Connect with us

EVENIMENT

5 motive pentru care merită să cumperi o mașină electrică

Publicat


goto parking1

Fie că ești șofer începător sau experimentat, alegerea unei noi mașini poate fi una dificilă. Trebuie să ai răbdare și să iei în considerare multe aspecte, cum ar fi bugetul pe care ești dispus să îl cheltuiești și siguranța oferită de autovehicul.

Confortabile, rapide și eficiente din punct de vedere energetic, automobilele electrice au devenit în ultimii ani tot mai populare printre șoferii români. Conform statisticilor, în 2022, vânzările de mașini electrice și hibride au crescut cu 49%, semn că tot mai mulți oameni sunt conștienți de avantajele lor.

Totuși, cu ce se diferențiază acestea față de cele obișnuite? Descoperă mai jos ce face dintr-un vehicul electric o alegere mai sigură pentru tine și mai prietenoasă cu natura.

  • Costuri avantajoase

Față de mașinile pe benzină sau diesel, cele electrice au mai puține piese în mișcare. Din acest motiv, întreținerea este mai ieftină atât pe termen scurt, cât și pe termen lung. Poți uita de plata combustibilului și astfel să faci economii. Mai mult, mașinile electrice sunt scutite și de impozitul anual.

Impact pozitiv asupra mediului înconjurător

Mașinile electrice produc o cantitate redusă de emisii de carbon, ceea ce le transformă în alternative mai puțin poluante și nocive pentru natură. De asemenea, motoarele se folosesc de electricitate – o resursă regenerabilă. Așadar, putem spune,,La revedere!” problemelor cauzate de noxele din traficul aglomerat.

  • Poluare fonică redusă

Aceste autovehicule îți oferă o călătorie plăcută și silențioasă, fiind mult mai puțin zgomotoase decât cele normale. Astfel, poți să uiți de stresul la volan și de sunetele puternice, care pot cauza, în unele situații, chiar probleme de sănătate.

  • Experiență de condus plăcută și sigură

Mașinile electrice nu au cutie de viteză, ci transmisie directă până la roți, ceea ce înseamnă că mecanismul de ambreiaj nu mai este necesar. De asemenea, datorită poziției destul de joase a bateriei și motorului electric de mici dimensiuni, interiorul mașinii devine mai spațios.

  • Încărcare ușoară și accesibilă

Îți poți încărca mașina fie la tine acasă, fie într-o stație care oferă astfel de servicii. Dacă alegi să o alimentezi în timpul nopții, este cu atât mai bine – atunci, energia electrică este mai ieftină, iar dimineața, mașina ta va fi pregătită pentru o nouă călătorie.

Go electric cu GOTO Parking!

goto parking 2

Mereu în pas cu inovația, GOTO Parking, parcarea Aeroportului Internațional ,,Avram Iancu” din Cluj-Napoca, oferă cele mai bune soluții pentru automobilul tău electric! Avem stații de încărcare unde îți poți încărca mașina, folosind aplicația EVConnect. Mai mult, garantăm și siguranța automobilului tău, printr-un sistem modern de securitate, iluminat pe timp de noapte, monitorizare video 24/7 și pază permanentă.

De asemenea, posibilitățile de plată sunt diverse: poți achita direct din mașina ta, folosind aplicația yeParking,  prin scanarea codului QR disponibil în parcare, cash sau card, atât la punctul de plată, cât și la automate. Îți dăm o veste bună încă de acum: pentru o săptămână de parcare, vei plăti mai puțin de 38 de lei pe zi.

Pentru mai multe detalii privind tarifele noastre, accesează gotoparking.ro.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

ÎMPRUMUTURI pe axa Mititelu-Varga. Doi jucători „vânați” și de Becali ajung la CFR Cluj

Publicat

CFR Cluj, meci cu Parod București

Împrumuturi pe axa Mititelu-Varga. Juan Bauza (28 de ani, mijlocaș ofensiv) și William Baeten (27 de ani, mijlocaș central/dreapta) vor ajunge la CFR Cluj pentru sezonul viitor. Mititelu scapă de salarii de 34.000 de euro lunar și le prelungește celor doi acordurile scadente vara viitoare, în timp ce Varga primește gratis vedetele oltenilor, fără sumă de transfer, pentru un sezon.

Adrian Mititelu, finanțatorul echipei oltene, a dezvăluit că ambii merg la CFR Cluj. Bauza și Baeten mai au un an de contract cu FCU Craiova.

ÎMPRUMUTURI pe axa Mititelu-Varga. Doi jucători „vânați” și de Becali ajung la CFR Cluj

GSP.ro a aflat că Mititelu a convenit cu jucătorii ca în schimbul împrumutului la o echipă din Superliga aceștia să semneze prelungirea cu FCU Craiova, pentru a nu-i pierde gratis vara viitoare.

În vara lui 2025, în cazul în care oltenii vor reuși promovarea în Superliga, Baeten și Bauza ar trebui să revină la FCU. Dacă alb-albaștrii nu-și îndeplinesc obiectivul, atunci CFR Cluj își va activa opțiunea de cumpărare.

„Mi-am dat acordul pentru ca Bauza şi Baeten să meargă la CFR Cluj. Vor fi împrumutați pentru un an. M-am înțeles cu Nelu Varga şi cu Dan Petrescu.

Există şi alte clauze în contract, şi de transfer definitiv, dar e prematur să vorbim. Fotbaliştii trebuie să se înțeleagă cu CFR Cluj şi totul se va semna”, a declarat Adrian Mititelu.

Patronul lui CFR Cluj, Neluțu Varga, a confirmat și el, pentru GSP.ro: „Suntem în discuțiile finale, cu FCU Craiova ne-am înțeles”.

„Mititelu a vrut să scape de salariile lor în anul în care echipa va juca în Liga 2”

Din informațiile GSP, Adrian Mititelu a încercat inițial să-i dea pe Bauza și Baeten împrumut la FCSB, dar nu s-a înțeles cu Gigi Becali. Patronul roș-albaștrilor voia o anumită clauză de transfer definitiv, plus că l-ar fi dorit cu adevărat doar pe belgian, nu și pe argentinian. Finanțatorul oltenilor a refuzat.

Apoi, Mititelu i-a propus aceeași afacere și lui Dan Șucu. Doar că acționarul Rapidului nu a vrut să audă, nefiind interesat de jucători.

Principalul motiv pentru care Mititelu a încercat să scape de cei doi îl reprezintă criza de lichidități în care se află finanțatorul FCU Craiova.

Mititelu a vrut să scape de salariile lor în anul în care echipa va juca în Liga 2. Bauza primește 18.000 de euro lunar la clubul alb-albastru, Baeten, 16.000.

CFR Cluj se transformă radical în această vară. Dan Petrescu nu avea în lot niciun fotbalist de tipologia lui Juan Bauza. Singurul care se apropia era Omar El Kaddouri, pus pe liber recent.

Yassine Bahassa s-a consacrat în postul de extremă stânga. „Feroviarii” îl au acolo pe Philip Otele, unul dintre golgheterii ediției trecute de Superliga. Pe numele nigerianului au venit mai multe oferte. Poate fi un semn că Ioan Varga este dispus să îl cedeze.

Citește mai departe

EVENIMENT

Jandarm din București, judecat la Cluj pentru consum de droguri. A fost prins cu cannabis în Negreni

Publicat

De

Jandarm judecat pentru consum de cannabis

Un jandarm din București va fi judecat la Cluj pentru consum de droguri de risc.

Bărbatul, care este din Huedin, lucrează ca sergent major în cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei București și a fost prins în comuna Negreni din Cluj cu cannabis asupra lui.

Jandarm din București, judecat la Cluj pentru consum de droguri. A fost prins cu cannabis în Negreni

Potrivit actului se sesizare, la data de 3 decembrie 2023, în jurul orelor 22.10, jandarmul a fost prins în Negreni având asupra lui 1,83 grame de Cannabis sub formă de fragmente vegetale într-o punguță transparentă din plastic și 0,14 grame de Cannabis, sub formă de fragmente vegetale.

Acestea erau pentru consum propriu.

Citește mai departe

EVENIMENT

Studiu. Ce CULOARE au mașinile care parcurg cei mai mulți KILOMETRI în România

Publicat

De

Ce culoare au mașinile cu cei mai mulți kilometri parcurși

Există o corelație între culorile mașinilor și kilometrajul acestora, arată cel mai recent studiu făcut de carVertical, o companie de date auto.

Cercetarea a scos astfel la iveală ce culoare au mașinile care parcurg cei mai mulți kilometri în țara noastră și rezultatul poate fi surprinzător.

Studiul a fost făcut în 15 țări europene.

Studiu. Ce CULOARE au mașinile care parcurg cei mai mulți KILOMETRI în România

Conform studiului, mașinile negre și gri au printre cele mai ridicate kilometraje medii din România.

Deși culorile monocromatice precum alb, gri și negru domină piața vehiculelor la mâna a doua, mașinile vopsite în aceste culori nu sunt neapărat folosite pentru a face navete mai lungi.

Ce culoare e în top

Dintre toate vehiculele verificate în România pe carVertical, mașinile maro au avut cel mai ridicat kilometraj mediu – 182.495 de kilometrim.

Apoi urmează cele negre, cu 173.274 de kilometri și apoi cele gri, cu 167.471 de kilometri.

Maroul este adesea specific mașinilor premium sau de lux, mașini mai potrivite pentru călătorii zilnice pe distanțe lungi, în special în afara orașului.

Negrul are și el o cotă semnificativă pe piață și în ciuda faptului că nu este foarte practic este încă apreciat de toate tipurile de șoferi.

Argintiul este una dintre cele mai populare culori, prezentă pe o gamă largă de mașini de la modelele de segment A sau B până la vehiculele scumpe de lux. De asemenea, este percepută pe scară largă ca fiind cea mai practică culoare și este folosită în țări cu climă foarte diferită.

Mașinile diesel au cel mai ridicat kilometraj

„Mașinile diesel parcurg cei mai mulți kilometri. Cu toate acestea, cercetarea noastră a concluzionat că și culorile vehiculelor influențează cât de mult sunt utilizate acele mașini”, spune Matas Buzelis, expert auto și șeful de comunicații al carVertical.

Ce culori au mașinile cu cel mai mic kilometraj

Studiul arată faptul că mașinile portocalii au kilometrajul mediu cel mai redus – 126.864 de kilometri.

Vehiculele roșii, cu 138.314 kilometri și cele galbene, cu 156.625 de kilometri, parcurg și ele mai puțini kilometri decât orice alt tip de mașină.

Portocaliul este o alegere foarte nepopulară în rândul cumpărătorilor și este folosit mai ales pentru servicii speciale de transport.

Roșul este, de asemenea, o culoare relativ rară, găsită mai des pe vehiculele care aparțin pasionaților de mașini.

Este, însă, o alegere populară pentru decapotabile, roadsteruri și coupeuri, dar aceste tipuri de mașini sunt rareori folosite la fel de mult ca breakurile sau SUV-uri.

Galbenul este folosit mai ales de șoferii care doresc să iasă în evidență, dar aceștia nu sunt, de obicei, cei care fac navete lungi.

Sunt șoferi care se concentrează mai mult pe culoarea mașinii

„Cumpărătorii de mașini second hand sunt mai puțin pretențioși în privința culorilor vehiculelor în comparație cu oamenii care cumpără mașini noi de la reprezentanțe.

Cu toate acestea, sunt și unii cumpărători care se concentrează mai mult pe culoarea unui vehicul și acordă mai puțină atenție stării în care se află acesta.

Nu este cea mai bună abordare, deoarece mașinile prost întreținute ar putea arăta bine la exterior, dar pot fi costisitoare de deținut și întreținut.

Starea mașinii și înregistrările istorice ar trebui să fie factorii care influențează cel mai mult decizia cumpărătorului, nu culoarea sau atractivitatea vizuală a mașinii”, a mai explicat Matas Buzelis.

 

 

Citește mai departe

EVENIMENT

CFR Cluj s-a despărțit și de Cristi Bălgrădean. Echipa din Gruia nu a mai prelungit contractul portarului

Publicat

De

CFR Cluj s-a despărțit de Cristi Bălgrădean

Clubul CFR 1907 Cluj a anunțat încheierea colaborării cu Cristi Bălgrădean, după ce s-a despărțit și de Cristi Manea.

Contractul portarului a ajuns la final, conform reprezentanților clubului clujean.

CFR Cluj s-a despărțit de Cristi Bălgrădean. Echipa din Gruia nu a mai prelungit contractul portarului

Venit în Gruia în vara anului 2020, Bălgrădean a apărat poarta echipei CFR Cluj în 66 de partide, dintre care 20 în competițiile europene.

Cristi Bălgrădean a obținut două titluri de Campion și o Supercupă alături de CFR Cluj.

„Îți mulțumim, Cristi, pentru toată munca depusă și îți urăm mult succes!”, au transmis reprezentanții CFR Cluj.

Citește și: Cristi Manea pleacă de la CFR Cluj. Contractul său a ajuns la final și nu a mai fost prelungit

Cristi Bălgrădean a fost, oficial, portarul CFR Cluj din data de 1 iulie 2020 și a semnat cu clubul din Gruia după plecarea lui Giedrius Arlauskis.

Înainte, Cristi Bălgrădean a apărat poarta celor de la Dinamo și FCSB.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax