Connect with us
"

EVENIMENT

16 clujeni infectați cu COVID-19 în ultimele 24 de ore

Publicat


Numărul cazurilor de COVID-19 au crescut la Cluj. Dacă ieri se înregistrau 12 cazuri noi, raportul arată astăzi că alte 16 persoane au fost confirmate pozitiv.

SITUAȚIE MĂSURI COVID-19 – JUDEȚUL CLUJ

  • Efective angrenate (polițiști, jandarmi, polițiști locali, ISU și SAJ) – 488;
  • Persoane verificate cu privire la respectarea măsurii și interdicțiilor impuse – 219;
  • Societăți comerciale/PFA verificate cu privire la respectarea interdicțiilor impuse – 97.

Situația epidemiologică în județul Cluj se prezintă astfel:

  • Total persoane depistate pozitiv cu Covid-19 – 217, din care 204 din județul Cluj, sunt internate în spitalele dedicate din municipiul Cluj-Napoca;
  • În ultimele 24 de ore, 16 persoane au fost depistate pozitiv și internate în spitalele dedicate Covid-19, din care 14 persoane din județ;
  • 12 persoane internate în ATI, din care 11 din județ;
  • Total vindecați și externați 665, din care 521 din județul Cluj;
  • Total decedați 38, din care 23 din județul Cluj.

CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


EVENIMENT

Decese mai puține în România în primele 6 luni din 2020 față de 2019

Publicat

Numărul deceselor cetățenilor români este mai mic cu aproximativ 6000 de persoane în prima jumătate a acestui an comparativ cu anul precedent. În aprilie și iunie 2020 decedații au fost mai numeroși decât în lunile corespunzătoare din 2019, dar în rest, fiecare lună din primele șase de anul trecut a adus mai multe decese decât în contextul COVID-19.

Totalul deceselor în prima jumătate a acestui an este 130.766, iar în primele 6 luni din anul trecut totalul a fost de 136.541 decese. În luna iunie 2020, aproape două treimi din totalul numărului de decese s-au înregistrat în rândul persoanelor cu vârstă de cel puţin 70 ani (8.718 decese, reprezentând 41,4% din total, s-au înregistrat la grupele de vârstă 80 ani şi peste, 5.014 decese, reprezentând 23,8%, la persoanele de 70-79 ani) şi 4.217 decese (20,0%) la persoanele în vârstă de 60-69 ani.

Cele mai puţine decese au fost înregistrate la grupele de vârstă 5-19 ani (70 decese), 20-29 ani și 0-4 ani (fiecare grupă cu câte 103 decese).

Sursa: Hotnews

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

Senatorul Mihai Goțiu pus pe lista de candidați a USR PLUS pentru Consiliul Județean Cluj

Publicat

USR Cluj a anunțat astăzi printr-un comunicat de presă includerea senatorului USR Mihai Goțiu pe lista candidaților pentru Consiliul Județean Cluj. Acesta a obținut peste 91% dintre voturile exprimate de colegii de partid.

Desemnarea senatorului a avut loc în cadrul Conferinței Județene a USR Cluj, susținută la sfârșitul săptămânii trecute, unde Mihai Goțiu „a primit votul unei majorități covârșitoare (91,2% din voturile exprimate)”, după cum este menționat în comunicatul de presă.

„Le mulțumesc colegilor care mi-au acordat încrederea să fac parte din echipa Alianței USR PLUS, care candidează pentru Consiliul Județean Cluj[…] N-am avut și nu am rețineri să pun mâna (și piciorul) la așa-zisa ”muncă de jos” – întâlniri cu oamenii, discuții și dezbateri despre cum pot ajunge comunitățile din care facem parte mai prospere și cum se pot dezvolta acestea în folosul tuturor membrilor lor, nu doar pentru buzunarele și conturile unor grupuri restrânse de persoane conectate la decizia politică”, a spus senatorul USR, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Mihai Goțiu a intrat în politică în anul 2016, acesta implicându-se până în prezent în inițiative legate de probleme de mediu.

Senatorul va completa lista candidaților din partea Alianței USR PLUS pentru următoarele alegeri, alături de Cătălin Sălăgean, care va candida pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Cluj și Emanuel Ungureanu, pentru funcția de primar al municipiului Cluj-Napoca.

Narcisa Corina Bud

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

FOTO/ Clujul e în cărți pentru redeschiderea școlilor! Se încadrează în județele „verzi” ale țării

Publicat

G4media.ro a dezvăluit un document oficial trimis autorităților din teritoriu ce arată că județul Cluj nu se află în rândul județelor a cărei situație epidemiologică nu ar permite deschiderea unităților de învățământ. Scenariul „verde” înseamnă că în localitatea respectivă e mai puţin de o persoană dintr-o mie de locuitori detectată în ultimele 14 zile cu COVID-19. Doar 5 săptămâni ne mai despart de începerea școlii.

Fotografia arată situația epidemiologică la nivel județean. Cu toate acestea, decizia privind deschiderea fiecare unități de învățământ urmează să se ia la nivel local pentru fiecare școală, pe baza criteriilor epidemiologice și a asigurării regulilor de distanțare și igienă care sunt în lucru la acest moment la nivelul ministerelor sănătății și educației.

Situația la nivel județean

Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Citește mai departe

EVENIMENT

Asta-i bună! Trump vrea să-i fie sculptat chipul în muntele Rushmore

Publicat

Donald Trump i-a cerut guvernatoarei statului Dakota de Sud să îi sculpteze chipul în Muntele Rushmore, monumentul construit între anii 1927-1941. Acesta îi înfățișează pe președinții George Washington, Thomas Jefferson, Abraham Lincoln și Theodore Roosevelt, sintetizând primii 150 de ani din istoria SUA.

Guvernatoarea Kristi Noem l-a întâmpinat pe Donald Trump cu o replică de aproximativ 120 de centimetri a Muntelui Rushmore care includea și chipul său, înaintea ceremoniei de 4 iulie, Ziua Americii, ce a fost organizată în zona muntelui Rushmore, relatează New York Times.

Noem a fost persoana care a facilitat organizarea evenimentului. Președintele american i-a spus, în privat, în 2018, că își dorește să îi fie sculptat chipul în Muntele Rushmore: „Am început să râd, crezând că glumește. El nu a râs, era foarte serios”, a spus Noem, potrivit CNN.

Sursa foto: Profimedia Images

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate