EVENIMENT
AMENZI la Cluj de Paști. Peste 300.000 de lei și peste 100 de kilograme de CARNE și brânzeturi DISTRUSE
Zeci de amenzi au fost date la Cluj, în urma controalelor făcute de inspectorii Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Cluj în perioada Sărbătorilor Pascale. De asemenea, DSVSA a interzis activitatea a două societăți comerciale.
Nu mai puțin de 385 de controale au fost făcute la Cluj, în perioada 30 martie – 11 aprilie, perioada premergătoare Paștilor.
Amenzi la Cluj de Paști. Peste 300.000 de lei și peste 100 de kilograme de carne și brânzeturi distruse
Controale tematice specifice au fost făcute pentru a preveni apariția de toxiinfecții alimentare și au fost verificate respectarea condițiilor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor din toate piețele agro-alimentare, abatoarele și centrele de sacrificare cu activitate temporară, unitățile de tranșare a cărnii, unități de procesare și depozitare a alimentelor de origine animală și nonanimală, precum și din unitățile de vânzare cu amănuntul, respectiv carmangerii, măcelării, unități de alimentație publică, pizzerii, cantine, unități tip catering, cofetării, patiserii, laboratoare de patiserie/cofetărie, pensiuni turistice, unități de tip hipermarket/supermarket sau magazine alimentare.
Au fost aplicate un număr de 54 sancțiuni contravenționale, din care 19 avertismente, în valoare de 320.200 lei, potrivit DSVSA Cluj.
De asemenea, au fost emise două ordonanțe de interzicere a activității și două de suspendare a activității pentru agenși economici.
Mai mult, a fost reținută de la comercializare și dirijată spre distrugere cantitatea de 112,59 de kilograme de produse alimentare de origine animală, din care 45,5 kilograme brânzeturi și 67,09 kilograme de carne și organe de pasăre, pește și produse de pescărie, dar și carne și organe de miel.
Principalele neconformități identificate și sancționate în urma controalelor:
- nerespectarea condițiilor de depozitare, etichetare, de întreținere și igienă a spațiilor și utilajelor în spațiile de depozitare;
- nerespectarea programului de autocontrol, programe de autocontrol incomplete și/sau parțial implementate;
- deficiențe de igienă și de manipulare a produselor alimentare în spațiile de preparare și procesare;
- desfășurarea de activități neînregistrate sanitar veterinar;
- vitrine frigorifice supraaglomerate și neigienizate necorespunzător;
- deficiențe de igienă și întreținere a spațiilor de procesare și depozitare materii prime;
- deficiențe de igienă și întreținere a spațiilor de depozitare și de expunere spre comercializare (vitrine frigorifice) a produselor
- alimentare, precum și a agregatelor frigorifice;
- deficiențe de etichetare/lipsa elementelor de identificare a produselor alimentare;
- deficiențe în implementarea procedurilor, cum ar fi lipsa monitorizării temperaturii agregate frigorifice.
Foto: Arhivă
Urmăriți Cluj24.ro și pe Google News
CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger






