Connect with us

ECONOMIE

Direcția Regională de Finanțe Cluj nu a auzit de suspendarea popririlor! Ministrul Cîțu ar cădea pe spate

Publicat


Deși ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu anunța acum două zile o serie de măsuri, printre care și suspendarea sau neînceperea executării silite a creanțelor bugetare, la Direcția Regională de Finanțe Cluj, lucrurile par a fi o necunoscută completă.

Cluj24.ro a vrut să afle dacă aceste măsuri anunțate de ministru Cîțu au fost deja puse în aplicare, directorul acestei structuri, Ioan Pop a avut o reacție comparativă cu a unui om luat complet prin surprindere, și care neînțelegând despre ce este vorba, a spus că se va face o analiză. Directorul Direcției Regionale de Finanțe Cluj, Ioan Pop a precizat că se va face un raport care să evidențieze impactul acestor măsuri asupra unui domeniu atât de important. Mai multe informații, legate de acest subiect, mai spune directorul Pop, urmează să fie anunțate de către DRFP în urma unor discuțiilor interne. Informațiile pe care Ioan Pop le va prezenta vor viza strict județul Cluj, care este în top trei ca și contributori la bugetul de stat.

Amintim că ministrul finanțelor, Florin Cîțu, a anunțat o serie de măsuri conform cărora controalele ANAF precum și executările silite și acțiunile antifraudă privind Filtrul II vor fi suspendate.

Lista completă cu măsurile propuse de Florin Cîțu, Ministrul Finanțelor mai jos:

– nu se mai emit somații sau popriri: este vorba de disponibilități bănești, despre veniturile urmăribile, dar și despre sechestrul asupra bunurilor

– se rambursează TVA-ul în luna martie: în cursul lunii martie se vor rambursa la zi toate deconturile pentru care s-au emis decizii favorabile

– implementarea unui nou mecanism de rambursare a TVA-ului: conform domnului Cîțu, din data de 1 aprilie se vor soluționa cu celeritate deconturile

– se suspendă acțiunile de control fiscal: este vorba de inspecțiile fiscale, de controalele antifraudă cu excepția celor ce pot fi efectuate de la distanță sau a celor de evaziune fiscală unde sunt dovezi în acest sens

– se suspendă acțiunile antifraudă: este vorba despre Filtrul II și despre activitățile specifice de la vama cu Bulgaria și cea cu Ungaria.

 

 

Un articol de Ștefan Chețan


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


ECONOMIE

ŞTERGEREA dobânzilor şi penalităţilor. Cum pot beneficia CONTRIBUABILII. DATA până la care se aplică prevederea

Publicat

Perioada în care contribuabilii pot beneficia de ştergerea dobânzilor şi penalităţilor a fost prelungită cu 10 luni, până la 31 ianuarie 2022, a anunţat ministrul Finanţelor, Alexandru Nazare, pe pagina sa de Facebook.

‘Am prelungit cu 10 luni, până la data de 31 ianuarie 2022, perioada în care contribuabilii pot beneficia de ştergerea accesoriilor fiscale restante la data de 31 martie 2020 (cum ar fi dobânzile şi penalităţile), cu condiţia plăţii integrale a debitelor principale şi a îndeplinirii celorlalte criterii menţionate în legislaţie’, a scris ministrul vineri după-amiaza.

Pentru a beneficia de această anulare, trebuie îndeplinite cumulativ următoarele condiţii: toate obligaţiile principale restante la 31 martie 2020 se sting prin orice metodă (plată, compensare, etc.), până la data depunerii cererii de anulare a accesoriilor; toate obligaţiile principale, împreună cu accesoriile aferente, scadente între 1 aprilie 2020 şi data depunerii cererii de anulare se sting prin orice modalitate; contribuabilul să aibă depuse toate declaraţiile fiscale, conform vectorului fiscal, până la data depunerii cererii de anulare; cererea de anulare a accesoriilor se depune după îndeplinirea condiţiilor de mai sus, dar nu mai târziu de 31 ianuarie 2022.

Potrivit ministrului Finanţelor, până la sfârşitul lunii martie 2021, au fost depuse 51.197 de cereri de anulare a accesoriilor, din care 42.434 (83%) au fost soluţionate, 4.962 au fost respinse şi 3.801 au fost retrase de contribuabili sau sunt în curs de soluţionare. Volumul obligaţiilor principale achitate ca urmare a accesării măsurilor prevăzute de această facilitate fiscală este de 52,77 miliarde lei. AGERPRES

Citește mai departe

ECONOMIE

Boc: Cel mai bun concert test este vaccinarea tinerilor, este pașaportul pentru intrare. Cîțu a fost incognito la primul Untold

Publicat

De

Primarul Emil Boc a îndemnat tinerii să se vaccineze pentru a putea participa la festivaluri și concerte.

”Mesajul de astăzi către tineri este să meargă să se vaccineze. Cel mai bun concert test este vaccinarea tinerilor, este pașaportul pentru intrarea în orice concert. Cheia este în procesul de vaccinare, cei care vor să meargă la concerte vor merge cu atât mai repede cu cât se vaccinează”, a spus Boc vineri într-o conferință de presă la Primăria Cluj-Napoca, care a dezvăluit că în 2015 premierul Cîțu a participat incognito la primul festival Untold.

Cîțu a declarat la rândul lui să el vrea să se deschidă concerte peste tot în România, să se deschidă economia pentru toți românii.

”Mergem și ne vaccinăm și va fi ca înainte”, a precizat premierul.

Acesta a menționat că știe de intenția primarului Emil Boc și de organizarea unui concertul test, și a spus că își dorește unul la București.

Mesajul de astăzi către tineri este să meargă să se vaccineze. Este cheia pentru intrare în orice concert.

La conferința de presă au mai participat secretarul general adjunct al Guvernului, fostul prefect de Cluj, Mircea Abrudean, liderul PNL Cluj, eurodeputatul Daniel Buda, viceprimarul Dan Tarcea și senatorul UDMR Laszlo Attila, de la Comisia de Sănătate din Senat.

Citește mai departe

ECONOMIE

Comisa Europeană acordă 500 de milioane de euro pentru IMM-urile românești din turism, cazare și servicii

Publicat

Comisia Europeană a aprobat o schemă de ajutor de stat românească, în valoare de 500 de milioane de euro, care vine în sprijinul întreprinderilor care își desfășoară activitatea în domeniul turismului, al cazării și al serviciilor alimentare, dar și pentru agențiile de turism afectate de pandemia de Covid-19.

Măsura a fost aprobată în temeiul Cadrului temporar privind ajutoarele de stat.

Sprijinul public, de aproximativ 2,437 de miliarde lei, care este sub formă de subvenții directe, va acoperi până la 20% din pierderile de venituri (sau, în cazul anumitor agenții de turism care aplică un regim special, volumul facturilor emise pentru servicii turistice, inclusiv marja) pe care beneficiarul le-a înregistrat între 1 ianuarie și 21 decembrie 2020, comparativ cu aceeași perioadă din 2019.

„Măsura urmărește să ajute beneficiarii să își acopere nevoile de lichidități și să își continue activitățile în timpul și ulterior pandemiei. Comisia a constatat că schema românească respectă condițiile prevăzute în cadrul temporar. În special, sprijinul nu va depăși 1,8 milioane euro per beneficiar, astfel cum se prevede în cadrul temporar, și ajutorul va fi acordat cel târziu la 31 decembrie 2021”, se arată într-un comunicat al CE.

Comisia a concluzionat că măsura este necesară, adecvată și proporțională pentru a remedia o perturbare gravă a economiei unui stat membru.

Sursa: Mediafax

Foto: Arhivă

Citește mai departe

ECONOMIE

E.ON Energie România lansează o campanie națională de informare pe tema liberalizării

Publicat

De

E.ON Energie România lansează campania “ABC-ul liberalizării”, prin care își propune să-i informeze pe toți cei interesați asupra celor mai importante aspecte legate de alegerea unei oferteconcurențiale de electricitate sau gaze naturale.

De la începutul anului 2021, prețurile la energia electrică sunt determinate de evoluția pieței, așadar nu mai sunt stabilitede către autorități. În cazul gazelor naturale, liberalizarea pieței a avut loc la 1 iulie 2020.

Întrebările primite în ultima perioadă de companie de la clienți arată că, în pofida demersurilor de informare făcute până în prezent, persistă încă nelămuriri privind schimbările aduse de liberalizarea pieţei de energie.

“Știm cât de important este pentru clienții nostri și nu numai să fie ghidați în acest proces de liberalizare a pieței de energie. Iar noi, prin această nouă campanie de comunicare, ne asumăm acest rol de a veni în sprijinul clienților și de a răspunde nevoii lor de informare”, spune Claudia Griech, director general adjunct al E.ON Energie România.

Obiectivul campanieieste să răspundă pe înțelesul tuturor la întrebările concrete pe care le pun consumatorii desprece înseamnă liberalizarea pieței de energie, cum să aleagă o ofertă potrivită, la ce să fie atenți atunci când aleg o ofertă și ce se întâmplă dacă nu aleg o ofertă în piața liberă.

Caampania va dura două luni

Campania se lansează astăzi și se va derula pe o perioadă de două luni de zile, prin intermediul mass-media și al canalelor digitale.

Totodată, pe website-ul eon.ro este dezvoltată o secțiune specială unde consumatorii pot regăsi răspunsuri la cele mai importante întrebări privind acest proces.

Despre E.ON Energie România

E.ON Energie România, membră a Grupului german E.ON, este furnizor integrat de gaze naturale, electricitate şi soluţii energetice având un portofoliu variat format din circa 3,3 milioane de clienţi, atât rezidenţiali, cât şi companii şi municipalităţi.

Grupul E.ON este unul dintre liderii pieţei de energie, având în România o prezenţă consolidată de-a lungul a circa 16 ani. De la intrarea pe piaţa din România, E.ON a investit circa 1,8 miliarde de euro, în principal în modernizarea reţelelor.

Totodată, valoarea contribuţiilor virate la bugetul de stat şi bugetele locale se ridică la 2,5 miliarde de euro.

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate
Publicitate