin intermediul avocatului din oficiu, de luare a măsurii preventive a controlului judiciar.

Decizia Tribunalului Cluj a fost contestată de către ceilalţi trei inculpaţi, pentru care a fost dispus arestul preventiv.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. PSD Cluj a început strângerea de semnături pentru candidatura lui Marcel Ciolacu la prezidențiale. Sloganul acestuia

Publicat

De

PSD

PSD Cluj a început, miercuri, acțiunea de strângerea de semnături pentru candidatura liderului social-democrat la prezidențiale, Marcel Ciolacu, ținta fiind în jur de 50-60.000 de semnături la nivel de județ. 

La debutul campaniei de strângere de semnături din fața sediului din Cluj-Napoca a fost prezentat și sloganul electoral al lui Ciolacu, ”Calea sigură pentru România”.

Secretarul executiv al PSD Cluj, Alexandru Cordoș, a declarat că programul de guvernare al lui Marcel Ciolacu și al PSD pentru România cuprinde mai multe puncte, printre care dezvoltarea țării, preocuparea față de diaspora, față de aspectele de echitate socială, preocupare pentru tot ceea ce înseamnă bunăstarea României, aici, acasă și mai ales pentru o imagine bună a României și pentru o relație cât mai bună în Europa.

Slogan pentru toți cetățenii

”Este foarte important ca România să fie poziționată în lume acolo unde îi este locul, iar prin acest lucru acasă, la noi, să avem o dezvoltare cât mai bună.

Prin urmare, <<Calea sigură pentru România>> cred că este un slogan pentru toți cetățenii, pentru toți românii. Marcel Ciolacu are toată susținerea organizației PSD Cluj , iar clujenii pot fi siguri că, așa cum Marcel Ciolacu a fost parte la toate marile proiecte, va susține și marile proiecte de dezvoltare ale județului Cluj. Mă refer la infrastructură, la educație, la sănătate și la tot ce ține de aspectele sociale”, a spus Cordoș.

România are nevoie de stabilitate

Prim – vicepreședintele PSD Cluj, Remus Lăpușan, a declarat la rândul său că filiala județeană a dorit să marcheze lansarea sloganului lui Marcel Ciolacu, care este o alegere potrivită pentru că România are nevoie de stabilitate.

”Ciolacu a demonstrat acest lucru în calitate de prim-ministru. Avem nevoie de o bună guvernare, avem nevoie de o bună colaborare între președinte și Guvern, cred că experiența pe care a dobândit-o în ultimii ani de zile îl recomandă pentru a fi președinte”, a spus Lăpușan.

Potrivit acestuia, în acțiunea de strângere de semnături sunt implicați mulți membri ai filialei din tot județul Cluj.

”Am fost în foarte multe zone și suntem bucuroși că lumea ne apreciază și suntem optimiști. Eu sunt chiar foarte optimist în acest moment pentru că cetățenii pun întrebări, sunt mulțumiți de prestația lui Marcel Ciolacu ca prim-ministru și este un prim pas spre a câștiga alegerile pentru președinte”, a subliniat Remus Lăpușan.

Citește mai departe

EVENIMENT

Asociația ”O masă caldă” din Cluj-Napoca are nevoie de ajutor. Unde pot dona oamenii cu bani

Publicat

De

masă caldă
Asociația ”O masă caldă” are nevoie de ajutor și este în căutarea unui sponsor cu suflet mare, în condițiile în care fondurile mai ajung doar pentru următoarele trei luni, până aproape de sfârșitul anului. 
”De 2 ani suntem pe deficit, sursa noastra de finantare fiind, in proportie covarsitoare, donatiile de la persoane fizice, ceea ce ne-a consumat tot ce am strans, ca o furnicuta, in cei 10 ani de cand sunt implicata in acest proiect. Asa am ajuns la cam 3 luni asigurate financiar, apoi nici nu vreau sa ma gandesc.
Daca stiti pe cineva, care stie pe cineva, care are firma care plateste impozit pe profit (singurele care mai pot sustine activitatile ONG-urilor cu sponsorizari deductibile), si care empatizeaza cu ceea ce face <<O masă caldă>> dați de veste”, a transmis Raimonda Boian, președintele asociației.
ONG-ul funcționează pe bază de voluntariat și oferă circa 200 de caserole de mâncare pe zi

Unde se poate dona

Conturile în care se poate dona sunt următoarele:
Cluj: RO78BTRLRONCRT0292723301
Satu Mare: RO51BTRLRONCRT0292723302
Euro: RO28BTRLEURCRT0292723301
Dolari: RO32BTRLUSDCRT0292723301
cod SWIFT: BTRLRO22

Citește mai departe

CULTURA

Cartea ”Avram Iancu. Secvențe biografice” de Ionuț Țene, cu prefață de acad. Ioan Aurel Pop, lansată la Cluj

Publicat

avram iancu

Istoricul clujean Ionuț Țene va lansa cartea ”Avram Iancu. Secvențe biografice” dedicată Crăișorului Munților, apărută la editura clujeană ”Școala Ardeleană”, volumul fiind o abordare interesantă, inedită și incitantă a vieții eroului pașoptist ardelean.

Prefața este scrisă de acad. Ioan Aurel Pop, președintele Academiei Române, care a spus că, după lectura cărții, cititorul rămâne cu un sentiment tonic, de încredere și speranță, rămâne în admirație față de aceia care ne-au trasat programul de țară dintre anii 1848 și 1918, față de cei care au făurit casa noastră numită România.

”Ionuț Țene demonstrează că istoria nu a fost niciodată numai știință și cunoaștere, ci și „învățătoare a vieții” (Cicero) și că de învățătura despre Avram Iancu – întruchipare a idealurilor poporului – avem nevoie cu toții, „ca să nu rătăcim” (Simion Bărnuțiu)”, a spus Pop.

Ce spune autorul

Autorul Ionuț Țene a precizat că, prin cartea dedicată lui Avram Iancu, a dorit să ilustreze actualitatea acestui erou român în conștiințele românilor, dar și să scoată în evidență valorile de dreptate, libertate, egalitate, toleranță și unitate, pentru care a luptat Crăișorul Munților.

”Avram Iancu a fost un spirit evoluat, un reprezentant al democrației epocii sale și, în același timp, un erou național și european. Avram Iancu reprezintă un model istoric foarte actual. Românii se recunosc în valorile promovate de el. Este un spirit al rezistenței și perenității românești în fața vicisitudinilor istoriei. Astfel, nu întâmplător, contemporanii se identifică cu acest erou la adunările comemorative și la cele aniversare dedicate Crăișorului, prin deja cunoscuta scandare: „Avram Iancu suntem toți!”, a afirmat acesta.

Volumul face parte din colecția ”Avram Iancu” a Editurii Școala Ardeleană și va i lansat la Târgul Internațional de Carte Transilvania pe 25 septembrie, ora 15.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax