EVENIMENT
Aşa se transmite coronavirusul de pe obiecte. Virusologul clujean Molnar Geza: “Lucruri cu care înnebuneşti lumea. Unele măsuri sunt inutile”.

Suntem bombardaţi din toate părţile cu informaţii despre noul coronavirus, COVID 19. Despre cât de periculos este, cum se transmite, care ne sunt în acest moment posibilităţile de tratare, ce trebuie şi ce putem să facem, un interviu cu virusologul clujean Molnar Geza, care încearcă, din nou, să ne lămurească.
Măsuri exagerate
Rep: Domnule profesor, vă mulţumim pentru interviul acordat zilele trecute! Informaţiile pe care le-aţi oferit au fost foarte bine primate de cititori. V-aş ruga să-i ajutaţi în continuare pe oameni să înţeleagă relaţia aceasta dintre noi şi microorganisme, în general, coronavirusuri şi COVID 19, în particular. Şi, implicit, cum să ne ferim acum de COVID 19, dincolo sfaturile şi măsurile instituite de autorităţi.
Molnar Geza: Da, asta voiam să spun, că deja mă înspăimântă că de la o zi la alta se schimbă radical o serie de lucruri. Dintre care, pe unele eu le consider exagerate sau inutile, v-am mai spus în interviu.
Rep: Se vorbeşte, de exemplu, de modul în care se transmite acest coronavirus, că se ia de pe suprafeţe, că rezistă nu ştiu cât pe acestea. Sunt date concrete despre cât timp şi pe ce rezistă COVID 19?
MG: Domnule, în momentul de faţă, toată lumea îşi dă cu părerea. Ultimul discurs pe care l-am citit era al lui Alexandru Rafila şi el atrăgea atenţia că infecţia aceasta se transmite respirator, prin picăturile acelea pe care le eliminăm. Pe suprafeţe şi aşa mai departe, unul zice 4 zile, altul zice 4 ore, altul zice 30 de minute etc. Deci, şi de pe aceste suprafeţe depinde câte particule virale au supravieţuit la depunere. Depinde în cât timp, la ce perioadă apropiată, foarte apropiată este contaminată mâna unei alte persoane, care, după aceea, instinctiv, poate, duce mâna infectată şi la gură sau la nas. Apoi, vine problema dozei infectante, care nu e stabilită şi, despre care, de obicei, la bolile virale nu se prea discută; se discută de doza infectantă la bolile bacteriene.
Toată lumea îşi dă cu părerea
Rep: Doza infectantă înseamnă numărul de astfel de microorganisme?
MG: Numărul de particule virale vii. M-a întrebat cineva că dacă imediat, dacă nu-şi dă seama şi şi-a dus mâna la gură şi apoi imediat îşi clăteşte gura cu apă, îi distruge sau nu-i distruge? Nu-i distruge. Dar, în schimb, nu se petrec lucrurile aşa încât, acum, în clipa asta, mi-am dus mâna la gură, mâna infectată, de pe o clanţă sau de pe un obiect şi imediat se întâmplă că virusurile se înmulţesc în gură şi în secreţia nazofaringiană. Astea sunt nişte lucruri, nişte discuţii de… Toată lumea îşi dă cu părerea. Pe mine nu mă interesază că cineva a cercetat pe clanţă nichelată, pe clanţă de fontă, pe clanţă de cupru, pe clanţă de nu ştiu care. Astea sunt nişte lucruri cu care numai înnebuneşti lumea. Cert este că virusul, în afara organismului viu, nu se multiplică, deci nu este la risc.
Rep: Dar, totuşi, se poate lua virusul de pe suprafeţe, de pe obiecte… Nu?
MG: E posibil, da, e posibil…
Rep: Dar în funcţie de cantitatea, de numărul virusurilor pe care le iei?
MG: Da, inclusiv de cantitatea depusă. Adică, cantitatea de virus eliminată pe acea mână cu care ai contaminat suprafaţa respectivă. Apoi, vine timpul, cât a stat virusul acolo… De aceea, cel mai riscant este când ai tuşit, ai pus mâna, palma în faţa gurii şi peste două minute te întâlneşti cu un cunoscut şi vă daţi mâna. Asta este la risc! Dar, repet, şi nu e găselniţa mea –Rafila spune şi el clar ceea ce am spus de mai multe ori-: nu asta e transmiterea dominantă; transmiterea dominantă e prin aşa-zisele picături fluide, deci picăturile care se elimină odată cu tusea, cu strănutul sau cu respiraţia persoanei bolnave.
Rep: Dar, în cazul mai rar cu transmiterea de pe suprafeţe a virusului, se poate transmite şi de pe un obiect pe altul, dacă obiectele vin în contact?
MG: Nu! Adică, vreţi să ziceţi că dacă am tuşit pe o hârtie şi hârtia o bag într-o carte, se infectează şi cartea? Nu, aşa ceva nu există.
Rep: De exemplu, într-un parc în care se joacă un copil infectat şi care tuşeşte, face depuneri de coronavirus pe o minge, pe un tobogan…
MG: În cazul în care este simptomatic, în primul rând n-are ce căuta în parc. Dar să zicem, per absurdum, că totuşi iese. Poate depune prin tuse şi cu mâna murdară pe tobogan.
Rep: Dacă un alt copil se atinge cu haina de acel loc, de acel tobogan, se poate lua virusul de pe tobogan pe haină?
MG: Nu mă interesează…
Rep: Deci, nu se ia…
MG: Este, aşa, teoretic, posibil, dar practic e imposibil. În cazul în care a contaminat toboganul, dacă peste două minute sau cinci minute vine un alt copil care freacă partea infectată a toboganului, dacă acel copil este simptomatic sau este cu două zile înainte de apraiţia simptomelor, atunci este posibil, dar cu un randament de eficienţă foarte scăzută. Hai să zicem scăzută, să scot foarte.
Vaccinul, doar o perspectivă
Rep: Adrian Streinu Cercel vorbea de un vaccin…
MG: Domnule, acum, în lume, la concurenţă şi pentru viitorul mare, mare business, sunt vreo 4-5 care au anunţat că sunt în fază de investigare clinică a unor vaccinuri. A anunţat Germania – Institutul Robert Koch-, au anunţat americanii, au anunţat englezii, au anunţat israelienii; ba, mai mult, şi chinezii au spus că sunt într-o fază avansată. Asta înseamnă următorul lucru, legat de ceea ce a anunţat Streinu Cercel: că a intrat în relaţie cu o firmă sau un laborator de cercetare englez, care oferă un număr de doze din acel vaccin, care intră în faza a treia de investigare clinică. Asta înseamnă că Streinu Cercel va trebui, în funcţie de câte doze de vaccin primeşte, să constituie un lot de voluntari care se lasă vaccinaţi cu acest vaccin, concomitent cu un lot care primeşte placebo, adică nu primeşte vaccinul, ci primeşte o injecţie. Pe urmă se încep cercetările de investigare. Înainte se recoltează probe –sânge în primul rând- pentru răspuns, apoi, conform protocolului lor –nu-l cunosc, pentru că de obicei aceste protocoale sunt secrete, pentru că e patentul lui-, peste o săptămână, peste trei săptămâni, peste şase săptămâni, câte vor fi, se recoltează probe şi persoana vaccinată, concomitent cu lotul martor, este investigată, ca să vadă cât la sută a răspuns, care este intensitatea răspunsului imun la vaccinul respectiv. Asta poate să dureze trei, patru, cinci, şase luni. După ce se trece de această fază clinică, reintră pentru controlul toxicologic şi, respectiv, al amestecului de producţie. Care, de asemenea, va dura cel puţin două-trei luni. Şi pe urmă se trece la fabricarea vaccinului. Dar oricare fabrică are o capacitate determinată, nimeni nu poate fabrica un milliard de doze de vaccin într-o lună. Aşa că, astea sunt nişte perspective… Încurajatoare sau îmbucurătoare, dar n-o să fie de la o zi la alta.
Reinfectarea depinde de imunitate
Rep: Se vorbeşte şi de reapariţia coronavirusului, a reinfectării cu COVID 19 şi la persoanele declarate vindecate…
MG: Nu poate să apară decât în cazul în care persoana respectivă -fostă infectată şi vindecată- are o boală sau o stare biologică prin care nu a răspuns la infecţie, deci nu şi-a dezvoltat protecţia. Dacă şi-a dezvoltat protecţia, într-o perioadă imediat următoare nu se va reinfecta. Cât durează reacţia de apărare specifică –aşa se cheamă- a organismului încă nu se ştie, pentru că încă suntem foarte aproape de când avem vindecaţi. Că va dura un an, doi, 10 sau toată viaţa, asta rămâne să se stabilească ulterior, după trecerea anilor. Dar, repet, nu există reinfecţie cu acelaşi virus în cazul în care răspunsul organismului este adecvat.
Rep: Adică, dacă sistemul imunitar funcţionează bine…
MG: Exact. Dacă s-a instalat imunitatea la un nivel la care apără organismal. Dacă, să zicem, persoana respectivă, fost bolnav, în perioada următoare face o insuficienţă renală pentru care ajunge la dializă, s-ar putea să-şi piardă apărarea şi s-ar putea ca peste o jumătate de an să se reinfecteze. Sau, Doamne, fereşte, face cancer, şi face cancer cu metastaze, adică într-un stadiu în care nu mai are apărarea adecvată a organismului…
Rep: Se mai vorbeşte şi de faptul că la chinezi declaraţi vindecaţi, ulterior s-ar fi descoperit COVID 19 în scaun…
MG: Unii discută şi de posibilitatea infectării tractului digestiv, a tractului intestinal, dar încă nu sunt date concrete în acest sens. Momentan, diagnosticul de infecţie se face din secreţie nazofaringiană. Acuma, har Domnului, în lume sunt laboratoare de cercetare şi cercetători destui. Biologi, medici, medici veterinari, zoologi etc, toată lumea cercetează. A zis cineva că ar fi găsit… Să vedem dacă se va adeveri sau nu se va adeveri. Teoretic, nu e exclus; practic, e prea puţin probabil…
*Conf. Dr. Molnar Geza, născut în 1943 la Turda, este unul dintre cei mai reputaţi virusologi şi specialişti în epidemiologie şi sănătate publică din România. El a imunizat primele persoane din România împotriva hepatitei B, a participat la eradicarea tifosului exantematic şi febrei tifoide şi a fost unul dintre cei care au făcut legea asigurărilor de sănătate şi programele naţionale de sănătate. În anii 1990 a fost secretar de stat pentru şapte miniştri ai Sănătăţii.
Interviu realizat de Marius Avram
sursa foto: evz
citeşte şi:
Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:
CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

ACTUALITATE
Mesaj RO-ALERT în județul Cluj: Vijelie puternică, descărcări electrice și grindină, în următoarea oră

ISU Cluj a emis o avertizare RO-ALERT pentru locuitorii mai multor localități din județul Cluj privind fenomene meteorologice extreme, valabil joi, până la ora 17.45.
Clujenii din mai multe localități au fost avertizați joi, prin mesaj RO-ALERT, cu privire la fenomene meteorologice extreme în următoarea oră: „Avertizare meteo de vijelie puternica, viteza vantului la rafala de peste 70-90 km/h, descarcari electrice, grindina. Perioada de manifestare in intervalul orar 16:40 – 17:45. Evitați deplasările și luati masuri de adapostire si autoprotectie. Apelati serviciul de urgenta 112 numai in caz de necesitate”, se arată în mesajul RO-ALERT.
„Până acum nu s-au înregistrat solicitări în dispeceratul integrat. Vom reveni cu date în dinamică, dacă situația o va impune”, a mai menționat ISU Cluj.
Zeci de localități din județul Cluj sunt vizate
Mesajul RO-ALERT vizează o parte a județului Cluj, respectiv zona localităților: Cluj-Napoca, Turda, Câmpia Turzii, Gherla, Huedin, Aghireșu, Baciu, Apahida, Gilău, Florești, Viișoara, Mihai Viteazu, Tritenii de Jos, Iara, Săvădisla, Cășeiu, Frata, Cojocna, Ceanu Mare, Bonțida, Iclod, Luna, Feleacu, Jucu, Moldovenești, Mica, Căpușu Mare, Mociu, Mintiu Gherlii, Dej, Unguraș, Sic, Chinteni, Chiuiești, Cuzdrioara, Gârbău, Călărași, Cămărașu, Căianu, Sânpaul, Fizeșu Gherlii, Băișoara, Câțcău, Cătina, Țaga, Vad, Mănăstireni, Suatu, Petreștii de Jos, Borșa, Sânmărtin, Sâncraiu, Bobâlna, Panticeu, Cornești, Așchileu, Dăbâca, Geaca, Vultureni, Recea-Cristur, Izvoru Crișului, Săndulești, Ciurila, Tureni, Aluniș, Pălatca, Aiton, Buza, Jichișu de Jos, Ploscoș.
Se vor semnala : Local vijelie puternică, viteza vântului la rafală de 70…90 km/h, frecvente descărcări electrice, grindină de dimensiuni mici, averse.
EDUCATIE
UMFIH Cluj, singura universitate de profil din România inclusă în QS World University Rankings by Subject

Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca se remarcă din nou pe plan internațional.
UMFIH Cluj este singura universitate de profil din România inclusă în prestigiosul clasament QS World University Rankings by Subject 2025.
Performanță pentru UMFIH Cluj
Instituția își consolidează, astfel, poziția în domeniul științelor medicale și farmaceutice.
UMFIH a obținut rezultate notabile la:
- Științele vieții și medicină – locul 501-550 la nivel global
- Medicină – locul 401-450
- Farmacie și Farmacologie – locul 351-400
“Aceste performanțe reflectă excelența academică și cercetarea de impact desfășurată în cadrul universității”, arată reprezentanții universității.
UMF „Iuliu Hațieganu” a obținut scoruri ridicate pentru citări și indicele Hirsch, demonstrând astfel influența semnificativă a activității sale științifice.
Cum se realizează clasamentul QS by Subject
Clasamentul QS World University Rankings by Subject analizează date de la 5203 instituții la nivel mondial, dintre care doar 1747 au fost incluse în clasamentele finale.
Evaluarea se bazează pe mai mulți indicatori de performanță, printre care:
- Reputația academică
- Numărul de citări ale publicațiilor științifice
- Indicele Hirsch (H-index), reflectând impactul cercetării
- Reputația în rândul angajatorilor
- Rețeaua internațională de cercetare.
“Aceste rezultate confirmă angajamentul UMF Iuliu Hațieganu pentru excelență academică și cercetare de impact, consolidându-i poziția ca un pol de referință în domeniul medical și farmaceutic la nivel internațional”, au mai transmis reprezentanții universității.
EVENIMENT
FOTO. Rețea de traficanți de droguri, destructurată la Cluj. Patru persoane, arestate preventiv în urma perchezițiilor

Polițiștii clujeni și procurorii DIICOT Cluj au efectuat, miercuri, percheziții domiciliare la traficanți de droguri în Florești și în Cluj-Napoca. Patru persoane au fost arestate preventiv pentru 30 de zile.
Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) Cluj-Napoca, împreună cu procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Cluj au destructurat o rețea de trafic de droguri și substanțe psihoactive și au reținut patru persoane suspecte de activități ilegale.
Autoritățile au documentat activitatea infracțională a patru persoane – două de 25 de ani și două de 35 de ani, cercetate pentru efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, trafic de droguri de risc și trafic de droguri de mare risc.
Grup de traficanți de droguri, destructurat la Cluj
Potrivit probelor administrate, în perioada 2024 – martie 2025, suspecții ar fi achiziționat, deținut, manipulat și comercializat substanțe interzise, printre care droguri de risc și mare risc, pe care le-au distribuit consumatorilor din județul Cluj.
„Din probatoriul administrat a rezultat că, în perioada 2024 – martie 2025, persoanele cercetate ar fi procurat, deținut, manipulat, oferit și vândut diverse cantități de substanță psihoactivă de prizat sau sub formă vegetală, precum și droguri de risc și mare risc (2MMC, 5F ADB, MDMB FUBINACA, canabis, MDMB-4n-PINACA, substanță cristalină 3-CMC și 4-CMC) către consumatori, din județul Cluj”, a transmis IPJ Cluj.
Opt percheziții la Cluj-Napoca și Florești
La data de 12 martie 2025, polițiștii și procurorii au efectuat opt percheziții domiciliare în municipiul Cluj-Napoca și comuna Florești.
„În urma a 8 percheziții domiciliare efectuate, la data de 12 martie 2025, la locuințele persoanelor cercetate, în municipiul Cluj-Napoca și comuna Florești, au fost descoperite și ridicate aproximativ 250 de grame de canabis (drog de risc), 380 de grame de substanță psihoactivă 2 MMC, diferite cantități de 5F-MDMB-PINACA, MDMB-FUBINACA (substanțe psihoactive) și 3-CMC (drog de mare risc), parțial ambalate și porționate în scopul comercializării, obiecte purtând urme de substanță, plicuri autosigilante, precum și alte mijloace de probă”, mai arată IPJ Cluj.
Doi dintre suspecți erau urmăriți național
Mai mult, anchetatorii au stabilit că două dintre persoanele cercetate sunt recidiviste și s-ar fi sustras de la executarea unor pedepse cu închisoarea primite anterior. Acestea figurau ca fiind urmărite la nivel național.
La data de 12 martie 2025, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Cluj au dispus reținerea celor 4 persoane cercetate, pentru 24 de ore. Ulterior, la data de 13 martie 2025, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Cluj cu propunere de arestare preventivă a acestora, pentru 30 de zile.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor Grupării de Jandarmi Mobile „Ștefan Cicio-Pop” Cluj-Napoca.
Precizăm că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
CLUJ24 TV
VIDEO. Ioan Rus îl susține pe Victor Ponta: Vrem un alt președinte care să se scoale la 11 și să se culce la prânz, că e obosit?

Ioan Rus a fost mereu discret și parcimonios în exprimările publice. Asta nu pentru că nu are ce spune. A părăsit viața politică militantă, nu mai e nici membru PSD, și s-a dedicat firmelor sale și, mai ales, fundației Transilvania Leaders de care este foarte mândru. A acceptat un dialog pentru Cluj24 fix la un an de la prima invitație. Și dacă totul este politică, așa cum chiar domnia-sa afirmă în dialogul nostru, susţinerea pentru Victor Ponta la prezidențiale pare ceva firesc, o vede ca pe datorie civică. Dar dialogul nu a fost numai despre asta. Mai jos aveți câteva dintre afirmațiile/opiniile sale făcute în podcastul Cluj. (Florin Danciu)
„Grupul de la Cluj a fost un număr de colegi, mai mulți, care am gândit atunci, acum 15-20 de ani, o reformă a Partidului Social-Democrat și o reformă a societății românești. Noi am și făcut o sumă de materiale, care le-am prezentat odată și în Comitetul Executiv al Partidului și, de fapt, asta era gândire a noastră, care viza reformarea vieții politice în România, reformarea Partidului Social-Democrat, reformarea administrației publice în România.”
„Nu voiam nimic decât acest lucru pe care v-l-am spus adineaori. Ulterior acestei perioade eu am renunțat la ideea de a ne ocupa noi de reforma asta, se vă ocupa altcineva sau se vă ocupa viața. Deci noi suntem predispuși la a gusta diverse povești și fabulații legate de Grupul de la Cluj. De acolo până la realitate este o mare diferență despre care nici n-are rost să discutăm acum!”
Nu știu obiectivele alianței PSD-PNL
„Vorbind de USL, chiar în forma în care atunci s-a inițiat, avea niște obiective cum ar fi schimbarea Constituției și reforma politico-administrativă. Acum, la alianța PSD-PNL nu-mi dau seama care sunt obiectivele și nu-mi dau seama care sunt exact criteriile pe care le-au utilizat în selectarea obiectivelor și a persoanelor care să materializeze aceste obiective.”
„Ceea ce noi am susținut de-a lungul vremii, dacă tot m-ați întrebat de grupul de la Cluj, era nevoia unor reforme în viața politică și administrativă a României. Fie le făceau partidele politice, pentru că totul e politică, de fapt, într-o țară, fie le va face viața. Acum, sentimentul meu este că mai degrabă le face viața decât le fac partidele politice!”
„Partidele au ajuns să aibă cam prea mulți neștiutori de carte și de politică și de administrație. Atunci, emoționalul nu poate înlocui raționalul și inteligența nativă nu poate suplini studiile, știința de carte!”
N-au condus o roabă
„Mai văd și eu la televizor, cum își exprimă unii puncte de vedere despre cum vor conduce 20 de milioane de români, și ei n-au condus în viața lor o roabă!”
„Partidele au scăzut nivelul competenței obligatorii pentru a ajunge să reprezinți pe cineva undeva, cândva. Și atunci reforma, la care noi ne gândeam atunci că e nevoie de ea, o face acum viața. Sigur, sub altă formă și mult mai dur!”
„Un reper instituțional într-o țară trebuie să existe! Și acel reper, pe aceste tipuri de probleme legate de respectarea Constituției și a legii, este Curtea Constituțională. Și pentru alte chestiuni, Curtea Supremă.”
„O societate nu poate funcționa fără repere extrem de exacte. Iar Curtea Constituțională este unul dintre ele. În consecință nu ne rămâne, într-o țară normală, decât să respectăm hotărârile acestei curți și nu să tot discutăm noi despre deciziile lor fără să știm și fără să avem competenţa și fără să avem informațiile pe care ei le au la dispoziție când decid ceva!”
„Tratamentul chirurgical într-o societate se numește revoluție! Nu era cazul aici de așa ceva, dar o mică intervenție a unei instituții abilitate să aibă o astfel de atitudine, aceea trebuie să o respectăm.”
Delegarea puterii către partide
„Delegarea puterii către partide a funcționat de 200 de ani, aproximativ. De atunci, nici politologii, nici marii intelectuali nu au reinventat o altă formă de delegare a puterii. Să zicem că le dăm puterea doar la aștia care au ochelari, de exemplu, sau celor care au de la 1,87 m în sus, sau la cei care au barbă…”
„În continuare, partidele politice sunt extrem de importante. Și politica este totul, de fapt. Totul este politică, tot ce se întâmplă.”
Ponta, singurul valid să conducă România
„Singurul pe care eu îl văd valid să poată face treaba asta, să conducă România, este Victor Ponta.”
„Îmi spunea academicianul Ion Aurel Pop, că în cronici se consemnează că românii, de mai multe ori ,au avut conducători netrebnici și hoți și care au făcut rău țării, dar după ei au urmat alții și mai hoți și mai netrebnici care au făcut bun renume celor dintâi! Păi noi nu putem să ne ducem așa în contiunare!. Adică a venit un hoț mai mare și hoțul mai mic a devenit prizabil, cu mare credibiliate!. Asta nu înseamnă evoluție.”
„Dacă ăștia care stau în fruntea statului sunt proști, ca să ne exprimăm mai academic, apăi prost e și statul. Suma prostiei lor devine prostia statului care va deveni prostul Europei!”
„Consecinţa faptului că n-a ajuns Ponta președinte este apariția cetățeanului Iohannis. Existența lui Iohannis în 10 ani o putem măsura exact, o catastrofă naturală! Ne mai trebuie încă una? Hai să o facem, dacă mai avem răbdare să stăm 10 ani cu un alt președinte care să nu facă nimic. Să se scoale la 11 și se să culce la 3, la prânz, că e obosit.”
„Nu există diferențe ideologice între Statele Unite și Uniunea Europeană, deci este relativ exclus ca să apară probleme, cum să spun, de incompatibilități generalizate între Uniunea Europeană și Statele Unite. Nu sunt motive.”
Despre CSAT
„Ca să vă dau un exemplu, în CSAT-urile cu Năstase și Iliescu aveam 13 puncte la ordinea de zi, să spunem. Înainte să înceapă CSAT-ul, domnul Iliescu și cu domnul Năstase trebuia să aibă o discuție privată. Și după aia venea președintele, că el conduce aici, domnule, punctul 1, 7 și 9 se amână pe data viitoare.
Adică nu se crea o discuție în contradictoriu acolo, era clar pentru noi că a fost o divergență la cel mai înalt nivel. Deci în acea vreme era o negociere permanentă între președinte și primul ministru pentru acomodarea pozițiilor administrației prezidențiale cu pozițiile guvernului.”
„Eu îmi spun punctul de vedere și materializarea acestei atitudini a mele se va face prin intermediul unui vot. Și punct.”
Despre evoluția Clujului
„Evoluția Clujului e una pozitivă și e devastatoare. Deci ce era acum 21 de ani și ceea ce este acum nu seamănă. Ce nu poți să-ți dai seama este cât din această evoluție se datorează unei primării competente, unei conduceri a primăriei competente și competitive și cât e, pur și simplu, naturală! Uneori un primar poate să fie excepțional fără să facă nimic. Numai să nu încurce pe aceia care vor să facă. Atâta tot.”
„Cu Boc eu vorbesc odată pe an să zicem, iar pe domnul Tișe l-am sunat să-l felicit într-o zi, că tot umblând pe munți prin Apuseni, am văzut că a asfaltat enorm de multe drumuri. A făcut un lucru bun și l-am sunat să-l felicit, că așa e în politică. El își face treburile lui, eu pe ale mele. Boc la fel. Aștept să termine centura.”