Connect with us

ACTUALITATE

AMINTIRI ÎN UNIFORMĂ ALBASTRĂ/ Cum s-a rezolvat un caz de șantaj din răzbunare

Publicat


Fostul purtător de cuvânt al IPJ Cluj, Traian Morar, s-a pensionat anul trecut, dar a rămas aproape de presă. Prin intermediul Cluj24, acesta rememorează fapte și întâmplări din timpul celor peste 30 de ani de activitate în cadrul rubricii ”Amintiri în uniformă albastră”.  

Eram polițist de proximitate la Secția 1 Poliție din Cluj-Napoca. Îi știți pe polițiștii de proximitate, acei oameni care nu făceau nimic în viziunea celor mai mulți dintre colegi și șefi pentru că nu rezolvau A.N-uri, A.C-uri, nu dădeau amenzi etc, dar erau buni să fie trimiși să facă cumva să nu mai intre un furt din poșetă, din locuință dacă ușa era deschisă, sau să facă cfl-ul dar actele erau semnate de judiciariști, că na, polițistul de proximitate nu avea competența să audieze în cauzele penale.

Eram coleg de birou cu Nelu Oltean, Dumnezeu să-L odihnească în pace și la prima oră intră în birou două femei, păreau surori, prietene.

Una, cea mai în vârstă, nu cu mult, agitată, nervoasă chiar, totuși indecisă în a spune ce vânt le-a adus la poliție. Cealaltă, timidă, nu-și ridica privirea din pământ iar mâinile ei nu-și găseau astâmpăr.

Șantaj din răzbunare

Experiența de sectoriști și polițiști ne-a făcut să le oferim o cafea și spre surpriza noastră, pentru că cei mai mulți refuză, au acceptat. Era clar că ceva le impiedica să vorbească dar sorbind în tăcere din cafea, cea de care vorbeam mai sus, a scos din poșetă două coli de hârtie A4 și mi le-a întins fără să zică nimic. Privind imaginea imprimată le-am înțeles reținerea, in imagini, fata cea tânără era surprinsă într-o ipostază sexuală explicită.

Tot cea mai în vârstă a vorbit.

Ne-a explicat că tânăra este angajata ei și a găsit acele coli A4 lipite pe ușa magazinului. Despre cel care le-ar fi „afișat” este „prietenul” fetei.

Tânăra, cu privirea în pământ a confirmat cele spuse de șefa ei.

Motivul pentru care „prietenul” îi face aceste lucruri, aproape zilnic, era acela că ea s-a despărțit de el. Din răzbunare așadar. Și foarte important, ea NU vrea să depună plângere.

O putem ajuta să scape de corvoada de a aduna în fiecare dimineață imaginile pe care „prietenul” le lipește de la ea de acasă până la locul ei de muncă?

Șmecher cu tupeu

Cu Nelu nu aveam nevoie să vorbim prea mult pentru a ne înțelege. Ne-am dus după „prieten” dar nu l-am găsit acasă și i-am lăsat o invitație pentru a doua zi, însă fără prea mari speranțe că va și veni. Viața, ca și meseria asta de polițist, e plină de surprize și a doua zi, la ofițerul de serviciu se prezintă omul nostru cu invitația în mână.

Tânăr, cam 25 de ani, șmecher de șmecher, arogant … Nelu îl aduce în birou, îi arată cele două coli de hârtie A4 și surpriză … îi recunoaște franc în față că cea din imagini e prietena lui și nu doar că el a făcut poza, cu acordul ei, ține să precizeze, dar el le-a și lipit. De ce? Pentru că pe EL NU ÎL PĂRĂSEȘTE O CURVĂ CÂND VREA EA.

Vocea rațiunii

Nelu un timp calm, mai liniștit de felul lui încearcă să îi explice că nu este în regulă ce face, că dacă fata nu mai vrea să fie cu el nu o poate ține lângă el cu forța, că una, că alta. Tipul tot timpul arogant, era clar că i se rupe de ce vorbea Nelu cu el.

Din ce a apucat să zică, ne-am dat seama că e și de o prostie crasă, că poza lui ar putea fi pusă în dicționar ca explicație pentru prostie. Eu atinsesem punctul de fierbere când tipul se ridică de pe scaun și îi zice lui Nelu, „auzi mă, mai ai ceva de zis că eu am treabă” …

În clipa următoare, individul stătea lipit cu spatele pe ușa biroului iar o voce îi șoptea la ureche: Dacă fata asta ne mai cheamă odată, te luăm pe sus, te ducem pe un câmp și te împușcăm. Cine te găsește? Noi. Cine face anchetă să vedem cine te-a împușcat? Tot noi. Când aflăm cine te-a împușcat? Niciodată.

Da, știu că nu am acționat ca la carte, că vor fi și voci care vor clama abuzul forțelor de ordine, că una, că alta, dar așa i-a șoptit vocea aceea tânărului.

Happy end

P.S. Cum inteligența nu îi era prietenă, tânărul a crezut tot, cuvânt cu cuvânt. De unde știu asta? Ne-am întâlnit cu fata după câteva luni și când ne-a văzut, s-a oprit în fața noastră și ne-a spus: Nu știu ce i-ați făcut, dar să vă dea Dumnezeu sănătate, că atunci când mă vede pe stradă, trece pe partea cealaltă. Și asta vocea nu îi ceruse să facă.



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Impactul tehnologiei blockchain în lumea jocurilor de noroc

Publicat

Tehnologia blockchain a început să fie tot mai prezentă în tot felul de domenii, iar lumea jocurilor de noroc nu face excepție. Cazinourile online și pariorii care vor să fie mereu cu un pas în față sunt deja cu ochii pe criptomonede și pe sistemul ăsta de registre distribuite, de care tot auzi pe la TV sau prin social media. Evident că mulți stau pe gânduri și se întreabă: “Oare e doar o fază de moment sau chiar vorbim de o revoluție adevărată?” Dacă te-ai săturat de metodele clasice de plată și de tot amalgamul ăsta de comisioane și timpi de procesare, e clar că niște beneficii pot exista.

Pe de altă parte, când spui blockchain, parcă te gândești instant la Bitcoin și la alte monede digitale. Dar e loc de mult mai mult decât atât, mai ales când intră în discuție și distracția specifică pariurilor, fie că vorbim de jocuri de masă sau de sloturi online. Și dacă îți plac fiorul și adrenalina, sigur te-au atras la un moment dat și variante de jocuri slot gratis pe care le vezi mereu prin ofertele platformelor. Până la urmă, un pic de încercare fără risc poate fi fix impulsul de care ai nevoie să testezi ceva nou, să vezi cum e să faci plăți cu criptomonede și să te bucuri de un sistem mult mai transparent.

Cum funcționează criptomonedele în cazinouri

La prima vedere, sistemul cu criptomonede poate părea un pic SF, dar hai s-o luăm pas cu pas. Ideea e că atunci când folosești un portofel digital (wallet) conectat la un blockchain, tranzacțiile se fac fără intermediari clasici — gen bănci sau procesatori de plăți care mai umflă comisioanele. Practic, tu ai un wallet personal, iar când vrei să depozitezi sau să retragi bani într-un cazinou care acceptă criptomonede, trimiți direct suma din contul tău în contul cazinoului, folosind adresa publică respectivă. Fără să mai fie nevoie să-ți verifice nimeni cardul în sistemul clasic, să aștepți zile întregi să se confirme tranzacția sau să-ți bați capul cu tot felul de limitări bancare.

Mai mult, blockchainul (fie că vorbim de rețeaua Bitcoin, Ethereum sau altceva) înregistrează fiecare tranzacție într-un fel de “mare carte de istorie” unde datele rămân stocate și nu pot fi modificate după pofta cuiva. Asta vine la pachet cu un soi de siguranță și transparență de care mulți s-au îndrăgostit la prima vedere. E clar că, pe partea de gambling, avantajul e enorm: depozite și retrageri rapide, comisioane potențial mai mici, plus că, dacă joci pe site-uri care permit doar crypto, teoretic scapi de birocratia clasică. Sigur, și aici apar discuții despre volatilitatea monedelor și despre legislația din diferite țări, dar, la modul general, se simte că în viitor tot mai multe platforme de profil vor îmbrățișa sistemul ăsta.

Avantajele blockchain pentru transparență și securitate

Poate te gândești: “Bine, dar de ce aș avea mai multă încredere într-un cazinou care folosește blockchain decât într-unul cu vechiul sistem centralizat?” Explicația e că tehnologia asta face posibilă verificarea corectitudinii rezultatelor într-un mod public, fără să stai să ghicești dacă operatorul a umblat la RTP (Return to Player) sau dacă există vreo șmecherie la mijloc. Printr-un mecanism numit “provably fair,” jucătorul are ocazia să verifice singur dacă rezultatele unei mâini de poker, ale unei rulete sau ale unui slot chiar sunt generate printr-un sistem corect, fără să fi fost modificate pe sub masă. Asta înseamnă că operatorul nu mai poate ține ascuns nimic, nu mai poate să manipuleze algoritmul și să te lase cu buza umflată.

În plus, conceptul de securitate nativă este alt punct forte. Blockchainul e, prin definiție, un lanț de blocuri legate între ele prin criptografie. Ca să schimbi ceva la un bloc anterior, ar trebui să re-calculezi complet tot lanțul, ceea ce devine aproape imposibil fără să sară toți participanții în aer. Așa că datele tale financiare sau istoricul tău de joc nu pot fi șterse sau modificate după bunul plac al cuiva. Dacă ai câștigat, rămâne înregistrat că ai câștigat; nu mai există discuții cum că “nu-i corect” sau “dă-ne banii înapoi.” E un sistem care te scapă de griji dacă știi cum să-ți gestionezi corect cheile private și să nu te lași păcălit de site-uri fantomă.

Pe lângă toate astea, e foarte mișto cum tehnologia blockchain reduce interacțiunea cu intermediarii. Hai să zicem că vrei să-ți trimiți câștigurile înapoi, direct în walletul tău. În loc să aștepți, cum e în mod normal, 2-3 zile bancare, plus niște euro dați pe comisioane, acum s-ar putea să vezi banii în cont în câteva minute, în funcție de rețeaua blockchain folosită. Fără să mai explici nimănui ce faci cu suma aia, fără să mai completezi tot felul de formulare. E un nivel de libertate și viteză la care mulți nici n-au visat. Bine, trebuie să știi cum să convertești criptomonedele înapoi în monedă fiat (gen lei sau euro), dacă vrei să-i scoți cash. Dar asta se rezolvă printr-un exchange sau, eventual, la un bancomat special care suportă crypto.

Sigur, unii sunt sceptici: “Ok, ok, dar nu cumva e un mic haos legislativ?” Da, poate că încă n-avem reglementări complete în fiecare colț al lumii. Și da, e posibil ca niște țări să pună bețe-n roate, să taxeze la sânge sau să vină cu restricții. Cu toate astea, direcția globală tinde spre integrarea criptomonedelor și adoptarea blockchain-ului în multiple industrii. Practic, e mai greu să ignori un val tehnologic care deja a convins milioane de oameni. Iar în gambling, unde transparența e un atu, e logic că blockchainul vine la fix. Plus că, la cum evoluează totul, n-ar fi de mirare să apară din ce în ce mai multe platforme dedicate, ba chiar și cazinouri fizice care să accepte Bitcoin ca metodă standard de plată la casierie.

Concluzie

Așa că, dacă ești genul de jucător care nu vrea să rămână blocat în trecut și îți place să experimentezi chestii noi, merită să fii atent la modul în care blockchainul se integrează în lumea jocurilor de noroc. E un amestec de inovație, securitate și viteză — exact ce cauți ca să nu pierzi timp și să știi că totul se desfășoară corect.

Sigur, nimeni nu zice că totul e perfect și că nu există riscuri. Volatilitatea criptomonedelor și lipsa unor reglementări clare pot fi subiecte de discuție. Dar, în același timp, dacă stai să compari beneficiile, vezi rapid că lucrurile se mișcă în direcția blockchain. Iar tu, ca jucător, poți avea parte de mai multă distracție și siguranță ca oricând, fără să ai de-a face cu zeci de verigi intermediare. Și cine știe, poate în câțiva ani, plățile crypto vor fi la ordinea zilei în toate cazinourile serioase, iar noi vom povesti cum, la un moment dat, părea ceva ieșit din filme. Noroc la mese și fii pe fază când apare următorul mare update!

Citește mai departe

EVENIMENT

Vicepreședintele Senatului, clujeanul Mircea Abrudean: Doresc să reprezint cât mai bine PRIORITĂȚILE de dezvoltare ale Clujului

Publicat

Mircea Abrudean

Fostul secretar general al Guvernului și actual vicepreședinte al Senatului, clujeanul Mircea Abrudean și-a prezentat raportul activității pe anul trecut și și-a exprimat intenția de a reprezenta cât mai bine prioritățile de dezvoltare ale Clujului.

„Am încheiat, la finalul anului trecut, un an și jumătate de mandat în calitate de secretar general al Guvernului, din iulie 2023, până în decembrie 2024.

A fost una dintre cele mai intense perioade din carieră, mai ales dacă ținem cont că ultimele luni au reprezentat un maraton politic, marcat de campania electorală premergătoare alegerilor parlamentare și prezidențiale.

Vicepreședintele Senatului, clujeanul Mircea Abrudean: Doresc să reprezint cât mai bine PRIORITĂȚILE de dezvoltare ale Clujului

Sunt în prezent Senator ales de Cluj și vice-președintele Senatului României. Sunt recunoscător celor care m-au votat și îmi doresc să reprezint cât mai bine prioritățile de dezvoltare ale județului și interesele României.

Pentru că sunt mândru de tot ceea ce am realizat în perioada mandatului de secretar general al Guvernului, cred că e importantă publicarea unui raport în cifre.

abrudean

abrudean

abrudean

abrudean

abrudean

abrudean

abrudean

abrudean

abrudean

Este foarte adevărat că am avut șansa unei echipe puternice, am depășit împreună obstacole importante și rămân proiecte și obiective ambițioase de finalizat – continuarea coordonării procesului de aderare la OCDE, activitatea Comitetului pentru e-guvernare și debirocratizare, reforma companiilor de stat și implementarea cu succes a marilor proiecte de infrastructură energetică aflate în coordonarea SGG”, a scris Abrudean pe Facebook.

Citește mai departe

EVENIMENT

Clujeanul cercetat pentru instigare la violență pe TikTok, sub control judiciar. Are interdicție de a posta și de a protesta

Publicat

Tiktok pe cale să se închidă în SUA

Autoritățile au deschis un dosar penal în cazul clujeanului care a postat pe TikTok un material video în care îndemna la violență, propunând folosirea unor furci, topoare și drujbe în cadrul unor proteste. Individul a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile și are interdicție de a posta pe social media și de a protesta.

Polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Cluj-Napoca s-au sesizat din oficiu într-un caz de instigare publică după apariția unui material video pe TikTok, în care un bărbat îndemna la acte de violență împotriva unei instituții publice.

Poliția s-a sesizat din oficiu

Pe 17 ianuarie 2025, bărbatul a postat pe rețeaua de socializare TikTok un videoclip în care sugera că protestele pașnice nu sunt eficiente, îndemnând publicul să recurgă la „revoluții” și manifestații violente, utilizând „furci, topoare, drujbe și coase”.

„Polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Cluj-Napoca s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de instigare publică, ca urmare a apariției în spațiul public a unui material video în data de 17 ianuarie a.c.

Materialul video conținea îndemnuri la acte de violență împotriva membrilor unei instituții publice, exprimând nemulțumiri față de activitatea acestora. În acest caz, polițiștii s-au sesizat din oficiu pentru infracțiunea de instigare publică, iar în data de 20 ianuarie a.c., a fost înregistrat un dosar penal”, a transmis IPJ Cluj.

Interdicție de pe TikTok

Ulterior, acesta a fost reținut pentru 24 de ore, iar joi, 23 ianuarie, s-a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile. În această perioadă, inculpatul are interdicția de a posta pe rețelele de socializare și de a participa la manifestații publice sau proteste.

„La data de 22 ianuarie a.c., polițiștii au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore față de bărbatul în cauză, care, prin acțiunile sale, a incitat la tulburarea ordinii și liniștii publice.

Astăzi, 23 ianuarie a.c., în continuarea cercetărilor, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, față de bărbat a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, cu interdicția de a mai posta pe rețelele de socializare și de a participa la manifestații publice sau proteste”, a mai arătat IPJ Cluj.

Apel la proteste cu topotare, furci, coase, drujbe

Potrivit procurorilor, s-a reținut că fapta inculpatului care, la data de 17.01.2025, utilizând contul cu denumirea ,,* DE CLUJ”, având ID-ul ,,@*_cluj”, a publicat pe reţeaua de socializare TikTok un material audio-video prin care acesta îndeamnă publicul la săvârșirea unor fapte de natură penală care aduc atingere relațiilor sociale referitoare la ordinea publică şi la buna conviețuire între membrii comunităţii, în speță ”protestele astea pe care le facem noi, pașnice (…) foarte greu vor da rezultate, trebuie niște proteste, manifestații, revoluții… nu pașnice, nu merge, nu merge cu liniștea… cu pacea… ieșiți în stradă, frate, cu topoare, cu furci, cu coase, cu tot ce aveți…cu drujbe…”.

Citește mai departe

EVENIMENT

Artistul Aurel Tămaș, dat în judecată de Primăria Cluj să-și demoleze casa din Făget: Nu știu nimic, nu am fost înștiințat

Publicat

Aurel Tămaș

Îndrăgitul cântăreț clujean de muzică populară Aurel Tămaș a fost dat în judecată de Primăria Cluj-Napoca din cauza unei case pe care o construiește în Făget.

În anul 2021, acesta a fost somat de Poliția Locală Cluj-Napoca să demoleze o construcție de pe terenul pe care l-a cumpărat, pentru care nu exista autorizație, dar acest lucru nu s-a întâmplat.

Aurel Tămaș spune că nu știe despre ce este vorba și așteaptă să fie înștiințat.

Aurel Tămaș, dat în judecată de Primăria Cluj

Primăria Cluj-Napoca l-a dat în judecată pe Aurel Tămaș, după ce, în 2021, în urma unei sesizări venite de la vecini, l-a amendat pe interpretul de muzică populară cu 5.000 de lei pentru o construcție de pe un teren de pe strada Nicolae Mărgineanu. De asemenea, Poliția Locală a dispus dărâmarea construcției, pentru care nu existau acte.

Acum Primăria Cluj-Napoca l-a chemat în instanță. ”Au fost luate măsurile legale care se impun în cazul construcțiilor ridicate fără Autorizație de Construire”, au transmis pentru Cluj24.ro reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca.

Aurel Tămaș: Am fost amendat

Aurel Tămaș a declarat pentru Cluj24.ro că nu știe despre ce este vorba pentru că nu a fost înștiințat deocamdată.

Totuși, acesta spune că în urmă cu câțiva ani a fost amendat. “În 2021 am fost amendat pentru un corp de clădire care era acolo dinainte și pentru care nu erau hârtii”, a declarat Aurel Tămaș pentru Cluj24. Acesta nu a vrut să mai facă și alte comentarii până nu știe exact despre ce este vorba.

Poliția Locală a Primăriei Cluj-Napoca l-a amendat pe Aurel Tămaș în decembrie 2021 cu suma 5.000 de lei pentru încălcarea Legii 50/1991 și a dispus oprirea lucrărilor și demolarea construcției în termen de un an.

În vara anului, un control al Primăriei a constatat că artistul nu s-a conformat măsurilor impuse, astfel că în octombrie, municipalitatea a demarat un proces la Judecătoria Cluj-Napoca în care se solicită instanței să-l oblige pe Tămaș să demoleze construcția, iar în cazul în care nu o face să autorizeze Primăria să desființeze imobilul pe cheltuiala artistului.

Se va stabili primul termen de judecată

Judecătoria Cluj-Napoca a transmis pentru Cluj24 că dosarul se află în procedura prealabilă reglementată de art. 200-201 din Codul de procedură civilă, urmând ca la finalizarea acestei etape scrise să se stabilească primul termen de judecată şi să fie citate părţile pentru primul termen de judecată.

Completul căruia i s-a repartizat aleatoriu cauza verifică acum dacă cererea de chemare în judecată este de competența sa.

Aurel Tămaș este un apropiat al PNL Cluj, acesta fiind invitat să cânte la diverse manifestări electorale ale partidului. El a cântat, la invitația Primăriei, și în cadrul spectacolului de Revelion din Piața Unirii din Cluj-Napoca și va cânta și vineri la spectacolul dedicat Unirii Principatelor Române.

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate