Connect with us

ADMINISTRAȚIE

Apelul lui Alin Tișe. Ziua de CURĂȚENIE Națională, pe 17 septembrie în județul Cluj

Publicat


afis 1

Consiliul Județean Cluj împreună cu Let’s Do It, Romania! îi invită pe doritori să ia parte la Ziua de Curățenie Națională, organizată în data de 17 septembrie a.c.

„Devenit deja o tradiție, evenimentul implică și alte 190 de țări unite într-o misiune comună: o lume cu mai puține deșeuri.

Astfel, voluntarii clujeni, și nu numai, sunt așteptați pe 17 septembrie să strângă deșeurile din natură și să petreacă o zi împreună cu oameni dornici să facă fapte bune. Înscrierile se pot face AICI.

Pentru informații suplimentare, pot fi contactați coordonatorii județeni.

„Rezultatele edițiilor precedente ne demonstrează, o dată în plus, impactul și eficiența proiectului. Sprijinim deja de ani buni desfășurarea în județul Cluj a acestei inițiative întrucât ne dorim ca acest tip de comportament, responabil față de mediu, să devină unul firesc, conștientizat și asumat de cât mai mulți clujeni.

În final, ambițiosul nostru obiectiv este de a genera o schimbare majoră de atitudine, de a trece de la ideea de a colecta deșeurile, la aceea de a preveni aruncarea lor, cu efecte mult mai durabile. Îi invităm, deci, pe toți cei interesați să contribuie la conservarea naturii să se alăture eforturilor organizatorilor și să răspundă afirmativ acestei inițiative lăudabile”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Laura Găină, președinte Asociația Nature O’clock, reprezentanta Let’s Do It, Romania! în județul Cluj: „Cetățenii clujeni au dat dovadă, de-a lungul timpului, de responsabilitate și implicare în ceea ce privește protejarea mediului înconjurător.

În acest moment, la nivelul județului, ne axăm mai mult pe partea de prevenție, pe menținerea curățeniei și pe accentuarea importanței păstrării unui mediu curat, motiv pentru care anul acesta am introdus în programul zilei și activități care nu presupun colectarea efectivă a deșeurilor.”

În județul Cluj manifestarea va avea loc în următoarele locații:

1. Cluj-Napoca – Parc Est (cu acces de pe str. Tulcea) – în această locație voluntarii au oportunitatea de a participa la un tur ghidat prin zona lacurilor, acțiune susținută cu suportul SOS Parc Est și la un etalaj fotografic realizat de Olivia Nica.

2. Florești – zona Baraj Lac Florești – în această locație există posibilitatea de a participa la un tur ghidat către zona mlăștinoasă, cu suportul Asociației Clujul Sustenabil.

3. Cheile Baciului (acces str. Cheile Baciului).

4. Turda – informații Primăria Turda.

5. Gherla – informații Primăria Gherla.

6. Dej – informații Primăria Dej.

„Peste 2 milioane de voluntari au participat la acțiunile și proiectele asociației Let’s Do It, Romania!”

Totodată, Let’s Do It, Romania! îi invită pe cei care vor să facă parte din schimbare să fie voluntari digitali, adică să marcheze în aplicația TrashOut deșeurile pe care le întâlnesc în natură. Echipa Let’s Do It, Romania! va trimite sesizări autorităților prin platforma 4B, iar în maximum 30 de zile acestea revin cu un status în ceea ce privește zonele respective.

Din 2010 până în prezent, peste 2 milioane de voluntari au participat la acțiunile și proiectele asociației Let’s Do It, Romania!, aceștia aducându-și contribuția la o natură mai curată.

„Let’s Do It, Romania!” este cel mai mare proiect de implicare socială din România, care își propune curățarea deșeurilor din arealele naturale într-o singură zi. “Let’s Do It, Romania!” face parte din inițiativa globală “Let’s Do It World!”, alături de alte 190 de țări, fiind una dintre cele mai mari mișcări de voluntariat din lume”, a comunicat CJ Cluj.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

”U” Cluj și CFR Cluj au dat startul la abonamente pentru sezonul de fotbal 2024/2025. Care sunt prețurile

Publicat

fotbal

Cluburile de fotbal FC Universitatea Cluj și CFR Cluj și au dat startul la abonamente pentru meciurile din sezonul 2024/2025, iar suporterii sunt așteptați să le cumpere în număr cât mai mare.

Dacă cei de la ”U” le-au pus în vânzare în urmă cu o săptămână, cei de la CFR vor începe de marți, 25 iunie, vânzarea abonamentelor pentru meciurile din Gruia, de pe stadionul ”Dr. Constantin Rădulescu”.

”Cel mai sănătos lucru pe care-l putem face, este să le asigurăm tot sprijinul necesar băieților noștri, să fim acel număr 12, care, și din ceea ce vedem în aceste zile la CE, de cele mai multe ori se dovedește a fi decisiv.

Iar primul pas, abonamentele!

Avem prețuri accesibile, pentru toate buzunarele. Iar pe baza abonamentului vom avea acces la meciurile din campionat, cupa, dar și la tururile preliminare din Conference League.

Haideți să ne mobilizăm, să batem recordul din sezoanele trecute și să fim echipa cu cei mai mulți abonați din campionat. Vă băgați?

Și țineți minte cel mai important lucru! Locurile pe care noi le vom lăsa libere la meciurile importante, vor fi ocupate de adversarii noștri. E responsabilitatea noastră ca acest lucru să nu se întâmple”, arată suporterii CFR Cluj.

Program la casele de bilete din Gruia

Abonamentele se pun în vânzare de de marți la casele de bilete după următorul program exclusiv pentru vechii abonați:

– marți – 25 iunie – 11:00 – 17:00

– miercuri – 26 iunie – 14:00 – 19:00

– joi – 27 iunie – 11:00 – 17:00

– vineri – 28 iunie – 08:00 – 14:00

– luni – 1 iulie – 11:00 – 17:00

– marți – 2 iulie – 14:00 – 19:00

Prețul abonamentelor CFR Cluj

Prețul unui abonament întreg pornește de la 170 de lei la peluză, crește la 450 de lei la Tribuna a 2-a și ajunge la 500 de lei la Tribuna 1-a.

Abonamente la U Cluj

La ”U” Cluj abonamentele pe Cluj Arena sunt de mai multe categorii, în funcție de buget.

”FC Universitatea Cluj a dat startul campaniei de abonamente pentru sezonul 2024/2025.

Un nou capitol ne așteaptă! Este povestea ta, povestea noastră, povestea Clujului. Fă-ți abonament pentru noul sezon și susține echipa pe stadion.

Strategia de vânzare se desfășoară în două etape:

Locul tău pe stadion. Pe viață: Campania de pre-sale (pe bază de precomandă) desfășurată atât online, cât și în punctele fizice de vânzare ale FC Universitatea Cluj, dedicată exclusiv celor care au deţinut un abonament în sezonul 2023/2024 – între 5 iunie și 16 iunie (ora 23:59).

Campania propriu-zisă – vânzarea generală de abonamente cu precomandă – începând cu data de 17 iunie.

Toți cei care doresc să își achiziționeze un abonament, vor primi un voucher pe baza căruia vor ridica ulterior cardul”, precizează clubul.

Prețul abonamentelor

VIP ET 3 – SECTOR 3D 2800 lei VIP, Etaj 3, Sector 3D

VIP ET 4 – 1820 lei VIP, Etaj 4, Sector 4D

TRIBUNA 0 – 1050 lei Tribuna 1, Tribuna 0

TRIBUNA 1 CENTRAL – 840 lei Tribuna 1, Inel 2, Sector 2C

TRIBUNA 1 CENTRAL – 840 lei Tribuna 1, Inel 2, Sector 2D

TRIBUNA 1 INEL – 2630 lei Tribuna 1, Inel 2, Sector 2A1

TRIBUNA 1 INEL- 2630 lei Tribuna 1, Inel 2, Sector 2A2

TRIBUNA 1 INEL-  2630 lei Tribuna 1, Inel 2, Sector 2B

TRIBUNA 1 INEL – 2630 lei Tribuna 1, Inel 2, Sector 2E

TRIBUNA 1 INEL – 2630 lei Tribuna 1, Inel 2, Sector 2F

TRIBUNA 2 CENTRAL – 630 lei Tribuna 2, Inel 2, Sector 2O

TRIBUNA 2 CENTRAL630,00 RONTribuna 2, Inel 2, Sector 2P

TRIBUNA 2 INEL – 2490 lei Tribuna 2, Inel 2, Sector 2K

TRIBUNA 2 INEL – 2490 lei Tribuna 2, Inel 2, Sector 2L

TRIBUNA 2 INEL – 2490 lei Tribuna 2, Inel 2, Sector 2M1

TRIBUNA 2 INEL – 2490 lei Tribuna 2, Inel 2, Sector 2M2

TRIBUNA 2 INEL – 2490 lei Tribuna 2, Inel 2, Sector 2M3

TRIBUNA 2 INEL – 2490 lei Tribuna 2, Inel 2, Sector 2N1

TRIBUNA 2 INEL – 2490 lei Tribuna 2, Inel 2, Sector 2N2

TRIBUNA 2 INEL – 2490 lei Tribuna 2, Inel 2, Sector 2R1

TRIBUNA 2 INEL – 2490 lei Tribuna 2, Inel 2, Sector 2R2

TRIBUNA 2 INEL – 2490 lei Tribuna 2, Inel 2, Sector 2S1

TRIBUNA 2 INEL – 2490 lei Tribuna 2, Inel 2, Sector 2S2

PELUZA SEPCILE ROSII – INEL – 2300 lei Peluza 1, Inel 2, Sector 2T

PELUZA SEPCILE ROSII – INEL- 2300 lei Peluza 1, Inel 2, Sector 2U1

PELUZA SEPCILE ROSII – INEL – 2300 lei Peluza 1, Inel 2, Sector 2U2

PELUZA SEPCILE ROSII – INEL – 2300 lei Peluza 1, Inel 2, Sector 2V1

PELUZA SEPCILE ROSII – INEL 2300 lei Peluza 1, Inel 2, Sector 2V2

PELUZA SEPCILE ROSII – INEL 2300 lei Peluza 1, Inel 2, Sector 2W

PELUZA SEPCILE ROSII – INEL 2300 lei Peluza 1, Inel 2, Sector 2X

PELUZA SEPCILE ROSII – INEL 2300 lei Peluza 1, Inel 2, Sector 2Y

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Echipajul clujean Simone Tempestini – Sergiu Itu a câștigat Raliul Clujului

Publicat

De

raliul clujului

Pilotul clujean Simone Tempestini de la Napoca Rally Academy se impune categoric în Raliul Clujului Star Lubricants powered by PMA, desfășurat la sfârșitul săptămânii, și își trece în cont a 8-a victorie clujeană, egalându-l astfel la numărul de succese pe legendarul Titi Aur.

”Prin victoria de la acest sfârșit de săptămână, Simone Tempestini și copilotul Sergiu Itu devin campioni pe asfalt pentru al doilea sezon consecutiv și preiau conducerea în ierarhia absolută a Campionatului National de Raliuri Betano”, anunță organizatorii.

Podiumul complet

Lupta pentru poziția secundă s-a purtat intens până pe ultima probă specială a ediției din acest an, câștig de cauză având însă perechea bulgară formată din Martin Surilov și Zdravko Zdravkov, care și-au menținut avansul în fața brașovenilor Andrei Girtofan și Doru Vraja, cei ce completează podiumul.

Raliul Clujului este etapa a 4-a a Campionatului Național de Raliuri al României, ediția 2024.

70 de echipaje prezente

La competiție s-au înscris 70 de echipaje din țară și din străinătate.

Raliul Clujului Star Lubricants powered by PMA este un eveniment organizat de Asociația Club Sportiv „Savu Racing”, fiind o acțiune cofinanțată de Primăria Municipiului Cluj-Napoca și Consiliul Județean Cluj.

Evenimentul se desfășoară sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv.

raliul clujului

Citește mai departe

CULTURA

FOTO. Ministrul Culturii, Raluca Turcan, vizită discretă la Lapidariul Roman din Cluj. Data trecută s-a lăsat cu scandal

Publicat

Raluca Turcan Lapidariul Roman

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a efectuat, duminică, o vizită discretă, la Lapidariul Roman de la Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei (MNIT) din Cluj-Napoca, după ce la inaugurarea din octombrie 2023, s-a lăsat cu scandal, iar expoziția a fost închisă.

Ministrul, care sâmbătă a participat la gala de premiere a TIFF, a avut parte de un tur privat al Lapidariului Roman, ghizi fiindu-i directorul general al muzeului clujean, Felix Marcu, și adjunctul George Cupcea.

”Am avut plăcerea de a vedea finalizarea Lapidariului Roman, pe care l-am susținut ca Ministru al Culturii, pentru a completa, la Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei, Lapidariul Medieval și Premodern.

În felul acesta, publicul poate avea o incursiune completă în istoria orașului Cluj-Napoca, a Transilvaniei, care s-a fundamentat și dezvoltat într-un spațiu multicultural.

Napoca, temelia Clujului

Orașul roman Napoca a stat la temelia orașului medieval Cluj. La fel ca și în Alba Iulia unde, pe un centru important al Daciei romane, s-a așezat cetatea medievală, începând cu secolul al XII-lea.

Întreaga expoziție de la MNIT demonstrează cum urbanizarea Transilvaniei începe în urmă cu aproape 2000 de ani, când, la scurt timp după cucerirea romană a Daciei, au fost întemeiate așezări romane.

Mulțumesc Felix Marcu, director MNIT, George Cupcea, director adjunct MNIT, pentru incursiunea minunată de la MNIT, de care m-am bucurat!
MNIT reprezintă o importantă sursă de cunoaștere a istoriei Transilvaniei pentru orice vizitator”, a spus Turcan.

Citește mai departe

EVENIMENT

Bărbat arestat la Huedin pentru că și-a înjunghiat mama de 80 de ani

Publicat

cutit bun Huedin

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Huedin – Secția 8 Poliție Rurală Huedin au dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de un bărbat de 56 de ani, din Huedin, cercetat sub aspectul infracțiunii de violență în familie.

Oamenii legii au fost sesizați de către o femeie, de 80 de ani, cu privire la faptul că, în timp ce se afla în locuința sa din orașul Huedin, fiul acesteia ar fi devenit violent în contextul unor discuții contradictorii, agresând-o cu un obiect tăietor-înțepător și provocându-i o rană la nivelul coapsei stângi.

”La față locului a fost direcționat de urgență un echipaj de poliție, identificând imediat bărbatul în cauză, care, la vederea polițiștilor, a devenit violent, însă acesta fost imobilizat de îndată.

În urma evenimentului, femeia a fost transportată la spital, iar față de bărbat, în temeiul probatoriului administrat, a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore.

Ulterior, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Huedin a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile”, arată IPJ Cluj.

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax