EVENIMENT
1.032 de cazuri de Covid-19 în 24 de ore. 72 de pacienți au murit. La ATI sunt internați 754 de bolnavi

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1.032 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 , dintre care 32 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.
Până astăzi, 9 decembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.790.571 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, dintre care 10.584 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.
1.709.702 de pacienți au fost declarați vindecați.
Peste 57.400 de decese
Până astăzi, 57.434 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.
În intervalul 08.12.2021 (10:00) – 09.12.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 74 de decese, dintre care 2 anterioare intervalului de referință, (41 bărbați și 33 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brăila, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Hunedoara, Maramureș, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Suceava, Timiș, Vâlcea, Ilfov și Municipiul București.
Dintre cele 74 de decese, 2 au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 ani, 1 la categoria de vârstă 50-59 ani, 20 la categoria de vârstă 60-69 ani, 29 la categoria de vârstă 70-79 ani și 22 la categoria de vârstă peste 80 ani.
70 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar 4 pacienți decedați nu au înregistrat comorbidități.
Au fost raportate 2 decese anterioare intervalului de referință, survenite în județul Vâlcea și Municipiul București, înregistrate în luna noiembrie 2021. În intervalul de referință au fost raportate 72 decese.
Din totalul de 74 pacienți decedați, 70 erau nevaccinați și 4 vaccinați. Cei 4 pacienți decedați vaccinați aveau vârste cuprinse între grupele de vârstă 70-79 ani și peste 80 de ani. Toți pacienții vaccinați care au decedat prezentau comorbidități.
În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 4.637. Dintre acestea, 754 sunt internate la ATI. Dintre cei 754 de pacienți internați la ATI, 70 au certificat care atestă vaccinarea.
Din totalul pacienților internați, 88 sunt minori, 84 fiind internați în secții și 4 la ATI.
Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News
Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:
CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger


Un accident rutier a avut loc, joi dimineața, pe DN1, la Florești. Un șofer n-a respectat culoarea roșie a semaforului și a intrat în coliziune cu alt autoturism. Un bărbat de 44 de ani a fost rănit.
„La data de 12 iunie a.c., în jurul orei 09:10, polițiștii au fost sesizați cu privire la producerea unui accident rutier pe DN1 – E60, la intersecția cu strada Dumitru Tăuțan, din comuna Florești.
ACCIDENT pe DN1, la Florești. Un bărbat de 44 de ani, RĂNIT
Din primele cercetări a reieșit faptul că un bărbat, în vârstă de 32 de ani, din comuna Mănăstireni, care conducea un autoturism din direcția Gilău spre Cluj-Napoca, ar fi pătruns în intersecție pe culoarea roșie a semaforului electric, intrând în coliziune cu un alt autoturism, condus dinspre strada Dumitru Tăuțan de un bărbat de 44 de ani, din comuna Florești.
În urma impactului, conducătorul auto de 44 de ani a suferit leziuni, având nevoie de îngrijiri medicale.
Ambii șoferi au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.
La acest moment, traficul rutier în zonă este dirijat de polițiști”, a transmis IPJ Cluj.

Este vorba de o lege care se referă la scutirea unei categorii de conducători auto de la susținerea probei teoretice pentru categoria B, un proiect de lege adoptat de Camera Deputaților, for decizional, care prevede ca persoanele ce dețin permis de conducere din categoria B1 scapă de proba teoretică pentru categoria B.
Cei care au obținut carnetul de conducere la 16 sau 17 ani pentru categoria B1 vor fi exceptați de la a mai susține proba teoretică pentru obținerea permisului de conducere categoria B.
Proba teoretică pentru categoria B nu mai este OBLIGATORIE pentru anumiți șoferi
Potrivit celor adoptate, „prin derogare (…), persoanele care deţin permis de conducere categoria B1, obţinut la vârsta de 16 ani sau 17 ani, sunt exceptate de la susţinerea probei teoretice la obţinerea permisului de conducere categoria B, fiind necesară promovarea probei practice şi îndeplinirea celorlalte condiţii prevăzute de lege.
Persoanele care au obţinut permisul de conducere pentru categoria A1 şi solicită obţinerea categoriei A2 sau A, sunt exceptate de la susţinerea probei teoretice, fiind necesară promovarea probei practice şi îndeplinirea celorlalte condiţii prevăzute de lege”.
Proiectul de lege mai prevede ca persoanele ce dețin deja permisul de conducere categoria B la momentul intrării în vigoare a legii și fac dovada absolvirii cursurilor teoretice și practice pentru categoria A și solicită obținerea permisului pentru categoria A sau A2 nu vor mai fi nevoite să susțină proba teoretică. Va fi necesară doar promovarea probei practice și îndeplinirea celorlalte prevederi legale care se impun.
La 60 de zile de la data intrării în vigoare a acestei legi se va modifica și completa actul normativ prin ordinul ministrului Afacerilor Interne, Ordinul nr. 268/2010 privind procedura de examinare pentru obţinerea permisului de conducere, cu modificările și completările ulterioare.
Permisul de conducere suplimentar
O altă noutate pentru șoferi se referă la permisul de conducere suplimentar. Acesta trebuie solicitat atunci când se dorește călătoria în țări din afara Uniunii Europene. Un astfel de permis se eliberează în Spania de Direcția Generală de Circulație și este valabil 12 luni de la data emiterii acestuia.
Documentul funcționează ca o traducere oficială a permisului național și este acceptat în state precum Japonia, Australia sau SUA. Este necesar ca șoferii ce doresc să călătorească în țări aflate în afara UE să se documenteze în prealabil cu privire la subiectul permisului de conducere pentru a evita problemele cu legile țării în cauză.

Joi, 12 iunie, debutează cea de-a șasea ediție a Sports Festival, care va transforma Cluj-Napoca, pentru patru zile, în capitala sportului din România. Vor fi peste 100 de evenimente, 25 de sporturi și mii de participanți.
Printre cele mai așteptate momente este meciul demonstrativ „Ronaldinho & Friends”, un eveniment spectaculos și unic pentru fanii fotbalului. Legendarul brazilian revine pe teren alături de foști mari jucători internaționali, într-un show plin de emoție și execuții spectaculoase.
PROGRAMUL Sports Festival. Ce poți face la cel mai mare EVENIMENT sportiv al Clujului
Alături de acest moment de gală, Sports Festival 2025 aduce și competiții deschise publicului, inițiere în peste 25 de sporturi, activități dedicate familiilor, lansări de carte, discuții inspiraționale și multe alte surprize.
Iată, în continuare, programul pe zile:

CFR Cluj a anunțat, miercuri, că va disputa patru partide amicale în stagiul de pregătire pe care îl va efectua în Austria, în perioada 21 iunie – 1 iulie.
Conform paginii oficiale de Facebook a clubului, formația condusă de Dan Petrescu va întâlni în 23 iunie pe Slovan Bratislava (Slovacia), în 26 iunie pe Grazer AK (Austria), în 28 iunie pe Ceske Budejovice (Cehia) și în 30 iunie pe Debrecen VSC (Ungaria).
Patru partide AMICALE pentru CFR Cluj în cantonamentul din Austria. Cu cine va juca
Lotul echipei CFR Cluj a efectuat, miercuri, primul antrenament al perioadei de pregătire pentru noul sezon. Între 11 și 20 iunie, echipa se va antrena la Cluj-Napoca, urmând ca apoi să se deplaseze în Austria.
Primul meci oficial al vicecampioanei va avea loc la 5 iulie, când va întâlni FCSB în Supercupa României.