Connect with us

ECONOMIE

Wizz Air anunță cinci noi rute din Cluj-Napoca și Craiova

Publicat


wizz air

Wizz Air, compania aeriană cu cea mai rapidă creștere din Europa, anunță astăzi introducerea a cinci noi rute din Cluj-Napoca și Craiova către destinații din Europa. Românii pot călători acum la tarife scăzute din Cluj-Napoca către Malta (Valletta) și Nisa, iar din Craiova spre Barcelona, Paris Beauvais-Tille și Bruxelles S. Charleroi. Biletele pentru toate aceste noi rute sunt deja disponibile online pe wizzair.com și prin intermediul aplicației pentru mobil, începând de la 14.99 EUR / 69 RON*.

Zborurile pe noile rute operate în 2022 de pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj vor începe pe 28 martie către Malta și 1 august către Nisa. În ceea ce privește cursele pe noile rute de anul viitor de pe Aeroportul Internațional Craiova, acestea vor debuta pe 30 august către Barcelona, 31 august către Paris Beauvais-Tille și 29 august către Bruxelles S. Charleroi. Astfel, pasagerii români vor putea călători pe aceste noi rute de la Wizz Air la tarife ultra-reduse către unele dintre cele mai importante și încântătoare metropole europene.

Wizz Air își menține poziția din vârful industriei spunând „da zborurilor” și implementând măsuri stricte de sănătate și igienă pentru a-și proteja pasagerii și echipajul. În timp ce filtrele HEPA din fiecare aeronavă Wizz Air filtrează 99.97% dintre virusurile și bacteriile din aer, noile protocoale ale Wizz Air respectă reglementările de distanțare fizică, sprijină un mediu ultra-curat la bordul aeronavelor și reduc orice interacțiune sau contact fizic neesențial dintre oameni, astfel încât pasagerii WIZZ să se poată simți încrezători că zboară în siguranță spre destinație.

Pentru o garanție în plus, Wizz Air recomandă pasagerilor să adauge serviciul WIZZ Flex atunci când rezervă un bilet, drept măsură suplimentară de protecție. Astfel, pasagerii pot alege să călătorească la o altă dată sau către o altă destinație, precum și să aibă opțiunea de a-și anula zborul cu până la 3 ore înainte de plecare fără nicio taxă și de a primi 100% din tariful original rambursat imediat în creditul companiei aeriene.

Paulina Gosk, Corporate Communications Manager la Wizz Air, a spus: „Suntem bucuroși să anunțăm extinderea rețelei noastre de rute din România către cinci noi destinații în 2022. Aceste cinci noi rute anunțate pentru anul viitor demonstrează încă o dată angajamentul nostru de a le oferi românilor destinații convenabile la tarife ultra-reduse. Așteptăm cu nerăbdare să le oferim pasagerilor români din Cluj-Napoca și Craiova o experiență memorabilă de călătorie către frumoasele orașe Valletta, Nisa, Barcelona, Paris și Bruxelles, la bordul aeronavelor noastre moderne.”

CELE MAI NOI RUTE WIZZ AIR DIN ROMÂNIA

RUTĂ ZILE PRIMUL ZBOR DE LA
Cluj-Napoca – Malta luni, vineri 28 martie 2022 99 RON
Cluj-Napoca – Nisa luni, vineri 1 august 2022 69 RON
Craiova – Barcelona marți, sâmbătă 30 august 2022 69 RON
Craiova – Paris

Beauvais-Tille

miercuri, duminică 31 august 2022 69 RON
Craiova – Bruxelles

S. Charleroi

luni, vineri 29 august 2022 69 RON

 



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO. Emil Boc și-a anunțat candidatura la Primăria Cluj-Napoca într-un live pe Facebook

Publicat

De

Emil Boc anunța candidatura la Primăria Cluj-Napoca

Emil Boc și-a anunțat sâmbătă candidatura pentru un nou mandat de primar al Clujului. Anunțul a fost făcut de primar live, pe pagina sa de Facebook.


„Îmi voi depune candidatura pentru un nou mandat de primar al Clujului”, a anunțat Emil Boc.

VIDEO. Emil Boc și-a anunțat candidatura la Primăria Cluj-Napoca într-un live pe Facebook

Emil Boc s-a filmat în oraș. în piața Mihai Viteazu, și a transmis că face acest lucru pentru ca locuitorii orașului să afle de la el cu privire la decizia de a candida pentru un nou mandat de primar.

Boc a spus că nu i-a fost ușor să ia aceast decizie și a recunoscut că a primit invitația de a merge la Brixelles în Parlamentul European. A mai spus și că i s-a propus în urmă cu câțiva ani să fie judecător la Curtea Constituțională a României, dar spuen că parcă nu „l-a tras inima”.

Vrea să ducă mai departe proiectele din oraș

„Voi candida în primul rând pentru a continua lucrurile bune pe care le-am făcut împreună aici la Cluj”, a spus Emil Boc.

Acesta a mulțumit clujenilor „pentru onoarea” pe care i-au încredințat-o de a conduce „acest minunat oraș”.

„Împreună, am reușit să schimbăm în bine orașul nostru și să fim mândri că suntem clujeni. Singur, poți să faci atât de puțin, ÎMPREUNĂ putem face atât de mult”, a mai transmie Emil Boc.

Boc candidează pentru a șasea oară la Primăria Cluj-Napoca

Emil Boc are 57 de ani.  S-a născut la 6 septembrie 1966, în Răchițele, județul Cluj.

A fost ales pentru prima dată primar al Clujului în anul 2004.

La alegerile locale din 2008, Emil Boc a fost reales în funcția de primar încă din primul tur de scrutin, cu un procent de 76,21% din totalul voturilor valabil exprimate.

La alegerile locale din 2012, desfășurate într-un singur tur de scrutin, s-a clasat pe locul întâi, obținând 40,61% de voturi. În anul 2016 a fost ales, din nou, primar al Clujului cu 64,76% din numărul de voturi valabil exprimate.

În 2020, Emil Boc a fost votat de aproape 75% dintre clujeni pentru un nou mandat de primar.

Emil Boc și-a întrerupt cel de al doilea mandat de primar fiind numit prim-ministru al României. El a condus Guvernul între 22 decembrie 2008 și 6 februarie 2012.

În acest an, alegerile locale vor avea loc în data de 9 iunie, în același timp cu cele pentru Parlamentul European.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Street Food Festival revine în Iulius Parc din Cluj-Napoca cu prima ediție de Street Food Picnic

Publicat

Street Food Iulius

Street Food Festival, eveniment emblematic pentru iubitorii de mâncare stradală și experiențe inedite, revine în Iulius Parc din proximitatea Iulius Mall Cluj, între 19 – 21 aprilie, cu prima ediție de Street Food Picnic. Clujenii și nu numai sunt așteptați să se bucure de un weekend plin de savoare, muzică și voie bună.

Loc al deliciilor culinare

Prima ediție de Street Food Picnic din acest an va transforma Iulius Parc într-un loc al deliciilor culinare pentru că aduce împreună o selecție diversificată de food truck-uri cu preparate delicioase din bucătării internaționale.

Pe lângă mâncarea gustoasă, timp de 3 zile vizitatorii vor putea dansa la DJ stage, pe ritmuri vibrante asigurate de un line-up de DJ format din Vlad Dobrescu, No Idea, Olaf, Dj Antenna, Akos și Mr. Goju.

Și cei mici au o zonă special dedicată lor cu activități interactive și jocuri care să-i distreze.

Vino să te bucuri de gusturi și ritmuri care îți vor trezi toate simțurile în perioada 19 – 21 aprilie, în Iulius Parc și pentru a scrie împreună primul capitol din acest an al Street Food Picnic!

Mai multe detalii găsești pe pagina de Facebook a evenimentului.

Street FOOD Festival este un eveniment prezentat de Staropramen. Brand oficial al evenimentului, Pepsi. Partener al evenimentului, Univer, alături de alte branduri care vor completa experiența festivalului.

Program DJ stage

street food iulius

Vineri, 19 aprilie

●                   16:00 – 19:30 – No Idea

●                   19:30 – 22:30 – Vlad Dobrescu

Sâmbătă, 20 aprilie

●                   16:00 – 19:00 – Olaf

●                   19:00 – 22:30 – Dj Antenna

Duminică, 21 aprilie

●                   16:00 – 19:00 – Akos

●                   19:00 – 22:30 – Mr. Goju

Program eveniment

●                     Vineri: 12:00 – 23:00

●                     Sâmbătă: 12:00 – 23:00

●                     Duminică: 12:00 – 23:00

Street Food Festivaleste mai mult decât un festival, este o celebrare a comunității și a pasiunii pentru mâncare și muzică de calitate. Nu rata ocazia de a face parte din această experiență memorabilă!

Citește mai departe

EVENIMENT

UPDATE. Femeie dispărută la Valea Ierii. A fost găsită în pădure

Publicat

De

Femeie dispărută la Valea Ierii

O femeie de 39 de ani din localitatea Plopi, comuna Valea Ierii, a fost dată dispărută de familie.

UPDATE

În urma căutărilor, femeia a fost găsită sâmbătă de polițiști în pădurea din apropierea casei. Aceasta nu a fost victima vreunei infracțiuni.

A fost consultată de echipajul medical și lăsată în custodia familiei.

Aceasta a plecat vineri spre o zona împădurită din localitate, pentru a ajunge la o mănăstire, dar nu a mai reveit acasă. Familia o caută de vineri seara.

Femeie dispărută la Valea Ierii. A plecat la o mănăstire, dar nu s-a mai întors acasă

Poliția a fost sesizată vineri, în jurul orei 22.40 despre dispariția femeii. Ioana Nicoleta Hristea a plecat spre mănăstire în jurul orei 18.00.

Femeia are o înălțime aproximativă de 1,55 metri, 50 de kilograme, față ovală, ten deschis, ochi albaștri, păr brunet, scurt și constituției astenică, fără semne particulare.

La momentul plecării aceasta era îmbrăcată cu o rochie fără mâneci, de culoare bleumarin, cu motive florale de culoare gri, purta doar șosete în picioare.

Persoanele care pot furniza orice informaţii despre aceasta sunt rugate să se adreseze celei mai apropiate unităţi de poliţie sau să apeleze gratuit numărul unic de urgenţă 112!

Citește mai departe

EVENIMENT

CFR Călători: Programul trenurilor în minivacanța de 1 Mai și Paște. Se SUPLIMENTEAZĂ garnituri

Publicat

tren

Cu prilejul minivacanței de 1 Mai și Paște, pentru facilitarea deplasării pasagerilor spre destinațiile de vacanță, dar și spre domiciliu pentru a fi alături de cei dragi de sfintele sărbători de Paște, CFR Călători va asigura un program de transport special.

„În perioada minivacanței 30 aprilie/1 mai – 6/7 mai 2024, pasagerii au în plus faţă de trenurile existente în programul obișnuit de circulaţie mai multe legături spre Constanţa și staţiunile de pe litoral, inclusiv Mangalia, cu trenuri directe din Bucureşti Nord, Iaşi, Suceava, Oradea, Arad, Craiova, Satu Mare, Baia Mare, Sighetu Marmației, Bistrița Nord, Cluj-Napoca, Brașov.

CFR Călători: Programul trenurilor în minivacanța de 1 Mai și Paște. Se SUPLIMENTEAZĂ garnituri

De asemenea, și călătorii din alte regiuni au la dispoziție o serie de conexiuni rapide din capitală, pe fondul existenței mersului de tren cadențat (la 1-2 ore) pe ruta București Nord – Constanța și retur.

(click “trenuri directe spre Litoral”; click “trenuri directe dinspre Litoral”)

În zilele cu trafic crescut din această minivacanță, CFR Călători pune la dispoziția publicului călător capacitatea maximă de transport, tehnic disponibilă pentru asigurarea deplasării către zonele de interes aflate pe teritoriul țării. Se va monitoriza atent traficul de pasageri și în funcție de evoluția și dinamica cererii de călătorie, compania va suplimenta operativ cu vagoane trenurile care circulă spre/dinspre cele mai solicitate destinații în limita parcului de material rulant tehnic disponibil.

Pentru a avea o predictibilitate a cererii de transport și pentru a ne putea adapta cât mai bine capacitatea de transport la numărul de locuri solicitat, CFR Călători recomandă pasagerilor cumpărarea cu anticipație a legitimaţiilor de călătorie.

Bilete

Biletele în trafic intern pot fi achiziţionate cu anticipație, utilizând următoarele canale de vânzare:

online, direct de pe www.cfrcalatori.ro;
– din aplicația mobilă – „CFR Călători bilete online” (disponibilă în Google Play, App Store și Huawei AppGallery);
– de la automatele de vânzare bilete din stații
– direct de la casele de bilete din stații, agenții de voiaj CFR Călători și distribuitorii autorizați (agenții de turism).

Pasagerii se pot bucura de reduceri de până la 10% la cumpărarea cu anticipație sau de 10% reducere dacă optează pentru oferta dus-întors. De asemenea, conform legii, elevii pot călători gratuit, iar studenții beneficiează de 90% reducere la călătoria cu vagoane clasa a 2-a. Pentru detalii accesați  www.cfrcalatori.ro, secțiunea Trafic intern/ Oferte și Facilități.

Înainte de urcarea în tren, recomandăm tuturor călătorilor să se asigure că au bilet de călătorie și după caz, documentele pentru transport aferente, pentru evitarea taxării suplimentare în tren, corespunzătoare rangului de tren și zonei kilometrice și/sau suportarea costurilor amenzii conform reglementărilor în vigoare”, se arată în comunicatul CFR Călători.

 

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax