Connect with us

ACTUALITATE

Apel de mamă disperată. Fetiţele clujencei sunt grav bolnave şi au nevoie de ajutor. Fiică premiantă cu 5 operaţii pe creier

Publicat


sofia aryana1 deschidere

O mamă din Câmpia Turzii, Cluj, lansează un apel disperat, pentru a-şi ajuta cele două fiice grav bolnave. Orice ajutor este binevenit.

sofia ariana 2

Sunt o mamă disperată

„Bună ziua! Mă numesc Chirilă Suzana, locuiesc în Câmpia Turzii, jud. Cluj și sunt o mamă disperată a două fetițe cu probleme grave de sănătate. Vă rog, dacă nu e prea mare deranjul, să ne ajutați cu un articol despre cazul nostru în cadrul ziarului dvs!

VEZI ŞI Grupul de ajutor

ÎMPREUNĂ PENTRU SOFIA ȘI ARIANA

Ariana a fost operată pe creier de 5 ori în decurs de o lună, rămânând cu sechele majore pe care încercăm să le remediem, plus că mai are încă nevoie de tratamente de specialitate atât în țară, cât şi în străinătate care costă o avere, iar Sofia a fost diagnosticată cu mai multe probleme din spectrul autist. Nu aș dori să vă răpesc prea mult timp cu toată povestea noastră,însă puteți verifica cazul nostru pe grupul ÎMPREUNĂ PENTRU SOFIA ȘI ARIANA unde veți găsi mai multe detalii și actele medicale, grup pe care l-am creat pt ele în speranța că vor empatiza cu noi și ne vor fi alături și alți părinți și oameni cu suflet! Intrați vă rog pe grup și doar pt a arunca o privire măcar!

Pentru cei care doresc să ne susțină și să ne ajute să le oferim fetițelor noastre o șansă la o viață frumoasă și sănătoasă, așa cum își dorește orice părinte pentru copilul lui nu avem cuvinte să le mulțumim! 🙏

Ne este de mare ajutor și o distribuire a grupului pentru a face cât mai cunoscut cazul nostru. Dacă aveți nevoie de mai multe detalii vă stau la dispoziție oricând. Vă mulțumim anticipat pentru tot!”, scrie Suzana Chirilă.

Două fetiţe grav bolnave

Mama fetițelor ne-a contactat și ne-a rugat să o ajutăm să facă cunoscut grupul pe care l-a creat pentru ele pe Facebook, în speranța că vor exista persoane cu suflet care vor empatiza cu durerea familiei lor, deoarece costurile medicale de care au nevoie depășește cu mult posibilităților lor financiare, fiind vorba de câteva zeci de mii de euro. Pe grup sunt toate detaliile medicale, poze, acte doveditoare,situația la zi a fetelor, cât şi modalitățile prin care cei care doresc pot să dea o mână de ajutor!

sofia aryana1

Mămica a scris cele ce urmează într-una dintre postări :
„Pentru cei care s-au alăturat de curând grupului și pentru cei care nu au avut timp să citească toate postările și update-urile cazului nostru m-am decis să fac această postare.

ARIANA este diagnosticată cu:
-Schwanom gradul 1 oms unghi ponto-cerebelos stâng operat
-Schwanom gradul 1 oms unghi ponto-cerebelos drept, in observație
-Hidrocefalie triventriculara obstructiva secundara tumorii unghi ponto-cerebelos bilateral
-Drenaj ventriculo-peritoneal cu valvă Delta de presiune medie
-Pareză facială bilaterală de tip periferic grad II House and Brackmann
-Hipoacuzie neuro-senzorială parte dreaptă
-Hipoacuzie severă postoperator parte stângă
-Lagoftalmie
-Sindrom vertiginos
-Pareză nerv trigemen stâng
-Tulburare de echilibru
-Psoriazis pe scalp, față, după urechi, formă severă.

Premiantă la şcoală. 5 operaţii pe creier

Ariana, fetița noastră cea mare, are aproape 15 ani, a fost premiantă la școală mereu, este un copil deosebit, respectuos, altruist și își iubeste extrem de mult surioara mai mică.

Suferința ei a început la vârsta de 11 luni, când din cauza unei presupuse forme complicate de varicelă, a făcut mai multe episoade de pareză facială. Din păcate la momentul respectiv nu s-a găsit un diagnostic concret, iar netratarea corespunzătoare și episoadele repetate au dus la lezarea completă a nervului facial. În toti acești ani ea fost o victimă continuă a bulling-ului la școală, in grupul de „prieteni”, dar a luptat să fie printre cei mai buni elevi din clasa ei și așa a și fost pana când anul trecut a mai primit o lovitură. În urma unor analize de rutină s-au depistat 2 tumori, o hidrocefalie secundară activă și o suspiciune de neurofibromatoza de tip 2, fiind nevoie de intervenție neurochirurgicală de urgență.

Arianei a fost supusă la 5 intervenții chirurgicale pe creier în decurs de o lună și jumătate, în urma cărora a rămas fără auz (citește pe buze) și prezintă și deficiențe de mobilitate, de echilibru, mușchii sunt slăbiți, a slăbit peste 13 kg în acea perioada, a avut tulburări de deglutiție (nu a putut mânca si înghiți orice și am hrănit-o pe sondă nazogastrica o bună perioadă de vreme), diplopie, tulburare de echilibru, pe care o are și la ora actuală și vorbește foarte greu din cauza că are semiparalizie facială bilaterală, buza de jos e căzută și trebuie să o țină cu degetul pentru a sta închisă când mănâncă şi pentru a articula cuvintele atunci când vorbește. Din cauza stresului posttraumatic a dezvoltat și o formă severă de psoriazis pe scalp, după urechi, pe față, ajungând deja la al patrulea medic dermatolog pentru a găsi un tratament eficient pentru asta, tratament care este foarte costisitor financiar.

Starea Arianei se poate imbunătăți dar pentru asta are nevoie de tratament de specialitate in Turcia,probabil va fi nevoie de o nouă operație pe creier, deoarece nu se știe încă sigur dacă doar razele Cyber Knife realizate în luna februarie vor fi suficiente pentru a stopa creșterea tumorilor, lucru care ii poate pune din noi viața în pericol, analize genetice pentru confirmarea sau infimarea suspiciunii de neurofibromatoza de tip 2, investigații amănunțite si găsirea unei soluții pentru redobândirea auzului, controale oftalmologice, neurologice și dermatologice, tratamente, terapii speciale de recuperare și investigații medicale generale periodice.

Sofia, fetița cea mică, este diagnosticată cu :
Sofia este diagnosticată cu :
– Tulburare /întârziere globală în dezvoltare
-Retard de limbaj expresiv și receptiv
– Tulburare în dezvoltarea cognitivă cu stereotipii motorii
-Retard motor
-Ușoară hipotonie globală
-Crize de afect la frustrări minore
-Elemente pervazive sub observație
Recomandari medicale :
-Terapie comportamentală
-Stimulare cognitivă și senzorială
-Kinetoterapie și terapie Vojta

Șansele de recuperare sunt foarte mari, având speranța că atât Ariana cât și Sofia se vor putea bucura de o viață normală si frumoasă, așa cum merită din plin, însă ca acest lucru să fie posibil avem nevoie de mână de ajutor din partea tuturor pentru că toate cheltuielile medicale sunt peste puterile noastre, deși soțul meu are 2 locuri de muncă și vrea să își caute și un al treilea în încercarea de a acoperi măcar o parte din cheltuielile pe care le avem. Informații detaliate despre fiecare, acte medicale doveditoare și poze găsiți pe grupul de Facebook pe care l-am creat pentru ele : ÎMPREUNĂ PENTRU SOFIA ȘI ARIANA

Unde poţi ajuta

Pentru cei care doresc să ne întindă o mână de ajutor și să se alăture in lupta noastră, modalitățile de donare sunt următoarele :

🏦 Banca Transilvania 🏦

BT Pay : 0771355932

Cont Lei : RO46BTRLRONCRT0652884101
Cont Euro: RO93BTRLEURCRT0652884101
Cont Lire: RO51BTRLGBPCRT0652884101
Swift: BTRLRO22

🏦Revolut 🏦: @suzanachirila sau cont lei
RO57BREL0005503221140100

🌟PayPal : @SofiaAriana

„❗️ Puteți participa și la licitațiile deschise pe grup, daca sunteți in căutarea unui produs sau găsiți ceva de care aveți nevoie sau vă place.

De asemenea, toți cei care doriți să donați cei 3,5% din impozitul pe venitul salarial (poate aveți si colegi de serviciu, prieteni sau membri din familie care ar dori să ne ajute in felul acesta), cei 20% din impozitul pe profit sau doriți să oferiți o sponsorizare cazului nostru , ne-ar fi de mare ajutor și vă rugăm să luați legatura cu noi pentru formulare.

Ne sunt de ajutor și distribuirile și adăugarea de noi membri in grup.

Vă mulțumesc anticipat in numele fetelor pentru implicare, ajutor si susținere!”, mai arată Suzana Chirilă.

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EDUCATIE

FOTO. Căminele de studenți UBB și-au deschis porțile. Întrecere pentru locurile din căminul Economica: „Am fost norocos”

Publicat

whatsapp image 2022 09 30 at 1.42.07 pm (1)

Au început cazările la căminele Universității Babeș-Bolyai. Studenții s-au adunat astăzi pentru a depune fizic documentele necesare cazării și a se instala, urmând să înceapă noul an universitar în data de 3 octombrie.

„Am ajuns la Căminul Economica în jurul orei 10:30, am stat la coadă cu copia de la pașaport, permisul de ședere, carnetul de student și o poză 3×4, acestea fiind actele necesare pentru a mă caza în calitate de student din străinătate”, spune Rafly, venit din Indonezia la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării din Cluj-Napoca, pentru Cluj24.

whatsapp image 2022 09 30 at 1.42.10 pm (1)

Întrecere pentru locurile de la căminul Economica

Acesta a semnat un contract, a plătit costul aferent cazării și a obținut cheia de la camera unde va sta în acest an.

„Tot procesul a durat până pe la 14:30, fiindcă accesul în căminul Economica 1 și 2 poate să devină competitiv.

Am un coleg etiopian din cadrul aceluiași program de burse care a fost mutat în căminul Hasdeu, care are camere mai mici și mai înghesuite, asta pentru că a picat unul sau două examene.

Am fost destul de norocos să obțin note mari ca să pot rămâne aici”, explică Rafly.

Și el a stat în căminul Hasdeu pe timpul verii, ca urmare a unei reguli a Universității.

„Trebuie să ne mutăm din cămin 2 două ori: o dată la începutul anului universitar și o dată la începutul verii, fiindcă există niște reguli de cazare”, notează studentul.

E fericit să se întoarcă în căminul Economica, dar cel mai bun, în opinia sa, e căminul Sport XXI.

„Sunt doar 3 oameni în camere, ele sunt mai spațioase și au și balcon. Și au și terenuri de sport pentru că sunt aproape de Facultatea de Sport. Dar cred că Economica 1 și 2 sunt următoarele, din punct de vedere al confortului”, adaugă el.

 

 

 

 

 

Citește mai departe

EDUCATIE

FOTO. Creșa din Borhanci, finanțată cu peste 5 milioane de euro. Emil Boc: „Viitorul Clujului îl pregătim acum”

Publicat

309689885 642672787229408 655402439403400824 n

Primăria și Ministerul Dezvoltării au semnat contractul de finanțare europeană, asigurată de P.N.R.R., pentru creșa cu 100 de locuri (11 grupe) pentru copii, din cartierul Borhanci. Valoarea totală a investiției este estimată la peste 5 milioane de euro (26.856.759,66 lei fără T.V.A). Urmează licitația pentru proiectarea și execuția proiectului.

„Primăria va implementa acest proiect, pentru că educația și calitatea vieții contează la Cluj-Napoca. Creșa are înălțimea maximă de 5,2 m, iar suprafața construită este de 2.409 mp.
Viitorul Clujului îl pregătim acum, prin investiții în educație. În total, investim peste 37 mil. euro pentru HUB-ul Educațional din Borhanci care, pe lângă creșă, mai conține o grădiniță, școală și liceu, bazin de înot și alte facilități pentru a crește calitatea vieții cetățenilor din zonă”, a precizat Emil Boc într-o postare pe Facebook.
309598428 642672790562741 1483314644138293564 n
309857650 642672830562737 1650491077966190794 n

Creșa este compusă din 11 săli de dormit, 6 săli de joacă, 5 vestiare, 6 grupuri sanitare, 6 spații de depozitare, 4 holuri, o cameră pentru personal auxiliar și una a portarului. Dispune, totodată, de un vestiar personal, de grup sanitar personal, birou administrație, sală multifuncțională, izolator, grup sanitar aparținători, depozit pentru cărucioare și o sală filtru.
309933113 642672747229412 98999637680562339 n

Citește mai departe

ANUNȚURI PUBLICE

FOTO. Bilete de autobuz GRATIS pentru clujenii care fac o tură cu BICICLETA

Publicat

biletul de sanatate 4

S-a inaugurat o nouă stație de autobuz la Cluj-Napoca, în staţia Central de pe strada Regele Ferdinand, în cadrul proiectului „Biletul de Sănătate”, ce lansează o nouă provocare pentru călătorii pregătiţi să obţină un bilet de autobuz în schimbul mişcării: pedalare pe două trasee din oraş.

„Călătorii vor folosi o bicicletă montată în noua staţie smart şi vor parcurge virtual, la alegere, traseul care porneşte de pe Bulevardul 21 Decembrie 1989 şi se încheie pe strada Regele Ferdinand, sau pe cel care începe de pe strada Memorandumului şi se încheie pe strada Napoca, lângă Piaţa Unirii.

În timpul pedalării călătorii vor avea afişate pe ecran distanţa parcursă, dar şi viteza de deplasare. Timpul obţinut pentru parcurgerea celor două trasee va genera un clasament care se va updata permanent. Acest clasament va fi afişat la finalul traseului, înainte de emiterea biletului”, informează Sports Festival.

Cei care au reușit să parcurgă întregul traseu de 400 de metri în maxim 4 minute vor primi Biletul de Sănătate, care va fi valabil pentru o singură călătorie în reţeaua de transport public urban din municipiul Cluj-Napoca şi va putea fi folosit timp de 7 zile de la emiterea lui.

Staţia de autobuz smart va funcţiona zilnic, între orele 08.00 -20.00.

biletul de sanatate 6

Clujul sustenabil: „Am simțit nevoia unui level up”

Pe lângă stația anterior menționată, Cluj-Napoca mai are o stație de autobuz smart, staţia Memorandumului Sud, relansată în 20 septembrie, unde călătorii pot obţine un Bilet de Sănătate în schimbul a 20 de genuflexiuni.

Citește și Faci 20 de genuflexiuni şi călătoreşti gratuit oriunde în Cluj. Mişcare, sport şi bani câştigaţi

„Dacă până acum am provocat oamenii la genuflexiuni, anul acesta am simţit nevoia unui level up, aşa că am introdus şi mişcarea pe bicicletă. Am ales şi de această dată o mişcare de bază, accesibilă tuturor, indiferent de vârstă şi condiţie fizică.

biletul de sanatate 3

În plus, oraşul se dezvoltă mult în direcţia sustenabilităţii, găsim infrastructură pentru soluţii eco de mobilitate urbană şi construim împreună o comunitate atentă la calitatea vieţii. Biletul de Sănătate este unul dintre cele mai dragi proiecte la care am lucrat vreodată, cu foarte mare priză la public. Iar faptul că determinăm atât de multă lume să facă mişcare într-un mod distractiv ne bucură enorm şi sperăm să reprezinte pentru mulţi imboldul de a introduce mişcarea în rutina lor zilnică”, a spus Mirel Alexa, director executiv Sports Festival.

Proiectul Biletul de Sănătate este iniţiat de SPORTS FESTIVAL, cu sprijinul financiar al Primăriei şi Consiliului Local Cluj-Napoca. Dezvoltat de Life is Hard şi în parteneriat cu Compania de Transport Public Cluj-Napoca şi Consiliul Judeţean Cluj.

biletul de sanatate statie bicicleta

Citește mai departe

EVENIMENT

CJ Cluj vrea să modernizeze încă 3 drumuri cu fonduri europene. Unul e Căpușu Mare-Beliș. Investiții de 270 de milioane de lei

Publicat

De

drumuri cluj

Consiliul Județean Cluj a aprobat indicatorii tehnico – economici ai investițiilor care vizează, în cadrul a două mari proiecte cu finanțare europeană, modernizarea a trei drumuri județene. Investiția se ridică la 270 de milioane de lei.

„Este o sumă consistentă, din fonduri europene, pe care ne propunem să o folosim pentru a moderniza încă trei drumuri județene. E vorba de lucrări complexe, în profunzimea drumului, menite să asigure o cât mai mare durată de exploatare, în condiții optime”, a precizat președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

3 noi drumuri din Cluj modernizate cu fonduri europene

Potrivit reprezentanților Consiliului Județean Cluj este vorba despre următoarele drumuri:

  • DJ 103K Căpușu Mare – Râșca – Beliș (de la km 9+435 la km 35+155),
  • DJ 103L (intersecție cu DJ 103K) – Râșca (de la km 5+100 la km 8+000)
  • DJ 170B Topa Mică – Așchileu Mic (de la km 0+000 la km 8+000).

În această etapă, CJ derulează deja contractul de servicii de proiectare și asistență tehnică pentru realizarea documentațiilor necesare modernizării celor trei drumuri județene.

Valoarea totală a investiției care vizează modernizarea DJ 103K și DJ 103L este de peste 216,3 milioane de lei, iar cea care are ca scop modernizarea drumului județean DJ 170B este de aproape 63,2 milioane de lei.

Intenția Consiliului Județean Cluj este ca finanțarea să fie asigurată în procent de 98% din fonduri europene și 2% din bugetul Județului.

De asemenea, cheltuielile neeligibile urmează a fi suportate din bugetul Județului.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax