Connect with us

EVENIMENT

6 oferte de REVELION pentru clujeni. Preparate diversificate, RAVE-uri, dar și petreceri pentru COPII

Publicat


artificii floresti

Clujenii nu se lasă descurajați de pandemie, motiv pentru care organizatorii petrecerilor de Revelion propun mai multe oferte adaptate condițiilor actuale pentru a sărbători noaptea dintre ani. Ofertele localurilor din Cluj sunt nelipsite de muzică și meniuri diversificate, concerte live, petreceri pentru copii, rave-uri neconvenționale, vinuri și alte băuturi selecte.

  1. Petrecere pentru toate gusturile la Fabrica de Bere

Cei de la Fabrica de Bere promit o seară de neuitat, în care gusturile în materie de muzică și mâncare vor fi satisfăcute prin prisma faptului că atât playlistul, cât și meniul, vor fi diversificate.

„Vibe-ul serii o să fie întreținut de DJ-ul nostru, nu spunem că o să fie cu dedicații seara asta, dar melodia ta preferată sigur o să fie strecurată prin playlist”, precizează echipa pe pagina oficială de Facebook.

Starter-ul include numeroase preparate, printre care terină de foie gras cu dulceață de ceapă, crispy fish cakes cu sos remoulade, ruladă de porc cu legume și cașcaval și multe altele.

Main dish-ul este consistent, cu feluri de mâncare de la porc la șalău, la care se adaugă ratatouille de legume, cartofi dauphinoise și mămăligă cu infuzie de cimbru prăjită pe cărbuni.

Desertul constă în brownie de caise confiate și caramel sărat, Earl Grey chocolate mousse cu coacăze roșii, Tiramisu cu Oreo, Pana Cotta cu fructe de pădure și vanilie, și un platou de fructe.

La toate acestea se adaugă produse de panificație și un salad bar.

„Intrarea costă 370 de lei din care 220 de lei pentru mâncare și 150 de lei pentru băutură. Șampania de la miezul nopții este asigurată de noi”, anunță Fabrica de Bere.

Accesul se face pe baza certificatului de vaccinare, prin prezentarea rezultatului negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore, sau prin prezentarea rezultatului negativ al unui test antigen rapid nu mai vechi de 48 de ore.

Rezervările se pot face în locația fizică, pe site, la https://fabricadeberecluj.ro/ sau la numărul de telefon 0745393333.

revelion 2021 fabrica de bere

  1. Wonderland Cluj Resort: concert DJ project și petrecere pentru copii

În cadrul resortului din comuna Feleacu, județul Cluj, petrecăreții se vor simți bine alături de „Dj Project Live Band, Mc Geo Da Silva, DJs, Saxophone & Piano Show și alți invitați speciali”, după cum indică echipa Wonderland pe pagina oficială de Facebook.

Revelionul poate fi prelungit deoarece, în prima seară a anului 2022, are loc un nou party, în tematica retro, cu muzică din anii ’80, ’90 și 2000, asigurată de GeoDaSilva.

În plus, la Castelul lui Alice din Wonderland va fi o petrecere dedicată copiilor între 4 și 9 ani, ce va include Candy Bar, aperitive, gustare caldă, tort, fructe, șampanie de copii, tombolă, piñata, photo booth, concursuri și premii, pentru suma de 480 de lei, avansul reprezentând 200 de lei.

Doritorii trebuie să prezinte certificatul verde și să rezerve din timp locurile, fie prin Whatsapp, la 0740966337, fie telefonic, la 0364888840.

revelion 2021 wonderland

  1. Revelionul Animatum, o petrecere atipică, alături de Daescu & Glodan

Animatum este o experiență ce încalcă normele tradiționale, marcată de simbolismul existențial și imagistica profană.

Prin ritualurile muzicale, participanții sunt încurajați să se detașeze de lumea obișnuită pentru a se bucura de o experiență neconvențională.

Locația este secretă, urmând să fie anunțată cu 24 de ore înainte de eveniment. Tematica petrecerii și decorul sunt influențate de perioada Renașterii și estetica boemă.

Citește și Mesaje de Anul Nou 2022 * Felicitari de Anul Nou 2022 * Mesaje de Revelion 2022 * Mesaje haioase de Anul Nou 2022 * URĂRI de La Mulți Ani 2022

La intrare nu vor fi bilete întrucât acestea vor fi livrate personal de către organizatori.

Locurile sunt limitate, doar 60 de persoane vor avea acces la petrecere. Pentru înscriere, doritorii trebuie să contacteze pagina de social media a organizatorilor, urmând ca unul dintre aceștia să preia cererea.

Organizatorii își rezervă dreptul de a-și alege clientela deoarece petrecerea este privată. Persoanele sub 18 ani și cele fără certificat verde nu au acces la aceasta.

Prețul este de 250 de lei, din care 100 reprezintă voucherul pentru mâncare și băutură. Se va oferi și un bufet, șampania fiind din partea casei.

Organizatorii promit o surpriză de dimineață, pentru cei care aleg să rămână până la sfârșitul petrecerii.

revelion 2021 animatum

  1. Petrecere în aer liber la Insomnia

Pentru a respecta legislația, cei de la Insomnia au ales să dea o petrecere în aer liber, începând cu ora 20:00, în data de 31 decembrie, biletul de intrare costând 30 de lei de persoană. Barul și bucătăria vor fi deschise pe tot parcursul nopții.

„Crama Chateau Vartely, cu o experiență de peste două decenii în prepararea băuturii zeilor, vor fi alături de noi la trecerea dintre ani, cu cele mai rafinate vinuri, produse în Republica Moldova”, anunță personalul Insomnia pe pagina de Facebook.

În plus, participanții se vor bucura de Unicum, un lichior amărui fabricat dintr-o rețetă secretă de 40 de ierburi și condimente.

„De muzică și de atmosferă se vor ocupa prietenii noștri dragi de la Mendel Collective. Va fi o căutare eclectică în ritmuri de funk, disco și muzică electronică. La butoane vor fi DJ Guju și Men-D”, adaugă echipa Insomnia.

revelion 2021 insomnia

  1. Rave Warehouse Session #1

Pasionații de rave-uri sunt așteptați la o petrecere în apropierea orașului Cluj-Napoca, locul exact fiind anunțat în ziua evenimentului.

Spațiul va fi încălzit și dispune de un bar, motiv pentru care nu se acceptă băutură din interior.

Taxa de intrare este de 50 de lei, iar lineup-ul este după cum urmează:

Epa (Vinyl Set) 20:00 – 21:30

NoMadBot (Vinyl Set) 21:30 – 23:00

Hiper diy A (Liveset) 23:00 – 01:00

Dave (Liveset) 01:00 – 02:00

dlsm_135 (Vinyl Set) 02:00 – 03:00

68.666 (Vinyl Set) 03:00 – 04:30

Milky (Vinyl Set) 04:30 – 06:00

Drèa (tba).

La petrecere nu vor avea acces mai mult de 200 de persoane, ca urmare a restricțiilor pandemice.

Mai multe detalii se găsesc pe pagina evenimentului.

  1. Revelion la Che Guevara

În pubul Che Guevara din Cluj-Napoca, se organizează o petrecere de Revelion care, în prețul de 348 de lei, include un open bar nelimitat și un bufet bogat, ce promite preparate precum falafel cu sos de iaurt cu mentă, file de șalău pane, costițe de porc Che Guevara în sos bbq, cartofi wedges cu rozmarin, legume Thai sote, desert și multe altele.

Barul dispune de numeroase băuturi alcoolice, precum Mojito, Hugo, Gin Tonic, Cuba Libre, Tequila Sunrise, shoturi diverse, cocktailuri fără alcool (Green Apple și Wild Cherry), espresso și răcoritoare.

Echipa Che Guevara încurajează doritorii să se grăbească deoarece locurile se epuizează rapid. Rezervările se fac telefonic, la 0737300300.

revelion 2021 che guevara

Amalia Oprescu

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO. George Simon, scandal la Cluj, la vizita premierului Ciucă și a ministrului Bode. Acuză că susțin ”mafia UDMR”

Publicat

De

george simino cluj

George Simion a făcut scandal, vineri, la Cluj-Napoca, unde a fost programată vizita premierului Nicolae Ciucă și a ministrului de Interne Lucian Bode. Liderul AUR a dorit să atragă atenția asupra cazului directorului Teatrului de păpuși Puck din Cluj, aflat de 17 zile în greva foamei, care ar fi fost dat afară din funcție de către ”mafia UDMR”.

George Simion a cerut o discuție cu premierul României, însă nu a fost lăsat să intre la evenimentul privat organizat în incinda unui hotel de către gărzile SPP.

Ministrul Lucian Bode a acceptat să discute câteva minute cu actorul și regizorul Emanuel Petran, care avea la el o pancartă pe care scria ”Greva foamei”.

Fostul director a fost invitat la o nouă discuție după terminarea unei conferințe de presă, iar George Simon a promis să revină la hotel alături de Emanuel Petran.

Deputatul AUR a anunțat că va merge în vizită, vineri, și la președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, care are în subordine respectivul teatru, și care ar fi încurajat înlocuirea din funcție a lui Petran doar pentru că nu ar fi fost obedient UDMR-ului și fundațiilor maghiare din Ungaria.

Ce acuzații aduce Emanuel Petran

Pentru că ar fi refuzat să semneze un document de finanțare de la Guvernul Ungariei, prin Fondul Bethlen Gábor, strict pentru secția maghiară a teatrului (secție care nu are personalitate juridică distinctă de restul instituției), lui Emanuel Petran i s-a creat o imagine publică de persoană care discriminează maghiarii.

Apoi au urmat plângeri de hărțuire la adresa lui din partea unor angajați ai secției maghiare.

Apoi au urmat o serie de evaluări profesionale care nu ar fi respectat legea și în contrast cu evaluările anterioare – care i-au acordat punctaj maxim – în urma cărora și-a pierdut postul.

În loc să dispună constituirea unei comisii care să analizeze aceste evaluări, președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, nu a făcut nimic în acest sens, ba din contră, le-a aprobat.

Momentan fostul director se află în proces cu Consiliul Județean Cluj și a solicitat strămutarea dosarului său la instanțele din Bihor.

Citește și:

FOTO. Greva foamei în Piața Unirii. Ce vrea fostul manager al Teatrului de Păpuși ”Puck”, Emanuel Petran

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Pastila anti-Covid de la Pfizer, PRESCRISĂ tot mai mult în SUA

Publicat

Pastila anti-COVID-19 dezvoltată de grupul farmaceutic Pfizer, comercializată sub denumirea de Paxlovid, „face diferenţa” permiţând limitarea numărului de spitalizări şi de decese într-o perioadă în care Statele Unite se confruntă cu un nou val epidemiologic, a declarat miercuri un înalt oficial de la Casa Albă, citat de AFP.

După începuturi ezitante din cauza unui acces dificil pentru pacienţi, acest medicament, administrat pe cale orală timp de cinci zile şi cât mai rapid posibil după apariţia simptomelor, a fost de patru ori mai utilizat luna trecută în raport cu perioada similară precedentă, a declarat medicul Ashish Jha, noul coordonator al grupului de lucru de la Casa Albă privind combaterea crizei sanitare COVID-19.

„20.000 de cutii de Paxlovid sunt prescrise în fiecare zi”, a declarat el într-o conferinţă de presă.

Pastila anti-Covid: Statele Unite înregistrează în prezent aproximativ 95.000 de cazuri noi zilnic

„Cred că acesta este unul dintre motivele importante pentru care, în pofida creşterii puternice a numărului de infectări, nu am asistat la o creştere comparabilă a deceselor. Am constatat o creştere a spitalizărilor, dar nu la nivelul aşteptat în acest stadiu”, a adăugat oficialul american.

Statele Unite înregistrează în prezent aproximativ 95.000 de cazuri noi de COVID-19 în fiecare zi – un număr subestimat din cauza extinderii testelor rapide la domiciliu, ale căror rezultate nu sunt întotdeauna comunicate autorităţilor.

„Cred că Paxlovid face o diferenţă enormă”, a declarat Ashish Jha, potrivit căruia criteriile de eligibilitate privind primirea acestui medicament sunt „foarte largi” (persoanele cu risc de a dezvolta forme grave de COVID-19).

Acest tratament antiviral acţionează prin diminuarea capacităţii virusului SARS-CoV-2 de a se multiplica în organism, frânând astfel dezvoltarea bolii COVID-19.

Anumiţi pacienţi au observat că se îmbolnăvesc din nou după cinci zile de tratament, redevenind pozitivi la testele de depistare a noului coronavirus. Însă este dificil de estimat frecvenţa acestor cazuri, iar persoanele menţionate nu dezvoltă forme grave ale bolii, a precizat Ashish Jha.

Studii clinice sunt avute în vedere pentru a testa dacă un tratament mai îndelungat este necesar, a precizat medicul Anthony Fauci, consilier la Casa Albă.

Pastila anti-Covid: Congres sub presiune

Casa Albă şi-a reînnoit totodată apelul pe care l-a lansat deja pentru ca senatorii şi deputaţii din Congres să voteze pentru adoptarea unei finanţări suplimentare de 22,5 miliarde de dolari.

Aceste fonduri ar trebui să permită în special cumpărarea de doze de vaccinuri cu formulă potenţial actualizată, pentru a lupta mai eficient împotriva variantelor virale aflate în circulaţie.

Grupurile farmaceutice lucrează în prezent la această posibilitate, iar experţii Agenţiei americane pentru alimente şi medicamente (FDA) urmează să se reunească în luna iunie pentru a discuta acest subiect.

„Fără fondurile adiţionale ale Congresului, nu vom putea să cumpărăm suficiente vaccinuri pentru toţi americanii care doresc un astfel de ser, odată ce noile generaţii de vaccinuri vor fi lansate la toamnă sau la iarnă. Ar fi îngrozitor. Am asista la multe decese inutile”, a avertizat Ashish Jha.

După părerea oficialului american, alte ţări poartă deja discuţii cu companiile farmaceutice pentru a plasa astfel de comenzi, ceea ce Statele Unite nu pot să facă din cauza lipsei de fonduri guvernamentale.

El mai spune că are încredere în Congresul american pentru a acţiona în acest sens, dar lucrează deja şi la un plan alternativ, care să prevadă accesul potenţial la noile vaccinuri doar pentru persoanele din categoriile de risc.

Sursa: Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

Celebra actriță Maia Morgenstern s-a fotografiat cu tanti Lenuța din Chinteni în avionul care le-a adus la Cluj: „Mândre suntem”

Publicat

De

maia morgenstern tanti lenuta

Marea actriță Maia Morgenstern și tanti Lenuța din Chinteni, devenită și ea celebră ca „bunică” a vloggerului Mircea Bravo, au venit de la București la Cluj cu același avion.

După ce avionul a ajuns pe pista aeroportului din Cluj-Napoca, cele două s-au fotografiat împreună.

maia

Maia Morgenstern: „Mândre suntem!”

Maia Morgenstern a pus pozele pe pagina ei de Facebook și a „împrumutat”, în scris ce-i drept, stilul ardelenesc de vorbă al „bunicii” Lenuța din Chinteni.

Citește și: VIDEO FOTO. TIFF 2022. Maia Morgenstern primește Premiul de Excelență. Care este programul festivalului și filmele surpriză

„No, iacătă-ne dară! De la Cluj! Cu Taromu! Vezi-ne! Mândre suntem! Faine, așe-i?!? Bine-i?! Bine, da!!!”, a scris celebra actriță.

E de prisos sa spunem că poza a adunat deja peste 12.000 de likeuri.

 

 

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Ciucă promite sprijin pentru METROUL din Cluj-Napoca. Este necesar cetățenilor orașului. Sprijin și pentru MAȘINA electrică

Publicat

De

ciuca cluj

Premierul Nicolae Ciucă a promis sprijin pentru proiectul de metrou care a fost inițiat la nivelul municipiului Cluj-Napoca și care se află în faza de licitație pentru execuție.

Termenul de depunere a ofertelor este 25 iunie.

”Vom sprijini proiectul de metrou, este necesar cetățenilor din Cluj-Napoca ținând cont de ritmul de dezvoltare a municipiului în zona metropolitană”, a spus Ciucă într-o conferință de presă.

ciuca boc cluj2

Sprijin pentru mașina electrică

Acesta a promis, de asemenea, sprijin pentru cei care au lansat primul prototip de mașină electrică produsă la Cluj-Napoca.

”Am discutat cu cei care au dezvoltat prototipul de mașină care au spus că majoritatea componentelor sunt produse în țară.

Au nevoie de ajutor de la instituțiile statului pentru omologarea mașinii și să vedem cum să îi ajutăm ca proiectul să fie pus în valoare.

Trebuie să coopereze cu alte institute de cercetare și dezvoltare din țară, la Govora, de exemplu se fac cercetări despre acumulatori.

Această mașină aici are nevoie să performeze și să fie competitivă”, a mai spus premierul.

Ciucă a fost flancat la conferința de presă de primarul Emil Boc și de ministrul de Interne, Lucian Bode.

La conferință au mai participat șeful Cancelariei premierului, clujeanul Mircea Abrudean, liderul PNL Cluj, Daniel Buda, și președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

 

 

 

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate
Publicitate
Publicitate