Connect with us

EVENIMENT

ACCIDENT mortal la Dej. Un biciclist de 60 de ani, lovit de o mașină

Publicat


Un accident grav a avut loc, luni dimineață, în Dej. Un biciclist de 60 de ani a fost lovit de o mașină condusă de un tânăr de 22 de ani. În urma impactului, biciclistul a decedat.

„În jurul orei 07.15, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Dej – Biroului Rutier au fost sesizați despre producerea unui accident rutier, înregistrat pe strada Văii, din municipiu.

Conducătorul unui autoturism, în vârsta de 22 ani, din municipiul Dej, a surprins și accidentat un bărbat în vârsta de 60 ani, care se deplasa în fața autovehiculului cu o bicicletă, circulând în aceeași direcție.

În urma impactului biciclistul a suferit leziuni corporale, fiind declarat din nefericire decesul acestuia.
Testarea cu aparatul etilotest a conducătoului auto a rezultat negativă”, a comunicat IPJ Cluj.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Cum va fi VREMEA în perioada 30 ianuarie-05 februarie. Nopți GEROASE și ninsori

Publicat

Săptămâna 30 ianuarie-05 februarie este una dinamică din toate punctele de vedere, cu  nopți cu temperaturi care pot coborî și la valori de –16 grade, maximele din Banat pot ajunge la 10 grade, scrie Alba24.ro.

Ninsorile vor fi o prezență constantă prin multe regiuni, dar la finalul săptămânii se conturează un nou episod de iarnă autentică prin bună parte din țară, potrivit prognozemeteo.ro.

Prognoza meteo 30 ianuarie– 05 februarie: Context sinoptic. Pleacă ciclonul mediteranean, dar vine unul islandez

După o săptămână la finalul căreia am primit și un prim episod consistent de iarnă și în zonele joase ale țării noastre, nici săptămâna care urmează nu va fi una liniștită din punct de vedere meteo.

Ciclonul mediteraneean care a adus ninsorile din ultimele zile ne părăsește, dar de interes devine talvegul unui ciclon islandez care domină nordul și vestul continentului și care ajunge să își facă simțită prezența și prin regiunile nordice și centrale ale țării noastre.

De partea cealaltă, sudul țării se va afla sub influența dorsalei anticiclonului Azoric în cea mai mare parte a intervalului de prognoză.

Nu ducem lipsă nici de fronturi atmosferice astfel că, pe parcursul zilei de marți suntem traversați, de la V la E, de o frontoliză rece iar începând cu ziua de miercuri, un vast front rece, care se întinde din  Scandinavia până în bazinul Mării Mediterane (aici având loc și o frontoliză rece) ne va traversa și pe noi, tot de la V la E.

Din tiparul sinoptic al săptămânii care urmează este important de menționat și faptul că țara noastră se va afla constant sub un nucleu rece prezent în altitudine (troposfera medie și înaltă).

Din punct de vedere al circulației atmosferice avem parte de advecție rece pe tot parcursul săptămânii.

Până vineri pe o circulație NV – SE, se aduce spre noi aer polar continental, pentru ca weekendul să aducă o coborâre de aer arctic dinspre N extrem, care duce abaterile termice negative la valori și cu –10, –12 grade sub normalul perioadei.

Prognoza meteo 30 ianuarie– 05 februarie: Temperaturi minime:

Noaptea de duminică spre luni vine cu temperaturi minime care ar putea coborî sub pragul de îngheț prin centrul și sudul Moldovei (-10, –12 grade), în timp ce prin estul Munteniei, Dobrogea, nordul Moldovei, estul Transilvaniei vor ajunge la –6, –6, chiar –7 grade.

În restul Munteniei, Oltenia, Banat, Crișana, Maramureș, nordul Moldovei și restul Transilvaniei vor fi minime spre –2, –3 grade.

Marți dimineață, minimele pleacă de la valori de –7, –9 grade prin zonele montane, respectiv –1 spre –3, –4 grade în restul țării. Excepție vor face Banatul și SV Olteniei, unde vor fi valori ușor pozitive, spre 1 – 2 grade.

Miercuri minimele vor fi la valori spre –5, –6 grade prin Muntenia, sudul și centrul Moldovei, Dobrogea, Transilvania, zonele montane (aici, pe creste, coborâm sub pragul de ger, spre –11 grade) iar prin nordul Moldovei, Maramureș, Oltenia, vestul Transilvaniei minimele se opresc la –1, –3 grade. Banatul și Crișana voi avea din nou temperaturi minime pozitive, spre 1 – 2 grade.

Lucrurile nu se schimbă radical nici pe parcursul zilei de joi, astfel că putem vorbi de aceleași minime și aceeași distribuție ca pe parcursul dimineții de miercuri.

Vineri vorbim de minime negative la nivelul întregii țări, cu valori de la –2 spre –4 grade, iar prin Muntenia, zonele montane, sudul Moldovei, nordul Transilvaniei, posibil chiar –6, –8 grade. Prin nordul Moldovei și SV Olteniei sunt posibile valori de 0 grade sau chiar ușor pozitive, spre 1 grad.

Sâmbătă vorbim de o noapte geroasă prin Moldova, zona de Curbură, nordul Munteniei, depresiunile Transilvaniei (-10 spre –12 grade), iar prin Muntenia, Dobrogea, Transilvania, Maramureș, vor fi minime spre –4, –6 grade. Banatul Crișana și Oltenia au parte de cele mai blânde minime, de la –1, 0 grade, spre 1 grad.

Duminică: Încheiem săptămâna cu ger puternic prin Transilvania, zonele montane, regiuni unde minimele coboară și spre –14, –16 grade, dar temperaturi negative vor fi și în restul țării, –4 spre –6, –7 grade.

Prognoza meteo 30 ianuarie– 05 februarie: Temperaturi maxime

Maximele zilei de luni vor pleca de la valori de –5, –7 grade prin zonele montane, –1, 0 grade prin centrul și sudul Moldovei, zona de Curbură, respectiv 1 –3 grade în restul țării.

Marți avem parte de o încălzire evidentă, astfel că maximele ajung, în bună pate din țară, la 4 – 6, chiar 7 grade. Excepția vor fi Muntenia, Dobrogea, Transilvania, unde nu vor fi mai mult de 1 – 3 grade, iar la munte vorbim tot de maxime negative, spre –3, –5 grade, cu –7, –8 grade pe creste.

Vremea în perioada 30 ianuarie–05 februarie: Începe o săptămână dinamică din toate punctele de vedere cu  nopți cu temperaturi care pot coborî și la valori de –16 grade, maximele din Banat pot ajunge la 10 grade.

Ninsorile vor fi o prezență constantă prin multe regiuni, dar la finalul săptămânii se conturează un nou episod de iarnă autentică prin bună parte din țară, potrivit prognozemeteo.ro

Prognoza meteo 30 ianuarie– 05 februarie: Context sinoptic. Pleacă ciclonul mediteranean, dar vine unul islandez

După o săptămână la finalul căreia am primit și un prim episod consistent de iarnă și în zonele joase ale țării noastre, nici săptămâna care urmează nu va fi una liniștită din punct de vedere meteo.

Ciclonul mediteraneean care a adus ninsorile din ultimele zile ne părăsește, dar de interes devine talvegul unui ciclon islandez care domină nordul și vestul continentului și care ajunge să își facă simțită prezența și prin regiunile nordice și centrale ale țării noastre.

De partea cealaltă, sudul țării se va afla sub influența dorsalei anticiclonului Azoric în cea mai mare parte a intervalului de prognoză.

Nu ducem lipsă nici de fronturi atmosferice astfel că, pe parcursul zilei de marți suntem traversați, de la V la E, de o frontoliză rece iar începând cu ziua de miercuri, un vast front rece, care se întinde din  Scandinavia până în bazinul Mării Mediterane (aici având loc și o frontoliză rece) ne va traversa și pe noi, tot de la V la E.

Din tiparul sinoptic al săptămânii care urmează este important de menționat și faptul că țara noastră se va afla constant sub un nucleu rece prezent în altitudine (troposfera medie și înaltă).

Din punct de vedere al circulației atmosferice avem parte de advecție rece pe tot parcursul săptămânii.

Până vineri pe o circulație NV – SE, e aduce spre noi aer polar continental, pentru ca weekendul să aducă o coborâre de aer arctic dinspre N extrem, care duce abaterile termice negative la valori și cu –10, –12 grade sub normalul perioadei.

Prognoza meteo 30 ianuarie– 05 februarie: Temperaturi minime:

Noaptea de duminică spre luni vine cu temperaturi minime care ar putea coborî sub pragul de îngheț prin centrul și sudul Moldovei (-10, –12 grade), în timp ce prin estul Munteniei, Dobrogea, nordul Moldovei, estul Transilvaniei vor ajunge la –6, –6, chiar –7 grade.

În restul Munteniei, Oltenia, Banat, Crișana, Maramureș, nordul Moldovei și restul Transilvaniei vor fi minime spre –2, –3 grade.

Marți dimineață, minimele pleacă de la valori de –7, –9 grade prin zonele montane, respectiv –1 spre –3, –4 grade în restul țării. Excepție vor face Banatul și SV Olteniei, unde vor fi valori ușor pozitive, spre 1 – 2 grade.

Miercuri minimele vor fi la valori spre –5, –6 grade prin Muntenia, sudul și centrul Moldovei, Dobrogea, Transilvania, zonele montane (aici, pe creste, coborâm sub pragul de ger, spre –11 grade) iar prin nordul Moldovei, Maramureș, Oltenia, vestul Transilvaniei minimele se opresc la –1, –3 grade. Banatul și Crișana voi avea din nou temperaturi minime pozitive, spre 1 – 2 grade.

Lucrurile nu se schimbă radical nici pe parcursul zilei de joi, astfel că putem vorbi de aceleași minime și aceeași distribuție ca pe parcursul dimineții de miercuri.

Vineri vorbim de minime negative la nivelul întregii țări, cu valori de la –2 spre –4 grade, iar prin Muntenia, zonele montane, sudul Moldovei, nordul Transilvaniei, posibil chiar –6, –8 grade. Prin nordul Moldovei și SV Olteniei sunt posibile valori de 0 grade sau chiar ușor pozitive, spre 1 grad.

Sâmbătă vorbim de o noapte geroasă prin Moldova, zona de Curbură, nordul Munteniei, depresiunile Transilvaniei (-10 spre –12 grade), iar prin Muntenia, Dobrogea, Transilvania, Maramureș, vor fi minime spre –4, –6 grade. Banatul Crișana și Oltenia au parte de cele mai blânde minime, de la –1, 0 grade, spre 1 grad.

Duminică: Încheiem săptămâna cu ger puternic prin Transilvania, zonele montane, regiuni unde minimele coboară și spre –14, –16 grade, dar temperaturi negative vor fi și în restul țării, –4 spre –6, –7 grade.

Prognoza meteo 30 ianuarie– 05 februarie: Temperaturi maxime

Maximele zilei de luni vor pleca de la valori de –5, –7 grade prin zonele montane, –1, 0 grade prin centrul și sudul Moldovei, zona de Curbură, respectiv 1 –3 grade în restul țării.

Marți avem parte de o încălzire evidentă, astfel că maximele ajung, în bună pate din țară, la 4 – 6, chiar 7 grade. Excepția vor fi Muntenia, Dobrogea, Transilvania, unde nu vor fi mai mult de 1 – 3 grade, iar la munte vorbim tot de maxime negative, spre –3, –5 grade, cu –7, –8 grade pe creste.

Pentru ziua de miercuri vedem încă câteva grade în plus, astfel că prin Oltenia; Banat, Crișana se ating 8 – 9 grade, iar în restul țării 2 –4 grade. Nordul Moldovei are și el parte de încălzire, cu maxime de la 4 spre 6 grade.

Joi și vineri aerul cald cuprinde și bună parte din Muntenia, astfel că și aici, ca și în Oltenia, și Banat, ne apropiem de maxime spre 6 – 7 grade, în timp ce prin Dobrogea, Crișana, Maramureș, Moldova vor fi 1 – 3 grade. Transilvania și Maramureș au maxime negative, –1 spre –2 grade, iar la munte vorbim de o nouă zi foarte rece, cu valori de –6, –8 grade.

Sâmbătă și Duminică: Weekendul schimbă radical foaia cu noi din punct de vedere al temperaturilor și ajungem la discrepanțe majore între Banat, unde vor fi maxime de 9 – 10 grade și restul țării, unde vor fi valori de la –1 spre –3 grade.

Ceva mai cald va fi și pe sudul extrem, unde sunt posibile valori de 2- 3 grade. La munte vorbim de ger și pe parcursul zilei, mercurul din termometre urmând să coboare sub –10 grade.

Încheiem săptămâna cu o zi de duminică foarte rece prin Transilvania, Maramureș  (-5 spre –7 grade), zonele montane (-9 spre –11, –12 grade). În Moldova, Dobrogea și estul extrem al Munteniei nu urcăm mai sus de –3, –4 grade. Ceva mai bine va fi în restul Munteniei, Oltenia, Banat, Crișana, regiuni unde putem avea maxime de la –2, –1 grad spre 1 –2 grade.

Prognoza meteo 30 ianuarie– 05 februarie: Precipitații

Noaptea de duminică spre luni aduce ninsori slabe prin Muntenia (inclusiv în zona Capitalei) și Meridionali, pentru ca după amiaza și seara să vină cu ninsori pe arii extinse prin Maramureș. Transilvania, Crișana, Apuseni.

Până la finalul zilei ninsorile se extind în toată Transilvania, prin nordul Moldovei, Crișana, Banat dar și prin nordul Munteniei. Temporar, aceste ninsori pot deveni și moderate cantitativ.

În noaptea de luni spre marți ninsorile, pe o deplasare NV – SE, traversează majoritatea regiunilor țării. După amiaza, prin Banat apar ploile, prin nordul Moldovei ploile și lapovița. Cantități mai importante de precipitații vom avea mai ales prin zonele montane (10 – 15 l/mp).

Miercuri, un nou val de ninsori pătrunde prin Crișana și apoi traversează Transilvania, Maramureș, nordul Moldovei și zonele montane. După amiaza apar din nou ploi prin Banat, Crișana, lapoviță prin Transilvania și nordul Moldovei.

La munte vor continua ninsorile. Cele mai importante cantități le strângem prin Apuseni, nordul Transilvaniei și Maramureș (10 – 15 l/mp).

Și scenariul zilei de joi este asemănător cu cel al zilelor precedente. Precipitațiile preferă tot vestul,nordul și centrul țării. Pe timpul nopți mai mult ninsori, apoi prin Banat, Crișana, Moldova, vor predomina ploile și lapovița, în timp ce la munte vor continua ninsorile. Cantitățile mai importante (15 – 20 l /mp) le adună tot zonele montane.

Începem weekendul, vineri, cu ninsori slabe prin zonele montane, Transilvania, ploi, lapoviță și ninsori prin Banat, ploi prin Muntenia și Oltenia.

Începând cu primele ore ale zilei de sâmbătă, un nou front de precipitații, cauzat de un ciclon mediteraneean, pătrund prin Banat și pe tot parcursul zilei ajung să fie prezente în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Oltenia, Muntenia și sudul Dobrogei.

Vor predomina ninsorile (chiar moderate și abundente cantitativ), dar după amiază aduce și ploi prin Banat, sau lapoviță prin SV extrem al Olteniei. Cele mai importante cantități le vom avea prin Banat, Crișana, sudul extrem al Olteniei (10 – 15, izolat 20 de l/mp).

Ziua de duminică mai aduce ninsori slabe prin Oltenia, Muntenia, zonele montane și Moldova.

Va fi o săptămână în care cele mai importante cantități de precipitații se vor acumula în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania și zonele montane (20 – 30, izolat chiar spre 50 de l/mp). În restul țării nu trecem de un 5 – 7 l/mp.

Prognoza meteo 30 ianuarie– 05 februarie: Strat de zăpadă

Stratul de zăpadă pe care l-am primit ca urmare a ninsorilor din săptămâna trecută se va menține și pe parcursul săptămânii care urmează, chiar dacă, mai ales prin Muntenia, va mai pierde 2 – 3 cm.

În schimb, de strat nou de zăpadă se vor bucura cei din Transilvania, Maramureș, Crișana, dar un strat efemer ar putea primi și Banatul.

Sursa: Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Declic a dat statul în judecată la Cluj. Guvernul să fie obligat să ia măsuri pentru combaterea schimbărilor climatice

Publicat

De

declic 1

Activiștii de mediu ai comunității Declic au depus actele, marți, la Curtea de Apel Cluj, pentru primul proces pe climă din România, deschis împotriva Guvernului.

Declic cere judecătorilor să oblige Guvernul, prin Ministerul Mediului și Ministerul Energiei, să adopte măsurile necesare pentru reducerea cu 55% a gazelor cu efect de seră până în anul 2030 și pentru atingerea neutralității climatice până în anul 2050.

Cătălina Hopârteanu, campaigner Declic, a declarat că pentru anul 2020, ținta pentru regenerabile era de 38%, astăzi ținta pentru anul 2030 a scăzut la 33%.

Primul proces pe climă din România

declic 2

”Am depus actele pentru primul proces pe climă din România pentru că vrem ca autoritățile să înceapă să ia măsuri concrete pentru combaterea schimbărilor climatice.

Am văzut, până acum, din partea oficialilor noștri, și mă refer la ministrul Energiei, al Mediului și chiar la premier, că semnează acorduri internaționale pentru climă, că participă la diverse evenimente internaționale și summit-uri pentru climă după care se întorc în România și nu mai fac nimic, rămân la nivel de declarații”, a spus Hopârteanu.

Potrivit acesteia, activiștii Declic mai cer instanței sancționarea premierului Nicolae Ciucă, în nume personal, a ministrului Energiei, Virgil Popescu, și a ministrului Mediului, Tanczos Barna, cu 20% din salariul minim pentru fiecare zi de întârziere de punere în aplicare a acestor măsuri.

”Dacă nu vor respecta decizia instanței, în cazul în care vom avea câștig de cauză, ei vor fi obligați să plătească din salariu bani la bugetul de stat ca sancțiune pentru neluarea acestor măsuri pentru combaterea schimbărilor climatice.

Procesul l-am deschis în contencios administrativ, demersul nostru venind ca urmare a altor procese câștigate de ONG-uri din Franța, Marea Britanie și Olanda”, a explicat campaignerul Declic.

România nu are o lege a climei

declic 3

Cătălina Hopârteanu a precizat că România nu are o lege a climei, deși ar fi trebuit să aibă acest document încă de acum 2 ani.

Procesul a fost deschis la Curtea de Apel Cluj pentru că sediul comunității Declic este la Cluj-Napoca.

De asemenea, odată cu acțiunea, Declic a depus în instanță o serie de studii și rapoarte realizate de cercetători specializați care susțin nevoia adoptării urgente a măsurilor de combatere a schimbărilor climatice.

declic 4

 

 

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. ACCIDENT la Gilău, județul Cluj. Camion RĂSTURNAT pe A3

Publicat

accident 1

Un accident a avut loc, marți, la Gilău, în jud. Cluj. Un autocamion s-a răsturnat pe breteaua de coborâre de pe A3.

accident 2

„Pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Gilău au intervenit pentru asigurarea măsurilor de prevenire a incendiilor și siguranță a participanților la trafic în urma răsturnării unui autocamion în afara părții carosabile, pe breteaua de coborâre de pe autostrada A1 în apropiere localitatea Gilău.

Nu au fost persoane care să solicite consult medical în urma acestui eveniment”, a transmis ISU Cluj.

Citește mai departe

EVENIMENT

Dan Petrescu (CFR Cluj): Sava nu trebuie să apere doar cu Voluntari, poate intra și cu FCSB

Publicat

După victoria de luni seara în fața celor de la FC Voluntari, antrenorul celor de la CFR Cluj, Dan Petrescu, s-a declarat mulțumit de jocul echipei și s-a felicitat pentru decizia de a-l titulariza pe Sava, chiar dacă acesta nu prea a avut ce apăra. Deasemenea, l-a remarcat pe Deac pentru modul în care a executat cornerul din care Paz și-a dat autogol.

„La Farul, dacă dai un gol sunt multe spații. Azi nu au fost spații deloc. Au fost agresivi, compacți. Apărarea lor a jucat foarte bine. I-am zis lui Cipi (n.r. – Ciprian Deac) să bată toate loviturile libere, că poate marcăm. Puține echipe vor câștiga aici. Antrenorul lor a ales o formulă excelentă. Îi felicit pe băieți, au fost fantastici, mai ales că Cipi a fost rezervă, dar a intrat foarte bine.

Și Hoban a intrat bine. E bine că ne-am întors pe primul loc, Farul pusese presiune pe noi. Vor fi trei meciuri incredibil de grele (n.r. –  cu FCSB, CSU Craiova, Lazio). A fost cel mai bun FC Voluntari pe care l-am văzut împotriva noastră. Am riscat, l-am băgat pe Sava în poartă, nimeni nu făcea asta.

Mi-am asumat riscul, pentru că dacă e regula asta (n.r. – regula jucătorului U21) nu pot să bag cei mai în formă jucători. Dar Sava a intrat bine, a dat siguranță. Sava nu trebuie să apere doar cu Voluntari, poate intra și cu FCSB. Depinde cum se antrenează Petrila și Birligea, ei sunt principalii jucători U21 de la noi”, a declarat Dan Petrescu la Prima Sport.

„Să vedem unde ne antrenăm”

Petrescu a vorbit și despre meciul cu FCSB din etapa viitoare. Partida are loc pe 5 februarie, de la ora 21:00.

„Toate meciurile cu ei sunt grele, va fi un meci intens. Va fi decis de detalii”, a declarat Dan Petrescu.

„Să vedem unde ne antrenăm, sper să nu stricăm terenul de joc, că el e singurul cu încălzire. Sperăm să nu ningă mult, în ultima săptămână ne-am antrenat excelent la bază

La Peteleu nu a venit cartea verde, Țîru e în urmă cu pregătirea fizică. Maglica s-a accidentat, Krasniqi ne-a ajutat, azi nu a mai jucat așa abine ca împotriva Farului. Dar a avut o mare ocazie în putea face meciul mai ușor. Acum e bine că jucăm o dată pe săptămână, dar vor veni Conference League și Cupa României. Noi suntem singurii care vom juca pe 3 fronturi”, a mai declarat Bursucul.

Sursa: GSP

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax