Connect with us

EVENIMENT

ATENȚIE în Baciu. Un asiatic se plimba cu o pisică moartă agățată de rucsac. ”Pentru ei e normal să mănânce câini și pisici”

Publicat


O locuitoare din comuna Baciu a avertizat consătenii să aibă grijă să își țină animalele în casă, aceasta după ce a fost observat un muncitor asiatic care avea atârnată o pisică moartă de rucsac.

”Atentie pe zona Baciu, tineti-va animalele in casa! Azi dimineata in zona Panemar tatal meu a vazut un asiatic ce avea agatat de rucsac un pisic mort, era cu mai multe culori, atarnat de picioarele din spate, inca mai curgea sange din el si mergea inspre Baciu.

Era in coloana, a strigat din masina la el, iar asiaticul radea si ii facea semne ca e pentru mancat.

Incercam sa aflam daca sunt camere de supraveghere la Panemar, va fi sesizata politia si speram sa il identifice si sa plateasca penal idiotul.

Pericol pentru animalele nesupravegheate

Cei care va lasati pe afara pisicile sau cainii va rog aveti grija de ei, ca sunt tot mai multi asiatici in Cluj si pentru ei e normal sa ii manance.

Din pacate cred ca multi amarati ai strazii pica victimele lor si cu siguranta vor prinde tot ce pot, deci si cei lasati la plimbare afara nesupravegheati sunt in pericol.

Partea si mai proasta e ca oamenii de pe strada se uitau mirati la el, dar nimeni nu a facut nimic”, a relatat locuitoarea din Baciu.

Femeia a contactat Poliția Animalelor care a răspuns că ei stiu de cazurile astea, sunt mai multe raportate, dar nu ii pot identifica pentru ca oricum toti asiaticii arata la fel si ca intr-un final vor trebui sa se adapteze totusi la legile din Romania. Dacă se vrea, se poate depune o sesizare scrisa, dar va fi cam greu de identificat respectivul asiatic.



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




2 Comentarii

1 Comentariu

  1. Paul Cosma

    iunie 4, 2022 la 8:22 pm

    articol pe bune? deci nu-i pot deosebi ca seamana intre ei? am ras de m-am pisat pe mine

    • MaAv

      iunie 5, 2022 la 3:45 pm

      Să vă fie de bine! Şi să vă luaţi scutece 🙂

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Un minor de 13 ani, din Cluj-Napoca, a fost dat dispărut. L-ați văzut?

Publicat

Poliția din Cluj-Napoca caută un băiat de 13 ani, Lingurar Casian, care a plecat de acasă și nu s-a mai întors. Oricine are informații este rugat să sune de urgență la 112.

La data de 17 iunie a.c., Poliția municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată despre faptul că minorul LINGURAR CASIAN, în vârstă de 13 de ani, a plecat voluntar de la domiciliu, iar până în prezent nu a revenit.

SEMNALMENTE – înălțime aproximativă 1.40 m, aproximativ 45 de kg, ochi căprui.

La momentul plecării acesta era îmbrăcat cu pantaloni de culoare neagră, tricou de culoare roșie și pantofi de culoare albastră.

Persoanele care pot furniza orice informaţii despre minor sunt rugate să se adreseze celei mai apropiate unităţi de poliţie sau să apeleze gratuit 112!

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Femeia rănită grav în accidentul de la Viișoara a murit la spital. Medicii nu au mai putut să o salveze

Publicat

Tragedie în urma accidentului rutier petrecut luni după-amiază, în localitatea clujeană Viișoara. Femeia în vârstă de 34 de ani, aflată la volanul uneia dintre cele două mașini implicate în coliziune, a murit la spital, în ciuda eforturilor depuse de medici.

Delia Ioana Gaspar fusese transportată în stare critică cu elicopterul SMURD la UPU Târgu Mureș, însă starea ei era extrem de gravă. Ajunsă la spital, femeia a suferit două stopuri cardio-respiratorii, iar în ciuda manevrelor de resuscitare, organismul ei nu a mai rezistat, fiind declarat decesul.

Accidentul s-a produs după ce un bărbat de 35 de ani din județul Mureș, aflat la volanul unui autoturism care circula dinspre Viișoara spre Tritenii de Jos, nu ar fi adaptat viteza la condițiile de drum și a intrat în coliziune cu mașina condusă de femeia de 34 de ani, care venea din sens opus.

În total, șase persoane au fost rănite, printre care și doi copii de 4 și 14 ani. Victimele au fost evaluate și transportate la spital de echipajele medicale, iar femeia de 34 de ani a fost preluată de elicopterul SMURD din cauza stării critice în care se afla.

VIDEO. UPDATE. Accident grav la Viișoara. 6 persoane, între care doi copii, transportate la spital

Citește mai departe

EDUCATIE

Daniel David anunță semnarea unui contract de peste 25,7 milioane de euro: În final, câștigătorii vor fi școala și copiii

Publicat

De

Daniel David, ministrul Educației

Ministerul Educației și Cercetării a semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Practici transformaționale în consilierea și orientarea carierei (ConsEDU)”, o inițiativă strategică menită să aducă la standarde europene serviciile de consiliere din școli.

Proiectul, finanțat prin Programul Educație și Ocupare, beneficiază de un buget eligibil total de peste 128,7 milioane de lei, echivalentul a peste 25,7 milioane de euro, și are o durată de implementare de 48 de luni, începând cu 1 iulie 2025.

Formare pentru mii de cadre didactice și investiții în școli

ConsEDU vizează formarea a 2.500 de consilieri școlari, 2.000 de diriginți și 500 de învățători prin programe specializate. De asemenea, 2.500 de unități de învățământ vor fi dotate cu kituri de testare și instrumente moderne de consiliere.

Vor fi dezvoltate servicii de informare, coaching individual, evaluare vocațională și orientare profesională pentru elevi și familiile acestora, atât în școli, cât și în centrele de resurse educaționale (CJRAE/CMBRAE).

Printre obiectivele principale se numără și crearea unei platforme IT naționale pentru consiliere și orientare în carieră, care va include resurse digitale, instrumente de evaluare, consiliere online, baze de date și rapoarte personalizate. Totodată, proiectul prevede pilotarea modelului integrat whole school approach prin mentorat cu elevi de clasa a VIII-a și a XII-a.

Daniel David: „Câștigătorii vor fi școala și copiii”

„Consolidarea serviciilor de consiliere și orientare în carieră, pentru a trece dincolo de forme fără fond, este un angajament fundamental al Ministerului Educației și Cercetării față de sistemul de educație din țară. Acest proiect deblochează demersuri angajate de mai mult timp prin legislație, dar adesea amânate ca urmare a unor probleme economico-financiare, cu impact pozitiv asupra formării de resursă umană calificată, dotărilor cu materiale de specialitate, creării unor resurse naționale complexe și accesibile online și, nu în ultimul rând, asupra politicilor în domeniu. În final, câștigătorii vor fi școala și copiii”, a declarat ministrul interimar al Educației, Daniel David.

Proiect de anvergură națională

Proiectul ConsEDU este implementat în parteneriat cu Universitatea din București, CMBRAE, Casa Corpului Didactic București și Inspectoratul Școlar Județean Iași. El se va desfășura la nivel național, în toate cele opt regiuni de dezvoltare ale țării, adresându-se direct elevilor din învățământul preuniversitar, cadrelor didactice, consilierilor școlari și părinților.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Speranță pentru pacienții cu scleroză multiplă. O nouă terapie arată rezultate surprinzătoare

Publicat

Scelroza multiplă

O terapie inovatoare cu celule stem mezenchimale derivate din placentă (PLMSC) ar putea aduce un nou orizont pentru pacienții cu forme avansate de scleroză multiplă.

Cercetătorii de la Universitatea de Științe Medicale din Teheran au descoperit că tratamentul este nu doar sigur, ci și eficient în îmbunătățirea memoriei, fluenței verbale și în reducerea oboselii la pacienții care nu mai răspundeau la terapiile convenționale.

Speranță pentru pacienții cu scleroză multiplă

Terapia a fost testată pe cinci pacienți cu scleroză multiplă secundar progresivă, o formă severă a bolii. Aceștia au primit o singură doză intravenoasă de 3 milioane de celule stem PLMSC per kilogram corporal, potrivit Mediafax. Evaluările clinice au indicat o reducere semnificativă a gradului de dizabilitate, conform scorului EDSS, și îmbunătățiri clare în funcțiile cognitive.

Potrivit specialiștilor, celulele stem din placentă prezintă un risc scăzut de reacții adverse și pot fi colectate fără proceduri invazive, ceea ce le face o opțiune promițătoare pentru viitorul terapiilor autoimune.

Sunt necesare însă studii clinice extinse pentru a valida eficacitatea terapiei și pentru a înțelege pe deplin mecanismele implicate. Estimările indică faptul că, până în 2030, ar putea fi aprobate până la 50 de noi terapii celulare pentru boli grave.

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate